- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
Eğer benim yorumuma istinaden yazdıysanız ben zaten ironi yapmıştım.
siyaseti takip ediyorsanız anlamanız gerekirdi.
yo hayır asla. Ben diğer konuya yazıyordum. orası kapanınca copy paste buraya :) Kimseye yazmadım yazsam alıntılıyorum. Orda da bir arkadaşa yazıyordum ama bakmam lazım kimdi.
Yani şu benim için çok değişik. Eğer siz ceninin de bir canlı olduğunu kabul ediyorsanız. Anne karnında çıkınca öldürmekle anne karnındayken öldürmek arasında fark olmamalı. Ama tabi cenin sadece önce bir hücredir sonra da embriyodur. O bir canlı sayılmaz derseniz ona bir şey diyemem.
İstisnalar hariç kadınlarımızın keyfi kürtaj yapmıyacaklarını düşünmekteyim bunlara yasak yada kısıtlama yapmak ne kadar doğru bu yönü tartışılır yavaş yavaş yeni model faşizmi içimize sokuyolar ama aralarda başka büyük karmaşalar olurken oluyo bu olaylar doğal gaza zam yapılırken gezi olayları oluyo diyelim yada bu kanun yürürlüğe girerken bikaç cana kıyılmış oluyo bakamıyacağın çocuğa hamilede kalma aldırmada diyen kadınlarsa bana çok ilginç geldi bugün spiralin kaymasıyla d.k hapıyla yada kondomun delinmesiyle hamile kalan bir çok bayan var hadi kürtaj olmadı allah rızkını verir dedi dünyaya getirdi ama bakamadı o kürtajı yasaklayan devlet gidipte al sana çok zordasın die bir yardım yapacakmı acaba? yapıyo dersenizde hani nerde diye sorucam ve çevremden sayamıyacağım kadar çok örnek vericem herkez rahat geçinemiyo herşey güllük gülistanlık değil bu ülkede hala sokaklarda aç gezen dilenen mendil satan soğukta yatan çocuklar var pis diye yüzüne bakmayıp tiksindiğiniz tinerci diye ürküp kaçtığınız bir çok çocuk var onlar bu dünyaya bu şekilde gelmek istedilermi benim annem onun kararı dedimi o çocuklar sorarım size?
azıcık vicdan lütfen
Keşke öyle olsa. Benim üniversitedeki bir arkadaşım diğerine şunu derken duymuştum. "Artık bir korunmayı öğren kızım, geri çekil çekil nereye kadar bu kaçıncı kürtaj." Bu üniversitede okuyan ve öyle anne baba mahalle baskısı falan olmayan bir yerde yetişmiş bir kızdı. Yani keşke öyle bilinçli olsak. Korunmayı bilsek de sadece kaza durumları olsa. Sokakteki çocukların ailelerinin doğum kontrolünden bile haberdar olduğunu sanmıyorum. Sokağa çocuklarını salan insanlar zaten bilinçli doğuruyor. Bu ülkede 10 tane doğururum kalan sağlar benimdir diye düşünen insanlar var. Doğum kontrolü yaygınlaştırılıpş herkese anlatılmalı nasıl olacağı. Ücretsiz olmalı kesinlikle. Ama kürtaj işte orda benim kafam karışık.
istisnalar hariç dedim zaten yorumumun başında bunuda o söylediğiniz kişiler açısından söyledim tabiki korunma yöntemlerini bilerek hamile kalıp kürtaj olanlarda var bunlar için zaten söyliycek yorum bile yok allah korkuları olsa zinaya yönelip bir cana kıymaz ben sadece bu bahsettiğiniz kişiler yüzünden bu olayı tüm topluma mal etmeleri tecavüz mağdurları dahi istemedikleri halde çocukları doğurmak zorunda kalıyo ben kürtajı savunan biri asla değilim sadece yaptırmak zorunda olanla olmayanları aynı çerçevede gösterip buna göre yasa konmasına karşıyım herkezin kendi bedeni kendi vicdanı ister 40 kişiyle beraber olur isterse hiç olmaz yargılamak bize düşmez
Bakın sevişmek olsun, alkol kullanmak olsun herkesin kendi bedeni kendi vicdanı. Ama hamile bir kadın alkol alsa, sigara içerken görseniz ona kendi bedenin istediğini yap diyebilir misiniz? Ordaki ikinci canı düşünmesi gerekiyor mu? Bakın tekrar diyorum eğer ki karındaki bebeği bir can olarak kabulk etmiyorsanız anlıyorum. Ama eğer karındaki bebek de bir can ise, doğurduktan sonra öldürmekle karnındayken öldürmek arasında fark var mı? Tecavüze uğramış bir kadının bebeğini doğurduktan sonra öldürmesine olabilir der miydiniz? Benim bu konuda kati fikirlerim yok. Hani devlet şunu yapsın bunu yapsın diyemiyorum. Ama benim için bir hücreyken bile o bir can. Bir hayat. Bir kadın doğurup çöpe atsa neyse kürtaj da o benim için. Bir cana kıymak. Allah kimseyi buna mecbur bırakmasın inşallah.
amin inşallah ben yazımda zaten bunları söylemiyorumki ben kürtaj olması taraftarıda değilim diyorum ama zorundalıklar varsa diyorum herkezi aynı kefeye koymamaktan bahsediyorum yani vicdan diyorum hangi vicdan bir bebeğin canına kast etmeyi makul görür yazılarımı daha iyi okursanız zaten kötü bir şey savunmadığımı anlarsınız benim yazdığım yazıdada yok alkol alıosa hamileyse onun kararı demedim konuyu farklı anlıyosunuz
Günahını tabiki kendi boynuna insanın. Ama biri şunu diyebilir mi. Ben annemi öldürdüm ama anne benim annem, günahını ben çekeceğim devlet bana ceza veremez. Ya da daha uç ama daha yakın bir örnekte yapışık ikizlerden biri benim günahım intahar etmek istiyorum diyebilir mi? Yani tabi bütün bunlar o mercimeği bir can kabul edip etmemekte bitiyor. Bana 1 tanecik hücreyken bile bir can gibi geliyor. O yüzden benim için hamile bir kadın, bedenini başka bir canlı ile paylaşan biridir. Çift canlıdır. O yüzden misal hamile bir insan, ya da hamile bir canlı ölünce daha buruk olur insan, iki can birden gitmiştir. Bu şekilde sürekli iki canlı olarak koşullanmışken o canlardan birinin ölmesi kararını almak kimde olmalı bilemiyorum. Bu arada asla ben şöyle yaparım ben böyle yaparım diyemem. Sadece Allah'a dua ederim beni bu acıyla bu kararla sınamasın.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kürtajın SGK kapsamında alınması için talepte bulunduklarını açıklamış
ben de okudum o haberi.
aslında direkt konuyla ilgilibir yasa cıkarırken cıkacak sorunları da hespa ederek ona gore yapılmalıydı duzenlemeler, uygulamayı yaparken insanlar denek gibi kullanılmıs oluyor gecis surecinde...
fakat gec de olsa onemli bir adım. umarım olumlu bir sonuca varılır, talepleri kabul edilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?