Kürtaj olmasam kendiliginden düsük olsa daha iyi degil mi?

canım benimde 9 haftalıkken bebeğimin kalp atışları duyulmadı,doktorum kürtaj olman gerekli dedi.ben başka bir doktora daha gideyim belki yanlışlık vardır dedim.gittik.gittiğim doktor sorun yok bebeğin sağlıklı dedi.bizi böyle 3 hafta oyaladı.tabi özel muayenehanesine gidiyorduk gidincede para veriyorduk.sonra birgün akşam kanamam oldu hemen bir hastaneye gittik.düşük yapıyormuşum.o hastanedeki doktor,bebeğinin kalp atışı yokmuş bu yüzden düşmüş dedi.yinede içimde parça varmış ve ben kürtaj oldum.o doktorada inanamadım.bunu görememiş olması imkansız. bizi bile bile nasıl kandırabildi.kürtaj oldum ama şimdi 9 aylık bi bebeğim var.merak etme kürtajdan korkma.inşallah yoluna girer herşey yine bir bebeğin olur

tam bir sene sonra hamile kaldım.ben öyle istedim.bir süre hamile kalmayı düşünmedim

Nasil doktorlar ya insanin umutlariyla oynayabiliyorlar para icin, yaziklar olsun öyle doktorlara, biz onlara güveniyoruz ama sonuc cok üzüldüm canim senin adina
benim kan tahlilime göre hala parca var gözüküyor, ultrasonda bisey cikmadi, simdi adet olmayi bekliyorum adet olduktan sonra doktoruma gidicem bittikten sonra ultrasonda bakicak bakalim insallah hayirlisi olur, mevlam cok büyük... hepimizin sesini duyuyor

uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba kizlar ben düsük yapali yaklasik 40 gün oldu ama hala adet olmadim, kac gündür kasiklarimda agri vardi adet olucam diye bekliyorum, ama bugün test yapayim dedim yaptim ama ikinci cizgi cok silik cikti, cok sasirdim ama kan tahliline göre icimde parca varmis öyle dediler yani bu ikinci cizginin silik olmasi beni cok sasirtti,
doktorum ultrasonda bisey yok dedi kanda degerim yüksek cikti diye parca var dedi, cok sancin olursa gel dedi kürtaj yapalim dedi ama o konusmadan bu yana yaklasik 1 ay gecti ve hic agrim olmadi, icimde parca kalmis olsa sancim olmazmi, ben öyle duydum parca kalinca sancidan durulmuyormus benim düsük olali 40 gün oldu, ne adet oldum nede sancim oldu, bide testin ikinci cizgisi silik cikinca iyice karisti aklim,
napicagimi bilmiyorum, bu sekilde hic adet olmadan hamile kalan olmusmu??? varmi öyle hic duydunuzmu.... Rabbim hayirlisini versin ne diyelimm

Olabilir canım neden olmasın am keşke korunsaydın ama. Daha yeni iyileşiyordun çünkü. Haberlerini bekliyoruz

ya doktorum korun diye bisey demedi, hemde bizim normalde esimin spermi iyi olmadigi icin önceden keciboynzu felan kullaniyodum, simdi kullanmadim nasilsa normalde olmaz diye, ama bilmiyorum ya acaba degerim tam düsmedimi belki o yüzdendir bu ikinci cizgi.

bu sekilde hamile kalan varmidir varsa nasil bir gebeligi oldu, ya simdi biz bide umreye niyetlendik allah kismet ederse 3 hafta sonra gidiyoruz, umre icin bi asi vurmam gerekiyordu onu yptim bugün hamileysem asinin zarari olabilir
o zamana kadar kesinlesir herlade,
suandaki agrilarimin sebebini belirleyemiyorum hamileliktede ayni sancilar oluyor adet olmadan öncede.....

ahh canim bilmiyorum napacagimi iki gündür cok halsizdim zaten simdide beynimde halsizlesti napicagimi ne düsünecegimi bilemiyorum

Asudecım dÜŞÜkten sonra adet gÖrmeden hemen hamıle kalanları duydum canım. Sanırım sende onlardansın.. MaŞaallah hadı hayırlısı.. O kadar acı gÜnler yaŞadın. GÜzel mevlam her Şeyı kararlamıŞtır.
Ayrıca umreye gıtmeden aŞı Şart deĞıldı yaptırmayabılırdın aslında.. GıdeceĞın seyehat acentesı resmı olarak yapılmıŞ gÖsterıyorlar, bÜyÜk ıhtımal bı sorun olmuyor, kayıtlara aŞı olmuŞ olarak gÖsterılıyorsun.
Tetanoz aŞısı mı oldun Şımdı sen, bı bılgın var mı

merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım külübünüze bugün bebeğimi kaybettim ve çok üzgünüm ilk olarak kesen küçük dediler ve kanamam başladı bugünde bebeğin kalbini duyamadık berbat bi gündü doktor kürtaj yapmadı kendiliğinden düşmesini bekliycez 5 gün ama şimdiden küçük küçük parçalar gelmeye başladı kendiliğinden düşse bile doktora gidip parça kaldımı diye kontrol ettirmelimiyim.yeniden bebek istiyoruz ve bunu için adetimden sonrayı bekliycez bu dönemde sitelerde okudum bebek aspirini yada progestron hapı kullanmayla ilgili bilgiler vardıişe yaradığını söylüyorlar kullanan varsa benle paylaşabilirmi tekrar düşük yapmaktan korkuyorum

Asudecİm dÜŞÜkten sonra adet gÖrmeden hemen hamİle kalanları duydum canım. Sanırım sende onlardansın.. MaŞaallah hadİ hayırlısı.. O kadar acı gÜnler yaŞadın. GÜzel mevlam her Şeyİ kararlamıŞtır.
Ayrıca umreye gİtmeden aŞı Şart deĞİldİ yaptırmayabİlİrdİn aslında.. GİdeceĞİn seyehat acentesİ resmİ olarak yapılmıŞ gÖsterİyorlar, bÜyÜk İhtİmal bİ sorun olmuyor, kayıtlara aŞı olmuŞ olarak gÖsterİlİyorsun.
Tetanoz aŞısı mı oldun Şİmdİ sen, bİ bİlgİn var mı

insallah canim
yok tetanoz asisi degildi, asi mecburiydi burda asi defterimiz var orda gözükmesi lazim yoksa kabul edilmiyor, bakalim mevlam neyler neylerse güzel eyler
ya acaba diyorum beta hcg degerim tam düsmedimiki testte pozitif cikti diye endiseleniyorum, düsük olali bugün 41. gün doktora gitmeyede korkuyorum acikcasi... o kadar yoruldumki olumsuz seyleri duymaktan bu kezde gidicem olumsuz bisey duyucam diye cok korkuyorum, eger hamileysem bebegimin kalp atislarini duymadan kimseye söylemiycem hatta ilk üc ay kimseye söylemeyi düsünmüyorum ...

merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım külübünüze bugün bebeğimi kaybettim ve çok üzgünüm ilk olarak kesen küçük dediler ve kanamam başladı bugünde bebeğin kalbini duyamadık berbat bi gündü doktor kürtaj yapmadı kendiliğinden düşmesini bekliycez 5 gün ama şimdiden küçük küçük parçalar gelmeye başladı kendiliğinden düşse bile doktora gidip parça kaldımı diye kontrol ettirmelimiyim.yeniden bebek istiyoruz ve bunu için adetimden sonrayı bekliycez bu dönemde sitelerde okudum bebek aspirini yada progestron hapı kullanmayla ilgili bilgiler vardıişe yaradığını söylüyorlar kullanan varsa benle paylaşabilirmi tekrar düşük yapmaktan korkuyorum

merhaba canim öncelikle aramiza hosgeldin cok gecmis olsun biliyorum bunu söylemek senin icin bi anlam ifade etmiyor, cünkü ancak yasayan anlar, bende 40 gün önce yasadim senin yasadiklarini
progestoreni ben hamileligim boyunca kullandim ama bebegin kalp atisi olmadigi icin kürtaj denilmisti bana, ona ragmen kullandim ben son iki gün biraktigimda ise kendiliginde düstü, progestoreni biraktim diyemi düstü bilmiyorum, ama zaten düsmeseydi alinacakti ben son dakikaya kadar pes etmemistim,
sunda hamilemiyim degilmiyim bilmiyorum doktorada gitmiyorum normalde doktor adet olup bitikten sonra gel bakalim parca varsa kürtaj olucaksin dedi ama adet olmadim bugün 41. gün ve test yaptim pozitif cikti yani cok silik ikinci cizgiiii...... hamilemiyim yoksa degerlerim tam olarak düsmedimi bilmiyorum hayirlisi diyorum baskada bisey demiyorum Rabbim yazmissa olur yoksa olmaz, dua et sabir dile gercektende insan icin en güzel ilac dua ve zaman, hic bisey düsünme ben hayatta izlemedigim programlari bile izlemistim o dönemlerde cünkü ancak o sekilde unutuyordum yoksa insan gercekten unutamiyor aklina geliyor hatirlatacak herseyi silmek istiyor insan ama ne care heryerde karsina cikiyor reklamlara bile bakamiyodum ilk zamanlar bebek ciksa agliyodum cok zor, senide cok iyi anliyorum canim dedigim gibi zaman herseyin ilaci mesguliyet herzaman iyidir, iyi bir zamanlamayla birdaha hayir bir cocuk sahibi olman dilegiyle

insallah canim
yok tetanoz asisi degildi, asi mecburiydi burda asi defterimiz var orda gözükmesi lazim yoksa kabul edilmiyor, bakalim mevlam neyler neylerse güzel eyler
ya acaba diyorum beta hcg degerim tam düsmedimiki testte pozitif cikti diye endiseleniyorum, düsük olali bugün 41. gün doktora gitmeyede korkuyorum acikcasi... o kadar yoruldumki olumsuz seyleri duymaktan bu kezde gidicem olumsuz bisey duyucam diye cok korkuyorum, eger hamileysem bebegimin kalp atislarini duymadan kimseye söylemiycem hatta ilk üc ay kimseye söylemeyi düsünmüyorum ...

canım doktoruna gitmek istemiyorsan bulunduğun yerde sağlık ocakları varsa orada kan testi yaptırabilirsin hamileysen çıkar , hakkında hayırlısı olur inşallah

burda saglik ocagi diye bi imkanda yok malesef hem beta hcg degerini birtek kadin dogum uzmani yollarsa yapiyorlar, ve bugün cuma acil disinda doktora gidilmiyor, o yüzden mecburen pazartesiyi bekliycem

bu degerin 40 gün icinde sifirlanmis olmasi lazim degilmi ? yada ne kadar sürede sifirlaniyor acaba
cünkü ben suanda, beta hcg degerimin hnüz tam düsmediginden süpheleniyorum
idrar testi yaptiktan sonra 10 dakika sonra felan ikinci cizgiyi görür gibi oldum, daha fazl bekleyemedim cünkü okula gitmem lazimdi peceteye sarip cantama koydum, tenefüste tekrar baktim bu kez daha belirgindi yani cok gec belirginlesti, acaba hatali olabilirmi ?

burda saglik ocagi diye bi imkanda yok malesef hem beta hcg degerini birtek kadin dogum uzmani yollarsa yapiyorlar, ve bugün cuma acil disinda doktora gidilmiyor, o yüzden mecburen pazartesiyi bekliycem

bu degerin 40 gün icinde sifirlanmis olmasi lazim degilmi ? yada ne kadar sürede sifirlaniyor acaba
cünkü ben suanda, beta hcg degerimin hnüz tam düsmediginden süpheleniyorum
idrar testi yaptiktan sonra 10 dakika sonra felan ikinci cizgiyi görür gibi oldum, daha fazl bekleyemedim cünkü okula gitmem lazimdi peceteye sarip cantama koydum, tenefüste tekrar baktim bu kez daha belirgindi yani cok gec belirginlesti, acaba hatali olabilirmi ?

canım kendılıgınden düşmesı ıçın bende doktorumdan rıca etmıstım..üstelık düşük olayı çoktan başlamıstı...kanamam adet kanamasını aratmıyordu yani..
ama dok..kürtaj sart dedı..sonra bır gece yarısı daha kötu vazıyette gelebılırsın hastahanaye demıstı..yanı doktor rahımde parca kalmaması ıçın temıslıyor..ve yıne kont.çagırıyor bazıları..
o yuzdenn doktoruna guven..

ya benim ultrasonda hic birsey kalmamis demislerdi temizdi, ama kan tahlilide yaptilar kan tahliline göre hala parca var gözüküyormus cok agrin ve kanaman olursa hemen gel dedi, ama arada 1 ay gecti agrim felan olmadi, agrim olmazsa ne yapayim dedim oda adet ol bittikten sonra gel dedi ama adette olmadim suandada testim pozitif cikti, doktora gitsemde suan gözükmüyecek eger hamileysem cok yeni oldgu icin rahimdede gözükmezki suanda, ve eger hamileyse doktorlar buna ihtimal vermeyecekleri icin beni ya direk küraja alirlarsa diye korkuyorum, umreye gidicem öncesinde bi olumsuzluk yasamak istemiyorum kararsizim yani aklima iyi seyler gelmiyor malesef,, dua edin olurmu

canım kürtajdan sonra ben kan testi yatırdım 9,5 çıktı doktora söyledim bi iner bi çıkar önemli değil dedi ,o zaman biraz daha bekle öyle git doktra ya da git kürtaj olacaksın derlerse istemiyorum dersin .. bende kürtajımdan sonra fazla doktorlarla görüşmek istemiyorum psikolojik galiba bilmiyorum .. bu arada şimdiden umreni ALLAH kabul eder inşallah bizim içinde dua et canım kabemde olur mu?

insallah canim, hala bi degisiklik yok durumumda, yani adet olmadim ve kasiklarimda agrim var, birde yorgunluktanmidir nedir hep uykuluyum, göz kapaklarim acilmiyor, son zamanlarda ayni tempoylaydim ama bu kadar uyuklamiyordum, son 3 günden beri ciddi ciddi yorgun hissediyorum kendimi, ve her ihtimale karsi sigarada icmiyorum artik ne olur ne olmaz, digerinde gizli saklida olsa kacamak kacamak haftada 1-2 tane iciyordum, ve kendimi o yüzden cok sucladim acaba ondanmi kaynaklandi diye, ama o kadar günde paket icenlere bakiyorum bisey olmuyor, iste insan hep kendini sucluyor
umreye gitmeden önce kesinlikle gidicem doktora zaten, cünkü ne olur ne olnmaz bilemeyim en azindan ona göre davranirim, yada ne bileyim dikkat ederim bakalim,
insallah dua edicem sizler icinde

asudem ne yaptın bi değişiklik var mı.. hassas davranarak sigara hiç içmediğin için tebrik ediyorum seni Allah razı olsun.. analık yediğinden içtiğinden yavruyu sakınmaktır.. çilelidir.. gerçek analık her kişinin karı değildir canım..Rabbim verdiği görevi hakkıyla taşıyanlardan eylesin

yok canim bi degisiklik yok durumumda simdi test yaptim ama yarim saat oldu cizgi hayalet gibi cok belirsiz, acaba onu benmi hayal dünyamda silik görüyorum tam kurumadi kuruyunca belli olur varmi yokmu diye,
halsizlik disinda baska birsey yok canim yaaa Rabbim hayirlisini versin cok korkuyorum hamileysem olumsuz bisey olucak diye cünkü daha iyilestimmi onu bile bilmiyorum, kan tahlili yaptirma sansimda yok malesef ya

Allah çekemeyeceğin yükü vermez, iyileşmişsindir sen.. hem rahim sağlıklı olmazsa yeni bi bebeğin tutunmasına müsait olmazdı ki.. demek ki sağlıklı bi yumurtan oluştu ve döllenme ortamı buldu.. biz bu ince ayrıntıları görecek kadar hikmmet sahibi değiliz asudecim.. Mevla görelim neyler.. nerlerse güzel eyler..

X