• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Bir daha bu duruma düşmemeyi daha çok isterim inşallah yani
Düzenli ilişki yaşayacaksan korunma yöntemlerinden sana en uygun olan için sağlık kurumlarından destek alabilirsin. Geri çekilme ile korunma konusu çok komik. Riskli durumlarda ertesi gün hapı var, 170 TL falan sanırım.

Özel hastane kendi bünyesinde kayıt alıyor.. Devlet hastanesinde muayene veya kürtaj olursa e-nabıza yansıyor sanırım..
erzurumda görev yapan kadın doğum doktoru yakın arkadaşım vardı
yurdışına kaçtı en sonunda

ama gelen 10 kürtaj vakasından 9unu devlete resmiyete işlemediklerini
anca adli vakaysa işlediklerini söylüyordu.

kızlar genelde nişanlıyken hamile kalıyormuş nişanlısıyla geliyormuş ne olur kürtaj edin, aileler öğrenirse rezillik çıkar filan diye bir de nişanlı gezmesi diye meşhur bir olay olduğunu anlatmıştı...
neyse konuyu saptırmayayım da burası Türkiye. kaydetmeyin ne olur diye yalvarırsa, hstanenin de rutin gördüğü bir durumsa, çalışanlar muayene ya da laporoskopik bir işlem ya da şu bu girse kim nereden bilecek?

zaten bildiğim kadarıyla kürtaj yapınca doktorları da sıkıştırıyor bakanlık (yapmayın diye) öyle girmemek onların da işine gelir...
özelde zaten prasını faturasız da tahsil ediyorlar. işlemi girmesine gerek yok.

Doğduğun ev kaderin gerçekten.. tüylerim ürperdi o kadar üzüldüm ki yaşadığı duruma.. Ne diyeceğimi bilemiyorum.. inanamıyorum inanmak ıstemiyorum bir kadının bu denli hayatının mahvolmasina.
Hayati bitti kızın. Aşırı baskici ailelerde buyuyen arkadaslarim hemen hemen ayni seyleri yasadilar. Dogru ile yanlisi ayırt edemiyorlardi. Bu arkadasimin o zamanki sevgilisi gel bekaretini bozayim parasi neyse veririm diyen bir tipti. Once o adama kapildi gitti, sonra kayboldu.
Bu yuzden konu sahibinin onceki konusuna suçun bir kısmı ailene ait yazdim. Aileleri hayati, insanlari tanımalarina müsaade etmiyorlar(illa cinsel anlamda demiyorum, erkek arkadas edinmelerine karsilar), ilk tanıdıkları kendilwrine ilgi gosteren erkeklerle sacma sapan seyler yasiyorlar, rol model baba/abi desen onlarda ortada

Ben bir birliktelik yaşadım adetim zaten geçilmişti bu birlikteliği yaşarken ve hâlâ adet olmadım gebelik olduğunu varsayarsam kürtaj yaptırmak zorundayım fakat bir bilgim yok bu konuda çok korkuyorum eğer gebelik varsa kürtaj olacağım zamana kadar 3 haftalık felan olacak sanırım. Fiyat hakkinda ve işlemin nasıl olacağı hakkında bir bilgisi olan yazabilir mi? Arkadaşlar evet eğer varsa evlilik dışı bir hamilelik lütfen eleştiri yağmuruna tutmayın. Gerçekten çok üzgün ve çok stresliyim. Aynı zamanda çok korkuyorum.
Eğer hamileyseniz ve aldıracaksanız özel hastane öneririm.2019 şubat ayında kalp atışı alınamadığı için kürtaj oldum. Genel anestezi altında yaptılar. Öncesinde vajinadan bir ilaç koydular. Sanırım rahim açılmasını sağlıyor. İlaçtan 2-3 saat sonra adet sancısı gibi sancı oldu. O ara hemen kürtaja aldılar. Hiçbir şey hissetmedim. Sonrasında herhangi bir ağrı olmadı. Kürtaj daha sonra hamile kalmamı engellemedi. Vakumlu kürtaj yaptılar. Kürtajdan 1 hafta sonra kontrole gittim.karından ultrasonla baktılar. Ücreti çok fazla değildi. 2019 da özel hastanede 800 tl cşvaruydu.

Özeldekiler de e-nabıza geçiyor. Özel hastanede yaptırdığım tüm işlemleri e-nabızda görebiliyorum. Benim de bu tarz ilişkilerim oldu ama hepsinde bir şekilde korundum. Geri çekilme risk barındırıyor aslında bir yöntem falan da değil zira korunma yöntemlerinde bile düşük de olsa risk var. Sizin konunuza gelecek olursak sanıyorum ki aşırı stres yaptınız bu da regl gecikmesine neden oldu. Fiyatları konusunda bilgim yok ama hastaneden hastaneye değişiyor. Bekar olduğunuz için kendi onayınız yeterli. Ben boşuna stres yaptığınızı düşünüyorum.

Çekirdeğimi aldım, kürtaj cinayettir diyen kafatasçı tayfayı bekliyorum.
“Allahım bilmemkaç senedir deniyoruz yemediğim iğne kalmadı bana vermiyosun da niye bunlara veriyosun” cu kafa da iyi gider üzerine

Hahahah bunu yazmaya geldim sonra baktım biri yazmış :d

Konu sahibi, adetleriniz zaten düzensizmiş o yüzden hamile olmayabilirsiniz bile. Belki de stresten gecikti. Geri çekilmeyle korunmuş olmuyorsunuz bir dahakine mutlaka prezervatif takın ya da doğum kontrol hapına başlayacaksınız mecbur.

Kürtaj konusunda fiyatı bilmiyorum ama bir arkadaşım olduğu ilk gün gündüz dinlenip gece cluba gitmişti. Çok büyük bi işlem değil.

Ben bir birliktelik yaşadım adetim zaten geçilmişti bu birlikteliği yaşarken ve hâlâ adet olmadım gebelik olduğunu varsayarsam kürtaj yaptırmak zorundayım fakat bir bilgim yok bu konuda çok korkuyorum eğer gebelik varsa kürtaj olacağım zamana kadar 3 haftalık felan olacak sanırım. Fiyat hakkinda ve işlemin nasıl olacağı hakkında bir bilgisi olan yazabilir mi? Arkadaşlar evet eğer varsa evlilik dışı bir hamilelik lütfen eleştiri yağmuruna tutmayın. Gerçekten çok üzgün ve çok stresliyim. Aynı zamanda çok korkuyorum.
Reglin düzenli ise bı ihtimal hamile kalırsın ama reglinin geçtiğini söylüyorsun belki de gebe kalmazsın gebe kaldığını düşünürsek eğer kalp atımıni görmeden kuretaj olma ama 10 haftayı da geçirme mümkünse klinik benzeri yerlerde kuretaj yaptırma hastane ortamı olsun ve korunma yöntemlerinden birini mutlaka kullan fiyatlar haftasına Göre değişir 10 hafta altına en fazla 1500 2000 civarı alınıyor diye biliyorum

Reglin düzenli ise bı ihtimal hamile kalırsın ama reglinin geçtiğini söylüyorsun belki de gebe kalmazsın gebe kaldığını düşünürsek eğer kalp atımıni görmeden kuretaj olma ama 10 haftayı da geçirme mümkünse klinik benzeri yerlerde kuretaj yaptırma hastane ortamı olsun ve korunma yöntemlerinden birini mutlaka kullan fiyatlar haftasına Göre değişir 10 hafta altına en fazla 1500 2000 civarı alınıyor diye biliyorum
Eğer öyle bir durum varsa özel hastaneye gitmeyi düşünüyorum.

Hamilelik hafta hesabınızda hata var onu söylemeye geldim. İlişkiden itibaren değil, son adet tarihinden itibaren hesaplanır. Olası bir hamilelik durumunda son adet tarihinizden kaç hafta geçtiğini hesaplayacaksınız.

Hahahah bunu yazmaya geldim sonra baktım biri yazmış :d

Konu sahibi, adetleriniz zaten düzensizmiş o yüzden hamile olmayabilirsiniz bile. Belki de stresten gecikti. Geri çekilmeyle korunmuş olmuyorsunuz bir dahakine mutlaka prezervatif takın ya da doğum kontrol hapına başlayacaksınız mecbur.

Kürtaj konusunda fiyatı bilmiyorum ama bir arkadaşım olduğu ilk gün gündüz dinlenip gece cluba gitmişti. Çok büyük bi işlem değil.
İnşallah söylediğiniz gibi adetim düzensiz olduğu için olmaz böyle bir ihtimal. Bir daha asla böyle birşeye kalkışacagimi düşünmüyorum. Gerçekten çok stresliyim. Umarım herşey düzelir bir an önce. Ne gece uykum kaldı ne birşeyler yiyebiliyorum ne icebiliyorum. Saçma sapan bir hal aldım iyice.

Hamilelik hafta hesabınızda hata var onu söylemeye geldim. İlişkiden itibaren değil, son adet tarihinden itibaren hesaplanır. Olası bir hamilelik durumunda son adet tarihinizden kaç hafta geçtiğini hesaplayacaksınız.
Ben bir önceki adetimden sonra hiç ilişki yaşamadım. Yalnızca bu bahsettiğim ilişki oldu o kadar.

Yani son adet tarihi atıyorum 5 hafta onceyse hamilelikte mi 5 hafta önce oluştu gibi mı onu anlamadım

Back