• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürtaj oldum ailemin haberi olsun istiyorum:( yardım edin lütfen

ben bir anneyim pamuklara sarıp büyüttüğüm evladım böyle bişey yapsın asla istemem nefsine kendine sahip çıkamıyosaa herşeyin bedeline katlanmayı göze almış demektirr....ha olduda bana söyledii inan yıkılırdımm...sanada kolay gelsin Rabbim hem bu hemde öteki dünyada yardımcın olsunn...unutmadan çelişkilerle dolusun işinde gücünde çok ii diyosun hemde evlenemeyiz diyosunn şaşkınımm

bence böyle sacma konular açıp insanların sinirini tepesine getirmeyinnn!agır konusmak istemiyorum site kuralları geregi ama Allah herkese hayırlı evlatlar versin...verilen evlatlara da kıylımasın!forumu bi dolaşın evlat hasteriyle yanan onca insan var ki içim sızlıyor böyle şeyleri okuyunca.yaptıgının arkasında durup evladını dogursaydın bence ailen daha az yara alırdı evlenmenizede vesile olurdu hem...yazık çok yazıkkk...

bu arada yine de Allah yardımcın olsun demeden geçemicem...herkes hataya düşebilir ama yapılan hatalrın telafisi bi bebegi öldürmek olmamalı arkasında durulmalı.böyle yaparak telafi etmiş olmuyorsun...evlenmeden ilişki yaşayan çok insan var tabiki bu konuda asla kimseye bişey deme hakkımız yok ama sözkonusu başka birşey burada....

hata üstüne hata yapmışsın... ailen öğrense yıkılır seni defterden silerler... hamile olduğunu öğrendiğinde sevdiğine kaçsaydın keşke ... buda çözümdeğildi gerçi ama şu anki durumun bence çok kötü ... sevdiğin seninle evlenecekmi evlenmeyecekmi oda belli değil...olan sana ve ailene oldu ... nefsine hakim olamamışsın şimdide cezasını çekiyorsun...rabbim doğru yolundan ayırmasın kimseyi...

bak canım eşekten düşenin halini yine eşekten düşen anlar ben 3 sene önce kaçarak evlendim seninkinden farklı ama olsun sonuçta aileni karşına alıyorsun okuyunca çok üzüldüm inanki ben hala ailemin yanına gidemiyorum babam kabul etmiyor ama inşallah eninde sonunda kabul edecektir diye düşünüyorum inşallah.ama seninki gibi bir şey olsaydı ve söyleseydim beni inanki sevdiğime yine vermezdi çünkü bu erkekler için biraz da gurur meselesi inanki söylesen daha da pişman olacaksın ve telafisi asla olmayan bir şey sakın ha sakın sana söyle diyenler de olacaktır ama emin ol bu türk aile yapısı için kabul edilemez bir şey ben bile seni tanımadan sana o kadar üzüldüm ki ailen nasıl kim bilir.senin ve erkek arkadaşının yapacağı tek şey sakin olmak zaten olan olmuş artık bebeği de aldırmışsınız ki evlenmek için acil bir durum söz konusu değil sakin bir şekilde hiç bir şey olmamış gibi aileni ikna etmeye çalış.bu konuda erkek arkadaşını da baskıya sokup stres yaptırma erkekler sıkıntıya gelemez canım sonuçta onun kaybettiği bir şey yok.bu arada sen istemedikten sonra ailen seni kimseyle evlendiremez merak etme.bu arada sakın evden kaçma çooooook pişman olursun unutma sonunda belki annenle babanla hayatının sonuna kadar görüşemeye de bilirsin malesef dikkat et

hata üstüne hata yapmışsın... ailen öğrense yıkılır seni defterden silerler... hamile olduğunu öğrendiğinde sevdiğine kaçsaydın keşke ... buda çözümdeğildi gerçi ama şu anki durumun bence çok kötü ... sevdiğin seninle evlenecekmi evlenmeyecekmi oda belli değil...olan sana ve ailene oldu ... nefsine hakim olamamışsın şimdide cezasını çekiyorsun...rabbim doğru yolundan ayırmasın kimseyi...
konu sahibi ortada yok biz de kendi kendimize yorum yazıyoruz ama ben çok züldüm

cık karşılarına söyle yada mahallelerinde dedikoducu birini bul herkes duyar ama neden bu kadar söylemekte ısrarcısın anlamadım eğer aldırmasaydın istemedikleri erkek arkadaşınla evliliiğin garantiye binerdi hata yapmışın demek bana düşmez hepimiz hatalar yapıyoruz umarın erkek arkadaşın bebekten kurtuldum diye seni bırakmaz

Kızı kürtaj oldu diye aşağılamışsınız. Tamam bi hata yapmış hamile kalmış olabilir ama bu kadar üstüne gidilmemeli.Dünyaya çocuk getirmek sandıgınız kadar kolay degil.Sadece dogurmak degil olay bu evli veya bekarlar için de geçerli.Evli oldugunuzda hamile kalsanız bile şartlara göre dünyaya cocuk getirilmeli.İlk önce kendinize bi dönüp bakmalısınız kendinizi iyi yetiştirebildinizmi ki bi birey yetiştiriceksiniz.
Arkadaşım ailene söylemek zorunda degilsin evlenmek zorunda da degilsin şuanki sevgilinle.Sen şuanından mutluysan onun yanında mutluysan devam et baska hiçbirseyi düşünme.İyi olmaya calış ailen anlayıslı olsaydı hamile oldugunu söyleseydn bile evlenmeden yine aldırmak zorunda kalabilirdin cünkü önce düzen kurulmalı kendini hazır hissetmelisin.
Üzme kendini sadece hayatın sana olan olumsuzluklarından kurtulmaya calıs.
Mutluluklar dilerimm ilk önce kendini sevmeyi unutma:34:

Son düzenleme:
iyi de neden ailen bilsin istiyorsun?

bilseler ''evlenmelisiniz' mi diyecekler?
amacını tam olarak anlayamadım ben:26:

ayrıca insanların kazara hamile kaldıklarına halen anlam verememişimdir
kürtaj korunma yöntemı değildir.

ailene söyleme sakın,eline bir şey geçmeyecekse.

Bu ınsanları anlayamıyorum ,her haltı yıyorlar sonrada suan hazır degılız dıye bır subyanın canına kıyıyorlar bugun bunu yapan bır anne baba yarın oburgun olan cocuklarına olan hassasıyetınden suphe ederım ben .Neye hazır degılsınız konu sahıbı evlılıkemı ,bebeyemi?haızr dıiyilseniz korunacaksınız bu kadar basıt ,aılenı bıle dusunmuyorsun onları nasıl uzebılırım dıye elınden gelenı yapıyorsun fıkrımce,erkek arkadasınında sana olan sevgısındende suphelıyım acıkcası nasıl bır yavruya kıyılıyor anlamıyorum,hazır deyılsenız uckurunuzu tutacaksınız...

Bu tarz konulara "korunun"demekten dilimizde tüyler bitti..
Hayat sizin ne yaparsanız yapın bizi ilgilendirmez ama korunmayı da ihmal etmeyin yaa,yazık değil mi o günahsıza...

konu sahıbı kaybettıgı bebegıne degılde daha cok bunu nasıl acıklarım endısesınde,dılerım rabbım temız bır evlılıkle hayırlı evlatlar nasıp etsın basımızdan eksık etsın bu gıbı buyuk gunahları amın...

Son düzenleme:
aileye soyleme geregini bende anlayamadım hani hamile olsanız aldırmasanız nasıl soylicem diye fikir alırsınız ama kurtaj yaptırdıktan sonra soylemenin amacı nedirki..

ben mi yanlıs anladım, ailenizin haberi olsun istiyorsunuz ?

ailenizin haberi olmasını istemenizdeki amacınız nedir anlayamadım?

amacınız erkek arkadasınızı sizinle evlenmeye mecbur etmekse, ne kadar etik? velev ki evlendiniz mutlu olabileceğinize inanıyor musunuz?Evlilik tek kişilikdeğil ki tek kişinin istemesi ile yurusun. Kaldı ki yasınız henuz kucuk değil mi sanki?

kaldı ki eger aileniz kurtaj oldunuz diye sizi erkek arkadasınızla evlendirecek yapıda insanlar ise bu insanlar ebeyi karsılarında gorduklerinde kotu olmazlar mı? hepsinden ote, sen ailen ile bu konuda yuzlesmeye hazır mısın?

Son düzenleme:
Pardon kıyılan canın vebali sizin boynunuza mı?

Kürtaj olmak sizin vicdanınıza aykırı diye kimseye bu günah bu ters bu yanlış diyemezsiniz.

Korunmadık dememiş konu sahibi...
Hiçbir korunma yöntemi %100 değildir zaten. Eğer öyle olsaydı 6 aylık bebeğim varken 2. Düşüğümü yapmazdım çünkü ko-ru-nu-yo-ruz.

Kürtaj korunma yöntemi değildir ama bir tercihtir(haktır). Madden, manen şartları olmamışsa yapacak birşey yok.

Konu sahibi; ailenin kültürünü falan bilmiyoruz. Bu olayın duyulmasını istemendeki amaç nedir? Namus belasına ailen evlenin mi diyecek? Yoksa evlendirmeye çalıştıkları kişiden mi vazgececekler?

Aklını başına topla... Sakin ol. Kimse seni zorla evlendiremez. Kürtaj kaydı adına yapıldığna göre reşitsin. Kimse (annen-baban dahil) seni zorla evlendiremez. Rızan dışında birşey yapmak zorunda değilsin....

ailesi başka biriyle evlendirmek istiyormuş, bunlar da iki sevgili demişler ki bir ebe gönderelim eve kızınız kürtaj yaptırdı desin ailem de böylelikle evlenmemize izin verir.

nasıl bir plan arkadaş kafalar nasıl çalışıyor zehir gibi maşallah.

benim derdim ne evlenmeden ilişkiye girmeniz ne bebek aldırmanız anne babanızın karşısına geçip ben sizin bulduğunuz adamla evlenmek istemiyorum sevgilim var diyecek cesaretiniz yok ama elin ebesi gitsin ananızın babanızın gözlerinin içine baka baka sizin kız kürtaj olmuş haberiniz olsun demesini isteyecek kadar da cesur ve zalimsiniz. adamın kadının bi yerine inse nolacak acaba? ayrıca sevgilim var demeye utandığınız insanlarla bu kadar yüzgöz olmayı nasıl göze alıyorsunuz anlamak mümkün değil.

sevmedigin biriyle evlenmen için baski yapan bir ailen var
ve sen boyle bir zihniyete sahip ailene çocuk aldirdigini mi soylemek istiyorsun?
en iyi ihtimal seni evlatliktan red ederler kotu ihtimali dusunmek bile istemiyorum...

bence konu sahibi pişman olmuş gibi hiç tepkiyok ama çok üzüldüm ki açıkçası bende anlamadım neden ailene söyleyecegini kastı ne acaba merak iiçindeyim? benimde 3 yıllık ilişkim var ama Allah ıma şükürler olsun cinsel şeyleri ikimizde evlilik sonrasına bırakıyoruz aslında en mükemmelide bu sanırım korkmadan herşeyi paylaşmak.. ayrıca kürtaj konusuna gelince zaten arkadaşlar o çocuk dünyaya gelseydi onun sonu da belki çocuk yurdu veya sokaklar olurdu öyle olmasından direk cennete gitmesi daha ii bence tabii herkesin fikri değişik saygı duyarım evet o masuma çok yazık ama keşkelerle hayat biçilmiyor malesef konu sahibi arkadaşım aileni üzme derim!!!!

Pardon kıyılan canın vebali sizin boynunuza mı?

Kürtaj olmak sizin vicdanınıza aykırı diye kimseye bu günah bu ters bu yanlış diyemezsiniz.

Korunmadık dememiş konu sahibi...
Hiçbir korunma yöntemi %100 değildir zaten. Eğer öyle olsaydı 6 aylık bebeğim varken 2. Düşüğümü yapmazdım çünkü ko-ru-nu-yo-ruz.

Kürtaj korunma yöntemi değildir ama bir tercihtir(haktır). Madden, manen şartları olmamışsa yapacak birşey yok.

Konu sahibi; ailenin kültürünü falan bilmiyoruz. Bu olayın duyulmasını istemendeki amaç nedir? Namus belasına ailen evlenin mi diyecek? Yoksa evlendirmeye çalıştıkları kişiden mi vazgececekler?

Aklını başına topla... Sakin ol. Kimse seni zorla evlendiremez. Kürtaj kaydı adına yapıldığna göre reşitsin. Kimse (annen-baban dahil) seni zorla evlendiremez. Rızan dışında birşey yapmak zorunda değilsin....
hiç bir yöntem yuzdeyuz olmasa da yuzdeyuze yakın koruyucudur.. o kalan yuzdede bizlerin kullanım hatalarından olur.. siz 6 aylık bebeginiz varken sut koruyor zannedip hap kullanmamanıza baglıdır. kaldıki kişi ben korundum ama nasıl olduysa oldu kalmısım hamile demiyor , hatta kürtaj oldugu için üzüldügünü belirten tek bir kelimecik bile yok..ha tabi üzülüp üzülmemek ona baglı ama bu kafayla daha cok kurtajlar olcak o belli..elbetteki su durumda kürtaj daha mantıklı olmus, belli ki evlenilemeyecek cunku..
ayrıca kişi madem ailesini ve nişanlısını mecbur kılmak istiyor bebegini öldürmeden ,kürtaj oldugunu söyleyecegim dediği dahiane fikre ihtiyacı yokki zaten.. hamileyim evlenmeliyiz deseymiş

Son düzenleme:
konu sahibi ortada yok biz de kendi kendimize yorum yazıyoruz ama ben çok züldüm

bende çok üzüldüm... o yüzden de yorum yazdım.üzülmesem umursamaz yazıda yazmazdım...belki eleştirim ağır olmuştur ama ''ailemin haberi olsun istiyorum ''yazmış...bu beni şaşırttı...ailesinden korkuyorsa aile böyle şeylere karşı demektir. konu sahibide bunun farkında zatenki yardım istiyor.ama herşey olmuş bitmiş. yukarı tükür bıyık aşağı tükür sakal... ne diyeceğimi şaşırdım... şu anki en iyi çözüm sabredip ailesini sevdiği çocukla evlenmesi için ikna etmesidir...

Back