Kumar problemim ve intihar düşüncelerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anladığım kadarıyla doktorsun.Ustelik meslekte 2 -3 yildir calisiyirsun.Zaten ailenin "bize bu kadar para verip ,bu eşyaları üstüne de arabayı nasıl alabildi?" diye durup sorması gerekiyordu. Sormadiklarina göre onlar domuzdan (benzetme icin üzgünüm) bir kıl koparsak kardir diye düşünüyorlar.Arabayi da evleneden önce senden isteyeceklerini düşünüyorum.Bence bir an önce kafana göre antidepresan kullanmayı bırak ve güvendiğin bağımlılık üzerine çalışan bir psikiyatrist hocandan yardım iste.

nişanlınızın bunu bilmeye hakkı var, herkesten saklarsanız büyük ihtimalle bırakamazsınız evlenince de devam edersiniz.

açıkça konuşup anlatın, ailenizin gözünü doyuramadığınızı ve hata yaptığınızı söyleyin. hatta güveniyorsanız maaşınızdan kendinize yetecek kadarını alıp gerisini bir süre ona verin bu iş bitene kadar. kumar değil ama benim de bitcoin ve forex için kendimi durduramayıp sürekli para attığım bir dönem olmuştu büyük kayıp yaşamadım ama o para hesabımda oldukça katlamak istiyordum o yüzden sevgilimin hesabına aktarmıştım.

Tek başına olmazki ama, ailene ve nişanlına söyle zaten onlara söylemeden bırakman zor bence

O da aklımda 10 bin açık kalıyor sadece ama arabayı satınca ailem parasını ister diye korkuyorum
Şimdiye kadar vermişsiniz zaten, evlendikten sonra da vermeyi mi düşünüyorsunuz?
Hayır demeyi bilin.
Nişanlınızla konuşun ve evlendikten sonra arabanızı satın. Üzerini de altınlarla tamamlayıp borcunuzu ödeyin.
Maaşınız çok iyi olduğu için para gerekmeyecek ve kumar oynamak zorunda kalmayacaksınız.
Ama öncesinde tedavi olup bu hırsınızdan kurtulun.
Nişanlınız evlendikten sonra böyle bir itirafta bulunsa ne hissedersiniz?
O yüzden şimdi anlatın. Aileniz baskı yapacak olursa da borcunuz olduğunu ve beklentiye girmemelerini söyleyin.

ailede basliyor sizin sorunlariniz maalesef.

Nişanlınıza anlatmak istemiyorsunuz tamam. Ailenize anlatsanız durumu, borcun üstesinden birlikte gelseniz olmaz mı? Siz verirken alıyorlar.

Hayır hayır olay intiharlık bir olay dğeil.Olayın zemininde AİLENİZİN SİZİ SÖMÜRMESİ ve SİZİN BU KONUYU VİCDAN YAPAI HAYIR DİYEMEYİŞİNİZ ver.Çünkü aynı bela bende de var! Maaşım sizden epeyce düşük ve buna rağman ailem bana zeere acımıyor.Önecelikle ailenizin masum olmadığını ve kendinize acımayı öğrenin lutfen! Aileye acımak bu değil.Kendinizi aileniz için neden kurban ediyorsunuz? 80 bin ödenmeyecek bir borç kesinlikle dğeil.İntiharı aklınızdan çıkarın ve ailenizin sizi kumardan çok zehirlediğini far edin.Aileniz bu kadar size yüklenmese savurgan olmasa siz kumar oynarmıydınız? Bunu sorun kendinize.Gerekirse sert çıkın kalpleri kırılsın sorun değil ama bu işe bir son versinler.Nedir bu yaa gelsin paralar..Aile demek bu değil..

Evleneceğiniz insanı da dolandırmayın lütfen. Eğer gerçekten istiyorsanız tedavi olun.

Önce derin bir nefes alın . Geliriniz gayet iyi görünüyor. Eğer bu kumar işine bulaşmazsanız en geç 2 senede ödenebilir. İnsanlar milyonlarla batıyor bu devirde. Her şey gelir geçer merak etmeyin.

Ne olur sanki 3 bileziği 3 ay taksit taksit ödeseniz. Sizi mi öldürecekler? Kendinize borçlarınız için bir ödeme takvimi yapın ama uymak şartıyla. Sakın tekrar iddaa oynamayın çünkü sonuçlar ortada. Unutmayın kumarda hep kasa kazanır.

Bence ailenize ve nişanlınıza şöyle mantıklı bir şekilde durumu açıklayın. ama sonrasında milletten nutuk dinlemeyi istemediğinizi belirtin. Haa nişanlınız ilişkiyi bitirirse yapacak birşey yok. Belki ileride bitecek bir ilişki daha ilerlemeden bitmiş olur.

Siz bu durumdan çıkış yolunuzu çizin. Millet ne düşünür ne der takmayın. En geç 2 yıl içinde bu durumdan kurtulabileceğinize inanıyorum. Ama tabi kararlı ve planlı olun. Unutmayın, hayatta birçok sınav vardır ve siz şuan verdiğiniz yanlış kararların sonucu sınanıyorsunuz. Bu sınavı geçince eminim sizin de çok güzel bir hayatınız olacak.

Düşünün 2 yıl sonra borçlar bitmiş, maaşınız da gayet güzel. Neden mutlu olmayasınız ki ?

Kumar bağımlılarının her durumda bahanesi vardır. Ortak bahaneleri de "çok maddi sıkıntı çektim ya da ailem parasını esirgedi". Annem benden de bilezik istedi mesela anneler gününde. Almadım, kumar oynayarak almaya da çalışmadım. Çünkü bağımlı değilim. Ancak siz bağımlısınız.

Kumar bağımlılığı da öyle ilaçla düzelecek bir bağımlılık değil. Para yönetimini, en azından sağlıklı düşünme yetisine kavuşana dek bir başkasına devretmek gerekiyor. Kart hatta maaş kartı bile kullanmamak gerekiyor. Bırakmanın tek yolu, oynayabilecek tüm yolları kapatmak. Bu bir tedavi değil, engelleme şeklidir. Tedavisi yok. Terapi ile, daha da önemlisi bilinçlenme ile uzak durulabilir hepsi bu.

Son olarak lütfen nişanlınıza söyleyin. Emin olun sonradan öğrenirse, sizi terk edecektir. Başından bilsin, evlenip evlenememe kararını o versin. Evlenip terk edilmek, şu an terk edilmekten daha çok yıpratır sizi.

Maas 9 bin borc 80 bin
10 ayda kapanacak bir borc icin kendınızi niye sıktınız acaba?
1 sene sıkarsınız dısınızi ,bu arada tedavi olursunuz..
Asgarı ucretle millet okadr borc öduyor.
Hemen intihar etcem nedemek?İsinize sarılın.Kimsede sizden 1 yıl bisey beklemesin maddi olarak.
her borcu olan intihar etse,oohoo memlekette adam kalmaz.)

Çok haklısınız ama sanırım yaptıklarımı kendime yakıştıramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…