Bebek Beslenmesi Kulak Temizliği

• Konu Sahibi Konu Sahibi innuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

innuk

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
3.901
2.785
448
İstanbul
Kızlar bebeklerinizin kulaklarını temizliyormusunuz? Evet se nasıl yapıyorsunuz??
Şimdiye kadar kulağının sadece dış kepçesinin içini temizledim kulak çubuklarıyla ama baktım içinde de pislik var. Ama yetişkinde bile kulak çubuğu ile temizlenmez. E banyo yaparken giren su da temizliğine yetmiyor zaten annem ve eşimin ödü kopuyor kulağına bi damla su kaçacak die.. Siz napıyorsunuz bu konuda..

kulak pamuğuyla temizlenebilen kısmını temizliyorum ama fazlasını temizlememek lazım zaten bebekleri koruyo çünkü çok temizlememek lazımmış su kaçırmamaya çalışın hakikaten ufacık bi enfeksiyon kaptıysa ilerletiyo oğlumun kulağı iltihaplanmıştı su daha fena yaptı baya kötü atlattık yani

o zaman ben doğru olanı yapıyorum. Dışını temizlemek yetiyo demekki...

ben her banyosundan sonra we bi yere giderken mutlaka temizliyorum.kulak çubuğuyla temziliyorum.deliklerini fazla itmeden temizliyorum kıwrım yerlerini de aynı şekilde kulak çubuğunu döndürerek temziliyorum böylece kirler daha kolay toplanıyo çok şükür hiç sorun yaşamadım doktora gidince zaten kulaklarına bakıyo bişey olsa söylerdi.dikkatli olduktan sonra içi de dışıda temzileniyo..

Bebeklere özel kulak çubukları var kızlar zaten derine inemiyorsunuz onunla, yeteri kadar bölgesi temizlenebiliyor rahatlıkla. Tavsiye ederim.

kulak cubuklari bebekler icin hic saglikli degildir hatta biz buyukler icin bile bebeklerinizin kulagini en saglikli bir tulbent yada penye bir bezle sadece disini temizleyin yeter kulak cubugu kulagin icinde gerekli olan butun sivilari aldigin icin kuru birakir böylece iltihaplanma olusabilir bu bilgileri bizzat uzman doktorum tarafindan aldim

kesinlikle çok sakıncalı yaptığınız. Bir kere kulak çubuğuyla temizlemek yetişkenlerde bile sakıncalı kiri temizlemiyor geriye itiyorsunuz o pamuğa gelen hiçbirşey değil. kıvrım yerleri ve iç taraflarına hele asla kullanılmamalı. Ben programda seyrettim özellikle çünkü kulağım çok kaşınır benim. Hiçbir şekilde kulak temizlemek için birşey kullanmayın dedi doktor kulak kendi kendini temizleyen bir organmış. Hele tülbent felan ne kadar zararlı.. Kaşındığında kaşımayacaksınız çünkü daha çok kaşınıyormuş..

Valla temizlemeyince de sapsarı oluyor. Zaten aşırı içlere sokmuyoruz ki. Sadece görünen kiri alıyoruz hepsi bu.Kafam karıştı yani şimdi.

Valla temizlemeyince de sapsarı oluyor. Zaten aşırı içlere sokmuyoruz ki. Sadece görünen kiri alıyoruz hepsi bu.Kafam karıştı yani şimdi.

ewet aynen katılıyorum walla çocuğumun kirli kulaklarla dolaşmasını istemem.usulünce temizledin mi hiç bişey olmaz Allah'ın izniyle.temizlik bu.kulak kendi kendini temizler demiş arkadaşımız.ben hiç öyle bişey görmedim.1 hafta bekle bakiim temizliyor mu.sakıncaları war ewet kulak çubuğunu çok sokarsan war tabii büyük insan da bile war ama dediğim gbii usulünce temizledin mi bişey olmaz çocuk da rahatlar we bence o kirden de kaşınır.walla her ay düzenli doktorunuz gidiyorum kulağına da bakıyo.çok şükür bişey de yok.sağlıcakla

kendimden biliyorum kısa bi müddet temizlemeyi unutsam kulağım tıkanıyo içten azıcık bi kirden bile sonuçta bebekler için olan temizleme çubuğu zaten içine kadar da girmiyo niye zarar versin kendi kendine kulak hiçbir zaman temizlenmez hiç öyle bişey duymadım

Bencede kulak kendi kendini temizlemez yani benim kulağım şimdiye kadar hiç kendini temizlemedi ben temizledim hep..
Bende kulak çubukları zararlı diye içini temizlemiyorum ama dışını temizliyorum. ıçini temizleyememek içime sinmediği için açtım zaten konuyu. Bebekler için olan ne kadar içine giriyor acaba??

kulak temizleme çubuğunu hiç bi doktor önermiyo

ben içine sokmuyorum zaten ne olur ne olmaz diye dışta kalanları temizliyorum temizlemesem kendi parmaklarını sokup kaşıyo garibim o kötü bu kötü ne yapacağız yani anlayamıyorum bazen tülbentle falan zaten temizletmiyo sinir oluyo da çubuklara bişey demiyo Allah'tan

bence sadece dış kısmı temizle, zaten kulak kendi kendini temizleyen bi organ, bi kir olursa dışına kadar çıkar zaten, sakın kulak temzileme çubuklarını deneme, bence bebekler için zararlı, hatta kiri ileri itip daha kötü yapabilirsin
sonuçta bebek bu kulağında ne kadar kir olabilir ki
ayrıca bence eşin ve annenin bebeğin kulağına su kaçırmama konusunda bu kadar temkinli olmaları çok güzel, gerçektende su kaçmaması gerekiyor çünkü

ayrıca bence eşin ve annenin bebeğin kulağına su kaçırmama konusunda bu kadar temkinli olmaları çok güzel, gerçektende su kaçmaması gerekiyor çünkü

Bebeklerin kulağına su kaçsada çıkıyor onların kulak yapısı bizimkinden farklı. Ama tabi pis su kaçması enfeksiyona neden olabilir...

Bende kendi kafamdan söylemedim ki bunu doktorum programında bir kbb uzmanı söyledi ve üstüne basa basa söyledi o pamukların kiri daha da içeri ittiğinide söyledi zaten görünen yerleri banyo yaptırırken yıkıyorsunuz ve temizleniyor ayrıca taa içlere kadar pamuklu çubuklardan sokmanın hele tülbent, kiprit çöpü gibi şeyler ne kadar zararlı tabiki ben o kadarda yapıyorsunuz demiyorum ama yapanlar var.. Sonra da kulak ağrısı çekiyorlar ben kulağımı banyoda yıkadığım sürece hiç kir olmuyor bende zamanında pamuklu çubuklarla temizlerdim ve gerilerden sarı şeyler çıkardı ama doktor onların korucu olduğunu kulağın görünen yerleride kiri yıkamanın yeterli olduğunu söyledi yoksa bende kısa zamana kadar pamukla temizliyordum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…