Kürt biriyle evlenmek :/

__HayalMayal__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2016
7
2
1
31
Irkçı bir insan değilim. Her ırkın iyisi kötüsü var bunu da biliyorum.Biriyle tanıştım kürt olduğunu sonradan farkettim ama özünde çok iyi bi insan.Anneme anlattım biraz olumsuz konuştu.Oda şu yönden.Orası biraz daha farklı görüşteler sanki.Biraz da baskıcı gibiler :/ Yani bende öyle bi algı var.Bu da hayatımı etkileyecek yani ki ben biraz rahat büyüdüm :/ Kendimi kısıtlayabilir miyim evet yapabilirim ama yine de bilemiyorum.Çok büyük bi ön yargım var iyi insan olmasına rağmen.Acaba ailesi baskıcı mı ya da anlaşabilecek miyiz anlaşamayacak mıyız bize nasıl bakıcaklar hiç bilmiyorum :(
Sonuçta bi ömür geçicek mutlu olmak isterken mutsuz da olabilirim.Bu düşüncelere kapılmamın en büyük yanı ailem ve onun ailesi.Evlenirken bi tek onunla evlenmiyosun çünkü :(
Bu ön yargıyı aşmaya çalışıyorum.Çünkü beni hiç kırmadı üzüleceğim bi şey olduğunda üzmemek için hemen yapıyo tam hayalimdeki insan ilgili sevgi dolu bi tek bu durum çok canımı sıkıyo tanışmadan da ön yargı oluşması kötü oldu :/
Bilmiyorum ne yapmalıyım.
Vazgeçtim ilk de çünkü bende de ön yargı vardı ama kalbimde sevdi aslında hepsi aşılır ama ön yargımı aşamıyorum acaba şöyle mi olur böyle mi olur diye.Genelleme olarak baktığımda kendime de kızıyorum.Çünkü yaşadığım şehir de de iyi insan da var kötü insan da var bu her yerde böyle.
Aslında ön yargımın en büyük nedeni de kürt deyince insanlar biraz kötülüyo oldum olası hep böyle duydum biraz da bu yüzden var bu ön yargı :/ Yanlış düşündüğümün farkındayım ama engel olamıyorum kendisi Mardinli ailesi Şırnak ta yaşıyomuş Bizim İst da yaşıycağımızı söylüyo doğuya gitsem orda da yaşarım da bnun için aileme çok karşı gelmem lazım onlara da hak veriyorum hem uzak hem de farklı kültür gibi bilmiyorum ne yapmalıyım hiç bilmiyorum ben ailenle konuşurum seni çok sevdiğimi anlatırım dedim ya buna rağmen yine vermezlerse dediğimde aile büyüklerimle konuştururum bi şekilde uğraşırım ama vazgeçmem dedi bilmiyorum ne yapsam :(

kürt olduğunu sonradan farkettim ama özünde çok iyi bi insan

Gerisini okumadım.
Kültürlerimiz yaşam biçimimiz uymaz aile yapısı nasıldır endişenizi anlarım ama,ilk cümlelerinizi yalanlıyor bu 'ama'larınız..

Kürt ama,İzmirli ama,doğulu ama.. Sıktınız artık.

Tamda bu karışık dönemler de sizin gibilerin gazına gelmeyiz
Ben Türk'üm , kültür farkı sorun olabilir desen anlarım ama seninkisi milleti kışkırtmak başka nane değil
Yürü git işine..

Ya şimdi orkları bırakalım da insanın özünde iyi de var kötüde. Irklara gelicek olursak bir ırk içinde iyi insanda olur kötü insanda. Birde Türkiye tarihinde hep kürtler aşağılandı, ezildi kürt değilim yanlış anlaşılmasın ama hep bize kürtleri kötü gösterdiler yanlış mıyım. Çocukluğum kürtlerin arasında geçti aslında demek istediğini az çok anlıyorum. İçinden nasıl geçiyorsa öyle davran bacım. Yolun açık olsun.

Benim sinifimda kurt arkadaslar vardi ama onlarin siyasi gorusu nedeniyle ben asla bir arada olmayi dusunemezdim birde kendi aralarinda gruplasip onlardan olmayanlar hakkinda cok dedikodu yapiyorlardi.
Burda size kotu olan ornekten bahsettim.
Benim nisanlimda kürt aileside kendiside cok iyi insanlar.
Ailesinin cok gelenekci degilde daha caga ayak uydurmus anlayisli insanlar olmasi cok onemli oyle olunca sorun yasanmiyor.
Yani demek istedigim onlarinda iyiside cok kotusude bizlerde oldugu gibi.

Gerisini okumadım.
Kültürlerimiz uymaz endişenizi anlarım ama,ilk cümlelerinizi yalanlıyor bu 'ama'larınız..

Bunu yazarken şu yönden yazdım ailem bu
Tamda bu karışık dönemler de sizin gibilerin gazına gelmeyiz
Ben Türk'üm , kültür farkı sorun olabilir desen anlarım ama seninkisi milleti kışkırtmak başka nane değil
Yürü git işine..

Kendimi ifade edememiş olabilirm ya da siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız aslında anlatmak istediğim bu zaten

Öz be öz Türküm. Sülalede 1 tane kürt yok.

Ve şunu söyleyebilirim, sevgilinin yerinde olsam senin bu bakış açına alınır ve seninle olan ilişkimi gözden geçirirdim. Irkçı biriyle yapamam çünkü.

Hertarafın, her yerin iyi insanı vardır kötü insanı da vardır..
Önemli olan anlaşabilmeniz..
Ailenize anlatınca, o kürt diye giriş yapıp o şekilde bir ön yargıyla baktırdıysanız bu sizin hatanız..

kürt ama iyi bi insan derken :/ bence yanlışlıkla kurdunuz bu cümleyi.

yalnız şimdi doğruya doğru. özellikle bu günlerde insanlar bi acaba diyor.

herşey bir yana ,arkadaşlar yazmış gerekeni de;yeni tanıştığınız insan için hemen neler düşünüyorsunuz? herşey tamam ailelere evliliğe gelmiş konu..

Ya şimdi orkları bırakalım da insanın özünde iyi de var kötüde. Irklara gelicek olursak bir ırk içinde iyi insanda olur kötü insanda. Birde Türkiye tarihinde hep kürtler aşağılandı, ezildi kürt değilim yanlış anlaşılmasın ama hep bize kürtleri kötü gösterdiler yanlış mıyım. Çocukluğum kürtlerin arasında geçti aslında demek istediğini az çok anlıyorum. İçinden nasıl geçiyorsa öyle davran bacım. Yolun açık olsun.

İyi niyetle karşıladığın için teşekkür ederim.Bende bunadan bahsediyorum ve insan bi acaba geçiriyo kendimi de ifade edemedim hani tnıyan birilerinin anlatmasını isterdim çünkü gerçekten kötüleme var ve bu beni çok ikilemde bıraktı

kürt ama iyi bi insan derken :/ bence yanlışlıkla kurdunuz bu cümleyi.

yalnız şimdi doğruya doğru. özellikle bu günlerde insanlar bi acaba diyor.

Bunu söylemem de ki amaç kürt deyince insanlar çok kötülüyor bu yüzden böyle söyledim çoğu insan kötülediği için iyi bi insan olduğunu ifade ettim ama yanlış anlaşıldım :(

Kürt ama???
Kürt olduğu için iyi insan olması tuhafmış gibi yazmışsınız.
Irkçı değilim de demeyin şimdi.

Benim eşim de Kürt ben Türküm.
Kültür farkımız ailesiyle fazlasıyla var ama bunu evliliğimizde hiç sorun etmedik.

Siz bu ön yargıyla adamı boşuna oyalamayın.

Bunu söylemem de ki amaç kürt deyince insanlar çok kötülüyor bu yüzden böyle söyledim çoğu insan kötülediği için iyi bi insan olduğunu ifade ettim ama yanlış anlaşıldım :KK43:

ben sizin yanlış anlaşıldığınızı düşünüyorum. muhtemelen de bu konu kapanacak. ama yeni tanışmışsınız belki bu kadar uzun boylu düşünmeye gerek yoktur. biraz zamana bırakın.

Back
X