• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nakış Kuma yakma teknii yatak rtm vs..

Kanaviçe Şemaları, Kurdele Nakışı Tekniği, Nakış Şemaları, Aplike Teknikleri, Aplike Modelleri, Nakış Teknikleri, Yaptığımız Nakış Örnekleri Nakış hakkında öğrenmek istediğiniz tüm teknik ve modellerin olduğu başlıktır.

34bilgen84

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
671
97
298
40
yatak örtüm:nazar: (henüz dikilmedi ama yinede ekledim ütüsüz olduğu için kusura bakmayın :utangac:)

s6302403iiac8.jpg

s6302388iioi3.jpg

s6302396iidq6.jpg

s6302393iiyq6.jpg

s6302350iimc8.jpg

kumaş yakma seccadem

s6302378iidc2.jpg

yakma tekniğiyle bohça ve şase takımım

s6302370iidd4.jpg

s6302373iilt7.jpg

Son düzenleme:
canım eline sağlık.çok güzeller.nasıl yapıldığını anlatabilirmisin?

beğendiğin için tşkler becerebildiğim kadarıyla tarif etmeye çalışıcam üstteki saten kumaş ona desen çizip (sadece beyaz iş modelleri uyuyor) çizdiğimiz yerleri elektrik havyasıyla yakarak kesip çıkartıyoruz daha sonra alta organze iğneleyip yaktığımız hatlardan yine havyayla noktalıyarak birleştiriyoruz tek parça haline döndükten sonra noktaladığımız tüm yerleri tutkallı sim ile boyuyoruz (kleber tutkalı) ve en son bu hale geliyo üzerine boncuk taş işlenebilir umarım açıklayıcı bi şekilde anlatabilmişimdiryerimseniben

Bayaa anladım sağol..
Çok güzel ve ilginç bir teknik..
Maşallah çok marifetlisin..

ayyy çok hoş ayıptır sölemesi tekstil okumuşum elimden her iş gelir dikiş nakış falan:) ama bunu yapamam valla. maşallah nazar göz değmesin sana.

ayyy çok hoş ayıptır sölemesi tekstil okumuşum elimden her iş gelir dikiş nakış falan:) ama bunu yapamam valla. maşallah nazar göz değmesin sana.

Vayyy marifetlim benim..Çok üzgünüm çoook
Napçan kardaş el elden üstündür..:lepi:
Ben hiç bişey bilmiyorumsırnaşık şey

evet çok güzel olmuş eline sağlık....iyi günlerde kullan...yalnız bir şey merak ettim...bu teknikle çalışılan ürünler yıkanabilirmi...:sm_confused:..satende organzede naylon sonuçta ...yakma mantıklı atmazda...ama birleştirmede yakna ile yapılıyor demişin...orası kafama takıldı ....zamanla yıkama veya başka bir sebeble ayrılma olmuyormu....birde başka ne tür kumaşlarda bu teknik uygulanıyor....aplike tekniğinin ..iğnesiz,iplksiz yani dikişsiz hali gibi bir şey bu :uhm:anladığım kadarı ile...ama güzel ve pratik..tekrar ellerinize sağlık.a.s.

evet çok güzel olmuş eline sağlık....iyi günlerde kullan...yalnız bir şey merak ettim...bu teknikle çalışılan ürünler yıkanabilirmi...:sm_confused:..satende organzede naylon sonuçta ...yakma mantıklı atmazda...ama birleştirmede yakna ile yapılıyor demişin...orası kafama takıldı ....zamanla yıkama veya başka bir sebeble ayrılma olmuyormu....birde başka ne tür kumaşlarda bu teknik uygulanıyor....aplike tekniğinin ..iğnesiz,iplksiz yani dikişsiz hali gibi bir şey bu :uhm:anladığım kadarı ile...ama güzel ve pratik..tekrar ellerinize sağlık.a.s.

bende ilk öğrendiğimde kullanım açısandan endişe etmiştim ama saten kumaş olduğu için lekeyi çok çabuk atıyor annem 4 yıldır kullanıyo sökülme bozulma olmadı henüz organze ve saten açılma yapmuyo noktaladığımız zaman birbirleriyle birleşiyo tutkallayıncada o noktaların arasına tutkal girip yapıştırıyor sentetik her kumaş yanıyo arkadaşım karışım olmadan

arkadaşım bu örneğinizede bayıldım. elektrikli havyayla yaptığınızı açıklıyorsunuz. havya kumaşlara zarar vermiyor mu? yani sateni yakmıyor mu? ne kadar süre üzerinde tutuyorsunuz? ben bu tür işleri çok sevdiğim için ilgimi çekti. bu yüzden araştırıp deneme yapacağım. çok ama çok beğendim. bu işlerinizi bizimle paylaştığınız için de çok teşekkür ederim.

arkadaşım bu örneğinizede bayıldım. elektrikli havyayla yaptığınızı açıklıyorsunuz. havya kumaşlara zarar vermiyor mu? yani sateni yakmıyor mu? ne kadar süre üzerinde tutuyorsunuz? ben bu tür işleri çok sevdiğim için ilgimi çekti. bu yüzden araştırıp deneme yapacağım. çok ama çok beğendim. bu işlerinizi bizimle paylaştığınız için de çok teşekkür ederim.

bende çok teşekkür ederim beğendiğinize sevindim kumaşa zarar vermiyorumu demişsiniz ama zaten teknik olarak yakma kumaşı yakarak kesiyoruz buda atmasını engelliyo çizimler üzerinde makasla keser gibi havyayla yakıp çıkarıyoruz sonrada organzeyle birleştiriyoruz güzel dileklerin için tekrardan sağol denersen sonuçlarını bekliyorum

vay be ne teknikler varmış
cok enetersan geldi bana doğrusu..
ama acaip de şık olmuş.
ellerinize sağlık...

el emegi göz nuru dedikleri şey bu olsa gerek gercektende cok güzel olmuş güle güle kullan canım

beğendiğinize sevindim aranızda bu tekniği bilen başka bayanlar varmı?? varsa değişik çalışmalarıda görmek istiyorum

muhteşem olmuş çok beğendim..emeğine sağlık çok farklı bir takım gerçekten...

Back