• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür Farklılıkları ve Evlilik Yolu

Ayrıldık galiba. Çok ama çok kötüyüm. Sevdi beni çok ona eminim. En sonunda bi kıyafet için bizi bitirdin dedi. Herkes yaşıyor bu sorunları dedi. Diğer geçmiş konularını aşmıştım yemin ederim dedi. Sen ne dersen yaparım sadece seninle evlenmek istedim diye yalvardı. Çok ama çok zordu. Şuan çok kötüyüm. Ama yapamadım, cesaret edemedim.
Hala manipüle olmaya çok heveslisiniz. Hayır herkes yaşamıyor bu sorunları. Bu sorunları yaşayan insanlar tekmeyi basıveriyor. Bulmuş manipüle edebileceği saf kadını yardırıyor.

Bitti. Tüm destekleriniz için teşekkürler. O da bence kendine göre daha mutlu olacağı birini bulacaktır. Bunu umuyorum. Çok zor bi durum. Gelip giden bohçalar, söz/nişan yüzüklerimiz, bunları ne yapmam gerekiyor şimdi bilmiyorum. Biraz zaman vereceğim kendime, umarım devamı daha kolay olur bu sürecin

Ayrıldık galiba. Çok ama çok kötüyüm. Sevdi beni çok ona eminim. En sonunda bi kıyafet için bizi bitirdin dedi. Herkes yaşıyor bu sorunları dedi. Diğer geçmiş konularını aşmıştım yemin ederim dedi. Sen ne dersen yaparım sadece seninle evlenmek istedim diye yalvardı. Çok ama çok zordu. Şuan çok kötüyüm. Ama yapamadım, cesaret edemedim.
Şu an üzgünsünüz o yüzden yazacaklarım sizi daha da üzebilir ama ne yazık ki sizi sevmedi, sizi istediği kalıba sokma ihtimalini sevdi, bir lafıyla kıyafetlerinizi atabilmenizi sevdi, yaşam tarzınızı sırf o istedi diye değiştirmenizi sevdi, sizi siz yapan karakterinizi manipüle ederek değiştirebilmeyi sevdi.
Sizi çok sevseydi olduğunuz gibi kalırdınız, eski ilişkilerinizi “sen bacaklarını açmaya alışıksın” gibi çirkin aşağılayıcı ve ahlaksızca kurulmuş cümlelerle yüzünüze vurmazdı.

Kendisini erdemli sizi ahlaksız görüp manipüle ediyor, ailesine, kültür farklılığına değinmiyorum bile, kaldı ki aklın yolu bir, aileniz dahi mutsuz olacağınızın farkında evlenmenizi onaylamıyorlar ama 28 yaşındaki bir kadını da yanlış bir evlilik yapmaması için zorla eve kapatamazlar.

bir insan bakire kadın istiyorsa -olabilir. dünyası budur, dini inanc budur. saygı duyarım.
kendini bilsin, tanısın, kendine uygun birini bulsun -bulabiliyorsa tabi!

"seviyor" dediğiniz erkek o yazmaya hicap duyacağım lafı etmez

bakın uyuşamayabilirsiniz, farklar olabilir, (bir insanın ailesi, dünyası, tarzı sizden çoook farklıysa bunda onun da bazen yapacak birşeyi olmuyor) bu farklar çok büyükse genelde ayrılmak daha iyidir, bunlar apayrı

fakat sevmek öyle bir şey değil.
seviyor ama dövüyor, çekip vuruyor, küfrediyor...bunlar olabilecek şeyler mi? değil. sevip o lafı etmek de mümkün değil. lütfen bunu öğrenin. sevdiği için yapıyor denilecek bir şey deil bu.

ayrılmışsınz sanırım, biraz kendinize vakit verin ve bunu lütfen iyi düşünün...

Çok üzgün olduğu ve bir an önce evlenmek istediği için çok çabalıyor ve beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor.

Hayatının hatasını yaparsın !

Neyse, bunun dışında ailelerimiz de çok farklı yapıda, eğitim düzeyleri farklı, kültürel olarak farklılar.

Lütfen ayrıl. Birkaç gün üzülürsün. Bir ay sonra tamamen toparlanırsın.

Kimsenin birbirine bir kötü sözü saygısızlığı olmadı tabiki, şükür diyorum.

Daha dur evlenmedin ki ?! Birlikte yaşamak ve evlilik bambaşka şeylerdir. Aynı evde nikahsız yaşadığında birini tanımış olmuyorsun. Aynı evde yıllarca yaşayan çiftler, evlendikten sonra çat diye boşanıyor. İmza atıldıktan sonra erkeğin anası bacısı kök ailesi hayat tarzına müdahele edecek.

Fakat ben ailemden uzak yaşıyorum

Olması gereken bu zaten.

ve müstakbel eşim ailesine yakın yaşamak istiyor, haftada en az 1-2 tüm aile görüşürler. Ben aile içinde bariz farklı kalıyorum ve bu durum zor. Benim ailem de bundan dolayı pek istemiyor bu durumları.

Eyvahlar olsun. Derhal bitir.

Tüm bunlar göz önüne alındığında, birbirimizi çok seviyoruz, fakat evlilikle ilgili korkularımı aşamıyorum. Bahsettiğim sorunların yaşanmış olması, şuan karşılıklı çaba gösteriyor olsak da aklımdan çıkmıyor.

İyi bir boşanma avukatı bulman gerekecek güzelim. Boşanırken sülalesinden boşanacaksın. Boşanma avukatları 100.000 den kapı açıyor bilgin ola. Korunmaya bak asla ama asla çocuk yapma.

Birkaç kez ayrılma noktasına geldik, fakat sözlümle konuştuğumda yine ikna oluyorum aramızdaki sevgi dolayısıyla.

Köprüyü geçene kadar -mış gibi yapıyor. Seni kandırıyor. Ben de farklı kültürden biriyle evlilim yaptım boşandim ve tekrardan kendim gibi bir Makedon ile evlendim de kurtuldum. Annesine yakın oturttu beni. Cinnet geçirmiştim. Eski kayınvalidem annemi dün gece 2 kez aramış. Defalarca savcılıga suç duyurusunda bulunmamıza rağmen sonuç alamıyoruz.

Yine de sevgi her şeyi çözer mi? Aşamıyor gibiyim bahsettiğim problemleri…

Keşke öyle olsaydı. Üzgünüm ama farklı kültürden evlilik sonu iyi bitmiyor. Hep kadının fedakarlık yapması gerekiyor.

Canını seviyorsan ayrıl. Anana babana acı ayrıl.

İleride maddi manevi kayıpların olur. Etme eyleme. Heryerden engelle bitir.

Uçurumun kıyısındasın. Geri dön. Kendi kültüründen bir adam mutlaka çıkar karşına.

bir insan bakire kadın istiyorsa -olabilir. dünyası budur, dini inanc budur. saygı duyarım.

Dini inanç gereği değil bu. L*eş zihniyet. İslam'da böyle bir kavram yok. Konuyu dine çekmek istemiyorum İslam ı da savunmuyorum. İslam peygamberi ve sahabe eşleri boşanmış ve dul kadınlar idi. Her konuda dindar takılanlar bakire olmayan kadınlara karşı kindar..halbuki peygamber sünneti

kendini bilsin, tanısın, kendine uygun birini bulsun -bulabiliyorsa tabi!

Her nedense böyleleri ülkenin batısından kız almakta ısrarcı olurlar. Analarının bulduğu kızları istemezler beğenmezler.

Dini inanç gereği değil bu. L*eş zihniyet. İslam'da böyle bir kavram yok. Konuyu dine çekmek istemiyorum İslam ı da savunmuyorum. İslam peygamberi ve sahabe eşleri boşanmış ve dul kadınlar idi. Her konuda dindar takılanlar bakire olmayan kadınlara karşı kindar..halbuki peygamber sünneti

Her nedense böyleleri ülkenin batısından kız almakta ısrarcı olurlar. Analarının bulduğu kızları istemezler beğenmezler.
sünnet olan şey evlilik dışı ilişki değil yalnız :D İslami açıdan bakılırsa zaten ülkedeki hallerden çok farklı bazı gerçekler var.

ben de sadece inanç için bakirelik arandığını kast etmedim, dünyası budur dediğim kısımda her türlü zihniyeti, anlayış mevcut (uzatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum, istiyorsa arasın anacım belki bulur) neticede bu ülkede hala daha o veya bu sebeple bakirelik arayan erkek kitlesi olduğunu da kabul etmemiz gerekir.

"ben bakire arıyorum öyle birini bulurum evlenirim" demek,bence, daha düzgün bir duruş
değilse "ayyy seni öyle de (!) kabul ettim, dur edemedim, ayyy bi dakika edecem galiba, yok edemiycem" şeklindeki halleri daha bir mide bulandırıcı...eşşek kadar herifler. daha kendisini bilmiyor.

Merhaba,

Çok uzun yazmak istemiyorum, anlatacak çok fazla şey var. Dışarıdan bir göz gerek bana çünkü çok yoruldum, psikolojik olarak da çökmüş hissediyorum.

28 yaşındayım, sözlümle 1 yıldan uzun süredir bir birlikteliğimiz var. Bu birlikteliğin uzun bir sürecinde geçmişimden dolayı (daha önce 3 ilişkim oldu ve bakire değilim) büyük problem yaşadık. Bu durum kendisini depresyona sürükledi bir dönem, kendisinin ilk ilişkisiyim. Ben de inanılmaz derecede yıprandım. Şu an aşmış gibi olsak da bu durum hala ara ara gündeme geliyor.

Bunun dışında giyim tarzı, çok ufak bir dövmem olması, içki gibi konularda da sorunlar yaşadık. Hepsini aştık bir şekilde, bana karşı çok kırıcı olduğunu, tecrübesiz davrandığını söyledi.

Tek taraflı değildir tabii. Benim de ona yanlışlarım olmuştur. Özellikle son zamanlarda bu yaşanan olayların üstümde yarattığı yükü kendisine çok yansıttım. Çok üzgün olduğu ve bir an önce evlenmek istediği için çok çabalıyor ve beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor.

Neyse, bunun dışında ailelerimiz de çok farklı yapıda, eğitim düzeyleri farklı, kültürel olarak farklılar. Kimsenin birbirine bir kötü sözü saygısızlığı olmadı tabiki, şükür diyorum. Fakat ben ailemden uzak yaşıyorum ve müstakbel eşim ailesine yakın yaşamak istiyor, haftada en az 1-2 tüm aile görüşürler. Ben aile içinde bariz farklı kalıyorum ve bu durum zor. Benim ailem de bundan dolayı pek istemiyor bu durumları.

Tüm bunlar göz önüne alındığında, birbirimizi çok seviyoruz, fakat evlilikle ilgili korkularımı aşamıyorum. Bahsettiğim sorunların yaşanmış olması, şuan karşılıklı çaba gösteriyor olsak da aklımdan çıkmıyor.

Birkaç kez ayrılma noktasına geldik, fakat sözlümle konuştuğumda yine ikna oluyorum aramızdaki sevgi dolayısıyla. Yine de sevgi her şeyi çözer mi? Aşamıyor gibiyim bahsettiğim problemleri…

Lütfen bana akıl verin, teşekkür ederim.
Ayril bence, o kultur farki bizde de var. Biz gocmeniz ve daha sosyal, acik bir aileyiz. Ama esimin tarafi kürt ve cok muhafazakar. Ilkokula giden kizlarin bile kapali oldugu bir aile. Halasi, babannesi tek kelime turkce bilmez.
Benim esim akrabalariyla sadece dugunlerde biraraya geliyor. Beni onlarin ortamlarina sokmaz. Hicbir bakimdan onlarla ayni dusunce, inanc ve yasam tarzina sahip degil. Kendi aileme cok yakin oturuyoruz, benim kuzenlerimle, ailemle vakit gecirmek daha hosuna gidiyor. Bu sebeple iyi anlasiyoruz cok sukur, kafalarimiz, tarzimiz uyuyor.
Annesine oturmaya gittigimde kendi kulturleriyle ilgili anlattiklari veya bir duruma karsi verdigi tepkiler beni cok rahatsiz ediyor. Benim gorumcem eltileri, gorumceleri, kaynanasi hepsi bir evin icinde senelerce yasamis. K.validem 3 bekar kayniyla senelerce ayni evde yasamis. Onlarin normalleriyle benimki okadar farkli ki. K.validemin acikcasi benden beklentisi de bu. Biraz yuz versek belli ediyor niyetini. Yeri geliyor kiyafetime bile birsey soylemeye kalkiyor ama Allahtan esim bana kalmadan cevabini veriyor
Ben alisamadim, alisabilecegimi sanmiyorum. Esimle kendi kurdugumuz cekirdek ailemizle kendi yuvamizdan disari cikmak istemiyorum. Ama o ailenin gercegini de gozardi edemiyorum. Benim sansim esim bu konuda. Malesef cogu kisi benim kadar sansli degil. Cok buyuk bir risk bu ise kalkismak

Sözlüm de bana bir defa jinekoloğa gitmekten korktum diye “sen bacaklarını açmaya alışıksın neden korktun” demişti. Sonrasında bunun için çok defa özür dilese ve kötü bir niyeti olmadığını söylese de..

Sinirlerim zıpladı onun çarkına mıçarım valla hadsiz terbiyesiz ! Islak odunla girişirdim hamile halimle paralarım ben onu ya elimde kalır.. Ahlaksız herif ! Gitsin kendi memleketinden bulsun o zaman .. annesine o kadar düşkünse neden annesinin bulduğu bir namuslu bakire kızla evlenmiyor ?!

Bir de o konudaki hanımın eşi de rahmin hafızası var çocuk eski sevgiline benziyor gibi bişey demiş sanırım.

Eşim kalp damar cerrahı. Şu yazdıklarınızı kendisine okudum şimdi g.tümle gülüyorum diyor çorbayı püskürttü gülmekten yarıldı adamcağız rahmin hafızası ne yahu totonuzdan uydurmayın diyor

Aynı bu konu evlilik teklifinin ertesi günü sözlümün dilindeydi.

Ayyy evlilik teklifini kabul ettim deme bak sakın daha ne olması gerekiyor gerçekleri görebilmen icin adam premium l*eş

sünnet olan şey evlilik dışı ilişki değil yalnız :KK70: İslami açıdan bakılırsa zaten ülkedeki hallerden çok farklı bazı gerçekler var.

ben de sadece inanç için bakirelik arandığını kast etmedim, dünyası budur dediğim kısımda her türlü zihniyeti, anlayış mevcut (uzatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum, istiyorsa arasın anacım belki bulur) neticede bu ülkede hala daha o veya bu sebeple bakirelik arayan erkek kitlesi olduğunu da kabul etmemiz gerekir.

"ben bakire arıyorum öyle birini bulurum evlenirim" demek,bence, daha düzgün bir duruş
değilse "ayyy seni öyle de (!) kabul ettim, dur edemedim, ayyy bi dakika edecem galiba, yok edemiycem" şeklindeki halleri daha bir mide bulandırıcı...eşşek kadar herifler. daha kendisini bilmiyor.

Evlilik dışı ilişkiden bahsetmiyorum. Boşanmış veya eşini kaybetmiş kadınlar da bakire değil bu mantıkla .

Ayrıca adam bakire mi acaba ? Erkeklere bekaret testi nasıl yapılacak ? Madem ki böyle bir hassasiyeti var bakire eline erkek eli değmemiş bir kız bulabilirdi (varsa tabi)

Siz zaten fazla iyimser bakıyormuşsunuz, çok soft anlatmışsınız. Doktora gideceğiniz zaman söylediği o leş sözler kilitmiş, orayı “aşmamalı” ve kesip atmalıymışsınız. Umarım tekrar barışmazsınız. Sonradan üzülüp nikahla boşanmayla hatta belki çocukla uğraşacağınıza şimdi üzülün tek dert nişan bohçası olsun. Sadece bir kıyafet için bitirdin bizi cümlesiyle bile hala sizi manipüle etmeye çalışıyor, barışmadığınızı gördükçe daha da çirkinleşebilir.

Bitti. Tüm destekleriniz için teşekkürler. O da bence kendine göre daha mutlu olacağı birini bulacaktır. Bunu umuyorum. Çok zor bi durum. Gelip giden bohçalar, söz/nişan yüzüklerimiz, bunları ne yapmam gerekiyor şimdi bilmiyorum. Biraz zaman vereceğim kendime, umarım devamı daha kolay olur bu sürecin
Çok üzülürsün evlenirsen, hayatını senden alacaktı. Ve mutlaka yüzüne vuracaktı bekaret konusunu. Çocuğunuz olsa, eski sevgililerine mi benziyor dese yıkım olurdu senin için. Daha beterlerini de söylerdi emin ol. Manipüle olma, kendini düşünmek zorundasın. Olmayacak duaya amin denmez diye boşa söylememişler.

Evlilik dışı ilişkiden bahsetmiyorum. Boşanmış veya eşini kaybetmiş kadınlar da bakire değil bu mantıkla .

Ayrıca adam bakire mi acaba ? Erkeklere bekaret testi nasıl yapılacak ? Madem ki böyle bir hassasiyeti var bakire eline erkek eli değmemiş bir kız bulabilirdi (varsa tabi)
Bu adamın söylediklerini ciddye alsam, boşanmış biri olarak atayım kendimi camdan aşağı o zaman. Ne kafalar var ya, pırıl pırıl, hiç kullanılmamış.

Merhaba,

Çok uzun yazmak istemiyorum, anlatacak çok fazla şey var. Dışarıdan bir göz gerek bana çünkü çok yoruldum, psikolojik olarak da çökmüş hissediyorum.

28 yaşındayım, sözlümle 1 yıldan uzun süredir bir birlikteliğimiz var. Bu birlikteliğin uzun bir sürecinde geçmişimden dolayı (daha önce 3 ilişkim oldu ve bakire değilim) büyük problem yaşadık. Bu durum kendisini depresyona sürükledi bir dönem, kendisinin ilk ilişkisiyim. Ben de inanılmaz derecede yıprandım. Şu an aşmış gibi olsak da bu durum hala ara ara gündeme geliyor.

Bunun dışında giyim tarzı, çok ufak bir dövmem olması, içki gibi konularda da sorunlar yaşadık. Hepsini aştık bir şekilde, bana karşı çok kırıcı olduğunu, tecrübesiz davrandığını söyledi.

Tek taraflı değildir tabii. Benim de ona yanlışlarım olmuştur. Özellikle son zamanlarda bu yaşanan olayların üstümde yarattığı yükü kendisine çok yansıttım. Çok üzgün olduğu ve bir an önce evlenmek istediği için çok çabalıyor ve beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor.

Neyse, bunun dışında ailelerimiz de çok farklı yapıda, eğitim düzeyleri farklı, kültürel olarak farklılar. Kimsenin birbirine bir kötü sözü saygısızlığı olmadı tabiki, şükür diyorum. Fakat ben ailemden uzak yaşıyorum ve müstakbel eşim ailesine yakın yaşamak istiyor, haftada en az 1-2 tüm aile görüşürler. Ben aile içinde bariz farklı kalıyorum ve bu durum zor. Benim ailem de bundan dolayı pek istemiyor bu durumları.

Birkaç kez ayrılma noktasına geldik, fakat sözlümle konuştuğumda yine ikna oluyorum aramızdaki sevgi dolayısıyla. Yine de sevgi her şeyi çözer mi? Aşamıyor gibiyim bahsettiğim problemleri…

Lütfen bana akıl verin, teşekkür ederim.
39 numara ayağın var , 36 numara ayakkabıya sokmaya calisip yürümek istiyorsun.

İçki içmiyorum bir süredir. Dolabımdaki birçok kıyafetimi verdim. Çünkü dışarıda mini etekle olunca ben, daha az etkileniyormuş artık benden. Başka insanlar da görüyor diye… böyle böyle şeyler
Bu yazdiklarinizi yeni gordum. Sizin olay kultur farkindan da bambaska bir boyut. Adamda kultur yok ki. Size 'srn bacaklarini acmaya aliskinsiz' demis. Inanamiyorum ve siz bu lafa ragmen, sizi bu sekilde kisitlayip degistirmeye calismasina ragmen hala berabersiniz. Dunyada erkek mi kalmadi ya cidden. Allah akil fikir versin.

Çok üzücü bi konu,kendi durumumla alakalı şeyleri kokusundan tanıdım, yukarıda üyelerin dedikleri gibi kafasındaki kalıba sizi sokana kadar devam edecekti tüm süreç, bana da hep olmaya çalıştığın kişi iyiydi aslında ama başaramadın lafları kullanılıyordu, durumunuz varsa terapi alın ayakta tutan tek şey o oluyor, aile arkadaş sonradan geliyo diyebilirim çok geçmiş olsun

O değilde şimdi adamı kullanıp atmış mı oldun? O da artık temiz bakir bir adam değil. Tüh kim alacak şimdi onu 😂

şimdi artık evlendiğinde çocuğu olursa konu sahibesine benzeyecek..
kadın rahminin hafızası varmış ya çocuk eski sevgiliye benzerniş.. erkeğin çükünün niye hafızası olmasın🤷‍♀️
şunu diyen kıt beyinliyle bir ömür yaşayıp hayat sürmeyi göze alan insanında aklından şüphe etmek lazım.

Azıcık özsaygınız olsun şok oldum. Benim bekaretime giyimime laf edecek adama ben 2 gözyaşı dökmem. Henry cavill olsa dönüp bakmam. Bunun sınırı durduğu yeri olmayacak. En ufak kavgada yüzünüze vurulacak. Kıskanacak. Giyimde de her zaman diken üstünde olacaksın. 28 yaşında koca kafın bilmez mi aklı yok mu ne giyecek kime ne

Back