- Konu Sahibi sevdimsevildim
-
Durumunuz zor.
Ama onları eğitemezsiniz ve değiştiremezsiniz.
Daha az görüşmeye çalışın.
Eğitimsizliklerini, cahilliklerini ve kültürlerel farkları görmemeye, sorun etmemeye çalışın.
Öyle yetişmişler ve sizin istediğiniz gibi olmayacaklardır. Böyle beklentiler içine girmeyin.
Eğer sizin onları aşağıladığınızı, beğenmediğinizi hissederlerse sizi soyutlarlar.
Bu insanlar başta kendilerini farklı gösterip sonradan değişmediler sonuç itibariyle.
Eğer benim gözüm kördü ve ben görmedim diyorsanız bu sizin kusurunuz. Ortada kusur varsa..
Ya böyle kabul edeceksiniz ya da herşeyi sorun edip acı çekeceksiniz. Ya da yolunuzu ayıracaksınız
atalarımız bildikleri var da konuşuyolar. boşuna dememişler davul bile dengi dengine çalar diye. eşini seviyosan ve bi sorununuz yoksa onun hatrına katlanacaksın sonuçta. başka yapabileceğin bişey yok ki. hem şimdiden alışıp kendini hazırlasan daha iyi olur çünkü çocuğunuz olduğu zaman daha da zorlaşacak herşey, yetiştirme konusunda kültür farkı daha çok ön plana çıkacak bence.
Doğulu insanların örfleri adetleri herseyleri farklıdır.
Zordur alışmak,ayak uydurmak,benimsemek.
Evlenmeden önce eşiniz demedi mi size,
bak bizim adetlerimiz,kültürümüz farklıdır yapabilecek misin vs. diye?
Mesela Akdenizle-Karadenizin kültürel yapıları,yaşayışları,yemekleri bile farklıyken
siz Doğuyla-Batının ayrımını nasıl yapamadınız onu anlamadım.
Sevmek,aşık olmak,gözü kör etmek tamam amenna,
Anneniz uyarıyor dinlemiyorsunuz,herkesin bildiği farklılıkları görmezden geliyorsunuz vs...
Şimdi neden peki bu kültürel farkın farkındasınız ve rahatsız oluyorsunuz?
Aşık değil misiniz ki gözleriniz açıldı merak ettim?
Yolumu nasıl ayırabilirim ki
Yani o olmasını hiç istemediğim şey
Ayrılacaksınız.
Anlatmak istediğim boşanın ayrılın demek değil yanlışlığa neden olmasın
Yani herşeyi biliyordunuz. Ama aşıktınız ve gözünüz birşeyi görmüyordu
O zaman bu insanların ne suçu var. Öyle görmüşler öyle yapmışlar
Sizin için değişecek değiller ya
sizin için de yapılacak şey onlarla mutlu olmayı becerebilmek. Az görüşmeye çalışın. Ama onlar sizin için değerli oludğunuzu bilsinler.
Çünkü anladığım kadarıyla size zararları yok
Sadece sizin gibi yetişmemiş yetiştirilmemişler
Onlar ısrar ediyorlar mı bizim gibi olacaksın diye.
Eşinizi seviyorsanız ve huzur arıyorsanız evliliğinizde biraz da siz uyumlu olacaksınız.
işin gercekten zor canım,benim baba tarafımda aynen senin yazdığın gibi annem hep dert yanardı hala da söler,ya bu deveyi güdeceğim yada bu diyardan gideceğim derdi.inannırmısım babam ve ailesi hiç değişmedi en son çareyi erzurumdan istanbula gelmekte bulmuşlar 40 sene öncede annem öle kurtulmuş babaannem ve halalarımdan:)))))
kültür aynı memleket içinde bile değişiyor anlayacağın..
İşin içine girince değişiyor işte hala seviyorum ama gelecekten şüphe ediyorum
Kimseyi değiştirmek değil zaten niyetim şuan çalıştığım için zaten rahatım ama ya çalışamazsam birgün ne biliyim hem evde kalırsam daha cok sorun olur dıye dusnuyorum ama en ıyısı uzaklasmak sanırım
Nasıl sorun olurlar? Bunlar sizin eşinizin ailesi.
Çok mu rahatsız ederler. bir konunuzdan hatırlıyorum gelip gidiyorlar diye şikayet ediyordunuz.
Eğer birgün işten ayrılırsanız bütün gün sizde mi otururlar. Herşeyinize mi karışırlar? Ne yaparlar
Kusura bakmayın ben size ne gibi zararları olduğunu kavrayamıyorum
Kendine hakim ol ve bana yazmamayı dene bu sefer olur mu fikrini aldım bana aynı sözlerle gelme daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?