- 8 Haziran 2012
- 5.278
- 1.437
- 248
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
Yanlış anlamış olmayayım diye sormak istiyorum: Kürtajın 10 haftalık süre içerisinde yapıldığında sosyal güvenlik kapsamında ücretsiz oluşu mu ortadan kalkan? Yani hala yasal olarak bu hakka sahibiz fakat ücretli olacak?
ben de öyle anladım
sanırım ücrete tabi artık
yzı biraz karışık geldi bana
Aynen bana da. O yüzden netleştirmek istedim. Bazı gebeliklerde kürtaj şart oluyor o durumlarda ne olacak? Bu kadınlar hem bebeğini kaybetmenin acısını yaşayıp hem de sosyal haklarından yararlanamayacak, üzerine para ödeyecek öyle mi
bence isteğe bağlı olanlar böyledir
insanların bu kadar mağdur edileceğini sanmam
yani inş öyledir
sonuçta zorunlu durumlarda devlet karşılıyo başka konularda da
ama kendi isteğile olan her operasyonu karşılamıyo onun gibi olmuş olabilir
bi de bu tarz konularda tek noktaya çekmeye çalışılıyo
o yüzden biraz bekleyip öyle yorumlamak lazım
tam olarak nasıl birşey olduğuna dair bi açıklama yok sanki yukarıda
bikaç güne çıkar tam olarak neyi kapsadığı
Yazıdan anladığım kadarıyla sistemde kürtaj kodu iptal edilmiş, yani sonuçta isteğe bağlı kürtaj, zorunlu kürtaj diye 2 seçenek mi var bu sistemde? Hiç net değil, ama yakında netleşir birilerinin canını yanarsa ya da tepkilerden sonra alınan karardan vazgeçilirse. Aslında şöyle, aslında böyle diye açıklama gelir kısa sürede. Ama tabi gündem şu an kürtaj konusuna yer ayıramayacak kadar meşgul olduğu için birileri çıkıp da itiraz eder mi, nedir bu işin aslı diye sorar mı orasını bilemiyorum.
bence itiraz edenler de net bi açıklama yapsın
baksana biz bile okuyup anlamadık ne olduğunu
kendileri anlayacakları şekilde bi açıklama yapmışlar
tamamen yasaklansa ücreti neden araya katmışlar mesela
çok kafa karıştırıyo
itiraz edilecekse önce doktorlar itiraz edebilir toplanıp hastanın mağdur olacağı bi durum varsa
biz ne olduğunu bilmeden ney tepki göstereceğimizi de bilemeyiz sonuçta
Evet haklısınız ben de işte o yüzden birileri mağdur olursa/olduğunda ya da daha fazla insan nedir bu işin aslı diye sorarsa durum anlaşılır diye düşündüm.
şu an gündemde pekçok olay var
berkin için yapılan gösterilerde olaylar da büyürse bu konu iyice güme gider bence
sabah haberlerinde de bakmıştım birileri twitterdan sordu foxta ama adam pek önemsemedi diğer olaylar üstünde durdu
ve kendi kendime soruyorum, karar ne olursa olsun kürtajın sınırı nedir? Yani bana göre tecavüz sonucundaki hamileliği sonlandırmayı ben zorunlu olarak görürüm, karar verme yetkisi elinde olan merciler keyfi olarak görür. Bunun sınırını nasıl belirleyebiliriz, kim belirleyebilir? Karar veremiyorum. Belki de akıl sağlığım adına her zaman sorgulamaktan yana olmaktan vazgeçmeliyim
bu konu başka ve böyle bi durumda devletin müdahale etmeye hakkı yok bence
en azından bu konuda sınırlama yapmaktan vazgeçsinler
daha geçen aylarda böyle bi haber vardı
küçücük bi çocuk tecavüz sonucu hamile kaldığı bi bebeği doğurmak zorunda olmamalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?