- 19 Ocak 2014
- 2.821
- 4.194
- 448
Sizi anlıyorum, fikrimi söyledim. Çünkü konu çok hassas bir gün acaba derseniz kendi kendinizi yersiniz.Soyle soyleyeyim. Doktoruma guveniyorum. Annemin de doktoru zaten. Ki Acibadem Hastanesindeki cok guvenilir bir doktorla da kan degerlerimi konustuk o da direk sagliksiz gebelik dedi. Kesem geriden gelip beta saglikli ilerleseydi umidim olurdu. Acikcasi direnip ilerleyen surecte yine kayipla sonuclanmasini istemiyorum.
Bu hafta kendi dusmesi icin bekliyoruz. Acikcasi kanama belirtim de yok. Bilmiyorum asiri yiprandim ogrendigimden beri. 400ken öğrendim 2000lerde yerinde saydi. Sanirim ümidimi de kaybettim sadece netlessin istiyorum artik.
MerhabaLütfen konumu hemen tasimayin...
Arkadaslar merhaba bu benim ilk gebeligim-di. Dogum kontrol hapini birakir birakmaz hamile kaldım. Gebeligim ilerlemiyor maalesef. 6 haftalik hamileyim ancak kesem 4+3 beta degerim de asiri yavas yukseliyor. Ozetle saglikli bir gebelik degil. Doktorum bu hafta kanama ile dusurebilecegimi ya da kurtaj olacagimi soyledi. Hos kendi dusse de kurtaj ile temizleme olabilirmis.
Acikcasi kurtaj fikri beni cok yipratti.
Nasil oluyor, sonrasi nasil oluyor adet vs., sonrasında saglikli gebelik yasar miyim, kurtajdan sonra hemen ise donebilir miyim? Ya da kendi duserse calisiyorum isteyken sikinti olur mu normal adet gibi mi duser.
Tecrubesi olan arkadaslar yazarsa cok sevinirim.
bir kaç doktora daha gidin.ne betalardan ne keselerden canlandı bebekler.düşse bile adetle düşme ihtimali yok mu?
geçmiş olsun çok yakın zamanda yaşadım adet gibi kayıp gitti içinden.neyseki kalbi atmiyordu daha tek tesellim o. kürtaja gerek kalmadi bende inş sizdede kalmaz. olursada korkmayın genel anestezi altında oluyormuş.
belli ki geç yumurtlamışsınız. Bence başka bir doktora gidin. Sağlıklı bir gebelik değilse zaten düşük yaparsınız. Bebeğin kalbi atmaz vs ama hemen ilk dk dan kürtajdan bahsetmek neden.Lütfen konumu hemen tasimayin...
Arkadaslar merhaba bu benim ilk gebeligim-di. Dogum kontrol hapini birakir birakmaz hamile kaldım. Gebeligim ilerlemiyor maalesef. 6 haftalik hamileyim ancak kesem 4+3 beta degerim de asiri yavas yukseliyor. Ozetle saglikli bir gebelik degil. Doktorum bu hafta kanama ile dusurebilecegimi ya da kurtaj olacagimi soyledi. Hos kendi dusse de kurtaj ile temizleme olabilirmis.
Nasil oluyor, sonrasi nasil oluyor adet vs., sonrasında saglikli gebelik yasar miyim, kurtajdan sonra hemen ise donebilir miyim? Ya da kendi duserse calisiyorum isteyken sikinti olur mu normal adet gibi mi duser.
Sizi anlıyorum, fikrimi söyledim. Çünkü konu çok hassas bir gün acaba derseniz kendi kendinizi yersiniz.
Zamanında bir üye böyle bir konu açmıştı çünkü. Öyle hatırlıyorum.
Bakın ben tecrübeli bir insanım tabiki doktordan daha iyi bilemem ama size tavsiyem bir perinatologa gidip ondan fikir almanız. İstanbulda mısınız? Gebelik geç oluşmuş olabilir. Biraz bekleyin, hemen kürtaj olmayın. Sağlıksız gebelik kendi kendine sonlanır zaten.
Ayrıca kürtaj zor bir işlem değil. Korkmayın.
belli ki geç yumurtlamışsınız. Bence başka bir doktora gidin. Sağlıklı bir gebelik değilse zaten düşük yaparsınız. Bebeğin kalbi atmaz vs ama hemen ilk dk dan kürtajdan bahsetmek neden.
bir kaç doktora daha gidin.ne betalardan ne keselerden canlandı bebekler.düşse bile adetle düşme ihtimali yok mu?
Sizin dediğiniz şey geç döllenme nedeniyle yavaş ilerleyen beta değeri. Yumurtlama geç olabiliyor bazen o nedenle beta değeri az az artıyor.
Konu sahibinin ki farklı. 2000 lere kadar çıkmış sonra yavaşlamış ve durmuş. Takibini doktor yapıyorsa belli bir tecrübesi de vardır sonuçta..
Kürtajdan sonra aynı gün bile çalışabilirsin . O kadar kolay bir işlem .Hiç korkulacak bir şey yok . Benim de başıma iki kez geldi .Ayrıca 4 kez aşırı kanama ile boş kürtaj oldum .Hepsinde de sabah oldum öğleden sonra çalıştımLütfen konumu hemen tasimayin...
Eğer gebelik ile ilgili bekleme süresi zorunluluğu vermezse doktor o ay bile hamile kalabilirsiniz. İçinizi ferah tutunCok tesekkur ederim. Aslinda biraz da tekrar bekleme suresi korkutuyor. Tabii ki Allah dogru zamanda sagliklisini versin ama insan da hemen tekrar istiyor ne bileyim. Sanirim 3 ay beklemek gerekiyormus degil mi?
Evet evet sanirim ikisi karistiriliyor. Betam 2000 oldugunda da 7 binlerde olmasi gerekiyordu. Hatta o zaman doktorum ilk beta degerimin yanlis olculme ihtimalini de soyleyip bir hafta takip etti. Sonuc olarak kese de 6 gunde sadece 3gunluk buyuyunce net bir konuşma yapti. Inanin cok istiyordum bu bebegi ama gercekler de boyle kabullendigim icin kurtaj kelimesi dilimde zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?