• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

3 gebelik yaşadım.
3 ü de özel hastanede oldu baştan sona tüm kontroller.
Gebeliklerimden ikincisi boş gebelikti ve kürtaj oldum.
3. Gebeliğimde önceki gebeliğim ve kürtajım önüme geldi, ben unutmuştum, onlar unutmamış.
Hepsi de ayrı hastane farklı şehirler 👍🏼
Özel hastanelerin kaydı tutulmuyor diyemeyeceğim o yüzden.
Bu benim örneğim.
Başka durumları bilmem.

Fakat sen hamile değilsin.
Stres yapmışsın ondan.
Ayrıca istesen o testi alır bir wc de yaparsın.
Bu kadar becerin vardır diye düşünüyorum.
Bir daha böyle düşüncesizce ilişki yaşamazsın umarım. Çünkü gerçekten aşırı aşırı aşırı saçma, tehlikeli, çirkin bir şey bu yaptığın.
Korunmamaktan söz ediyorum.
Korunun arkadaş korunun!
Kondom almak kürtajdan daha kolay.

Çekirdeğimi aldım, kürtaj cinayettir diyen kafatasçı tayfayı bekliyorum.
“Allahım bilmemkaç senedir deniyoruz yemediğim iğne kalmadı bana vermiyosun da niye bunlara veriyosun” cu kafa da iyi gider üzerine
Evet korunmadan sevisince bir canlı oluşuyor bu da bir "sorumluluk" demektir . Çatır çatır oluşan canlıyı öldürünce doğal olarak cinayet işlemiş oluyorlar. Sevişirken binbir çeşit korunma yöntemi var elli yıl öncesinde değiliz . Kurtajin gerekli olduğu durumlar elbette vardır geri çekilmeyi korunma zanneden tayfa daha kafatascidir bence

Yok benim e nabizda kurtaj olarak cikmiyor hastanenin kaydi bile cikmiyor , zaten bilgi işlemdeki calisanlarda bu sekilde olacagini soylemisti :)
Anlastiysaniz olabilir. Orada ziyarette yapilan islemler gibi bir kisimdan gormustuk. Arkadasimin abisi bu durumu ogrenmeye calistigi icin saklamaya çalışıyordu, saklayamamisti.

Anlastiysaniz olabilir. Orada ziyarette yapilan islemler gibi bir kisimdan gormustuk. Arkadasimin abisi bu durumu ogrenmeye calistigi icin saklamaya çalışıyordu, saklayamamisti.
Ne kötü bir durum. üzüldüm arkadaşınızın başına böyle bir şey geldiği için. 18 yaşından büyükse hasta koruma hakları var yani nasıl öğrendi ki? Kimse bilgi veremez yasak diye biliyorum.

Evet o sekilde anlastim işlem olmadan onlarda kesinlikle kayitlarda cikmayacagini soylemislerdi sistemde kurtaj olarak cikmiyor sadece muayene diye cikiyor

Ne kötü bir durum. üzüldüm arkadaşınızın başına böyle bir şey geldiği için. 18 yaşından büyükse hasta koruma hakları var yani nasıl öğrendi ki? Kimse bilgi veremez yasak diye biliyorum.
Abisi takip ettirip sevgilisi oldugunu ogrenmis. Asiri baskici tipler. Herseyini kurcaladilar, eve kapattilar, e nabizdan gorunuyor mu diye baktik gorunuyormus, onlarda kontrol etmişler. Kizlik zari dikimi yaptirip köyde yasli bir adamla evlendirdiler. Su an ben bile ne yaptigini, nasil oldugunu bilmiyorum hic bir sekilde ulasamiyoruz kendisine. Sosyal medyasi, numarasi yok, hangi köy oldugu belirsiz. Bende onun adina cok üzgünüm

Abisi takip ettirip sevgilisi oldugunu ogrenmis. Asiri baskici tipler. Herseyini kurcaladilar, eve kapattilar, e nabizdan gorunuyor mu diye baktik gorunuyormus, onlarda kontrol etmişler. Kizlik zari dikimi yaptirip köyde yasli bir adamla evlendirdiler. Su an ben bile ne yaptigini, nasil oldugunu bilmiyorum hic bir sekilde ulasamiyoruz kendisine. Sosyal medyasi, numarasi yok, hangi köy oldugu belirsiz. Bende onun adina cok üzgünüm
ne acı ya.bunlar hiç bir erkeğin başına gelmiyor :KK12:

Doğduğun ev kaderin gerçekten.. tüylerim ürperdi o kadar üzüldüm ki yaşadığı duruma.. Ne diyeceğimi bilemiyorum.. inanamıyorum inanmak ıstemiyorum bir kadının bu denli hayatının mahvolmasina.

Bulunduğunuz yerden başka bir yere 1 günlüğüne bile olsa gidebilir misiniz? kendinize çok baskı uyguluyorsunuz gecikme olduysa bu stresten de olabilir. Bir bahane bulun ve bulunduğunuz yerden yakın bir ile gidin. Gebelik testi ile de tatmin olacağınızı düşünmüyorum. Özel bir muayeneye gidin oradaki doktorla görüşün. Hiç korkmayın dünyanın sonu değil. Düşünceler insanı içine çekiyor daha da korkutuyor. Erkek arkadaşınızla bu konuyu konuştunuz mu o ne diyor ? Sizin yanınızda olması gerek . Ne olursa olsun dünyanın sonu değil. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Insaniz herkesin başına her an her şey gelebilir. Kendinizi telkin edin.
Bulunduğum yerden 1 günlüğüne gidebilirim ama bu sıralar değil sadece temmuz ayının ilk haftasında gidebilirim. Umarım stresten gecikiyordur. Yargiliyorlar, eleştiriyorlar evet haklılar. Bende çok eleştiriyordum ama öyle olmuyormus. Belki de o yüzden şuan böyleyim. Belkide cahillikten bilmiyorum. Erkek arkadaşımın haberi var her koşulda yanımda olduğunu ve sonuç ne olursa olsun halledecegimizi söylüyor. O yönde bir sıkıntım yok. Sadece korku anında herşeyin ters gideceğini düşünürsün ne biliyim en kötüsü gelir aklına hep ya öyle işte. Teşekkür ederim yanıtın için. ♥️

Doğduğun ev kaderin gerçekten.. tüylerim ürperdi o kadar üzüldüm ki yaşadığı duruma.. Ne diyeceğimi bilemiyorum.. inanamıyorum inanmak ıstemiyorum bir kadının bu denli hayatının mahvolmasina.
daha kötüsünü anlatayım.annannemin üvey kızkardeşleri varmış.anne babaları ölmüş abileriyle yaşıyorlarmış.abisi köyse bir cinayet işlemiş.sonra ben hapse girersem hepiniz kötü yola düşersiniz sahipsiz kalırsınız diye manipüle ederrk suçu kızlardan birinin üstlenmesini sağlamış.o kız yıllarca içerde yatmış.çıkınca da evlenmiş dediler.ama ben hiç görmedim annem de görmedi annannem de.hala merak ederim ne oldu o kadına acaba diye? :işsiz: :KK12:

Bulunduğum yerden 1 günlüğüne gidebilirim ama bu sıralar değil sadece temmuz ayının ilk haftasında gidebilirim. Umarım stresten gecikiyordur. Yargiliyorlar, eleştiriyorlar evet haklılar. Bende çok eleştiriyordum ama öyle olmuyormus. Belki de o yüzden şuan böyleyim. Belkide cahillikten bilmiyorum. Erkek arkadaşımın haberi var her koşulda yanımda olduğunu ve sonuç ne olursa olsun halledecegimizi söylüyor. O yönde bir sıkıntım yok. Sadece korku anında herşeyin ters gideceğini düşünürsün ne biliyim en kötüsü gelir aklına hep ya öyle işte. Teşekkür ederim yanıtın için. ♥️
bu arkadaş sizinle ciddi ilişki hiç düşünmüyor mu peki?diyelim ki hamilesiniz.neden evlenmeyi düşünmüyor da hemen kürtaj diyor?ha öğrenci yaşlarda evlenilmesine karşıyım ama neden hemen kürtaj diyor bunu bir düşünün.bence size zerre değer vermiyor

Özel hastane kendi bünyesinde kayıt alıyor.. Devlet hastanesinde muayene veya kürtaj olursa e-nabıza yansıyor sanırım..
Ben özel hastanede ne işlem yaptırdıysam hepsi e-nabızda var. Çoğu zaman özelde muayene olurum. Mesela geçenlerde göz için gitmiştim. Hemen e nabıza geçmiş bile.

bu arkadaş sizinle ciddi ilişki hiç düşünmüyor mu peki?diyelim ki hamilesiniz.neden evlenmeyi düşünmüyor da hemen kürtaj diyor?ha öğrenci yaşlarda evlenilmesine karşıyım ama neden hemen kürtaj diyor bunu bir düşünün.bence size zerre değer vermiyor
Benim okul bitmedi onunda elinde devamlı bir işi yok. Gerçekleşmesini beklediğimiz koşullar var sadece. Onun dışında herhangi bir sorun yok aslında. İkimizde sınav hazırlığı yapıyoruz.

Biyoloji dersine üreme yerine korunma dersi gelmeli 😅
Bir dizi var Sex Education diye, orada gördüm nasıl prezervatif takılacağı dahi derslerde gösteriliyormuş İngiltere'de.Bizde de korunma yollarını, cinsel hastalıkları anlatan ders olmalı. Geçende Ekşi'de gördüm ertesi günü hapını kim almalı diye başlık açmışlar. Ertesi gün hapını doğum kontrol hapı gibi sanıyorlar, halbuki Avrupa'da ancak tecavüz gibi durumlarda normal görülen çok ağır etkili bir hapmış.

daha kötüsünü anlatayım.annannemin üvey kızkardeşleri varmış.anne babaları ölmüş abileriyle yaşıyorlarmış.abisi köyse bir cinayet işlemiş.sonra ben hapse girersem hepiniz kötü yola düşersiniz sahipsiz kalırsınız diye manipüle ederrk suçu kızlardan birinin üstlenmesini sağlamış.o kız yıllarca içerde yatmış.çıkınca da evlenmiş dediler.ama ben hiç görmedim annem de görmedi annannem de.hala merak ederim ne oldu o kadına acaba diye? :işsiz: :KK12:
Inananiyorum ya ne hayatlar var. Insanlar neden bu kadar kötü. Bana çok ağır geliyor bu tür olaylar. Yaşayanlar kim bilir neler çekiyor. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın derdi hep büyüklerimiz. Küçükken anlamazdım kötü insan mi var derdim. Varmış.. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın gerçekten bizleri.

Back