• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür Farklılıkları ve Evlilik Yolu

Bizim aşkımız çok farklı, başka biri olsa umursamazdım diyip duruyor ancak zaten başka biri benden önce olmamış..
İsteyerek veya istemeden (gerçekten istemeden de olabilir) inanılmaz derecede manipüle ediyor beni. Birazdan konuşacağız yüz yüze. İçimdeki korkuyu tarif edemem. Zarar verme anlamında vesaire bir korku asla değil, o duygusal durumlar işte, ikna etme çabaları, inanılmaz korkuyorum, böyle hissetmemeli insan
Sen bu adamı sevmiyorsun ki kurtulamıyorsun. Eee sen de biliyorsun.

Merhaba,

Çok uzun yazmak istemiyorum, anlatacak çok fazla şey var. Dışarıdan bir göz gerek bana çünkü çok yoruldum, psikolojik olarak da çökmüş hissediyorum.

28 yaşındayım, sözlümle 1 yıldan uzun süredir bir birlikteliğimiz var. Bu birlikteliğin uzun bir sürecinde geçmişimden dolayı (daha önce 3 ilişkim oldu ve bakire değilim) büyük problem yaşadık. Bu durum kendisini depresyona sürükledi bir dönem, kendisinin ilk ilişkisiyim. Ben de inanılmaz derecede yıprandım. Şu an aşmış gibi olsak da bu durum hala ara ara gündeme geliyor.

Bunun dışında giyim tarzı, çok ufak bir dövmem olması, içki gibi konularda da sorunlar yaşadık. Hepsini aştık bir şekilde, bana karşı çok kırıcı olduğunu, tecrübesiz davrandığını söyledi.

Tek taraflı değildir tabii. Benim de ona yanlışlarım olmuştur. Özellikle son zamanlarda bu yaşanan olayların üstümde yarattığı yükü kendisine çok yansıttım. Çok üzgün olduğu ve bir an önce evlenmek istediği için çok çabalıyor ve beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor.

Neyse, bunun dışında ailelerimiz de çok farklı yapıda, eğitim düzeyleri farklı, kültürel olarak farklılar. Kimsenin birbirine bir kötü sözü saygısızlığı olmadı tabiki, şükür diyorum. Fakat ben ailemden uzak yaşıyorum ve müstakbel eşim ailesine yakın yaşamak istiyor, haftada en az 1-2 tüm aile görüşürler. Ben aile içinde bariz farklı kalıyorum ve bu durum zor. Benim ailem de bundan dolayı pek istemiyor bu durumları.

Tüm bunlar göz önüne alındığında, birbirimizi çok seviyoruz, fakat evlilikle ilgili korkularımı aşamıyorum. Bahsettiğim sorunların yaşanmış olması, şuan karşılıklı çaba gösteriyor olsak da aklımdan çıkmıyor.

Birkaç kez ayrılma noktasına geldik, fakat sözlümle konuştuğumda yine ikna oluyorum aramızdaki sevgi dolayısıyla. Yine de sevgi her şeyi çözer mi? Aşamıyor gibiyim bahsettiğim problemleri…

Lütfen bana akıl verin, teşekkür ederim.
Ne gerek var yahu bu kadar rahatsız sissedeceğiniz bir ilişkiye. Kendine göre birini bulsun herkes. Bu sorunlar evlenince bin kat artarak önünüze gelecek.

İçki içmiyorum bir süredir. Dolabımdaki birçok kıyafetimi verdim. Çünkü dışarıda mini etekle olunca ben, daha az etkileniyormuş artık benden. Başka insanlar da görüyor diye… böyle böyle şeyler
Kölelik yükleniyor...... anlaşıldı siz bu evliliği yapacaksınız. Ünlü düşünür Mabel Matiz in dediği gibi" sizde öyle bir data yok" biz ne desek boş olmayınca olmuyor....

Bu konuyu inceledim biraz, gördüğüm birkaç şey beni çok etkiledi.

Sözlüm de bana bir defa jinekoloğa gitmekten korktum diye “sen bacaklarını açmaya alışıksın neden korktun” demişti. Sonrasında bunun için çok defa özür dilese ve kötü bir niyeti olmadığını söylese de..

Bir de o konudaki hanımın eşi de rahmin hafızası var çocuk eski sevgiline benziyor gibi bişey demiş sanırım. Aynı bu konu evlilik teklifinin ertesi günü sözlümün dilindeydi. Tıpatıp aynısı. Bunun bilimsel olmadığını söylediğimde de kendisinde çok büyük travma olduğunu ve anca dua ederek bunu aşabildiğini falan söyledi bana… bilemiyorum. Bunlar için çok kez konuştuk özür diledi ama aşamıyorum.
Ya hala neyi düşünüyorsun. Neyi bekliyorsun ayrılmak için anlamadım ki.

Bizim aşkımız çok farklı, başka biri olsa umursamazdım diyip duruyor ancak zaten başka biri benden önce olmamış..
İsteyerek veya istemeden (gerçekten istemeden de olabilir) inanılmaz derecede manipüle ediyor beni. Birazdan konuşacağız yüz yüze. İçimdeki korkuyu tarif edemem. Zarar verme anlamında vesaire bir korku asla değil, o duygusal durumlar işte, ikna etme çabaları, inanılmaz korkuyorum, böyle hissetmemeli insan
Gelince ailenin şehrinde değil benim aileme yakın oturacağız, iki dövme daha var aklımda onları yaptıracam, haftada bir kızlarla içip eğlenmeye çıkacam çok seviyorsan kabullenirsin bunları deseniz keşke. Ayakları kıçına vura vura kaçışını izlersiniz muhtemelen.

Yazık edersin bize sevgimize diyor. Pişman olursun diyor. Mesele kıyafet mi bu kadar basit mi diyor. Diğer şeyleri aştım yemin ederim diyor. Çok mutlu olacağız, pişman olacaksın diyor. Diyor da diyor
Gelince ailenin şehrinde değil benim aileme yakın oturacağız, iki dövme daha var aklımda onları yaptıracam, haftada bir kızlarla içip eğlenmeye çıkacam çok seviyorsan kabullenirsin bunları deseniz keşke. Ayakları kıçına vura vura kaçışını izlersiniz muhtemelen.
Şunları sunsana barışma şartı olarak allah aşkına. Nolur bir dene.

Yazık edersin bize sevgimize diyor. Pişman olursun diyor. Mesele kıyafet mi bu kadar basit mi diyor. Diğer şeyleri aştım yemin ederim diyor. Çok mutlu olacağız, pişman olacaksın diyor. Diyor da diyor
Meselenin direkt kendisi olduğunu söyleyin. Buradaki kimseye bir şey olmaz yazar yazar konuyu unuturuz. Kendinize edersiniz, bu kadar kadın toplandık size ayrılın diyoruz farkında mısınız?

Ay hala adamı dinliyorsunuz yani, pes ! O kadar kadın yazmış , cidden bazı hemcinslerim neden anlamamak için bu kadar ısrar ediyor başka adam mı kalmadı dünyada ?

Bitecek gibi görünüyor. Çok ama çok üzgünüm. Ama doğru olan bu sanırım. Destekleriniz için çok teşekkür ederim. Konuşmaya devam edeceğiz birazdan. Umarım gücümü toplarım o da kabullenir

Merhaba,

Çok uzun yazmak istemiyorum, anlatacak çok fazla şey var. Dışarıdan bir göz gerek bana çünkü çok yoruldum, psikolojik olarak da çökmüş hissediyorum.

28 yaşındayım, sözlümle 1 yıldan uzun süredir bir birlikteliğimiz var. Bu birlikteliğin uzun bir sürecinde geçmişimden dolayı (daha önce 3 ilişkim oldu ve bakire değilim) büyük problem yaşadık. Bu durum kendisini depresyona sürükledi bir dönem, kendisinin ilk ilişkisiyim. Ben de inanılmaz derecede yıprandım. Şu an aşmış gibi olsak da bu durum hala ara ara gündeme geliyor.

Bunun dışında giyim tarzı, çok ufak bir dövmem olması, içki gibi konularda da sorunlar yaşadık. Hepsini aştık bir şekilde, bana karşı çok kırıcı olduğunu, tecrübesiz davrandığını söyledi.

Tek taraflı değildir tabii. Benim de ona yanlışlarım olmuştur. Özellikle son zamanlarda bu yaşanan olayların üstümde yarattığı yükü kendisine çok yansıttım. Çok üzgün olduğu ve bir an önce evlenmek istediği için çok çabalıyor ve beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor.

Neyse, bunun dışında ailelerimiz de çok farklı yapıda, eğitim düzeyleri farklı, kültürel olarak farklılar. Kimsenin birbirine bir kötü sözü saygısızlığı olmadı tabiki, şükür diyorum. Fakat ben ailemden uzak yaşıyorum ve müstakbel eşim ailesine yakın yaşamak istiyor, haftada en az 1-2 tüm aile görüşürler. Ben aile içinde bariz farklı kalıyorum ve bu durum zor. Benim ailem de bundan dolayı pek istemiyor bu durumları.

Tüm bunlar göz önüne alındığında, birbirimizi çok seviyoruz, fakat evlilikle ilgili korkularımı aşamıyorum. Bahsettiğim sorunların yaşanmış olması, şuan karşılıklı çaba gösteriyor olsak da aklımdan çıkmıyor.

Birkaç kez ayrılma noktasına geldik, fakat sözlümle konuştuğumda yine ikna oluyorum aramızdaki sevgi dolayısıyla. Yine de sevgi her şeyi çözer mi? Aşamıyor gibiyim bahsettiğim problemleri…

Lütfen bana akıl verin, teşekkür ederim.
Evlendikten sonra senin ailen bişeye karar veremez neyi istemiyo senin ailen ? Müstqkbel eşinin haftada 1-2 ailesini mi görmesin? Sen gitme mecburiyetin yok ki ne saçma şeyler bunlar aile bağlarını koparmak kopuk yaşamak modern hayat değildir kültür değildir. Sen aileden cok kopuksun ve sanq tuhaf geliyor ailesini hafta da 2 görmek çok görüyosun problem yaratacaksınız belli ki hiç evlenmeyin daha iyi çünkü aileleri hep bahane ederek kavga çıkartacaksınız. Dövmelere giyimlere karşacqk ne var ay kaldı ki nişnlın senin bakire olmadığnı neden biliyo bunlar insanın özeli nişanlin hiç diyomu bende bişeyler yaşadım? Ne gereksiz konular bunlar

İlk kavgada ilk aynı evdeki ilk kavgada hiçbir sorunun aşıadığını anlayacaksiniz zaten zamanla sizde alttan almaktan vazgeçecek siniz herşey zaman herşey yıpranma payı.Bu nedenler boşanma nedenleri özde olacak zamanla

Bu nedenler şimdiki aştık deyip deyip yazdığınız şeyler boşanma sebepleriniz olacak siz biber ile dondurmayı harmanlamak istiyorsunuz ben kişisel karakter kültürel ailesel farklılıkların aşilacagina filan inanmıyorum erkek altdan almazsa çenesini kapalı tutup boyun eğen kadın olunca aştık diyorlar yok öyle bir aşılma.Bi taraf hep öteki oluyor bu evliliklerde genelde .

Bu konuyu inceledim biraz, gördüğüm birkaç şey beni çok etkiledi.

Sözlüm de bana bir defa jinekoloğa gitmekten korktum diye “sen bacaklarını açmaya alışıksın neden korktun” demişti. Sonrasında bunun için çok defa özür dilese ve kötü bir niyeti olmadığını söylese de..

Bir de o konudaki hanımın eşi de rahmin hafızası var çocuk eski sevgiline benziyor gibi bişey demiş sanırım. Aynı bu konu evlilik teklifinin ertesi günü sözlümün dilindeydi. Tıpatıp aynısı. Bunun bilimsel olmadığını söylediğimde de kendisinde çok büyük travma olduğunu ve anca dua ederek bunu aşabildiğini falan söyledi bana… bilemiyorum. Bunlar için çok kez konuştuk özür diledi ama aşamıyorum.

Eğer bakire olmamanı kafasına takıp da senin hayatının içine edecekse bitir. Daha evlenmeden bunları duyuyorsun ve normal konuşmalarda. Evlenince en ufak kavgada ne olacak bundan milyon kat fazlasını duyacaksın. Bu adam bunu sorun eder. Ediyorda. Uygun değilsiniz.

Ayrıldık galiba. Çok ama çok kötüyüm. Sevdi beni çok ona eminim. En sonunda bi kıyafet için bizi bitirdin dedi. Herkes yaşıyor bu sorunları dedi. Diğer geçmiş konularını aşmıştım yemin ederim dedi. Sen ne dersen yaparım sadece seninle evlenmek istedim diye yalvardı. Çok ama çok zordu. Şuan çok kötüyüm. Ama yapamadım, cesaret edemedim.

Sevgi her şeyi çözmez çünkü zihniyeti de karakteri de sevgiyle değiştiremiyorsunuz.
Jinekologdan korkan kadına “sen bacaklarını açmaya alışıksın” diyen adam bunu aşamamış demektir, evlenince bu konuyu ısıtıp ısıtıp önünüze koyacak ve maalesef burnunuzdan fitil fitil getirecek.
Kıyafetinize özenip üstüne bir de makyaj yapsanız kime süsleniyorsun eski sevgiline mi diyecek, hamile kalsanız benden değil diyecek, attığınız kıyafetleriniz yetmeyecek kıyafetlerinize komple karışıp kendi istediklerini giydirene kadar psikolojik baskı yapacak, aşırı ve hastalıklı kıskançlık krizleri yüzünden dışarı tek başına bile çıkamayacaksınız, kayınvalidenize yakın oturmanızı isteyecek, her gün ailesiyle görüşmenizi isteyecek, kayınvalideniz veya eşiniz olmadan nefes almanıza dahi izin verilmeyecek.

Hayatınızı mahvetmeye gönlünüz elveriyorsa ikna etmesine izin verin.

Back