- 20 Şubat 2019
- 2.024
- 3.029
- 48
- Konu Sahibi drbeauty123
-
Kızlar teşekkür ederim. Biraz olsun umut doğdu içime.. herşeye sünger çekip kendime plan yapacağım
9 milyar maas aliyorsunuz ve kumar oynuyorsunuz vallahi bilmiyorum elinizde altin bileziniz var ayda 9 milyar alan bir insan bal kaymak gibi gecinir ailenize hayir demeyi ögrenin kötü olursunuz aama en azindan harama borca girmezssiniz akil fikir vrsin allah 80 bine borca giricenize kredi cekip ev alsaydiniz hic olmasa onun kredisini öderdinizArkadaşlar sizden ricam kınamadan okuyum.. bir sıkıntım var.. yıllar önce dolandırıldım (kumarbaz bir adam tarafından ) öteledim düşünmek istemedim erteledim meslegimi elime almayı bekledim.. meslegimi aldıktan sonra ailemin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri( her ay 6bin₺ onlara para gönderdim) 1 senede araba aldım üzerine nişanlandım. Ailemin tüm düğün masraflarını benden beklemesi üzerine kayıplarımı telafi edebilecegimi sandım. İnternet üzerinden oynanan bir oyuna kapıldım(iddia) başlarda bin ₺ ile başladım tam 140bin lira kazandım.. parayla ne yapacagımı bilemedim borçlarımı kapattım ama haram para ya, verdigi huzursuzluk sonucu geldigi yere geri gitti tekrar yatırdım ve tekrar kaybettim. Tövbe edip herşeyi sıfırladım Kuran üzerine yemin ettim.. Annemin benden abiye elbise istemesi üzerine kumar tekrar tetikledi tekrar kazanmak için tekrar oynadım kaybettim tekrar tekrar.. kredi çekip borç batagına sürüklendim. Şuan o kadar çok borcum var ki.. 2 ay içinde ödemem gereken 5 adet bilezik.. her ay 3bin₺ kredi borcum var. Maaşım 9bin ama borcum 80bin.. intihar etmeyi düşünüyorum ölçtüm biçtim olmuyor ben evlenecegim bu yuvaya haram katmak istemiyorum bir adamın hayatını karartmak istemiyorum. Ailem ve nişanlımın haberi yok.. ne yana dönsem zarar borclarımı ödeyemez hale geldim evlenince eşimden saklayamam ama söyleyemem de kim kumarcı bir kadınla evlenirBana akıl verin ne olur hergün tövbe etmekten parasızlıktan bıktım. Yolumun sonunu göremiyorum anne olacagım bu yalanlarla bu dertle yaşayamıyorum
Lütfen eşinizle paylaşın. Ben okudum ve sizi tanımama rağmen hiç yargılamadım. İnsanlık halidir dedim. Hangimizin zaafları, zayıf yönleri yok ki. Sizi canı gönülden seven insan da yargılamayacak ve size yardım etmek isteyecektir. Ayrıca artık kendi bütçenizi düşünün. Ailenize destek olamayacağınızı belirtin. Kimsenin keyfi ihtiyaçlarını şu zor dönemde gidermeye çalışmayın. Siz önce kendinize değer verin. İnsanlar ne borçlar ödüyor. Çok şükür kazancınız da iyi. Bir şekilde halledilir. Ve lütfen psikolojik destek alın. Para bir şekilde bulunur. Borçlar ödenir ama hayat bir daha geri gelmez.Arkadaşlar sizden ricam kınamadan okuyum.. bir sıkıntım var.. yıllar önce dolandırıldım (kumarbaz bir adam tarafından ) öteledim düşünmek istemedim erteledim meslegimi elime almayı bekledim.. meslegimi aldıktan sonra ailemin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri( her ay 6bin₺ onlara para gönderdim) 1 senede araba aldım üzerine nişanlandım. Ailemin tüm düğün masraflarını benden beklemesi üzerine kayıplarımı telafi edebilecegimi sandım. İnternet üzerinden oynanan bir oyuna kapıldım(iddia) başlarda bin ₺ ile başladım tam 140bin lira kazandım.. parayla ne yapacagımı bilemedim borçlarımı kapattım ama haram para ya, verdigi huzursuzluk sonucu geldigi yere geri gitti tekrar yatırdım ve tekrar kaybettim. Tövbe edip herşeyi sıfırladım Kuran üzerine yemin ettim.. Annemin benden abiye elbise istemesi üzerine kumar tekrar tetikledi tekrar kazanmak için tekrar oynadım kaybettim tekrar tekrar.. kredi çekip borç batagına sürüklendim. Şuan o kadar çok borcum var ki.. 2 ay içinde ödemem gereken 5 adet bilezik.. her ay 3bin₺ kredi borcum var. Maaşım 9bin ama borcum 80bin.. intihar etmeyi düşünüyorum ölçtüm biçtim olmuyor ben evlenecegim bu yuvaya haram katmak istemiyorum bir adamın hayatını karartmak istemiyorum. Ailem ve nişanlımın haberi yok.. ne yana dönsem zarar borclarımı ödeyemez hale geldim evlenince eşimden saklayamam ama söyleyemem de kim kumarcı bir kadınla evlenirBana akıl verin ne olur hergün tövbe etmekten parasızlıktan bıktım. Yolumun sonunu göremiyorum anne olacagım bu yalanlarla bu dertle yaşayamıyorum
Evleneceginiz insana karşı dürüst olmalısınız, ne kadar zor olursa olsun. Arkanıza bakmadan terkedeceginiz durumlar mutlaka vardır değil mi? Nişanlınızın sizin asla sindiremeyeceginizi bildiği bir durumu onu terketmemeniz için sizden sakladığını ve evlendikten sonra bunu öğrendiğinizi düşünün. Artık sadece içinde bulunduğu durum sorun olmaz. Bir de hassasiyetinizi bile bile size dürüst davranmayarak sizi kandırdığı için iki kere düşerdi gözünüzden.Aslında nişanlım cok iyi bir insan paraya hiç önem vermez ama namaz kılan birisi kumarı duyarsa eminim ki arkasına bakmadan terk eder ve bu ruhsal bunalımı da atlatabilir miyim bilmiyorum
Kızlar iyi ki varsınız.. şöyle birşey olmuştu geçmişte çok küçük bir borc için iddia oynadıgımı söylemiştim (500₺ ) gibi.. hala en ufak bir tartışmada bana kumarcı der. Ayrılmadı affetti ama haklı dahi olsam hiçbir kavgada haklı çıkamıyorum hep yüzüme vuruyorkorkum bundan ömür boyu bunu yüzüme vurmasından korkuyorum. Ama dediginiz gibi ölmektense ayrılmak 1-2 sene fosil gibi yaşayıp borcları temizlemek daha mantıklı. Lütfen yazın siz yazdıkça içim rahatlıyor tek tek cevap veremesem de hepinizi okuyorum iyice özümsüyorum
Oradaki sorun paranın miktarı değil, kumar oynamış olması olabilirKarşınızdaki insan 500 tl gibi bir rakam için size bunu yapıyorsa cidden bırakın gitsin.İleride hiçbir hatanızda destek falan olmaz çok ciddi söylüyorum.
9 bin maaşa 80 bin lira da para değil,dert etmeyin.
Oradaki sorun paranın miktarı değil, kumar oynamış olması olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?