Kumar problemim ve intihar düşüncelerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abim iflas etmişti yıllar yıllar evvelinde. Babam borçlandı 150.000 tl abimin borcunu ödedi. Üstelik bir emekli maaşı birde 1200 tl lik kira aldığı dairesiyle ödedi. Uzun sürdü ama ödedi.

Sen 9.000 tl ile 80.000 tl lik borcu ödeyebilirsin. Ama ne ailene para vereceksin ne de tekrar kumar oynayacaksın.

Yani intihar işi çok saçma değil mi?

Kınamıyorum her insan hata yapar. kendinde güç kuvvet bul. ve insanlar ne dertlerle ugrasıyor sendeki borcu nımet sayan vardır.Keşke borcum olsaydıda bu olmasaydı dıyen vardır. bende toplu bır kredı çek ve tüm borclarını kapat.sadece bankada kredin kalsın onuda cüzzi bı sekılde taksıtlendır.ve bırdaha da bıseye bulasma.

O da aklımda 10 bin açık kalıyor sadece ama arabayı satınca ailem parasını ister diye korkuyorum
Ailenizede eş adayınızada durumunuzu bildirmeniz lazım
Hem aileniz sizden para istemesin diye hemde eşiniz bi yalan üstüne evlilik yapmasın diye
Merak etmeyin sizi gercekten seviyorsa destek olmaya calısacaktır

nişanlına anlat belkide kabul edecek ve düğünde takılanlarla kapatalım dıyecek. anlayıslı bırımı bılemıyorum tabı.
ya kredi çek yada anlat

sizin durumunuz yine iyi benimle beraber çalışan bir arkadaşın inanın uçan kuşa borçlandı 2-3 trilyon rahat var . Hapislere düştü siz yol yakınken kendinize çeki düzen verin . Ailem istedi ben aldım diyerek bu işi çözemezsiniz ciddi anlamda iyi bir psikologa gidin önceliklerinizi belirleyin ve hayatınıza kaldığınız yerden devam edin.

Kimseyi suçlamak istemiyorum oynayan benim ama hayatım boyu geçim sıkıntısı çektim ailemin durumu iyi olmasına rağmen hep beni prayla sınadılar eve televizyon aldım buzdolabı aldım her eksiklerini aldım şimdi masa alamadım diye annem agladı ben haketmiyoruö diye

nişanlına anlat belkide kabul edecek ve düğünde takılanlarla kapatalım dıyecek. anlayıslı bırımı bılemıyorum tabı.
ya kredi çek yada anlat
Aslında nişanlım cok iyi bir insan paraya hiç önem vermez ama namaz kılan birisi kumarı duyarsa eminim ki arkasına bakmadan terk eder ve bu ruhsal bunalımı da atlatabilir miyim bilmiyorum

hepimiz ailemize değer veriyoruz az çok bizde alıyoruz ama sizin ilişkinizde daha doğrusu sizde eksik (yanlış anlamayın ) yanlış bir şeyler var .

Aslında nişanlım cok iyi bir insan paraya hiç önem vermez ama namaz kılan birisi kumarı duyarsa eminim ki arkasına bakmadan terk eder ve bu ruhsal bunalımı da atlatabilir miyim bilmiyorum
neden terk ettsin kumar kötü bir alışkanlık ama bırakılmıyacak bir şey değil. Kafanızda biterse ertesi gün hayatınızda olmaz o kadar basit.

Ne intiharı, kendine gel lütfen. 80 bin lira için hayattan vazgeçmeye değer mi?

İntihar düşüncesinin borç değil, bağımlılık yüzünden kafanda yer ettiğini düşünüyorum ama her şeyin bir çözümü var hayatta.

Lütfen tedavi ol. Borç kapanmayacak bir borç değil. Asgari ücretle çalışıp ev alan insanlar var. Ablam mesela. Lütfen intihar düşüncesini kafandan sil at. Nişanlına durumu açıkla. Tövbe etmekle değil, tedavi ile düzelecek bir durum.

Merhaba, Allah yardımcınız olsun gerçekten, aile bile olsa maalesef insanlar önce kendini düşünüyor galiba, çok üzücü bir durum ama hayat böyle, özellikle bazı anne-babalar zorunlu hiç bir durum olmadığı halde çocuklarını maalesef maddi yönden istismar ediyor. Siz de evleneceğim için ve borçlarım nedeniyle arabamı sattım dersiniz soranlara, çok fazla detaya girmeyin isterseniz, zamanla da alışırlar kendi ailenizi kurduktan sonra zaten eskisi kadar destek olamamanız çok normal olacak.

Bir uzmandan destek alarak kumar bagimliliginizin altında yatan sebepleri bulun, geçen yıl bi danışanım 500 bin kumar borcu vardı hala oynuyordu, hatta yasa-dışı işletmesini yapıyordu ailesi 500 bini ödemiş ama ilişkisini kesmişti. Eşi yanındaydı destek olmuştu. Genelde aynı profil çiziyor danışanlar hayat boyu zorluk çekmiş, bi an önce emeksiz para kazanma hırsı. Destek alırsanız bagimliliginizdan kurtulursunuz. Eşiniz ile paylaşmanız gerekli. Bu muhakkak ortaya çıkacaktır. En azından şu aşamada birlikte ortak çözüm bulabilirsiniz. Evlenince zaten ister istemez para harcama hesabı ortak oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…