• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

O haplar aşırı zararlı, doğum kontrol hapı başka bir şey, bu başka. Yanlış bilmiyorsam düzenli olarak ertesi günü hapı almak insanı genç yaşta kısır bile yapabilir. Tavsiyem bir dahaki sefere kondom kullanmayan hiçbir erkekle birlikte olmasın ve ilişkisi varsa kendisi de düzenli olarak doğum kontrol hapı kullansın, 2 yöntemle korununca hamile kalma olasılığı çok düşük.
evet daha zararlı doğru diyorsunuz ama
şimdi ne yapayım düşüncesinden kürtaj gibi şuan mecburi gördüğü ilerde ömrü boyunca aklına gelince üzüleceği pişman olacağı konudan uzaklaşır
zaten önce normal yöntemleri denemeli eğer ki şüphe duyuyorsa bu yöntemi kullanmalı

ama 11 mayıstan sonra diyelim regl tarihi 7 haziran olması lazım regl olmamış ve bu süre içinde birliktelikte olmamış.
bence hamile değil.
Son adet tarihim 11 Mayıs. Birlikteliğim 14 Haziran. Zaten geçikmişti yani. 14 hazirandan önce bir birliktelik yaşamadım. Bir önceki ay 10 gün geçikmişti.

Ben bir önceki adetimden sonra hiç ilişki yaşamadım. Yalnızca bu bahsettiğim ilişki oldu o kadar.
Tam olarak anlayamadım. Adetiniz bittikten sonra ilişki yaşamadıysanız zaten hamile olamazsınız. Doğru mu anlıyorum. Muhtemelen stres yaptığınız için adetiniz gecikti.

Tam olarak anlayamadım. Adetiniz bittikten sonra ilişki yaşamadıysanız zaten hamile olamazsınız. Doğru mu anlıyorum. Muhtemelen stres yaptığınız için adetiniz gecikti.
Adetim bittikten sonra ilişki yaşadım. Orda farklı birşey anlatmaya çalıştım. 14 Haziran'da birliktelik oldu

Adetim bittikten sonra ilişki yaşadım. Orda farklı birşey anlatmaya çalıştım. 14 Haziran'da birliktelik oldu
O zaman hamile olduğunuzu düşünmüyorum. Zaten şimdi testte yapsanız çıkmayacak çünkü ilişkinin üstünden daha 1 hafta geçmiş. Devamlı adet gecikmeleriniz oluyormuş hormonlarınıza baktırmanızda fayda var.

Hamile degilsindir. Eger hamileysen de hafta sayimi önceki adet tarihinden itibaren yapılır. Yani reglin iki hafta gecikti baktin hamilesin bebek 6 haftaliktir. 10. Haftadan sonra kurtaj yasal degil o yuzden öğrenir öğrenmez git bekleme. Benim son hatirladigim rakam 2 sene önce 1000 tl idi. Ankaradaysan özelden yaz doktor onereyim. Her ne kadar basit bir işlem olsa da düzgün bir yerde yapilmazsa sonradan hamile kalmak zorlasabilir. Onun dışında stres yapacak en ufak bi durum yok totalde bayilmasi ayilmasi 40 dk suren agrisiz sorunsuz bi işlem.

Son adet tarihim 11 Mayıs. Birlikteliğim 14 Haziran. Zaten geçikmişti yani. 14 hazirandan önce bir birliktelik yaşamadım. Bir önceki ay 10 gün geçikmişti.

tamam işte hamile değilsiniz.
yumurtlama olmadan hamilelik nasıl olsun.
11 mayısla 14 haziran arası birliktelik olmadıysa hamile olamazsınız.

Hamile degilsindir. Eger hamileysen de hafta sayimi önceki adet tarihinden itibaren yapılır. Yani reglin iki hafta gecikti baktin hamilesin bebek 6 haftaliktir. 10. Haftadan sonra kurtaj yasal degil o yuzden öğrenir öğrenmez git bekleme. Benim son hatirladigim rakam 2 sene önce 1000 tl idi. Ankaradaysan özelden yaz doktor onereyim. Her ne kadar basit bir işlem olsa da düzgün bir yerde yapilmazsa sonradan hamile kalmak zorlasabilir. Onun dışında stres yapacak en ufak bi durum yok totalde bayilmasi ayilmasi 40 dk suren agrisiz sorunsuz bi işlem.
Umarım söylediğiniz gibidir hamilelik gibi bir durum söz konusu değildir

tamam işte hamile değilsiniz.
yumurtlama olmadan hamilelik nasıl olsun.
11 mayısla 14 haziran arası birliktelik olmadıysa hamile olamazsınız.
Ya nette yazanlar o kadar kafa karıştırıcı ki anlatamam. Herşeyin en kötüsünü düşünmeme sebep oluyor. Geciktiği günlerde ilişki yaşamamdan dolayı değilsiniz diyorsunuz demi?

Bir dizi var Sex Education diye, orada gördüm nasıl prezervatif takılacağı dahi derslerde gösteriliyormuş İngiltere'de.Bizde de korunma yollarını, cinsel hastalıkları anlatan ders olmalı. Geçende Ekşi'de gördüm ertesi günü hapını kim almalı diye başlık açmışlar. Ertesi gün hapını doğum kontrol hapı gibi sanıyorlar, halbuki Avrupa'da ancak tecavüz gibi durumlarda normal görülen çok ağır etkili bir hapmış.
Eğitim şart işte ama maşallah bizim çocuklar bilmeye gelince çok bildiklerini düşünüyorlar da gelişim evrelerini dinlerken bile kafayı sıra altına gömecekler deve kuşu gibi:işsiz:

Kaç Yaşındasın ?
Aklında bulunsun bir daha olur ilişkiye girersen sonrasında gebelik önleyici hap iç %100 korunurluğu yok hiç birşey gibi ama önlemdir sonuçta
Stresten gecikmişdir muhtemelen
Ilacin ismi ella onu kullanmama ragmen gebelik olusumustu maalesef. Hemde 8 saat sonrssinda icmeme ragmen

Mayıs ayındaki adetin nasıldı? Nisan ayında birlikteliğin oldu mu? Belki yerleşme kanamasındır mayıs ayındaki. Bazen hamile kadınlarda görülüyormuş. Çok geçe bırakmadan bir şekilde hallet test işini.

Özel hastaneye kontrole gidiyorum gayet de e nabizda gorunuyor doktor adına kadar
Eğer doktor tahlillerime bakarsa o da gorunuyor yine nasılsın görünmeyecek her şey var e nabizda
muayenehanesinde operasyon yaptırmalı.hastanede görünür.

Back