• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumar problemim ve intihar düşüncelerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu fark değilse şunları söylemek istiyorum :

Eğitimlisin , üstelik toplumda çok kabul gören iyi de bir mesleğin var.

Maddi olarak güçlüsün.Borcun aldığın maaşa göre ödenmeyecek bir borç değil.

Babamın evine atıldım diyorsun.Sen eşya değil bir insansın , kimse seni bir yere atamaz.

O kocam dediğin insan müsveddesi olacak işsiz güçsüz adama da saygı duyma , öyle karaktersiz adamla evlenmen bence kumar oynamandan daha kötü.Kumarı parayla oynamışsın , o adamla evlenerek hayatınla kumar oynamışsın.O heriften bir an evvel kurtul.

Ailene artık yardım etme borçlarını bitirene kadar.Önce ben demeyi öğren.Annen baban seni okuttu büyüttü diye sürekli minnet duygusunun altında ezilip onlara maddi iyilikler yapmak zorunda değilsin.Ana baba tabii ki yapacak.Sen tıp kazanmışsın , onları gururlandırmışsın , onlara yük değilsin.Bırak artık bu onlar beni okuttu büyüttü düşüncesini.Bu düşünceyi de kendine yük etme.

Tedavine devam et ve kendini suçlamaktan vazgeç.Kendine bu kadar yüklenme.Gücünün farkında ol.İşsiz güçsüz adama da kendini ezdirme.O önce adam olsun da bir işin ucundan tutsun.

iyi ki varsınız. okudukça güçleniyorum. fake yazanlar kınamayın ne olur kınadıgım herşeyi yaşadım

Yahu bi kalk ayağa ya. Ne olmuş yani?? Dön evine yap bi kahve uzan dinlen. Bak ben sana diyorum ciddi ciddi kumar bağımlılığı tedavini gör şu hayatta başka bir şeye de ihtiyacın yok. Borcun maaşına göre az zaten bir yılda biter. Sonrasında da senden para talep eden herkese hayır demeyi öğren. Şu borcunu bitir de seneye yıllık izninde bir uzak doğu turuna filan çık. Kendine hedefler koy. Dil kursuna git. Değişik yemekler yapmayı öğren.

iyi ki varsınız. okudukça güçleniyorum. fake yazanlar kınamayın ne olur kınadıgım herşeyi yaşadım
Fake olduğunuzu zannetmiyorum , eski de üyesiniz ama eski mesajlarınızı da okuyunca sanki o zamanlarda guclenmeniz gerektigi zamanlarda biraz zayıf durmussunuz diye hissettim...elbette basimiza gelenler bizi üzer , sendeletir hatta basa cikamiyorsak yardim aliriz yine de umuttan yana oluruz. Sizinde vazgecmemenizi diliyorum buraya güzel seyler yazacağınız günleri bekliyorum. Lutfen yanlış seyler yaptığınız icin kendinize her seyi mustehak görmeyin. Hangimiz günahsızız ki? Kimsenin bir başkasını kinama hakki olmadığı gibi , yanlisa düşmeyeceğinin de garantisi yok..ama sizde yanlis yaptiginiz icin tum kotulugu hak ediyorum gibi bi tavir var. Allah bile affediyorken , siz kendinizi neden affetmeyesiniz?

kızlar merhaba. uzun bir süre ev hapsindeydim. telefonum yok banka kartlarım yok dısarı cıkmadım sadece bilgisayarım vardı. eşim bugün sabah memlekete gidecektik. evi terk etti. ben şimdi ne yapmalıyım sizce
Güzel kardeşim o adamı boşa gitsin öyle evlilik mi olur sen doktorsun 80 bin nedir ki ödersin yavaş yavaş tedavini ol boşa adamı ailenden biraz uzaklaş

yemin ederim ne ihanet ettim ne aldattım. gizli insatagram açtım diye kardeşiyle memlekete gitti. şuan babamın evindeyim. herşeyi anlattım. hepsi bana öfkeli kinli... babam yüzüme tükürdü evime gelme dedi. annem tutup kızımsın seni sokağa bırakmam anneyim ben dedi. ne yapayım söyleyin ne olur akıl saglıgım yok yürü derlerse yürüyorum dur derlerse duruyorum

Ne yapacağını tekrar söylüyorum. Evine git. Boşanma davasını bayramdan hemen sonra aç. Bu arada tedavini bırakma devam et. Sen dik durursan kimse seni eğip bükemez.

Bu kadar yıkılacak bir şey yok. Allah sağlık versin hepsi hallolur bu günleri hatırlamazsın bile

İşsiz güçsüz kocan kuzenine 60 bin tl borç vermiş sorun değil, sen çalışıp 9 bin gibi maaş aldığın halde, kocan olacak adam seni dövüp babanın evine gönderiyor sen susuyorsun. Sizin eşinizden koca filan olmaz. Belli ki adam senin statün paran İçin evlenmiş. Şimdi borcunu yüzüne vurup seni ezip istediği gibi maaş kartınla tatil yapıyor sende ailenin kocanın hakaretlerini dinliyorsun.

Yapacağın ilk iş kartını iptal ettirip yeni kart çıkartman ve kocam dediğin saksıdan boşanman.

Ailende, senden isteklerde bulunurken bu para nereden geldi düşünecekti. Kusura bakmayın ama ailenizde de iş yok. Hatalar biz insanlar İçin, hiçbirimiz kusursuz değiliz

kartlarımı iptal ettirdim. tatile benim arabamla gitti. cebine maasımdan cektigi 2.000i koyuyordu bırak o parayı dedim fırlattı. babamın evindeyim. şuan görüşmüyoruz hiçbir şekilde. kendime en kısa zamanda bir ev tutup yerleşmeyi düşünüyorum. büyük hatalarım oldu evet ama insanları hiçbir zaman kırmadım hep kendime zarar verdim. bu adam bayramda beni evde tek bırakıp defoldu gitti

Son düzenleme:
kartlarımı iptal ettirdim. tatile benim arabamla gitti. cebine maasıdan cektigi 2.000i koyuyordu bırak o parayı dedim fırlattı. babamın evindeyim. şuan görüşmüyoruz hiçbir şekilde. kendime en kısa zamanda bir ev tutup yerleşmeyi düşünüyorum. büyük hatalarım oldu evet ama insanları hiçbir zaman kırmadım hep kendime zarar verdim. bu adam bayramda beni evde tek bırakıp defoldu gitti

Yuzsuze bak arabanla gidiyor bir de.Bosanicaksin dimi ? Bosanicam de lutfen.

Geçmiş olsun..Şuanda kumar oynuyormusunuz???Asıl sorun bu...Vazgecmedıgınız surece hayatınız kaosla gececek.....Eşinizin yaptıkları ayrı kımse desteklemez..Ama kumar oynayıp sureklı yalan konusmak dığer eş için çok sarsıcı..Kredı kartı ıptalı-telf vss kullanılmaması kumar tedavısının ılk şartı...Çunki ulaşabıl oldugu surece bagımlı kişi yolunu bulup her turlu yalanı konusup aklın aLamayacagı maNIPILASYONU YAPIP tekrar oynar.....İlk sartlar maaşın baskası tarafından çekılmasi;kredı kartların ıptalı,kişiye gunluk harclık harıc paraya ulasımı engellenmesi...Kumar oynayan kişi aile için yıkım..Cunki durmazlar...Eşim de bagımlıydı..Butun altınları satmıs olmalısınız..Öylemi?2000 satıp bırakmazsınız ve belkı bıze soyleyemıyorsunuz...Hersey daha kotu olmadan kendınıze cıkıs yolu bulun..Eşiniz kotumu bosanın..Ama hayatınızda kumar oldugu surece en buyuk kotluugu siz kendınıze yapıyor olacaksınız..Baskasına gerek bıle yok..

Geçmiş olsun..Şuanda kumar oynuyormusunuz???Asıl sorun bu...Vazgecmedıgınız surece hayatınız kaosla gececek.....Eşinizin yaptıkları ayrı kımse desteklemez..Ama kumar oynayıp sureklı yalan konusmak dığer eş için çok sarsıcı..Kredı kartı ıptalı-telf vss kullanılmaması kumar tedavısının ılk şartı...Çunki ulaşabıl oldugu surece bagımlı kişi yolunu bulup her turlu yalanı konusup aklın aLamayacagı maNIPILASYONU YAPIP tekrar oynar.....İlk sartlar maaşın baskası tarafından çekılmasi;kredı kartların ıptalı,kişiye gunluk harclık harıc paraya ulasımı engellenmesi...Kumar oynayan kişi aile için yıkım..Cunki durmazlar...Eşim de bagımlıydı..Butun altınları satmıs olmalısınız..Öylemi?2000 satıp bırakmazsınız ve belkı bıze soyleyemıyorsunuz...Hersey daha kotu olmadan kendınıze cıkıs yolu bulun..Eşiniz kotumu bosanın..Ama hayatınızda kumar oldugu surece en buyuk kotluugu siz kendınıze yapıyor olacaksınız..Baskasına gerek bıle yok..
siz nasıl bi yol izlediniz

hekim dahi olsanız bu süreçte psikolojik destek almanız gerektiğini düşünüyorum.Bizler elbette sizin iyi olmanızı isteriz ancak doğru yönlendirmek çok farklı.Boşanma için acele etmeden önce mutlaka profesyonel biriyle görüşün çünkü herşey çok üstüste gelmiş hayatınızda
eşiniz belki kötü biri değil özünde belki kendince doğru yaptığını düşünüyor ama şu an size bilerek ya da bilmeyerek zarar veriyor
inşallah bu zor günleri atlatırsınız

Benim babam da bir dönem ciddi kumar(poker) bağımlısıydı ve çok büyük rakamlar kaybetmişti erkekler bu konuda daha farklı çünkü babam kaybettikçe daha çok hırslanıyor ve daha fazla kumara kendini kaptırıyordu.Ne zamanki annemin kesinkes kendinden ayrılacağını anladı o zaman bıraktı burada irade çok önemli
ama kadınlar daha duygusal yapı olarak bu nedenle siz suçluluk psikolosine girip özgüveninizi de yitirmişsiniz ki bu konuda eşinizin de zararı dokunmuş
o yüzden terapiye bir an önce başlayın derim

Arkadaşlar sizden ricam kınamadan okuyum.. bir sıkıntım var.. yıllar önce dolandırıldım (kumarbaz bir adam tarafından ) öteledim düşünmek istemedim erteledim meslegimi elime almayı bekledim.. meslegimi aldıktan sonra ailemin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri( her ay 6bin₺ onlara para gönderdim) 1 senede araba aldım üzerine nişanlandım. Ailemin tüm düğün masraflarını benden beklemesi üzerine kayıplarımı telafi edebilecegimi sandım. İnternet üzerinden oynanan bir oyuna kapıldım(iddia) başlarda bin ₺ ile başladım tam 140bin lira kazandım.. parayla ne yapacagımı bilemedim borçlarımı kapattım ama haram para ya, verdigi huzursuzluk sonucu geldigi yere geri gitti tekrar yatırdım ve tekrar kaybettim. Tövbe edip herşeyi sıfırladım Kuran üzerine yemin ettim.. Annemin benden abiye elbise istemesi üzerine kumar tekrar tetikledi tekrar kazanmak için tekrar oynadım kaybettim tekrar tekrar.. kredi çekip borç batagına sürüklendim. Şuan o kadar çok borcum var ki.. 2 ay içinde ödemem gereken 5 adet bilezik.. her ay 3bin₺ kredi borcum var. Maaşım 9bin ama borcum 80bin.. intihar etmeyi düşünüyorum ölçtüm biçtim olmuyor ben evlenecegim bu yuvaya haram katmak istemiyorum bir adamın hayatını karartmak istemiyorum. Ailem ve nişanlımın haberi yok.. ne yana dönsem zarar borclarımı ödeyemez hale geldim evlenince eşimden saklayamam ama söyleyemem de kim kumarcı bir kadınla evlenir :KK43: Bana akıl verin ne olur hergün tövbe etmekten parasızlıktan bıktım. Yolumun sonunu göremiyorum anne olacagım bu yalanlarla bu dertle yaşayamıyorum

Hemen bir terapist bulun, tek başınıza aşamazsınız.

Evet kimse farketmeden ödeyebilirim aslında 6 bin lira yeter ama 36 ay.. 36 ay boyunca bu borcu ödeyebilirim ama ne kadar saklayabilirim eşimden birgün hesabıma bakmak istemez mi

Sakın gizlemeyin, gizlemekte sizi kumara teşvik eder borç katlandıkça katlanır. Benim böyle bir borcum var ama hiç sorma nedenini diyin en azından. Yoksa yakalanmamak için borcu bir an önce kapatmaya çalışacak bunun içinde yine kumara döneceksiniz. İntiharıda boşverin düşünün ki bir araba aldınız ve kaskosu sigortası yokken kaza yapıp perte çıkarttınız olamaz mı? Hayatta herşey insanın başına gelir, geri dönüp bakarsanız kayıpları telafi telaşına girip daha da içeri girersiniz. Amacınız bu borcu ödeyip hatayı tekrarlamamak olsun. Kardeşimde yıllarca iddia oynadı kaybı yaklaşık 500.000 TL. Bende dahil hepimiz hala ödüyoruz ama canın sağolsun ev aldık yandı sen iyi ol dedik. 1 senedir hiç oynamadı. Umarım sizde bi yerden dönersiniz

kartlarımı iptal ettirdim. tatile benim arabamla gitti. cebine maasımdan cektigi 2.000i koyuyordu bırak o parayı dedim fırlattı. babamın evindeyim. şuan görüşmüyoruz hiçbir şekilde. kendime en kısa zamanda bir ev tutup yerleşmeyi düşünüyorum. büyük hatalarım oldu evet ama insanları hiçbir zaman kırmadım hep kendime zarar verdim. bu adam bayramda beni evde tek bırakıp defoldu gitti

Polisi ara kız, çalıntı araba ihbarı yap

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X