Kürtaj oldum ve kendime gelemiyorum

Kendim yapdım kendim buldum ,eşimin sucu yok. İnsanlar bazen hormonlarin etkilerini yaşamadan bilemez. Umarım depresyon sizin kaçıs yolunuz diyen arkadaşlar bunla sinamazlar. Ve beyin kimyasina karşı hormonlara karşı düşünce gücüyle karşı gelinemez...

Kendi düşen aglamaz misali kendim etdim kendim buldum yapdıgmi yanlışin ömrümün sonuna kadar cezasıni cekicem...
Kendi çocuğunuza odaklanın onunla etkinlikler yapın. Bu sefer de ikinci çocuğu düşünmekten o nasıl büyüdü anlamadım diye kendinizi paralamayın.

Hayati kendine ve cevresine zindan etmeden rahat edemeyenlerdensiz. Melankolik olmanın dibisiniz. Üzgünüm ama sizinle yaşamak esiniz ve oglunuz icin cok zordur eminim ki. Iyi ki baska cocugunuz olmamis, bir taneye bile bakamazken ikinciyi size isteten nedir acaba... Muhtemelen tamamen yeni ve farklı bir duruma takik olma ihtiyaci. Silkelenin ve terapi almaya başlayın devlet hastanesine gidin durumunuz yoksa. Dunyada ilk kurtaj olan kadın siz degilsiniz ben de bir degil üç defa oldum insan üzülüyor ama bu kadar kendinizi paralamaniza gerek yok. Kondomla korunun takvim ilave bir bilgi olsun size sadece ovulasyon dönemi daha dikkatli olmak adina, eşinizi kandirarak bilerek yaptiginizi düşünmek istemiyorum ama eger öyle bir sey yaptiysaniz kesinlikle ruhsal olarak bir an önce tedavi olmaniz lazim. Bu işin sonu major depresyona gider sacmalamakta sınır tanimiyorsaniz eger.

Kendim yapdım kendim buldum ,eşimin sucu yok. İnsanlar bazen hormonlarin etkilerini yaşamadan bilemez. Umarım depresyon sizin kaçıs yolunuz diyen arkadaşlar bunla sinamazlar. Ve beyin kimyasina karşı hormonlara karşı düşünce gücüyle karşı gelinemez...

Kendi düşen aglamaz misali kendim etdim kendim buldum yapdıgmi yanlışin ömrümün sonuna kadar cezasıni cekicem...
Doktora gidin doktora, psikiyatra gidin.

Yazık, çocuğunuzun sağlıklı anneye ihtiyacı var gidin ve destek alın.

Resmen eşinizi kandırmışsınız bile isteye hamile kalmışsınız, size konunuzda herkes yazdı. Bu kadar bencillik olmaz gerçekten.
Bari ilk haftalar aldırsaydınız kocaman 7 haftalık canlı kanlı bebek gitmiş.
Kırıcı diyosunuz ama kusura bakmayın bazı konularda bazı kadınlar kırılmalı.
6 haftadan önce kesenin görülmesi zor zaten kesen gorulmeden bebek alinmaz. Gayet de normal bi zamanda aldirmis. Iskembeden şeyler yazmayin. Yasal sınırı 10 hafta zaten bunlar düşünülüp belirleniyor.

Konu sahibinin önceki konusunu okudunuz mu? Bir çocuğu varmış ve neredeyse adam bakmış büyütmüş. İkinci çocuğu istemiyormuş. Konu sahibi adamdan habersiz hamile kalmış.
Hatırlıyorum bu konuyu o zamanda demiştim sakın çocuk yapmayın diye. Bir insan eşini kandırarak hamile kalamaz bu çok büyük bir saygısızlık adam o kadar şey yaşamış tabikide istemez çocuğu. Akıl fikir diliyorum konu sahibine. Eşinede sabır.

İlk seferinde dört yıl annelik yapamamissin komple bencil bir istekle çocuk istemeyen adamdan dolandırarak hamile kalmışsın . Sonra o bakmayacak diye bir yerlerin yememiş aldırmışsin . Yok yine depresyona girdim bilmem ne . Adamın yerinde olsam seni çatır çatır bosar çocuğumla sağlıklı bir hayat yaşardım. Bu ne be böyle . O evdeki çocuğun suçu ne ? Seninki bunalım haftalık falan değil bencillik ve simariklik. O evdeki dört yıl bağ kuramamis üç yıl annelik yapmışsın şimdi yine bir dört beş yıl atarsın poponu kenara zaten büyüyecek sonra ihtiyacı kalmaz

İyide sizin durumunuz depresyon ile gelişen bir şey değil ki, ilk çocukta yaşamışsınız eşiniz çok zorluk çekmiş hatta çocuğunuzu keyifle büyütemediğiniz için içinizde kalan ukteler sizi ikinci çocuk fikrine itmedi mi? İlk konunuzda anlatmıştınız, herkes size yazdı siz yine hevesler uğruna eşinizi kandırdınız. Bebekte nasip olmuş sonra hemen depresyon gelmiş ee zaten belliydi zaten eşin istemiyordu. Sen hamile kalınca eşin mecbur olur kabul eder sandın, mentalin kuvvetli olur bebeği büyütürüm dedin sonra hislerin aksi olunca depresyon kaçınılmaz oldu.
Bu yüzden en başta yardım almalıydın ikinci çocuk fikri daha fikir aşamasındayken. Şimdi çocuğunu düşün devleti bekleme özelde terapiye başla.
1-2 sene sonra ikinci çocuk fikri daha güçlü bi güdüyle gelecek sana çünkü isteğine birde pişmanlık eklendi bu yüzden yardım alman şart. Belkide altta yatan başka bir şey var

Takvim yöntemi ile korunuyormuş, yüksek riskli zamanda daha var diyerek korunmadan ilişkiye girmiş. Gebelikte yumurtalama zamanı yüksek hamile şansı yazıyor ya o hafta işte, eşi zaten kesinlikle istemediğini defalarca demiş. İlk çocuğunada eşi bakmış çoğunlukla
Ben şu kısmı anlamadım. İlk çocuğuna kocası neden hep bakmış. Belki de adam sorumluluk hep onda olduğu için zinhar ikinci istemedi.

Valla adam ya tuplerini baglatacak ya da kondom kullanacakti hile yaptin dediğine göre ya kondomu deldi ya hapını içmedi🙄
2 çocuktan fazlasını asla, katiyen yapmam diyen ben gittim garanti olsun diye tüp ligasyonu yaptırdım. 3. Çocuğa hamile kaldım :halay:

Çocuk doğunca komple üreme takımını söksek olur mu? Demiştim 🤣 Şu an tekrar bağlı ve döllenme günlerinde kondom kullanıyoruz. 😅

Hatta beni 3 çocukla gören akrabalar inanmak istemiyor çünkü çok büyük konuşuyordum. Annem de " Tavşan cinsiymiş bilemedik" diyor 🤣🤣

Konu sahibin yerinde olsam asla 2. Olmazdı. Çocuk tek taraflı bakılmaz bunu geçtim +1 bir de adam kendisiyle uğraşmış elbet istemez.

Ben şu kısmı anlamadım. İlk çocuğuna kocası neden hep bakmış. Belki de adam sorumluluk hep onda olduğu için zinhar ikinci istemedi.
Hanımefendi dört yıl depresyona girmiş . Ne zaman çocuk kendi kendine yetmeye başlamış depresyon bitmisss. Sonra yine kendi bencil duygularını tatmin etmek için çocuk yapmaya karar vermiş eşi "başka biriyle evlen" bile demiş . O kadar istemeyen adamdan hamile kalmış bakmış bu çocuğa adam bakmayacak koşa koşa aldırmış .

6 haftadan önce kesenin görülmesi zor zaten kesen gorulmeden bebek alinmaz. Gayet de normal bi zamanda aldirmis. Iskembeden şeyler yazmayin. Yasal sınırı 10 hafta zaten bunlar düşünülüp belirleniyor.
6 haftadan önce kese gören milyonlar var bu 1
7 haftalık bi fetüsün el ayakları bellidir hareketlenme bile başlamıştır bu 2
Yasal sınır 10 hafta ki 10 haftada cinsiyet tahmini dahi yapılabilir bu sınır bebek canlı yada oluşmamış diye değil tamamen tıbbi risk açısından belirlenmiş sınırdır. Buda 3
Yasal sınır 12 hafta olsa zaten 12ydi diyecek kafada insanlar var, canlı kanlı kalbi atan hareketlenen bir varlıktan bahsediyoruz.

Ben bir çocuğa tek başıma baksam eşim senelerce depresyonda kalsa ikinci çocuğun düşüncesi aklıma dahi gelmez. O kocayıda bırakırdım. Hadi bırakmadım diyelim sevişirken benden gizli korunmayı bırakıp içime boşalsa canına okurum. Bu tek başına verilebilecek bir karar asla değil. Eşler oturur, düşünür. yetebilir miyiz, istiyor muyuz diye konuşur. Karar verilir. Ben adamın aldır demesini suçlu bulmuyorum. Daha ne kadar istemiyorum desin ki.. Bebeğe üzüldüm tabi ki

Konu sahibinin önceki konusunu okudunuz mu? Bir çocuğu varmış ve neredeyse adam bakmış büyütmüş. İkinci çocuğu istemiyormuş. Konu sahibi adamdan habersiz hamile kalmış.
Nasıl yapmış bunu habersiz nasıl hamile kalınıyor 🫣

Takvim yöntemine göre korunuyorlarmış. Gebe kalma ihtimali yüksek günü eşine dememiş, risk yok demiş.
Ay öyle korunma mı olur be belki o ay 2 kere yumurtlayacak ya d takvimden farklı günde yumurtlayacak adam da çocuğu göze almış bir yerde çocuk istemeyen adam çift kat prezervatif takar

Ay öyle korunma mı olur be belki o ay 2 kere yumurtlayacak ya d takvimden farklı günde yumurtlayacak adam da çocuğu göze almış bir yerde çocuk istemeyen adam çift kat prezervatif takar
Ay bilmiyorum ya. Çok garip hayatlar var burda okudukça her gün çok şaşırıyorum. Umarım konu sahibi psikolojik destek alır.

Valla ya değişik hayatlar ne diyim
Belki hem düşük riskli günlerde birliktelik yaşayıp hemde geri çekilme yöntemi uyguluyorlardır. Gerçi bizde geri çekilme yapıyoruz ama hala çocuk olmadı hshshshs benim pcos var ondan mütevellit galiba 🤣

Selam Kizlar,

konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Ben hep bebek istiyordum ama esim 2. ci cocuk su an istemedi. Ilkokula giden bi cocugum var.
Ocak ayinda hamile kaldim, bir sey olmaz dedim ama oldu. Cok istiyordum ama hamile kalinca bi anda kötü oldum. Esim hemen aldir dedi , kandirilarak cocuk mu yapilir dedi. Bu iki kisinin karari dedi. Ben okadar kötü hissetdim ki , artik yatakdan cikmadim, agladim ..Esim hergün baski yapdi. Üstüne üstün hamilelik depresyona yakalandim ve cok kötu oldum. Normal düsünemedim okadar kötü oldum ki, bebis 7 haftaliken aldirdim. Esim bir gün önce vicdani el vermed,i aldirma bakariz dedi. Ama benim depresyon tavan yapdi ve bi an önce bitsin istedim.Simdi aradan bir hafta gecdi ve nasil böyle birsey yapabildim diyorum. Kendimden nefret ediyorum. Ben kimim ki hayat ve ölüm arasinda karar verdim. Ben kendimde su an yasama hakki bile görmiyorum.
Bebegimi okadar cok özliorum ki aglamakdan göz yasim kalmadi. Haytimdaki en büyük yanlisi en büyük pismanlik. O hormonlar o psikoloji nasil yapabildim, hepsi kötü rüya saniyorum.
Türkcem pek iyi degil kusura bakmayin.
Her saniye düsüniyorum bebegimi , kime benzicekdi, kiz mi erkek miydi , 7 ay sonra kucagmizda olucakdi. Esimde perisan. Engel olamadim diyor.
Artik yasamak bile istemiyorum ama bi cocugum daha var. Sanki hep biri eksik gibi , cok sevdigim birisi ölmüs gibi...Dayanamiyorum...

Lütfen kirici olmayin zaten kötüym, konusacak kimsem yok , icimi dökmek istedim.

Tessekür ederim.
Ne kadar acayipsiniz, kırıcı olmayın diyorsunuz ama şu yaptığınız şeyler için düzgün kelimeler seçmek zor. Sizin çocuk istemeniz yetmiyor, 2 kişi maddi manevi hazır oldukları zaman çocuk sahibi olmayı düşünmeli. Size hak verenleri de asla anlamıyorum. Olayı tersine çevirelim; bir kadın çocuk istemediğini defalarca sert bir dille dile getirdiği halde eşi sırf kendi bencilliğinden o kadını kandırarak hamile bıraksaydı nasıl olurdu acaba?
Siz daha ilk çocuğunuza bakamamışsınız, depresyona girmişsiniz, eşiniz büyütmüş çocuğu. Neyinize güvenip bir çocuk daha istiyorsunuz, eşinizi kandırarak hamile kalıyorsunuz. Sağlıklı bir insanın yapacağı şey değil bu. Depresyona girmeye bahane arıyor gibisiniz. Lütfen psikoloğa gidin, mental sağlığınızı toparlayın, var olan çocuğunuza annelik yapmayı başarın, o da küçük bir çocuk, büyüyünce annesini böyle hatırlamasın. Eşinizin yerinde olsam boşanırdım, yaptığınız büyük sorumsuzluk.
Bence bir an önce yardım alın, evinizin huzuru için. Yorumum sert mi bilmiyorum. Elimden geldiğinde yumuşatmaya çalıştım. Umarım bir an önce düzelirsiniz.

Belki hem düşük riskli günlerde birliktelik yaşayıp hemde geri çekilme yöntemi uyguluyorlardır. Gerçi bizde geri çekilme yapıyoruz ama hala çocuk olmadı hshshshs benim pcos var ondan mütevellit galiba 🤣
Ahaha geri çekilmeyle biz 4 yıl korunduk olmadı 🫣 içine sperm gitmedikçe no problem 🤣🤣

Back