Bide mutfaga nerden nasil baslayacam cocukla bilemedim yaaa teryemiz mis gibi olsun istiyorum aslinda yeni tasindim sayilir ama her zaman mis koku guzeldir
Kizlar mutfak dolabinin ic dis neyle siliyorsunuz yeni eve tasindim ya yipransin istemiyoum lake gibi benim dolaplar
Sabırsızlıkla bekleyeceğim güzel satırlarını..sen yeterki kibriti çak. Ben de ateş cok
sana bir oykuyle gelecegim bu aksam....
Ev toplandi
Mutfak bulasik makinasi yerlestirildi
Ocak silindi
Camasir katlanip yerlestirildi
Yeni camasir yikanip serildi
Copler atildi
Cocuk bakimi yemek uyku gerceklestirdi
Aksam a da mutfaga baslayacam
Olur canim biz yemegi erken yiyoruz 7 den sonra sanirim uygun olur sen nasil diyorsun saat kac olsunBende akşama başlıcam bebiş hiç durmuyor çok huzursuz bugun. Akşam babası gelnce başlarım maraton yapalım hangi saat uygun sana?
Buna bisi dicektim de son sayfaya gelene kadar unuttum kac sayfa gecmis varmisBadim kafa ayni calisiyor. Ben de bu mesajini okumadan sirayla geliyordum. Sonra saydim icimden dedim ki bir kisi daha mutfak ederse kazaniyorlar. Sonra asagida senin mesajini okuyunca bir gulumseme yayildi :)
Sen mi tabak canak mi atcanvalla benim salon cok pis. 3 haftadir girmiyorum iceri. Kapisini kapattim. Orası artik soguk oda. Kaloriferi de kapattim. Oyle olunca temizlik yapilmiyor. En son 13 gun once supurge tuttuydum. Gerci kirlenmemistir cunku kullanan yok ama bu bahaneyle temizlenirdi.
Mutfak temiz ama baharatlik falan bosaltir tabak canak atarim artik...
Ben buna cevap vercektim de chentiqten sonra bisi yazmak istemiyorum :)vayy, ne şiirsel bir soru olmuş böyle..
Şöyle diyeyim ben de, benim kızımın geleceğinden başka varmak istediğim ya da varabileceğim bir yer yok, zaten benim yelkenim de yok beni istediğim yere götürecek.. Boş bir yelken direğinden ibaret teknem.. ve elimde tek bir kürek var...
İçimi üşüten şeyse, içimde her daim taze tutmaya çalıştığım kır çiçeklerimi karlardan sakınırken üzerine çığ düşmesi...
Kalemin cidden kuvvetli badim ♡Icindeki kir ciceklerinin her daim taze kalmayacagini kabul ederek cikabilirsin yola.
Sonsuza kadar taze kalabilen tek cicek, milyoncudan aldigin naylon ciceklerdir.
Distan bakildiginda guzel canli ve parlaktir renkleri. Ne Dokunduğunda yumusakligi vardir ne de koklaginda kokusu....
Karlardan sakinma. Birak ustune yagdin kar. Camurlar icinde kalsin. Solucanlar gezinsin ustunde. Sana iğrenç gelir belki... Belki zarar gorur sanirsin, ama solucandan güzel capalayan yoktur toprağı. Nefes almasini saglayan baska bir canli yoktur. Sonra bir bakarsin öldü sandigin cicegin daha bir canlanir bir dahaki bahara.
Sabir lazim. Emek lazim. Gunese guvenmek lazim...
Bosver yelkenin olmayiversin seninle. Diregi sök... bakarsin bir değil iki kuregin olur o diregi söktugunde...yol ayni yoll... sol tarafa bakan daglari gorur belki.... sag tarafa bakan denizi gorur belki... birime sorsan dag tepe bir yerlerdi gittigim der otekine sorsan ucsuz bucaksiz deniz gordum der. Ikisi de dogru söylüyordur. Lakin pencereleri farklidir, bu yuzden farkli degerlendirirler yolu.
O tekne, yolunu bulacak. Merak etme!
Tekerlememl miAnladıysam ne oliyim:))
Bu mesajı yazmak büyük marifet maşallah diyorum.geçende buna benzer bir mesaj yazmıştın.farklı bir yeteneğin var bence değerlendir derim:))
Şaka bi yana anladım canım.bende geçen bir grup mutfak dedi diye dedim.yoksa benimkide temiz sayılır.diğeri gibi çok ıncığına cıncığına girmicem.mesela her dolabın içini silmem çoğu temiz el değmeyen yerler sadece sık kullanılanları yaparım.altlar mutlaka dökülür.beyaz eşyalar çekilir.derz araları temizlenir.cam silinir .geçen sefer storu temizdi kirlendi onu yıkarım.(en çokta bunum için istedim:))halısını silmem hiçte sevmem halı silmeyiçünkü sildikçe beter oluyor.kirlendikçe yıkamaya
Velhasılı kelam salonum yok mutfak mecburiyetten.mutfaktan sonrada fikriniz değişmezse badinle salon deriz
İyi ki yanlış anlamışsın o zaman:))
Temiz temiz huzurla otur canım.itirafına bende katılıyorum
ahhhh be arkadaşım bu nasıl bir ifade şeklidir.beni benden aldın götürdün.neden bu kadar karamsarsın
He herkes sair :) bn tekerleme uzerine yogunlastimBen başkanachentiq diyecedim ama senin cevap bendeki direği bile yıktı ben abla... daim kalsın o çiçekler o kara kış şartlarına rağmen, hem çiğ vurduysa bile sen vazgeçme gelenin adı kardelen, sonrası bahar
(Topikte herkes şairmişte haberimiz yokmuş :)))) )
Aleykum selam ve rahmetullahSelâmün aleyküm
Cümleten hayırlı mutlu günler dilerim
Super odev ama resimli olsunVe aleyküm selam
Bugünün ödevi
Çaydanlık temizliği(iç ve dış)
kettle da eklesem fazla mı olur?
Disini silersin icine de limon tuzu atip bi iki tur calistirdin mi tamamdirEvet guzelbolurda kettle nasil temizlencek disina su degdiremiyorrum daha fogrusu elektrikli caydanlik
Demisken cocuklar uyudu ben bi maratona kalkayim dun kilere girdim ne var ne yoksa evim girisinde suan orlari duzenlemem gerek
15.00 16.30 maratonu gelmeyen kalmasin
Bu arada mutfaga basladim hanimlar dun ust taraftaki 2 dolabin icini sildim duzenledim bide buzdolap uzerini kismen bosalttim. 3 gunde bitirmem lazim persembe gunu memlekete gidicez persembe ugrasamam valiz falam hazirlarim bugun yarin yarindan sonra.. burda bi tur bitirip bide kv mutfagi elden gecirmek istiyorum :) bu odagin en caliskan hatunu ben olucam
Olur canim biz yemegi erken yiyoruz 7 den sonra sanirim uygun olur sen nasil diyorsun saat kac olsun
Bu işlemi sıcak su kaynatıp tableti içine atıp öyle mi eritiyorsun yoksa tabletle suyu birlikte mi yapıyorsun bende ilk defa bu yöntemi deneyeceğim bide sadece kapakları siliyorsun dimi yoksa içini de siliyormusun bu karışımlaBen bulaşık deterjanı tabletini sıcak suda eritip onla siliyorum sonrada sirkeli suyla duruluyorum
Evet guzelbolurda kettle nasil temizlencek disina su degdiremiyorrum daha fogrusu elektrikli caydanlik