Kulak asmıyım dıyorum ama sınırım bozuluyor....

39+2 olduk artık kızlar acaba ne zaman dogururum ya ne zaman 30lara gelıcem dıyordum sımdı ıse 39 oldum son gunler gecmıyor

tuhaf kisilikmis kuzeniniz.
Normal dogum yapmis biri olarak, tavsiyem NORMALden yana, tmm sancilar hos degil, ama dogal vede sezeryandan cok ve cok daha iyi anne icin, sezeryan olanin rahatsizligi aylarca devam edecektir,fakat normal dogum yapmis birininki belli bir sureliginedir.
kuzeniniz gercekten tuhaf bir sekilde karismak istemis, sanki kendi doguramadida sizinde dogurmanizi istemiyormus gibi, hani o basaramadi...sizde basaramayin ..(bilemiyorum ama oyle bir durum var sanki)

hersey yolunda gittigi takdirde (insallah) , muhakkak normal dogum yapiniz kardesim, Allah tek avazda kurtarsin canim

insan hamilelikte zaten hassas oluyor ayrıca bir konuda şaka bile olsa uzatılması benimde sinirlerimi bozar bir kere fikrini söylersin gerisi karşındakine kalmış dimi ama dert etme bence oda bukadar ısrar etmeseymiş hem nedemek daha ucuz diyemi istiyorsun saçmalamış resmen densizlik etmiş hava atar gibi söylemiş ya sen rahat ol boş ver herkes kendine baksın ettiği laflara baksında ondan sonra konuşsun kim nasıl istiyorsa öyle doğum yapar sebebi ne olursa olsun ayrıca neden parada olabilir ama kimseyi ilgilendirmez .

bence herşeyin hayırlısını dile. soranlarada kısmt ne ise o olcak de. sonuçta doktorun seni en iyi yönlendirecek. benim doktorum daha erken ama illa normal mi yoksa sezaryan mı istiyorsun diye ağzımı aradı. bende dedim ki bebişim sağlıklı gelsinde doğum şekli önemli değil. o da bana rahim yapın çift bu yüzden sormak istedim sana dedi. hele bir o zaman gelsin bebiş bilir nasıl geleceğini. şimdiden sana hayırlı doğumlar bebişin sağlıcakla gelsin tek dileğin o olsun.

SagLicaklaa gelirr ins . melegin canimmmm

adini ne koyacaksin merak ettim

asya beren. ona da dun karar verdık cnm. ben asya ıstıyorum babası da beren. aslında tek ısım ıstıyoruz ama ne o ısmınden vazgecıyo nede ben :) ıkı ısım de zor oluyor cocuk ıcın. ama soyadımız cok kısa uc harflı ondan yırttı dıyoruz ama kendımızı kandırıyoruz sanırım

NIKITA , durunun_annesi,MeleKzuzum saolun canlarım. Bebısımız bugun de gelmıyor heralde. bıraz sancılandım ama gectı bıle.

Güzelmiss adii cnmm ... asya beren kulaga hos geliyor valla

Canım bir insan sadece tavsiye de bulunur ama bu kadar da ileri gidemez hakkı da yok zaten hele seni böyle korkutmaya hiç hakkı yok. Dediğin gibi nerden biliyormuş o kadar zorluğu sezeryan yapmış biri olarak. Hep kulaktan dolma bilgilere inanmış onu da korkutmuşlar o da sana aynısını yapıyor. Tabii ki ağrı sızı olacak doğum yapıyorsun bir çocuk doğacak ama adı üstünde normal doğum insan bebeği için bu kadar acıyı göze alabilir. Tabii bir sorun olmadığı sürece. Ne olursa olsun insnaların seni korkutmalarına izin verme buna teslim olma. Kararlı ol zaten öyle olursan sancıların üzerindeki etkiside azalacaktır. Ve kuzenine de kesin dille artık doğum şekli konusunda konuşma açmamasını söyle açarsa da kapat konuyu. Hayırlı doğumlar.

çok güldüm ya "zorla mı çıkartacaksın çocuğu" sanki sezeryanda yürüyerek çıkıyor :90: bana da bir arkadaş uzun uzun sezeryanı övüp normal doğum yapan bir kadının nasıl çığlıklar attığından bahsetmişti.. hiç kimseye kulak asma çok güzel cevap vermişsin.. hiç kendini de üzme böyle ilginç kişilikler için ben de çatı muayenelerinde çok acı çekerdim hatta hemşireler ebeler bile muayenede ıh desem nasıl doğuracaksın diyorlardı.. amaaaa ben 8 santime kadar hiç bir ağrı hissetmedim epidural olsa bu kadar kolay olabilirdi.. sadece doğum anı zordu o da açlıktan ama sadece 15 dk sürüyor.. ben normal doğumdan memnun kaldım tavsiye ederim zaten dayanamazsan epidural yaparsın olmadı o an bile sezeryana karar verebilirsin.. hiç denemedim dememek için normal doğumu denemelisin bence.. hayırlısı olsun

Artık bu kadar laftan sonra anlaması lazım yaptıgının ne oldugunu. Face e gırıyorum selam bıle vermıyor artık. Kendı bılır.

Harpy cim kac haftalıkken dogurdun sen canım. 39+3 olduk bız artık.Herg un ha bugun ha yarın gunlerı gecırıyoruz

zederdi bir kaç şeyi söylemeyi unutmuşum..
artık son yıllarda gerek anneler gerekse dr lar okadar çok sezeryana yönlendiki..anneler korkudan dr lar para derdinden bir yolunu bulup sezeryan yapmaya uğraşıyor.
bir arkadaşın dediği gibi normal doğum yapan ya kahraman yada salak ilan ediliyor..
bana hamilelikte ayyy nasıl dayanacaksın,ay nasıl doğuracaksın,nasıl cesaret ediyorsun dedi durdular.
normal doğum yaptığımı duyunca özellikle orta yaşlılar veya yaşlı kesim maşallah aferin sana,bravo dedi durdular..çünkü %80 sezeryan oluyor artık normal doğumu zor duyuyorlar.
ne var bunda bu kadar diyorum,son yıllara kadar hep normal doğum açık ara öndeydi zaten.

annem doğumdan 3 hafta önce gelmişti. 37. haftada yani.
daha sonra diyorki bana bir kere bile korkup ayy anne nasıl oluyor ya nasıl doğurcam,korkuyorum demedin.ben evhamlanırsın sanıyordum çevrenin dolduruşuna gelip,ama sen kendini çok güzel hazırlamışsın dedi.

sende öyle yap,içini ferah tut...hatta sana bir kaç dua söyleyeyim.belki,de işime bunlarda yaradı bilmiyorum
kısa bir dua var rabbiyesir.... diye.onun anlamı Allahım zorlaştırma kolaylaştır..
ben sancım en az şiddette başladığı andan itibaren bunu söyledim.
bde tam doğum anında söylenecek kısacık bişey vardı ama doğum sırasında unuttum valla o bağırmanın arasında

uzun değil canım kısacık bişey..sık sık bunu okudum.son haftadada günden 100 tane okudum

rabbiyesir velatuassir rabbitemmim bilhayr bu kadarcık bişey işte

valla bende evlenip çocuk dogurmaya kalakarsam normal dogum isterim..belki acı çekeceksin ama bitecek sonunda değilmi..asma kulak sen..iyi vermişsin agzının payını madem her defasında sölüyo bunu iyi demişsin vallaa..

Benim hamileligim esnasinda sorunlarim vardi, doktorum beni sezaryene tesvik etti. Kolestazim vardi en gec 38.haftada ainmaliydi bebek. Doktorum 38 haftada 27 nisana gun verdi ama 26sinda nisanim geldi ve sancilandim. Sancilar hic korktugum gibi olmadi ama ne yazik ki hastaneye vardigimizda 3 dakikada bir sancim gelmesine ragmen acilmama bile bakmadan apar topar ameliyata alindim. Bir tek ikinmama kalmisti hersey. Hala pismanligini yasarim tecrubesizligimin. Bir bakiverin acilmama demedim, akil edemedim. Normal dogumu bekleyemeyiz dedigi icin tamam demistim sezaryene. Ama zaten 40 hafta olmadan geldi benim bebegim. Doktorlar gecenin bir yarisi falan hastaneye gelmemek icin her turlu bahaneye siginiyorlar. Is gorusmesi gibi saatle dogum yapar olduk.
Sen kuzenini takma. Hamilesin ve hassassin. Her turlu lafa (ki bence sacmalamis ustune gelerek) karsi tepki duymakta haklisin. bence o degil SEN selam verme. Sen haklisin, sonuna kadar da surat yapabilirsin. psikolojin bozulmus falan demis, cok acimasiz bir laf bu. Insanin en hassas doneminde bu sekilde ustune gelinmesi acimasizlik. Senden af dileyene dek sakin yuz verme. Haksiz olan o.

doğum şekline hamile kişinin kendisinin ya da akrabalarının karar verdiği,müdahele ettiği tek ülke biziz sanırım.ben buna sebep olarak eskilerin abartılı normal doğum hikayeleriyle göz korkutulması ve hastanelerin hatta malesef bazı doktorların maddi kaygıları olarak görüyorum.bende tıbbi zorunluluk nedeniyle sezeryan ile doğum yapmış biri olarak mecbur kalmadıkça tavsiye etmiyorum.herşeyin normali,doğalı güzel,adı üstünde normal doğum.kesilip biçilmeyi bir konfor olarak yansıtmaya çalışmak samimi bir tavır değil.kuzeniniz için söylemiyorum genel konuşuyorum çünkü bu düşüncede çok insan var.benden sonra doğum yapan tüm tanıdıklarıma onları etkilemeye çalışmadan anlatmaya çalıştım ve biri hariç hepsi normal doğurdu.kısacası buna siz ya da başkası değil bırakın güvendiğiniz bir doktor karar versin.sezeryanda bir doğum şekli ve milyonlarca kadaın şu veya bu sebepten sezeryan doğum yapıyor,kötülemiş olmayalım ama bence fiziki engeli normal doğurmaya müsait bir insanın kendi kendini bıçak altına yatırması çok sağlıklı gelmiyor bana.
size nacizane tavsiyem ; kimseyi incitmemek isteyeceğinizi düşünerek söylüyorum,dinleyin ama aldırmayın :)

Allah bir avazda kurtarsın,hakkınızda hayırlısı inşallah

Tesekkurler kızlar. Artık kızımı beklıyorum etmıyorum eyvallah Bugun ıkı uc kere sancım geldı ama gectı.Bakalım kısmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…