Ne yapıyordu mesela?Sadece müzik değil inanın evlenince çok daha farklı sorunlar çıkabilir doğulu bir erkek arkadaşım vardı ordan biliyorum aile yapıları çok farklı özellikle de doğuda yaşıyolarsa ve ordan çıkmadılarsa. İyi düşünün derim
Nişan müziğinde bile sizi manipule ettiğini düşündüğünüz, samimiyetine inanmadığınız afamla evlenmek için neden adım atıyorsunuz? İnsanın birbirini mutlu etmek için en çok çırpındığı zamanlar. Ben eşim ne istiyorsa çalınsın/yapılsın gözüyle baktım, bu gözle bakmadığım adamla da nişanlanmazdım herhalde.Evet halayda sorun yok ama dans müziği demesi bana fazla bişeyi kanıtlamak gibi geldi. Yani kürtlerin tercih etmediği şey için kırılırım demesi beni manüpüle etmek için olduğunu düşündüm.
Bu fazla teslimiyet.Nişan müziğinde bile sizi manipule ettiğini düşündüğünüz, samimiyetine inanmadığınız afamla evlenmek için neden adım atıyorsunuz? İnsanın birbirini mutlu etmek için en çok çırpındığı zamanlar. Ben eşim ne istiyorsa çalınsın/yapılsın gözüyle baktım, bu gözle bakmadığım adamla da nişanlanmazdım herhalde.
Anladım ben sizi. Yine de kültür farklılığını hafife almayın.Değil. Ama diğer akrabalarımız mesela tercih etmezdi. Ya bir damga yapıştırıp ailemin canı sıkılmasın derdim.
Ailesi ile konuşuyorum bir baskı görmedim ama şu olay canımı sıktı. O şarkıyı çalmayacağım ama bunu teklif etmesi bile beni zora sokmak.
Ben evlerine gittim ailesiyle tanışmaya babası kendi kzıyla bile aynı masada yemek yemezmiş gelinlerle oturmak diye bir şey yok elini bile öptürmedi kendi gelinine bide kendi aralarında sürekli Kürtçe konuşuyorlar bilmeyen biri için gerçekten sıkıcı oluyor. Ben kapalı değilim mesela ama ablaları pantolon bile giyemiyodu sadece etek makyaj yok. Çok uzatmak istemiyorum iyi ya da kötüdür de demiyorum herkesin kültürü kendine ama bana farklı gelen çok şey oldu iyi düşünün dedim o yüzdenNe yapıyordu mesela?
Ne yazık ki evlenen çiftlerin ikisinin de aynı olmasa bile en azından benzer kültürden gelmesi gerektiğine inanıyorum ben. İlerleyen süreçte olaylaaar olaylar. Nişanda dans tartışması, düğünde kınası, akraba misafirliklerinde 100 kişi gelinmesi, çocuk olduğunda adımızı koy evinde 5 ay kalcaz ya da bize de anahtar ver demeleri falan derken epey bir şey bekliyor bence sizi.Sorun olmadı şimdiye kadar . Bunda kırılırım diyen yarın bir gün başka şey yapar mı ben ondayım.
Tahmin ettim ve önceki mesajımda biraz buna ithamda bulundum ama bak gör daha ne yaşayacaksınBen evlerine gittim ailesiyle tanışmaya babası kendi kzıyla bile aynı masada yemek yemezmiş gelinlerle oturmak diye bir şey yok elini bile öptürmedi kendi gelinine bide kendi aralarında sürekli Kürtçe konuşuyorlar bilmeyen biri için gerçekten sıkıcı oluyor. Ben kapalı değilim mesela ama ablaları pantolon bile giyemiyodu sadece etek makyaj yok. Çok uzatmak istemiyorum iyi ya da kötüdür de demiyorum herkesin kültürü kendine ama bana farklı gelen çok şey oldu iyi düşünün dedim o yüzden
Ben demiştim ilk dans falan. Bende bilmiyorum oluyor mu. Banada ne alaka gibi geldi.Bu arada nişanda ilk dans oluyor muydu ya da dans oluyor muydu ki...Adam ilk dans için Kürtçe şarkı mı istedi, öyleyse abesBen de 2 yukardaki yoruma katılıyorum, adam durup durup böyle bir icat çıkardıysa ailesi ya da akrabaları aklına sokmuştur muhtemelen. Adam da artık aklı sıra üstünlük kurmaya mı çalışıyor, zorla bazı şeyleri kabullendirmeye mi ... bilmiyorum bence evlilik işini toptan geç konu sahibesi bu iş patlar gibi.
Üniversiteden yakın bir arkadaşım egeliydi aynı bahsettiğin gibi doğulu bir aileye gelin gitti. En büyük aptallığı 5-6 ayda aşık olup evlenmeye karar vermesiydi. Kendi kültüründen biri bile olsa buna karşı çıkardık. Evlenicem dediğinde de kendine gel dedik ama dinlemedi. Yalan yok ayakları yere basan bir kızdı 6 ayda boşandılar. Detay istersen veririm ama pek hoşuna gitmez. İnat edip ben öyle olmasam da kaldırabilirim evlenicem diyorsan boşuna anlatmayım hiç.Ben evlerine gittim ailesiyle tanışmaya babası kendi kzıyla bile aynı masada yemek yemezmiş gelinlerle oturmak diye bir şey yok elini bile öptürmedi kendi gelinine bide kendi aralarında sürekli Kürtçe konuşuyorlar bilmeyen biri için gerçekten sıkıcı oluyor. Ben kapalı değilim mesela ama ablaları pantolon bile giyemiyodu sadece etek makyaj yok. Çok uzatmak istemiyorum iyi ya da kötüdür de demiyorum herkesin kültürü kendine ama bana farklı gelen çok şey oldu iyi düşünün dedim o yüzden
Oluyor diye biliyorum. İlk bir salona girilince dans ettiriyorlar falanBu arada nişanda ilk dans oluyor muydu ya da dans oluyor muydu ki...Adam ilk dans için Kürtçe şarkı mı istedi, öyleyse abesBen de 2 yukardaki yoruma katılıyorum, adam durup durup böyle bir icat çıkardıysa ailesi ya da akrabaları aklına sokmuştur muhtemelen. Adam da artık aklı sıra üstünlük kurmaya mı çalışıyor, zorla bazı şeyleri kabullendirmeye mi ... bilmiyorum bence evlilik işini toptan geç konu sahibesi bu iş patlar gibi.
Ben evlerine gittim ailesiyle tanışmaya babası kendi kzıyla bile aynı masada yemek yemezmiş gelinlerle oturmak diye bir şey yok elini bile öptürmedi kendi gelinine bide kendi aralarında sürekli Kürtçe konuşuyorlar bilmeyen biri için gerçekten sıkıcı oluyor. Ben kapalı değilim mesela ama ablaları pantolon bile giyemiyodu sadece etek makyaj yok. Çok uzatmak istemiyorum iyi ya da kötüdür de demiyorum herkesin kültürü kendine ama bana farklı gelen çok şey oldu iyi düşünün dedim o yüzden
Onlar da o tarz bir tutuculuk yok gibi duruyor ama ataerkillik var.Ben evlerine gittim ailesiyle tanışmaya babası kendi kzıyla bile aynı masada yemek yemezmiş gelinlerle oturmak diye bir şey yok elini bile öptürmedi kendi gelinine bide kendi aralarında sürekli Kürtçe konuşuyorlar bilmeyen biri için gerçekten sıkıcı oluyor. Ben kapalı değilim mesela ama ablaları pantolon bile giyemiyodu sadece etek makyaj yok. Çok uzatmak istemiyorum iyi ya da kötüdür de demiyorum herkesin kültürü kendine ama bana farklı gelen çok şey oldu iyi düşünün dedim o yüzden
Tutuculuğu görmen için o aileye gelin gitmen lazım, yoksa göremezsin, göstermezler.Onlar da o tarz bir tutuculuk yok gibi duruyor ama ataerkillik var.
Benim eşimin akrabalarında da gelinler erkeklerle yemek yemiyor çay bile içmiyorlar hatta mümkün mertebe konuşmuyorlar. Ben en baştan itibaren açıkçası sallamadım. Normal devam ettim. Onlar da bana hiç bu durumla ilgili bi şikayette bulunmadılar. Bebeğim oldu büyüklerin yanında kucağına almak bile ayıpmış ama ben gayet normal çocuğumu aldım sevdim ilgilendim kendi ailemin yanındaki gibi. Sadece bi kere eşimin büyük amcası vardı. Kayınvalidem çocuğu kucağımdan almak istedi ayıp olur diye. Ben de sinir olurum böyle şeylere. Bilerek hiç bırakmadım kucağımdan. Ne münasebet. Konu sahibi burda eşinin tutumu çok önemli. Çünkü eşim benimle aynı kafa yapısında. Aksi halde yürümezdi. Çünkü tamamen bambaşka bi yapı.Ben evlerine gittim ailesiyle tanışmaya babası kendi kzıyla bile aynı masada yemek yemezmiş gelinlerle oturmak diye bir şey yok elini bile öptürmedi kendi gelinine bide kendi aralarında sürekli Kürtçe konuşuyorlar bilmeyen biri için gerçekten sıkıcı oluyor. Ben kapalı değilim mesela ama ablaları pantolon bile giyemiyodu sadece etek makyaj yok. Çok uzatmak istemiyorum iyi ya da kötüdür de demiyorum herkesin kültürü kendine ama bana farklı gelen çok şey oldu iyi düşünün dedim o yüzden
Onlar da o tarz bir tutuculuk yok gibi duruyor ama ataerkillik var.