Kürtaj oldum ve kendime gelemiyorum

Eşiniz tam bir mânipülatör. Önce çocuğu aldırmanız için baskı uyguladı sizi kürtaj olacak kıvama getirince de olayın sorumluluğunu sizin üzerinize atmak için son anda aldırmayı istemiyor gibi bir tutum içerisine girdi. Eşiniz boşuna "engel olamadım" demesin, o direkt bebeğin aldırilmasına sebep olmuş. Ayrıca sizde kendinizi suçlamayın bu kadar manipülasyon yapan bir adama karşı durmak kolay değil.
Adam manipülatör değil, ilk çocuklarını konu sahibi doğum sonrası depresyona girdiği için, 4 yıl boyunca tek başına büyütmüş ve ikinci çocuğu kesinlikle istemediğini söylemiş.. önceki konuda anlatmış

Adam manipülatör değil, ilk çocuklarını konu sahibi doğum sonrası depresyona girdiği için, 4 yıl boyunca tek başına büyütmüş ve ikinci çocuğu kesinlikle istemediğini söylemiş.. önceki konuda anlatmış

Adamın çocuk istememesini anlıyorum, ama son anda çocuğu istemediği halde istiyor gibi yapması gayette mânipülatör olduğunu gösteriyor.
Sanırım adam ileride konu sahibinin onu suçlaması durmadan 'Ee! Bende zaten aldırmanı istemiyordum, sen aldırdın' bıdı bıdısını yapmak için pişman oldum izlenimini vermiş.

İkinizde hatalisiniz olan masum cana olmuş eşin madem istemiyordu sıkı sıkı korunsaydiniz hadi oldu madem herşeye rağmen bebeğine sahip çıksaydın. Yaz boz tahtası mi bu yap aldır? Yazık valla ne diyim Allah isteyene versin istemeyene vermese keşke

Selam Kizlar,

konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Ben hep bebek istiyordum ama esim 2. ci cocuk su an istemedi. Ilkokula giden bi cocugum var.
Ocak ayinda hamile kaldim, bir sey olmaz dedim ama oldu. Cok istiyordum ama hamile kalinca bi anda kötü oldum. Esim hemen aldir dedi , kandirilarak cocuk mu yapilir dedi. Bu iki kisinin karari dedi. Ben okadar kötü hissetdim ki , artik yatakdan cikmadim, agladim ..Esim hergün baski yapdi. Üstüne üstün hamilelik depresyona yakalandim ve cok kötu oldum. Normal düsünemedim okadar kötü oldum ki, bebis 7 haftaliken aldirdim. Esim bir gün önce vicdani el vermed,i aldirma bakariz dedi. Ama benim depresyon tavan yapdi ve bi an önce bitsin istedim.Simdi aradan bir hafta gecdi ve nasil böyle birsey yapabildim diyorum. Kendimden nefret ediyorum. Ben kimim ki hayat ve ölüm arasinda karar verdim. Ben kendimde su an yasama hakki bile görmiyorum.
Bebegimi okadar cok özliorum ki aglamakdan göz yasim kalmadi. Haytimdaki en büyük yanlisi en büyük pismanlik. O hormonlar o psikoloji nasil yapabildim, hepsi kötü rüya saniyorum.
Türkcem pek iyi degil kusura bakmayin.
Her saniye düsüniyorum bebegimi , kime benzicekdi, kiz mi erkek miydi , 7 ay sonra kucagmizda olucakdi. Esimde perisan. Engel olamadim diyor.
Artik yasamak bile istemiyorum ama bi cocugum daha var. Sanki hep biri eksik gibi , cok sevdigim birisi ölmüs gibi...Dayanamiyorum...

Lütfen kirici olmayin zaten kötüym, konusacak kimsem yok , icimi dökmek istedim.

Tessekür ederim.
Burda bence tek suclu esin. Ne demek aldir diye baski yapmak. Bir Adam cocuk istemiyorsa ya kendine sahip cikar, ya prezervatif kullanir. Evliliginin altina Din.amit serip patlatmis

Ay simdi gördüm kandirarak yapmissin, ikinizde cok hatalisiniz

Konu sahibesi zaten kötü durumda diye bir de üstüne ben vurmak istemiyorum ama adam 32747475 kez çocuk istemiyorum demiş daha ne yapsın ... burda da her konuda konu sahibesine olmaz yazıldı çizildi. KOnu sahibesi kendi kafasına göre iş yaptı , kendi etti kendi buldu yani ben adama suç bulmuyorum.

Konu sahibesi zaten kötü durumda diye bir de üstüne ben vurmak istemiyorum ama adam 32747475 kez çocuk istemiyorum demiş daha ne yapsın ... burda da her konuda konu sahibesine olmaz yazıldı çizildi. KOnu sahibesi kendi kafasına göre iş yaptı , kendi etti kendi buldu yani ben adama suç bulmuyorum.
Bende sizin gibi düşündüm.. Olan olmuş maalesef, vicdan azabından kurtulabilir mi bilemem ama hayattaki çocuğu için toparlanmak zorunda..

Selam Kizlar,

konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Ben hep bebek istiyordum ama esim 2. ci cocuk su an istemedi. Ilkokula giden bi cocugum var.
Ocak ayinda hamile kaldim, bir sey olmaz dedim ama oldu. Cok istiyordum ama hamile kalinca bi anda kötü oldum. Esim hemen aldir dedi , kandirilarak cocuk mu yapilir dedi. Bu iki kisinin karari dedi. Ben okadar kötü hissetdim ki , artik yatakdan cikmadim, agladim ..Esim hergün baski yapdi. Üstüne üstün hamilelik depresyona yakalandim ve cok kötu oldum. Normal düsünemedim okadar kötü oldum ki, bebis 7 haftaliken aldirdim. Esim bir gün önce vicdani el vermed,i aldirma bakariz dedi. Ama benim depresyon tavan yapdi ve bi an önce bitsin istedim.Simdi aradan bir hafta gecdi ve nasil böyle birsey yapabildim diyorum. Kendimden nefret ediyorum. Ben kimim ki hayat ve ölüm arasinda karar verdim. Ben kendimde su an yasama hakki bile görmiyorum.
Bebegimi okadar cok özliorum ki aglamakdan göz yasim kalmadi. Haytimdaki en büyük yanlisi en büyük pismanlik. O hormonlar o psikoloji nasil yapabildim, hepsi kötü rüya saniyorum.
Türkcem pek iyi degil kusura bakmayin.
Her saniye düsüniyorum bebegimi , kime benzicekdi, kiz mi erkek miydi , 7 ay sonra kucagmizda olucakdi. Esimde perisan. Engel olamadim diyor.
Artik yasamak bile istemiyorum ama bi cocugum daha var. Sanki hep biri eksik gibi , cok sevdigim birisi ölmüs gibi...Dayanamiyorum...

Lütfen kirici olmayin zaten kötüym, konusacak kimsem yok , icimi dökmek istedim.

Tessekür ederim.
Esin sana defalarca çocuk istemediğini söyledi sen yıllarca depresyonda kalıp bütün sorumluluğu eşine yuklendin. hamile kalmak için eşini kandiracagini da kendin yazmistin , şimdi tekrar depresyona girmek için bahane aramayın o okula giden çocuğunuzdan 4 yıl gitti bir 4 yıl daha böyle şeyler yaşatmaya hakkınız yok ,toparlanin kendinize gelin.

Merak edenler icin konu sahibesinden:

Selam arkadaşlar,

ben 35 yaşındayım eşim 37. Bizim 7 yaşinda bir oğlumuz var.
Benim hamilelik çok iyi gecdi ama doğum sonrası baya bi uzun süre 4 yila yakin lohusalik, depresyon,rahatsızlıklar yaşadım ve bu süreçte eşim oğlumuzu büyütdü.
Ben ancak toparlandım ve iyleşdim. Sağ olsun baba gibi babalik yapdi, el bebek gül bebek büyütdü oğlumuzu, bende elimden geldince annelik yapmaya çalışdım. Zaten bir yaşında kreşe verdik ve tam zamanlı çalışmaya başladım .Ben ama o zamanlarda oğlumla alakali herseyi kaçırdım, çünkü iyleşmeye odaklandim ve hic bi zaman o ilk adımlarıni,ilk konuşmasını , anne-oğul ilişkisini yaşiyamadim. Şimdi şükür çok iyiyim ve oğlumlada iyi bir ilişkimiz var.
Şimdi 2. çocuk istiyorum ama eşim ölürüm de olmaz diyor. Çocuk yok, bir tane yeter diyor. Bir kızımız olsun istiyorum . Ama eşim tam rahta erdik, çocuk büyüdü, bir daha o ses, uykusuz geceleri kaldıramam diyor . Ama ben okadar istiyorum ki, çünkü ilk çocuğumdan herseyi kaçırdım . Hamile kadin görünce, bide kızı olduğunu duyunca icim parçalaniyor. Okadar çok istiyorum ki, ama eşim asla ve asla olmaz diyor. Fiziksel ve ruhsal olarak kaldıramam diyor. Bi oğlumuz var ona şükür et mutlu ol diyor. Haklı, biliyorum ama o isteyi, o içimdeki boşluğu, hasreti kapatamıyorum. Artik her gün çocuk konuyu açınca eşim yeter artık sinirleniyorum diyor . Okadar istiyorsan boşan, başka birinden yap diyor. İkinciye hamile kalanlarda üzülior, artik onların hayatı bitdi diyor . Ne bi süre gezebilirler nede rahat uyku alicaklar diyor .
Ben hergün allaha dua ediyorum, lütfen sağlıklı , hayırlı bir kiz evlat nasip et diye ama artık umudumu kaybetdim. İçimdeki isteyi nasıl yok edebilirim ?

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim .

Ben olsam seyimi toptan keserdim, bu hatun bir accaipppppppp
Daha sprem döllenmeden depresyona girmiş adamin ödü kopmuş aldır demiş. Şuan adamın aklı varsa gidip baglatir kendini. Herkes kırmak istemiyorum zor durumdasın demiş de valla tutamiyorum kendimi

Adam üstüne basa basa ısrarla başka çocuk istemiyorum dediği halde neden hamile kaldınız ? Hamile kalınca nasıl olsa ister diye mi düşündünüz?Bu çok büyük bir bencillik kusura bakmayın. Neticede adamın fikri hamile kaldığınız halde değişmemiş. Hayatta herşey her zaman sırf biz istiyoruz diye olmak zorunda değil öyle değil mi ? Aynı şeyi bir erkek eşine yapsa,çocuk yapmaya hamileliğe zorlasa ve katakulliye getirip bunu gerçekleştirse burada sayfalarca saydıracaktık. İlk hata sizde..Tedavi olun ve bir daha da sırf kendi istekleriniz uğruna bu tip işlere kalkışmayın çünkü sonuçları gördüğünüz gibi çok ağır olabiliyor.

Eşiniz tam bir mânipülatör. Önce çocuğu aldırmanız için baskı uyguladı sizi kürtaj olacak kıvama getirince de olayın sorumluluğunu sizin üzerinize atmak için son anda aldırmayı istemiyor gibi bir tutum içerisine girdi. Eşiniz boşuna "engel olamadım" demesin, o direkt bebeğin aldırilmasına sebep olmuş. Ayrıca sizde kendinizi suçlamayın bu kadar manipülasyon yapan bir adama karşı durmak kolay değil.
Sonsuz kere ++++
Şeytan şokta yani. Aldır aldır diye kadının psikolojisini bozup sonra da engel olamadım demek pes

senin kaçışın depresyon olabilir mi. Dogum sonrasi 4 yil depresyon, hamile kalinca hamile depresyonuna girmek hemen (o neyse) daha ilk haftalarda, aldırinca da aldırdım depresyonu. Bence siz önce ciddi bir tedavi görün. Adam milyon kere istemiyorum demiş kandirarak hamile kalmak ne. Ben depresyona girerim eşim bakar nasilsa mi dediniz. Uzulmenizi,pismanliginizi anliyorum ama daha 7 haftalik bebekten çok özlüyorum her an özlüyorum diye bahsetmek falan da garip. Konu durum komple garip yani

Umarım yeniden çocuk sahibi olmayı düşünmezsiniz, aynı durum bir kere daha olursa eşinizle aranız ciddi şekilde açılır hem de çocuk doğunca yeniden depresyona girmeme gibi bir garantiniz yok. Yükü eşiniz üstlendiği için haklı olarak çocuk lafını duymak istemiyor, aranızın bozulmaması için kararına saygı duyun, olan çocuğunuza iyi bir anne olun onunla etkinlikler yapın. Bu sefer de ikinci çocuk düşünmekten çocuğumla ilgilenemedim, hiç anlamadan büyüdü demeyin.

Bide sürekli bi depresyon hali nedir, yardım almayı neden bu kadar geciktirdiniz? Hamile depresyonu falan, daha hamile kalır kalmaz çok istediğin bi bebekken bide depresyon nerden çıkıyor. İlk çocuğun için yardım alman gerek bu psikoloji ile onuda sağlıklı büyütemezsin.

Kendim yapdım kendim buldum ,eşimin sucu yok. İnsanlar bazen hormonlarin etkilerini yaşamadan bilemez. Umarım depresyon sizin kaçıs yolunuz diyen arkadaşlar bunla sinamazlar. Ve beyin kimyasina karşı hormonlara karşı düşünce gücüyle karşı gelinemez...

Kendi düşen aglamaz misali kendim etdim kendim buldum yapdıgmi yanlışin ömrümün sonuna kadar cezasıni cekicem...

Back