Kürtaj korkusu

annekeki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2018
708
1.183
33
Lütfen konumu hemen tasimayin...

Arkadaslar merhaba bu benim ilk gebeligim-di. Dogum kontrol hapini birakir birakmaz hamile kaldım. Gebeligim ilerlemiyor maalesef. 6 haftalik hamileyim ancak kesem 4+3 beta degerim de asiri yavas yukseliyor. Ozetle saglikli bir gebelik degil. Doktorum bu hafta kanama ile dusurebilecegimi ya da kurtaj olacagimi soyledi. Hos kendi dusse de kurtaj ile temizleme olabilirmis.
Acikcasi kurtaj fikri beni cok yipratti.
Nasil oluyor, sonrasi nasil oluyor adet vs., sonrasında saglikli gebelik yasar miyim, kurtajdan sonra hemen ise donebilir miyim? Ya da kendi duserse calisiyorum isteyken sikinti olur mu normal adet gibi mi duser.
Tecrubesi olan arkadaslar yazarsa cok sevinirim.

Saglikl gebelik olup olmadigini anlamak icin biiraz daha bekleyin derim.

Bu hafta kendi dusmesi icin bekliyoruz. Acikcasi kanama belirtim de yok. Bilmiyorum asiri yiprandim ogrendigimden beri. 400ken öğrendim 2000lerde yerinde saydi. Sanirim ümidimi de kaybettim sadece netlessin istiyorum artik.

öncelikle çok geçmiş olsun. korkmayın benim canım öyle tatlıdır ki (alttan muayene bile olamayacak kadar hemde) ben 3 kez yaşadım bu durumu. hiçbirşey hissetmiyorsunuz zaten genel anestezi veriliyor ve hemen olup bitityor. uyandığınızda adet kanaması gibi kanamanız olacak hepsi bu. sonra günlük hayatınıza hemen devam edebilirsiniz. ve kurtaj sonrası çok çabuk hamile kalabiliyorsunuz. benim 4. gebeliğimde kurtaj yapmamışlardı küçük haftalarda yapmıyoruz demişlerdi. bende çalışıyordum kanamam vardı zaten 10 gün sürdü sonra kontrole gittiğimde beta değerine baktılar sıfırlanmıştı. nasıl düştüğünü anlamadım bile adet kanı dışında birşey görmedim çünkü. sonrası içinde gereken tahliller ne ise yaptırın ve tekrar deneyin. inş. sağlıklı bir gebeliğiniz olur bir daha bunları yaşamazsınız.

Geçen ay yaşadığım durum kürtaj olmadan düşük yaptım korkmayın kese kendisi geldi doktorda kürtaj yapmayalım 3gün kanama durumuna göre takip edelim dedi kürtaj olmadan düşük yapmış oldum
Ayrıca artık narkoz veriyorlar günlük yaşamına ertesi gün dönebiliyorsunuz tabi ufak defek ağrı olabiliyor ama korkacak kadar değil

Cok tesekkur ederim. Aslinda biraz da tekrar bekleme suresi korkutuyor. Tabii ki Allah dogru zamanda sagliklisini versin ama insan da hemen tekrar istiyor ne bileyim. Sanirim 3 ay beklemek gerekiyormus degil mi?

Keske benim de oyle olsa ama hic belirtim yok. Doktor dusmesi icin ilac vs de vermedi. Acikcasi ben de kendi dussun istiyorum.

Cok tesekkur ederim. Aslinda biraz da tekrar bekleme suresi korkutuyor. Tabii ki Allah dogru zamanda sagliklisini versin ama insan da hemen tekrar istiyor ne bileyim. Sanirim 3 ay beklemek gerekiyormus degil mi?
3 ay demişti doktor bana ama ben bir adetten sonra hamile kalmıştım. bir arkadaşımda 2 ay önce düşük yaptı şuan yine hamile çok şükür bir sorun yok şimdilik.

siz ümidi keserseniz tutunacağı varsa da tutunmaz. benim 49 ile başladı. 2500-2800 bhcg ile bile zor göründü.herşeyi ile minikti.

Benim kesem var ama doktorum beta degerinin saglikli yukselmedigini soyledi. Kesem de zaten 6 gunde 3 gunluk buyume gostermis. Doktorum yuzde 99.9 canlanmaz bu gebelik diyor.

Benim kesem var ama doktorum beta degerinin saglikli yukselmedigini soyledi. Kesem de zaten 6 gunde 3 gunluk buyume gostermis. Doktorum yuzde 99.9 canlanmaz bu gebelik diyor.
bir kaç doktora daha gidin.ne betalardan ne keselerden canlandı bebekler.düşse bile adetle düşme ihtimali yok mu?

Kürtaj zor bir işlem değil,ağrısız ve acısız zaten bayıltıyorlar anlamıyorsun.
Bisüre az az kanama oluyor sonra normale dönüyor.
İlk gebeliğim 8.haftada kalbi durdu ve kürtaj oldum kanamayı beklemedi doktorum riskli olabilir enfeksiyon falan filan dedi.
Merak etme kürtaj sonrası hiç bir problem olmuyor sadece ben 3 ay korundum pskolojik açıdan kendime gelmek için ,doktorumda fiziksel olarak 3ay korunmak sağlıklı dedi.sonra hemeb hamile kaldım.korkulcak bişey yok çoğu kadının başına gelmiştir.

Keske benim de oyle olsa ama hic belirtim yok. Doktor dusmesi icin ilac vs de vermedi. Acikcasi ben de kendi dussun istiyorum.
2gün içinde oldu ne olduysa kanamam başladı önce kahve sonra pembe o günün gecesinde kırmızıya döndü gece biraz ağrı sabah kese gelmişti kan değerlerim yavaşlayınca anladım bende düşeceğini bir hafta sürdü kan değerlerimin yavaşlaması 750 900 990gibi 2günde bir baktirıyordum zaten bence önce doktorun dedikleri önemli tabi ama birkaç gün bekle bakalım

geçmiş olsun çok yakın zamanda yaşadım adet gibi kayıp gitti içinden.neyseki kalbi atmiyordu daha tek tesellim o. kürtaja gerek kalmadi bende inş sizdede kalmaz. olursada korkmayın genel anestezi altında oluyormuş.

Neden farklı farklı ve alanlarında çok iyi olan doktorlardan da fikir almıyorsunuz?

Yerinizde olsam 3-4 doktora daha giderdim. Hepsinden aynı cevabı alınca bekletmeden bu işlemi olurdum.

Bir gün acaba demeyin.

3 ay demişti doktor bana ama ben bir adetten sonra hamile kalmıştım. bir arkadaşımda 2 ay önce düşük yaptı şuan yine hamile çok şükür bir sorun yok şimdilik.

Suan yine aynisini yasarmiyim diye cesaretim de kirildi ama korkuyla da yasanmaz tabii. Allah saglikli bir sekilde kucaginiza almayi nasip etsin. Rahatlattiniz beni, cok sagolun.

Neden farklı farklı ve alanlarında çok iyi olan doktorlardan da fikir almıyorsunuz?

Yerinizde olsam 3-4 doktora daha giderdim. Hepsinden aynı cevabı alınca bekletmeden bu işlemi olurdum.

Bir gün acaba demeyin.

Soyle soyleyeyim. Doktoruma guveniyorum. Annemin de doktoru zaten. Ki Acibadem Hastanesindeki cok guvenilir bir doktorla da kan degerlerimi konustuk o da direk sagliksiz gebelik dedi. Kesem geriden gelip beta saglikli ilerleseydi umidim olurdu. Acikcasi direnip ilerleyen surecte yine kayipla sonuclanmasini istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…