Kulak asmıyım dıyorum ama sınırım bozuluyor....

canım tabiki sen haklısın.ben de 2 yıl önce suni sancıyla dogum yaptım ,sezeryan olmak aklımdan bile geçmedi.19 saat sancıdan sonra dogumum oldu çok kolay oldu.1 saat sonra yürüyebiliyordum.hastane çıkışı markete bile gittim.sen kuzenine aldırma,onun canı aşırı tatlıymış.çatı kontrolu falan da o kadar zor bişey değil.sadece insan utanıyot biraz bi de çocuga bişey olucak diye kendini kasarsan ,o zaman biraz acıyor.
28 gün önce kardeşim (hiç istemiyerek) sezeryan oldu.bir kez daha normal dogumun mucize oldugunu anladım.
çocugun için en iyisini sen bilirsin sen nasıl istiyorsan öyle yap ,sinirlenme boşver söylesin dursun :)

zederdi hala bi kıpırtı yok sanırım Allah hayırlısını en kolayını versin inşallah Benim kasıklarım ağrımaya başladı salı günü çatı kontrolüm var Ama bu kez benim ki biraz erken gelecek galiba... Arada yokluyor sahte sancılar Senin oluyormu böyle sen daha öndesin benden benim 20 sinde sözde ama hayırlısı diyoruz artık ....

Bir gün derste hocamız sezeryan ile doğan bebeklerin bağışıklık sisteminin daha zayıf olduğunu söylemişti.

Bunun nedeni, normal doğumda bebeğin kafası sıkışınca akciğerlerine giden uyarının pek tabiki sezeryanla doğan bebekte olmamasına bağlıymış. Kesin bir bilgi değil tabi ama araştırmalar sonucu çoğunluk böyle düşünüyormuş.

Sezeryanı pahalı olduğu için doktorların yapmaya hevesli olduğunu düşünüyorum ayrıca.

Kuzeniniz de sizi korkutmaya devam etmesin lütfen. Zamanında ne doktor vardı ne çatı kontrolü, Kadınlar bahçede iş yaparken doğum yapıyorlardı. O zamanki acı değildi de şimdikiler mi çok acılı oluyor?

fatoscum 39+6 olduk hala tık yok ya. gece bıraz sancım oldu ama gectı ya :2: esım de ruyasında gormus benı dogururken ınsallah bugun dogar dıyor hala beklemedeyız.

secosel canım gunaydın tesekkur ederım yorumların ıcın. ınsallah normal olur.
mayiscadisi cnm galıba teknolojı ılerledıkce herseyn kolayına kacıyoruz her konuda. ananem de oyle der dogum yaptım kendım kestım kızların kordonunu dıye.

Dun de kuzenımın kızının dogumgunuydu faceden kutladım aksam ben bısı yazmadan msj yazmıs. ben de cvp verdım hemen cıktım meyıl vermedım konusmasına

ayy ablamda hamile kaldığında sürekli sezeryan ol diyenler vardı son dakikaya kadar. bide kendi doğum anılarını çektikleri anlatanlar vardı sezeryan olsun diye :)
ama ablam herkese restini çekti yav size ne ben normal istiyorum o kadar daha artık bana sezeryanı övmeye normali kötülemeye çalışmayın dedi...
hatta ablam son zamanlarda o kadar çok şey anlatmışlardıki acıyacak korkusuyla strese kapıldı ve çocuk bitürlü doğmadı :) sözylendiği günden tam 10 gün sonra doğmuştu . gün geçince hemen suni sancı vermiyorlar. orda durması artık tehlike arz ederse o zaman doğuma alınıyor. ablamın suyuda çok fazla. doktoru hatta maaşallah 10 geçmiş olmasına rağmen suyun hiç azalmamış demişti (ama ablamda çok sı içerdi)

doğumdan sonra daha ilksaatinde annem dedi sen sancılandıkça ben öldüm öldüm dirildim. çok acıdı dimi bir daha normal doğum yaparmısın şimdi söyle bakalım dediğimz kadar varmıymış dedi ve ablam çok abartmışsınız ben bu ağrıyı bekarken her ay çekiyordum dedi. adet sancısı gibi dedi biraz daha ağırı ama şekil aynı o acıya dayanan bunan hayli hayli dayanır dedi. bir daha olsa gene normal yaparım dedi hem o anda oğluşumu gördüm çok tuhaf bişey resmen içimden bir insan çıkardılar ve ben buna şahit oldum ben başardım ded...

zederdi benim ablamında hiç sancısı gelmedi. ablam artık akşamları bol bol yürüyüşe çıktı emerdiven inip çıkmaya başlamıştı. hatta son gece annemlere yürüyerek geliyor akşam ki annemlere gelebilmesi için bir yokuş inip bir yokuş çıkması gerek :)
işte 2-3 saat oturduktan sonra bakıyo hafif hafif bi sancımsı bişiylervar diyo daha önce yoktu böle annemde bizda kal masını söylüyor izleyelim devam edecekmi sonra klasik dakikalar falan tutuluyor cvs derken sabaha doğumunu yapmştı.

Allah sanada sağlıklı kolay bir doğum yaşatsın hemencecik.

ne kadar saçma yaa şu norrmali karalayanlara aşırı derecede kzıyorum artık..çok oldular yani..sanane kardeşim sananeeee..sen yapamamışsın diye başkasını neden engellemeye çalışıyorsun.değişik bir psikoloji olmalı..kızmaktan öte acımayada başladım artık onlara...sezeryan diye öve öve bitiremedikleride ameliyat yani..ben çevremdekilerden çok burada karşılaştım normali ölümüne kötüleyenlerle...sezeryanı göklere çıkaranlara..benim yakın çevremde görüştüğüm ne kadar sezeryan yapan arkadaşım varsa buna kuzenimde dahil,hiç biri öyle anlatıldığı gibi kolay değil,doğumdan sonra mutlaka birine ihtiyaç duyuyorsun keşke normal yapabilseydik dediler..onlar mecburi alındılar çünkü..

ben de gezmeye cok meraklıyım canım cıktıgım zaman 2-3 saat gezıyorum. bır de 7. katta oturuyoruz bız asansor de yok gunde 2-3 kere de asagı ınınce baya spor oluyor sanırım ınsallah kısa zamanda dogururum artık da buraya kızımdan bahsederım sıze

Gunaydın kızlar dun yazamadım kusura bakmayın. Guzel kızım 3200 olmus.Bebegın bas pozısyonu da normal doguma uygun cok ıyı dedı doktorum. Kılosu da normal dogum ıcın ıyı dedı. Beklenen dogum tarıhı 2siydi doktorum 4une kontrol verdı. 4une kadar olmazsa 8ınde sunı sancı verılerek dogum baslatılacakmıs. Cok durması ıyı degıl bebegın dedı. Esım zaten nerdeyse pazarlık yapıcaktı doktorla yok 6sında gelelım fılan Insallah sunı sancıya kadar ben dogurmus olurum canlarım. Nst de ıkı sancım gorundu bunlar cogalınca doguracaksın dedı doktorum balerınımız gelıcek dedı cok hafıflettı benı.

Ya canım onu bırak benım kendı annem bıle sezeryan olmamı ıstıyor sınırımı bozuyor daha cok. :84: Dun konustuk ben dedım 8ıne kadar olmazsa sunı sancı verecekler dıye. O da ne dese begenırsınız bence sen sezeryan olursun dedı. Anne sacmalama ne sezeryanı hersey normal doguma uygun. Belkı dualarım tutar dedı genelde tutmaz ama dedı Annem hem normalı hem sezeryanı gormus ınsan hem de hastane calısanıydı nasıl soyluyor bunu bılmıyorum ya.Sezeryan olıyım dıye dua edıyo kadın Kayınvalıdem de normal olsun dıye dua edıyor benı tesvık edıyor ne ılgınc dımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…