Kürtaj olmasam kendiliginden düsük olsa daha iyi degil mi?

cok gecmis olsun canim, bilirim zor bir durum, Ama onlar bize Rabbimin emaneiydi verende o alanda , insallah en kisa zamanda evlat sahibi olursun oluruz, isteyen herkese rabbi nasip etsin,
kesinlikle hormonlar degisiyor ccanim bende 14 haftalik bebegimi kaybettim, benimki düsük oldu komle hic parca kalmadigi icin kürtaj olmadim, ama normal dogum gibi yasadim herseyi (( insanin hormonlari tabiki degisiyor canim ben ilk 6 ay toparliyamadim kendimi simdi daha iyiyim tabi yaklasik 8 ay oldu düsük yapali, ama dedigim gibi ilk günlerdeki gibi degil, ben kendimi hep su sekilde teselli ettim Rabbim ya dogduktan sonra emanetini alsaydi, ya kokusunu kokladiktan sonra alsaydi o zaman ne zor olurdu, yada 20 yasina gelmis genclerimiz sehit düsüyor o aileler nasil dayaniyor,, benim yasadigim neki onlarin yasadiginin yaninda hep bunlai düsünüp teselli oldum bende 6 yillik evliyim ve ilk gebeligimdi ( ama kismet nasip iste, suanda icini ferahlatacak seylerle ilgilen, ben yemekteyiz programina dadanmistim o dönemlerde o zaman kafami alip götürüyordu, biraz olsun unutuyordum simdi arada kanal gecerken bakiyorumda ne sacma bi programmis :))) ama o an unutayimda ne olursa olsun diyordum, bebek reklami cikinca cok kötü oluyordum ama aglayinca rahatliyordum ne kadar teselli etselerde insanin ic dünyasi farkli, yasamayan bilmez kendine zaman ver bak ben yasadim gecirdim ama her ay acaba hamilemiyim degilmiyim elimde test, her olayda acaba hamilemmiyim diye kafayi siyirdim :))) Rabbim isteyen herkese nasip etsin kucagini evlatsiz birakmasin hayirli evlat yetistirmeyi bizlere nasip etsin, Rabbimin razi oldugu kullardan olmayi o kullarida yetistirmeyi nasip etsin insallah, ebedi mutlulu bu.... hersey bizleri yaratan Yüce Rabb ´imizin dilinde degilmi KÜNFE YEKUN ( O ol der ve olur yasin suresi)
duanin acmayacigi kapi yoktur

buradaki yaşantımız kısıtlı inşaallah cennetin kapısında bizi bekleyip rabbime nazlanırlar.ebedi hayatımızda yavrularımızla birlikde oluruz inşaallah.ahiretede lazım değil mi .imtihan dünyası veripde evladıyla imtihan olanda çok ki buda zor vermeden de imtihan olan çok inşaallah imtihanımızı kazanır musibet anında sabırlı oluruz.sizinle tanıştığım için çok memnun oldum.allah gönlünüze göre versin

evet cok haklisin, imtihan dünyasi bu dünya
bende seninle tanistigima memnun oldum, hayat hersey bizler icin, sabir ve zaman herseyin ilaci, Rabbim bizleri gecemiyecegimiz sinavlara tabi tutmasin, en zoru bu olsa gerek insanin evladiyla imtihan olmasi..... Rabbim tüm anne babalara sabir ve metanet versin, evlatlarinada iman nuru, Allah korkusu versin....

kizlar inanamiyacaksinzi ama suanda test yaptim ikinci cizgi silik cikti, suan ne yapacagimi bimiyorum ilk buraya yazdim napmaliyim sizce hemen doktorumu ariycam randevu almak icin bi kontrele gidicem bakalim o ne diyecek , ya böyle birsey olabilirmi sizce acaba benmi yanlis görüyorum doktora gitmektende korkuyorum cünkü resmen adet oldum tamam azsürdü belki ama et parcasi bile düstü ((( cok korkuyorum

bence hemen kan testi yaptır kesin sonucu alırsın ozaman inşallah hamilesindir .

canim burasi türkiye gibi degil kendi kafana göre tahlil yapamiyorsun parasini versen dahi, senin kendi kadin doktorunun seni kan icin yollamasi lazim ancak o kagitla kabul ederler, doktorumu aradim yarin sabah gel dedi, ozaman bakar birsey yoksa kan tahliline yollar yarina kadar esimede söylemeyi düsünmüyorum kesin birsey olsun o zaman söylerim... dua edin ne olur hakkimda hayirlisini istiyorum bir daha üzülmek istemiyorum

inşaallah hayırı haberlerle dönersin .sonuç ne olursa olsun üzülme tam teslim ol .adet görsen dahi olabilir hamile kalıpda adet gören çok kişi var.rabbim gönlünün muradını versin.:Saruboceq:

inşaallah hayırı haberlerle dönersin .sonuç ne olursa olsun üzülme tam teslim ol .adet görsen dahi olabilir hamile kalıpda adet gören çok kişi var.rabbim gönlünün muradını versin.:Saruboceq:

amin canim, insallah rabbim herkesin gönlüne göre versin cok heyecanliyim, ayni zamandada icimde burukluk var... bakalim yarin ne diyecek doktor

ya kizlar resmen parca düsürdüm (( acaba düsükmü yapiyorum, yoksa üstünemi görüyorum dua edin lütfen icimin ferahlamasi icin suan cok ihtiyacim var (( önceden test yapmistim ama ikinci cizgi yoktu, gerci ben hep hayal meyal cizgi gördügümü düsünüyorum ama, kasiklarim agriyor, adetim bitti ama bu agri gecmedi, varmi bu sekilde parca düsürüpte hamileligi devam eden??? varmi cevrenizde böyle olan

asudecim hayır olsun inşaallah.. evet benim bi tanıdığım var canım. hatta oda bebeğini düşürdüğünü sanmıştı ama yatak istirahatiyle geçti hepsi. geçenlerde doğıum yaptığını duydum sağlıklı bi kıaı varmış maşaallah..
sende inşallah hayırlı haberler getir bize canım . merak ettik sağlığın sıhhatin nasıl

doktora gittim, alttan kontrol etti ama kesinlikle hamile degilsin dedi, rahim zari cok inceymis, bu durumda hamilelik gözükmüyor dei, hamile olunca o zar kalinlasiyormus yani degilim, ama yinede eminde degilim dedi, labora yolladi bende hala agrilarim var dedim kasiklarimda sanki adet olucakmisim gibi her ihtmale karsi test yapalim dedi, testin sonucunuda pazartesi alicam, ama umudum yok heyecanim gitti, ya nasil olurda cift cizgi cikar anlamadim hatta ben o kadar test yaptimki ve hep ikinci bi cizgi varmis gibi görüyordum, bu kez esime gösterdim bak bakalim cizgi varmi dedim oda evet belirgin iki cizgi var dedi birisi silik ama yinede gözüküyor dedi, anlamadim ya, bakalim kan tahlilinde ne cikacak, düsün ya bi testin sonucu icin 3 gün bekliyorsun, nasil sacma bir ülkeyse artik, cildiricam yaaa, valla tr de olanlar sükretsinler herseyi aninda ögrenme sansiniz var, burada öyle degil ama, neyse anlayacaginiz bu ayda hayallerim suya düstü, her ay ayni seyleri yasamak artik hayatimi monotonlastirdi, her ay acaba derken bile icimde bi umut tasiyorum sonuc kocamn bi hüsran..... artik ideali hayalleri olmayan bir insan oldum... ruhsuz mutsuz umutsuz

asudem mrb önce ben sana benimde yaşadıklarımdan bahsedeyim.Umutsuzluk yok öncelikle.Aynı şeyleri yaşamışız fakat ben 2 bebek kaybettim yani 2 kürtaj oldum ve hepde baya bir ara verdim.İlk bebeğimi 9 haftalıkken kalp atımı durup içimde ölüyor.Apar topar ağlaya ağlaya kürtaj oldum 26 yaşındayken.Herkesin geçmiş olsunları bile batıyordu yaşamayan kimse bilemez.Neyse kürtajdan sonra ara verdik 6 ay sonra hazır olduğumuzu düşünerek yine hamile kalmışım fakat öğrendiğimle bebeği kaybetmem bir oldu sadece 1 hafta mutluydum.Bu seferki kürtaj daha caniceydi bunu zor gerçekten daha zor atlatmıştım.Kanamayla olması bile değiştirmiyor.İçinde parça kalmaması için hop kürtaja.Bense bebeğim gitmesin kanamayla dıye tuvelete bile gitmiodum.neyse artık bunlar beni epey yordu.Profesör bulup sebep araştırmaya girdik tahliller falanda filanda uzun bir süreç.Tahlillerde ii çıktı bir tek kan pıhtılaşması olabilir dedi.Onada kesin demedi.Olabilir.Korunmayı bırakın dedi.Ben hemen bırakmadım.1 ay sonra artık bıraktık korunmayı.her ay test yapar hale geldim yok bişey.en az 3 ay böle geçti.tam test yapmayı bıraktım yoktur dediğim ay hamile kaldım.ve inanırmısın sevinemedim tabiki süper bişey ama bir tuhaf oluyorsun.Allah a şükür şuan 26 haftalık hamileyim canım.bu şekilde tam 3 yılım gitti.Kürtaj araları 6 ay en sağlıklısı sonra tahliller sonra kendini sonucu ne olursa olsun hamile kalmaya adapte etmek.Yaşanılanlar zor ama ben umudumu kesmedim.En kötüsü umudu kesmek tatlım.biz ne yaparsak yapalım yaşayacak ömürleri varsa doğarlar yoksa da ağzımızla kuş tutsak imkansız.Herşeyi oluruna bırak canım.

merhaba @fulya28 tesekkürler cok icten anlatmissin herseyi, yasadigin seyleri... suanda mutlusun ya en önemlisi o tabiki, eminim bunlari yasarken zor zamanlar yasamissindir, sabrin sonu selamet, biliyorum Rabbim nasip edecek belki daha cok vakti var, belkide az bilemiyorum, bugün aslinda doktorumun agzindan tüp bebek kelimesini duyunca tamamen cöktü moralim, cünkü ayni seyleri birdaha yasamak istemiyorum, ben asilam felan yapmadan direk tüp bebek yaptirdim, ama olmadi, onun olum asamasida tamamen stresliydi benim icin, o tedavi süresi sonucunda negatif olmasi tamamen hayallerimi suya düsürdü, ben yine ikincisini yapmaya karar vermistimki bir anda hamile kaldim, ve o ay cörek otu bal tarcin kürünü denemistim, ve o ay hamile kaldim ama olmadi, simdi tüp bebegi yeniden denemek bana iskence gibi geliyor, hele cörek otu bal midemi bulandiriyo ondan sonra o kadar cok ictimki yine olur diye olmadi , o yüzden simdi bana tedavili olacak hersey zor geliyor yani bütün hevesim kirildi ayni stresleri birdaha yasamak istemiyorum, aslinda ciddi ciddi psikolojik tedavi görmeye ihtiyacim var, bunu gercekten istiyorum ama burada türk doktor bulamadim, offf bilmiyorum yaa, belki yeterince dua etmedim belki gönülden istemeedim bilmiyorum hersey olabilir. GÖRELIM MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER

asudem canım henüz kesin olmayan birşey için ümitsizliğe kapılmayalım.. dur bakalım bi pazartesi olsun hayır olsun inşaallah canım.. senin gibi bende heyecanla bekliyor olacağım arkadaşım.. dualardasın.. :Saruboceq:

canim yaa, kesin dedi doktor, yani rahimde hic birsey yok dedi olsa belli olurdu heralde, yani en son adet tarihime göre 6 haftalik hamile olmus olucam ee 6 haftaliga kadar kese gözükür yani gözükmese bile en azindan keseden önce sivi gözüküyor ama bende hicbirsey yok, doktor sadece benim anlatimlarimdan sonra gebelik testi yaptiktan sonra kandada bakalim dedi, yoksa ilk rahime baktiginda kesinlikle hamile dgilsin dedi, gec olusmus olsa bile simdiye kadar gözükürdü dedi, bende onun yalancisiyim, umudum kalmadi yaa, zaten sonrasindada tüp bebekten bahsedince iyice umudum gitti, nisan ayina kadar istersen bekle dedi yada direk tüp bebek icin baslayabilirsin dedi,
Ancak ve ancak Rabbim dilerse bir mucize olur onun disinda ben hicbirsey beklemiyorum artik, Ancak o ol derse olucak biliyorum ama ne zaman....
Müslümana umutsuzluk yakismaz, onun icin Allahtan umudum kesilmedi tabiki, imanim sonsuz, sadece bu ay icin umudum yok artik birdahaki sefere bakalim,
ama cok yoruldum canim ya inan cokk ama cokkk yoruldum artik cocuk felanda düsünmek istemiyorum inan icten ice kendime zarar verir oldum dengem bozuldu...

selamün aleyküm kızlar öncelikle,
23 gün kadar önce ikiz olan 8 aylık bebklerimi doğumda kaybettimcanım sıkıldı başka forumdaydım ama başka bir gruptaydım.canım sıkıldı içim bunaldı bakalım derken sizin sayfanızda buldum kendimi.ve ben 2009 da da bir düşük yapmıştım 5 haftalık falandı.kendiliğinden düştü bebğim.

ASUDEM baştan beri olan yazışmalarını okudum canım.ALLAH kolaylık ve sabır versin inş.imtihan dünyası işte inş imtihanı kazanan kullarından oluruz.ALLAH tez vakiitte tüm isteyenler ehayırlı evlatlar versin inşallah...
hayırlı geceler...

Evladın ölümüne sabır
Sual: Küçük çocuğumuz öldü. Ana-baba olarak çok ağladık. Bize günah oldu mu?
CEVAP
Ağlamak merhametten ileri gelir. Ağlamak günah olmaz. Bağırıp çağırıp isyan etmek günahtır. Çocuğun ölmesi, malın elden çıkması, gözün kör, kulağın sağır olması, bir uzvun telef olması gibi, insanın isteği ile ilgisi olmayan musibetlere sabretmekten daha faziletli sabır yoktur. Sabredenlere verilen sevabın miktarını Allahü teâlâdan başkası bilmez.

Musibetlere sabır, sıddıkların derecesidir. Bunun için Peygamber efendimiz şöyle dua ederdi:
(Ya Rabbi, bana öyle yakîn ver ki, musibetler bana kolay gelsin!) [Tirmizi]

Oğlu ıbrahim ölünce de, (Ya ıbrahim, ölümüne çok üzüldük. Gözlerimiz ağlıyor, kalbimiz sızlıyor. Fakat, Rabbimizi gücendirecek bir şey söylemeyiz) buyurmuştu.

(Bir çocuk ölünce, Allahü teâlâ, bildiği halde, meleklerine sorar:
- Kulumun çocuğunu aldınız, kalbinin meyvesini kopardınız. Peki kulum buna ne dedi?
- Ya Rabbi, hamd edip teslimiyet gösterdi.
- O kuluma Cennette bir ev yapıp, adını da, “Hamd evi” koyun!) [Tirmizi]

Bunları Cennete götürün
Kıyamette Allahü teâlâ, müminlerin çocukları için, (Bunları Cennete götürün) buyurur. Melekler, çocukların Cennete girmesini söylerler. Çocuklar, (Ana-babamız hani?) derler. Melekler, (Onlar sizin gibi günahsız değildir. Görülecek hesapları var) derler. Çocuklar ağlaşır, (Ana-babamızı almadan girmeyiz) derler. Cenab-ı Hak, çocuklara buyurur ki:
(Ey yavrular, haydi gidin, ana-babanızı da alıp Cennete girin!) [Nesai]

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Küçükken ölen çocuklar, ana-babaları ile karşılaşınca, ellerinden tutup, ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar.) [Müslim]

(Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın.) [Buhari, Nesai]

(Üç evladı ölmüş olan bir Müslüman ateşe girmez.) [Buhari, Müslim]

(Kimin bâlig olmamış üç evladı ölmüşse, bu çocuklar, onu ateşten koruyan bir kale olur, ölen evlat iki, hatta bir olsa da...) [Tirmizi]

Peygamber efendimiz, (Üç çocuğu ölen, Cennete girer) buyurdu. Oradakiler, (ıki çocuğu ölen de mi?) diye sual edince, (ıki çocuğu ölen de Cennete girer) buyurdu. (Ya bir çocuğu ölen?) diye tekrar sual edilince, buyurdu ki: (Allah’a yemin ederim ki, bir çocuk doğup hemen ölse, annesi sabredip sevabını Allahü teâlâdan beklerse, annesini Cennete götürür.) [Taberani]

Yine buyurdu ki:
(Alan da, veren de Allahü teâlâdır. Çocuğu ölen o kadına taziyede bulunun. Sabretsin, ecrini görecektir.) [Müslim]

Musibete uğrayanı teselli etmelidir. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Çocuğu ölen kimseyi teselli edene Cennet hırkası verilir. Musibete uğrayanı teselli eden, onun sevabı kadar sevap kazanır.) [Tirmizi]

Resulullahın taziyesi
Resulullah efendimizin taziye mektubu şöyledir:
Allahü teâlâ sana selamet versin! Ona hamd ederim. Herkese iyilik ve zarar, yalnız Ondan gelir. Allahü teâlâ, sana çok sevap versin. Sabretmeni nasip eylesin! Onun nimetlerine şükretmenizi ihsan eylesin! ıyi bilmeliyiz ki, kendi varlığımız, mal, servet, kadın ve çocuklarımız, Allahü teâlânın, sayısız nimetlerinden, tatlı ve faydalı ihsanlarındandır.

Bu nimetleri, bizde sonsuz kalmak için değil, emanet olarak kullanmak, sonra geri almak için vermiştir. Bunlardan, belli bir zamanda faydalanırız. Vakti gelince, hepsini geri alacaktır.

Allahü teâlâ, nimetlerini bize vererek sevindirdiği zaman, şükretmemizi, vakti gelip geri alınca da, sabretmemizi emreyledi.

Senin bu oğlun, Allahü teâlânın tatlı, faydalı nimetlerinden idi. Geri almak için sana emanet bırakmış idi. Şimdi, geri alırken de, sana çok sevap, iyilik verecek, acıyarak, doğru yolda ilerlemeni, yükselmeni ihsan edecektir.

Bu ihsana kavuşabilmek için sabretmeli, Onun yaptığını hoş görmelisin! Kızar, bağırır, çağırırsan, sevaba kavuşamazsın ve sonunda pişman olursun.

ıyi bil ki, ağlamak, sızlamak, belayı geri çevirmez, üzüntüyü dağıtmaz. Kaderde olanlar başa gelecektir. Sabretmek, olmuş bitmiş şeye kızmamak gerekir. Allahü teâlâ, hepinize selamet versin!

Sual: Çocuğum yok veya öldü diye fazla üzülmek uygun mu?
CEVAP
Hayır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ sevdiği kulu kendisine bağlar. Çoluk çocuğu ile meşgul etmez.) [Deylemi]

Belanın geliş sebepleri
Sual: Bazı hadis-i şeriflerde, Peygamberi sevenin, çeşitli musibetlere maruz kalacağı ve Ona düşmanlık edenin ise, mal ve evladının çok olacağı bildiriliyor. Bunların açıklaması nasıldır?
CEVAP
ınsanlara dert, bela, musibet birkaç bakımdan gelir:
1- Bunlardan birisi işlediğimiz günahlar sebebiyledir. ımam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Belaların gelmesine sebep günah işlemektir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Size gelen musibet, işlediğiniz [günahlar] yüzündendir.) [Şura 30]

(Sana gelen kötülük, kendindendir, [günahların yüzündendir.]) [Nisa 79]

(Bir millet, kendini bozmadıkça, Allah onların hallerini değiştirmez.) [Rad 11]

2- Bela, hastalık ve musibetler, günahların kefareti [affolması] için gelir. Dünyada musibetlere maruz kalıp da güzelce sabreden kimse, ahirete günahsız gider.
Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Her musibet, affedilecek bir günah için gelir.) [Ebu Nuaym]

(Mümine gelen her sıkıntı, günahlarına kefaret olur.) [Buhari]

(Müminin günahları affoluncaya kadar bela ve hastalık gelir.) [Hakim]

ınsan kendisine gelen beladan hoşlanmaz. Halbuki günahları affolacak ve güzel sabrederse ahirette büyük nimetlere kavuşacaktır. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Hoşlanmadığınız bir şey, belki de sizin için hayırlıdır.) [Bekara 216]

3- Cennette yüksek derecelere kavuşması için mümine musibet gelir. Bunun için Peygamberlere çok bela gelmiştir. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Nimete kavuşması için insana musibet gelir.) [Buhari]

(Musibet, kavuşulacak bir derece için gelir.) [Ebu Nuaym]

(Allahü teâlânın hayrını murad ettiği kul, belaya maruz kalır.) [Taberani]

(Kişi, hep sıhhat ve selamette olsa idi, bu ikisi onun helakı için kâfi gelirdi.) [ı.Asakir]

(Mümin, keler deliğine saklansa, ona, eza edecek biri musallat olur.) [Beyheki]

(Dünya, [Cennetteki nimetlerin yanında] mümine zindandır.) [Müslim]
(Allah’ı ve Resulünü seven, belaya [hazırlıklı olsun] zırh giysin!) [Beyheki]

(En şiddetli bela, Peygamberlere, velilere ve benzerlerine gelir.) [Tirmizi]

Demek ki belanın en şiddetlisi, Allahü teâlânın çok sevdiği kimselere geliyor. Belalara sabır, sıddıkların derecesidir. Peygamber efendimiz, kendisine gelecek musibetlere karşı dayanma gücü vermesi için Allahü teâlâya dua ederdi.

4- Bela, imtihan için de gelir. Bakalım kul, Allahü teâlânın gönderdiği belaya razı olacak mı, olmayacak mı? Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Şüphe edilen altın, ateşle muayene edildiği gibi, insan da bela ile imtihan olur.) [Taberani]

(Ya Rabbi, beni sevene, hayırlı mal ver! Bana düşmanlık edene de çok mal, çok evlat ver!) [ıbni Asakir]

(Sizin çokluğunuzla, diğer ümmetlere karşı iftihar ederim) ve (Velud [doğurgan] kadınla evlenin) hadis-i şerifleri, evlenmeyi teşvik etmektedir. Gerekli ıslami terbiye verilemediğinden gençler, namaz kılmamakta, dinden uzaklaşmakta, hatta bir kısmı dinsiz ve anarşist olmaktadır. Peygamber efendimiz elbette, böyle gençlikle övünmez. ıbni Asakir’in bildirdiği (ıki yüz yılından sonra en iyiniz, hanımı ve çocuğu olmayandır) hadis-i şerifi, ortam müsait olmayınca, çoluk çocuk sahibi olmamanın daha iyi olduğunu göstermektedir.

Sual: Küçük çocuklar da ölürken sıkıntı çeker mi?
CEVAP
Bir Müslümanın çocuğu, ölüm döşeğinde iken, 360 melek gelir, o masumun karşısında durup, (Ya masum, müjdeler olsun sana, bugün, ölmüş olan, âbâ ve ecdadını ve bütün komşularını, Hak teâlâdan dile) derler.

Melekler, başına bir şefaat tacı ile gayret ve kuvvet gömleğini giydirip, gözünün perdesini kaldırırlar. Perdeler kalkınca, tâ Hazret-i Âdem aleyhisselamdan beri, geçmiş ecdatlarını görür. Onların bazısı için hazırlanan azabı görünce, haykırıp titrer. Bunu bilmeyenler can çekişiyor zanneder.

Can alıcı melekler gelirler, (Ya masum, âlemlerin yaratıcısı sana selam söyleyip, “Ben onu yarattım, yine bana gelsin. O ruh emanetini ben verdim, yine bana versin. Onun karşılığında ona Cennet ve didar vereyim” buyurdu. Haydi yüzünü çevir, bak) dediklerinde, o masum da, bakar, melekleri görür. Sevinçten coşup titrer ve döşeğinde can vermeye atılır.

Yine o azap içindeki ecdatları gözüne erişince, yine canını vermek istemeyip, (Ey melekler! Allahü teâlâ, akraba ve ecdadımı bana bağışlasın) der. Allahü teâlâ da, (ızzim hakkı için bağışladım) buyurur.

Melekler, (Ya masum, sana müjdeler olsun, Hak teâlâ, imanı olanların günahlarını bağışladı ve bütün dileklerini kabul eyledi) dediklerinde, masum sevinçli iken, masumun anası ve babası suretinde iki huri gelip, kollarını açarak, (Ey evladımız, bizimle gel, biz Cennette sensiz olamayız) derler.

Masumun eline bir Cennet meyvesi verirler. Masum, meyveyi koklarken Azrail aleyhisselam, kendi gibi, bir güzel masum olup, habersizce canını alır ve Cennete götürür.

Orada, yeşil bir sahra vardır. Masum, (Beni buraya niçin getirdiniz) diye sorar.

Melekler şöyle cevap verirler:
Kıyamet yeri vardır. Çok sıcaktır. Bu sahrada, 70 bin rahmet pınarı vardır. Resul-i ekremin havzının başında durup, nurdan bardakları görürsün.

Anan, baban kıyamet yerine geldiklerinde, bu bardakları su ile doldurup, onlara verirsin ve onları bırakma ki, Cehennem yoluna gitmesinler. Çünkü, senin duan, Hak katında makbuldür. Cuma geceleri, yeryüzüne inersin. O vakit Allahü teâlânın selamını, Müslümanlara ulaştırırsın.

Ne mutlu, çocuğu ölüp de, sabreden ana-babaya...

Evladını cennete yollayanlar için ne güzel müjdeler var bakın arkadaşlar...

Evladını cennete yollayanlar için ne güzel müjdeler var bakın arkadaşlar...

Allah razi olsun canim, yazandanda yazdirandanda.... ihtiyaca binaen arada bir okumak lazim cabuk unutuluyor ,helede bir anlik üzüntüyle..... insallah Rabbimin razi olmadigi insanlar sinifina girmemisizdir, hafizanallah

Allah razi olsun canim, yazandanda yazdirandanda.... ihtiyaca binaen arada bir okumak lazim cabuk unutuluyor ,helede bir anlik üzüntüyle..... insallah Rabbimin razi olmadigi insanlar sinifina girmemisizdir, hafizanallah

doğru söylüyosun asudem.arada okumak iyi fikir.inşallah imtihanı kazananlardan olmuşuzdur.

yaşadığımız acı unutulmuyor.sanki ben gün geçtikçe daha bi üzülüyorum yani çevremden duyduklarıma falan daha bi içim acıyo.biri diyoki yeni doğum yaptım kızımla ilgileniyorum zaman çok çabuk geçiyo.ben diyorumki içimden benimde kızlarım vardı.ama ilgilenme fırsatım olmadı.sonra biri diyoki bebğim doğunca ilk ağladığını duymam benim için özeldi çok duygulandım falan ben hemen muslukları açıyorum ben seslerini duyamadım sessizce doğdular ve uçup gittiler.falan filan....

gerçi BENİM KIZLARIM DEMEKTEN de haya ederim.ONLAR ŞÜPHESİZ RABBİMİN biz emanetçi olacaktık onlara...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…