Kumarbazlar iyimserlikle doludurlar, yenilgilerden asla ders almaz ve malî kayıpları ne kadar büyük olursa olsun, sonunda gelecek başarıya inançları sarsılmazdır. Kumarbaz kazandığında asla durmaz, daha da çok kazanacağına kendini ikna etmiştir. Kumardan zengin olabileceğine inanır. Başlangıçtaki ihtiyatına rağmen kumarbaz sonradan çok fazla riske girer, ailesi için gerekli parayı riske atar. Daima (bilinçli veya bilinçdışı) suçluluk duygularıyla motive olmaktadır. Bazı içsel kompulsiyonlar, tekrarlayan zorlayıcı düşünceler kumarbazı eylemlerini tekrarlamasına zorlar. Bu davranışın mantıkla açıklanamaması, kumarda bilinçdışı etkenlerin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Kumar oyun sırasında haz ile acı arasında bir gerginlik yaşar. yanı tam anlamı ıle bı hastalıkdır..
ya eşi takıp edıcek kumar oynadıgı yerı bılıp sıkayet edıcek gızlıden..
yada restı cekıcek
ama sunu dıyım kolay kolayda bırakamaz..
tum kumar cesıtlerını bılıyorum..kartları yuzlerı donuk ıken dahı tanıya bılıyor hale gelmısdım cunku işimden dolayı kartlar zarlarla cok nasır nısır oldum..
hatta arkadaslar arasında bızde hadı bı el oynayalım muhabbetlerı dondu ..allahıma sukur cabuk kendıme geldım ve napıyorum dedım..
kartlar emınım ruyasına dahı gırıyodur kurtulmak cok zor allah yardımcısı olsun aılesının..