- Konu Sahibi hidennisko
-
valla bana kimsa yok bende kal yok burda kal diyemez ben baştan dedim evimde kalırım kimsede rahat edemem bebegimde kendi evine alışsın hem dimi ama valla birlikte büyürüz kızımla diye düşünüyorum ben benim himayemde olursa daha düzgün disiplinli bir cocuk olur diye düşünüyorum o yüzden ben baştan dedim herkeze zaten onlarda ısrar etmiyor artık
ya ben adapazarında oturuyorum ve evimde kalmak istemiyorum sorunda o zaten
annem ve kayınvaldem ayri sehirlerde sorunda orada
kotu niyetli degiller ama torun hevesi var iste onlardada
ama bende diyecegim önemli olan benim ve bebegin rahati karar benim diye..
Bu beni de çok düşündüren bir konu. Özellikle kimseyi kırmayı sevmeyen eğer biri kırılacaksa o kişi ben olayım karşımdaki kırılmasın diye düşünen biri olarak benim için çok ama çok zor bir şey kural koymak. Sonuçta bizim kötülüğümüz için birşey istemiyorlar, bunu hepimiz biliyoruz. Ne annem ne de kayınvalidem beni üzecek bişey yapar. Ama farkında olmadan yapılabiliyor tabi. Yiğenim büyürken gördüm ki, büyüklere çok ama çoook ihtiyaç duyuluyor. Kendi kendimize kaldığımızda belki kurallar konulabilir ama zaten bebeğe belli bir süre annem bakacağı için kadına baskı yapmam doğru da olmaz sanırım. Çok biliyorsan al sen bak o zaman deme hakkı olur ki demez annecim. Ama ben hiçbir şekilde de üzmek istemem onları. Herşeyi önce oluruna bırakmak ve eğer işler tamamen bizim kontrolümüzden çıkacak boyuta ilerlerse o zaman müdahale etmek daha doğru galiba.
canım aslında sende haklısın ama benden sana tavsiye vallahi yok bunu dersem üzülücekler şöyle böyle diye düşünüp kendini üzme cünkü ben ilk evlendgim sene bu hataya cok düştüm söyleyemezdim herşeyi düşünür düşünür ne uygunsa onu söylerdim ve bu beni cok yorardı yok onlar üzülmesin ben üzüliyim baktım ki ben cok hırpalanıyorum kendim olmaktan cıkıyorum piskolojimde bozulucak ee eşimlede tartışıyodum bu sefer onuda cok üzüyodum ve artık bıraktım herşeyi oluruna bıraktım ve huyumu suyumu biliyorlar her agzıma geleni söylerim mesela ama yanlış anlamazlar kendinizi yıpratıgınıza deymez kızlar yani bebeginiz hakkında herşeyi onlara bırakmayın sizede sorsunlar sonucta biz taşıdık 9 ay karnımızda biz cektik kahrını onlar elini alıp sevip yok bunu böyle yok şunu böyle diye sizi tamamen ele gecirmelerine izin vermeyin yardım isteriz elbette büyüklerimiz cünkü ama mesela ben kaynanamdan yardım istedigimde bana direk söylemesinden sinir olurum oda bana şunu şöyle yaparsak daha iyi olur sen ne dersin der ve ben uygularım ama şunu şöyle yap derse tersimdir işte.
canım aslında sende haklısın ama benden sana tavsiye vallahi yok bunu dersem üzülücekler şöyle böyle diye düşünüp kendini üzme cünkü ben ilk evlendgim sene bu hataya cok düştüm söyleyemezdim herşeyi düşünür düşünür ne uygunsa onu söylerdim ve bu beni cok yorardı yok onlar üzülmesin ben üzüliyim baktım ki ben cok hırpalanıyorum kendim olmaktan cıkıyorum piskolojimde bozulucak ee eşimlede tartışıyodum bu sefer onuda cok üzüyodum ve artık bıraktım herşeyi oluruna bıraktım ve huyumu suyumu biliyorlar her agzıma geleni söylerim mesela ama yanlış anlamazlar kendinizi yıpratıgınıza deymez kızlar yani bebeginiz hakkında herşeyi onlara bırakmayın sizede sorsunlar sonucta biz taşıdık 9 ay karnımızda biz cektik kahrını onlar elini alıp sevip yok bunu böyle yok şunu böyle diye sizi tamamen ele gecirmelerine izin vermeyin yardım isteriz elbette büyüklerimiz cünkü ama mesela ben kaynanamdan yardım istedigimde bana direk söylemesinden sinir olurum oda bana şunu şöyle yaparsak daha iyi olur sen ne dersin der ve ben uygularım ama şunu şöyle yap derse tersimdir işte.
size komik birsey anlatayim,
bizim bebisler malum temmuz bebisi sıcak mevsimde dogup palazlanacaklar(buyuyecekler)
ama ısrarla kayınvalidem ve annem dogar dogmaz giymesi icin yelek oruyorlar,
ki buyuk ihitmal bebisimle izmirde olacagiz 1-1,5 ay
dedim ki cocuk 45 derece sıcakta yelek giyemez ama dinleyen kim
ben bebegimi sıcaga alıştırmak istemiyorum diyorum ama nafile
kayınvalidem sen yokken giydiririz sen gelmeden cıkarırız diyor :)))
bizim bebisler malum temmuz bebisi sıcak mevsimde dogup palazlanacaklar(buyuyecekler)
hay allah ya aynı laflar
yataktan kalktımı sırtını sıkı tutmak lazım
serin yaz aksamlarında giyerler..
bende aynı fikirdeyim aslinda ama ince penye hırka ve yelekler aldım bir sürü onlar varken ne diye orgu seyler giysinler..
bide emzirme konusu var tabii, ben bebek dogunca basimda soyle tut boyle ver diyem olsun istemiyorm yaaaa..
dogumdan once alıcam guzel guzle kırmadan anlatacagim hepsini...
sonucta ben ve bebek icin bu gerekli
ben bebegime kendim bakicam allah ın izniyle 1 sene izin alicam
ucretli izinler falan 1,5 yasina gelecek
sonra 2 yasina kadar anne ve kayınvalide idare ederim
2 yasinda dogruuuuu kres :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?