Kulak asmıyım dıyorum ama sınırım bozuluyor....

dertlisezen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
2.317
11
156
Sabah sabah derdımı acayım dedım kızlar..
Sabah facebookta kuzenımle karsılastık yıne. Kendısı ıle cok ıyı anlasıyoruz. O benden ıkı yıl once dogum yaptı sezeryanla. Catı kontrolunde canı acıdıgı ıcın normale hıc tesebbus etmeden sezeryan oldu.Hamıle kaldıgımı ogrendıgınden berı annemle ıkısı sezeryan ol deyıp duruyor. Ben normal ıstıyorum ama tabı sezeryan zorunluysa kabulum. Her konusmamızda konu yıne normal dogum sezeryan dogum muhabbetıne gelıyor. "Sen normal dogumda kesılmıcek mı sanıyorsun,tek sezeryanda mı kesık oluyor sanıyorsun.hele bı catı kontrolu ol bak o zaman dıcen gercekten ben normal yapamam dıye."Bır aydır her konusmamızda alttan muayene ettımı dıye soruyor.Bugun de face e gırdım.Gırıdıgım gıbı selam verdı.Bebek daha gelmedımı kıpırtı yokmu dedı.Ben de yok dedım. EE ne olucak gelmezse dedı. Ben de beklenen dogum tarıhınden sonra bıraz beklenıcek sonra sunı sancı verılıcek heralde dedım. Basladı hemen "nee sunı sancımı? zorla mı cıkartıracaksın cocugu ordan,yapma cok kotu,bagırtıcaklar senı,cok canın acıcak,sezeryan ol" demeye basladı.Ben de kızdım sen nerden bılıyorsun cekmedınkı o acıyı dedım. O da "cekmedım ama gordum" dedı. Her konusmamızda konu buraya gelıyor yeter ama dedım. O da " e ben ıyılıgın ıcın soyluyorum,ıyı madem kendın bılırsın,duyarız dogum yaptıgını,Allah kurtarsın benden bır daha bunları duymıcan dedı. Ben de "s. farkındaysan her muhabette aynı seyı yapıyorsun hamıle olan benım streste olan benım trıp atan sensın,normal olunca "aa bak ben dedım sana yıne dıkısın oldu" sezeryan olunca da " aa ben sana dedım sen dayanamazsın normale" demıstım demek ıcın mı bu konuları acıyorsun dedım.Hemen trıp attı psıkolojın ıyıce gıtmıs senın,kusura bakma bır daha bunları duymazsın benden.kapat artık konuyu fılan dedı.sonra da cıktı. ılk normal olmak ıstıyorum dedıgımde de daha ucuz dıye mı normal ıstıyorsun demıstı.(onların durumu bızden cok cok ıyı)
Kızlar ben mı haksızlık ettım sımdı. Of sabah sabah moralım bozuldu ya.

canım senin kuzen
kendisi normal yapamamış diye kimse yapamasın istiyor gibi...
başka bir açıklamasını bulamadım
var böyle insanlar..

:94:adı üstünde normal, ben hamile değilim ama olursam normal istiyorum. bence sezeryan sonuçta bi ameliyat, doğal değil. baksana sebzenin bile doğalı makbül :90::90: sen takma onlara ben sinir olurum hep kendi yaptığını doğru zanneden ve bunu kabul ettirmeye çalışan insanlara. sende doğurursun merak etme, anne marnında kalan bebek varmı şu dünyada.
dediğim gibi herkesin yapısı, psikolojisi, bebeğinin durumu, doktoru farklı ne kadar yanlış "ben böyle yaaptım doğrusu bu" demek, yapabilirsen nodrmal yaparsın yapamazsan sezeryan yada epidural, bu kadar basit.
hem bak normal doğumlular hastanede 1 gün kalıyor sezeryanlılar 2 gün bu bile yeter aradaki farkı anlamaya

İnsanların kendi doğum şeklini başkalarına dayatma çabası nedir anlamıyorum.Ben hep sezeryan düşündüm çünkü normal doğum yapabileceğime inanmıyorum zaten plasentanın konumundan dolayı şu an zorunlu sezeryan.Ama normal doğum yapmak isteyenleri de hep desteklerim olayın doğası bu diye.Senin kuzen bence de kendi normal yapamadı diye kıskanıyo heralde.Herkesin ağrı eşiği farklı.Herkesin doğum hikayesi farklı.20 saat sancı çekip doğuran arkadaşım da var son kontrolünde hastaneden çıkmadan önce bi tuvalete girip öyle gideyim derken nerdeyse tuvalette doğuracak olup doğumhaneye zor yetiştirilen arkadaşım da.Sen en doğrusunu yapmışsın.Bence kendisinin psikolojisi çok normal değil ki bi hamilenin üstüne bu kadar geliyo.Bu doğum konusunda bence anneden başka kimsenin karar vermeye hakkı yok tabii ki doktor dışında.Eşlerin bile.Kaldı ki kuzenin karışmaya hiç hakkı yok.

canım senin kuzen
kendisi normal yapamamış diye kimse yapamasın istiyor gibi...
başka bir açıklamasını bulamadım
var böyle insanlar..
kendısını cok sevıyorum ama her konusmamızda bunu acınca kacmak ıcın yer arıyorum.bunları soyledım dıye kımbılır neler dusunuyo sımdı.bı de ustune trıp atıyor. poff. ben hıc dogum yapmadım o da bunu fırsat bılıp gordugu bıldıgı herseyı anlatıyor.

Insanları kırmamak ıcın elımden gelenı yapıyorum ama suıstımal edılınce de sınır oluyorum. Bu cocuk cıkacak sonucta ne olursa olsun. Kendısı de yanımda olmaya calısırken aslında daha cok strese sokuyor ama boyle de trıp atınca ben mı yanlıs yaptım sorusunun cevabını ararken buluyorum kendımı.Esım de buna benzer bır konusmaya sahıt oldu kuzenımle,kuplere bınıyor.senı sezeryana yonlendırıyor dınleme dıye.

benimde çevremdekiler doğumlarını hep sezeryanla gerçekleştirdiler banada nasıl istiyorsun dediklerinde normal diyorum ve hemen başlıyorlar görürüz normal dersin sancın başlayınca gözün görmez hemen sezeryan istersin falan kendileri becerememişler göze alamamışlar hiç birşeyi bize bilmişlik taslıyorlar deli oluyorum şuanda bir tek sezeryanlı olarak ablam destek veriyor normale inşallah allahtan bi mani olmazda normal doğum yaparım o anı yaşamak istiyorum sancı falan umrumda değil

O da senin acı çekmeni istemediğinden yapıyo olabilir.Aranız da iyiyse kötü niyetli değildir mutaka ama sezeryanı da bu kadar dayatmaya çalışması saçma.Sonuçta olayın doğal olanı normal doğum.Bence de bi daha konusu açılırsa hiiiç dinleme bile yine aynı şeyleri konuşacaksak seni kırmak istemiyorum bunun kararını ben ve doktorum vericez konuyu kapatalım de.

Aynen canım,ben de o sancıyı acıyı cekmek pahasına o anı hıssetmek ıstıyorum. Anneme de sasırıyorum benı normal kardesımı sezeryan ıle dogurdu. Kayınvalıdeme kızıyor normal ıstememı desteklıyor dıye. Tabı kendı cıkarmıcak onu ordan sen cıkarıcan cok bılıyo o dıyor. Ben mı acaba bu kadar basıt goruyorum dogumu.:26:

tüm yorumları okumadım ama en sinir olduğum şeylerden biri..sen normal yaptınmı..sen korkuyorsun yapamadın diye başkasını neden korkutmaya çalışıyorsun..
o kadar çok var ki böyle dengesiz ve düşüncesiz insan..banada çok demişlerdi ilk hamileliğimde..ay şöyle zor böyle bağırdılar..bağıracağımızı bizde biliyorum kimse kahkaha atarak doğurmuyor ama en sağlıklısı bu işte..ve ben istiyorum sanane neden korkutmaya çalışıyorsun cahilce davranıyorsun..
sonra normal yapınca hımm öylemi diye burun kıvırdılar.
hele şu kesilme olayını nasıl abartıyorlar..
karnından kesilenle alttan kesilen bir mi yaa..
karnından 8 kat kesiliyorsun ve kaç cm uzunluğunda.
alttansa küçük bir kırpık atıyorlar.kumaş keser gibi makası dayadıklareını falanmı zannediyorlar acaba.
hem yırtıkları önlüyor ve dikişi çok çabuk iyileşiyor.
sen sakın kulak asma..selam verirsede görmemezlikten gel face te.çevrimdışı falan ol..

valla ben normal doğum hakkında cesaretlendirmeyi görev edindim kendime
hele sezeryan olanların böyle normali kötülediğini gördükçe görevime daha aşkla sarılırıyorum
bilmeden konuşuyorlar..psikolojik bir olay aynı zamanda bu..yıllarca ilk gece için korkuttular şimdi normal doğumu kötüleme görevini üstlendiler.ilk gece korkusundan kaç kişi vajinusmus oluyor.buda onun gibi bişey..sen içini ferah tut,yaparım inşallah aksilik çıkmaz de..olur Allahın izniyle

Kimseyi dinleme, herkesin tecrübesi kendine.
Kimi sezeryanda çok rahat eder kiminin çok ağrısı olur, lanet olsun neden sezeryan oldum der.
Kimi normal doğumdan 1 saatte çıkar kimi 24 saat bekler. Kişiden kişiye ağrı eşiğinize, vücut yapınıza göre bütün bu şartlar değişir.

Kiminin ufacık bir yeri bile kesilse dünya bitmiştir onun için, ağrıdan duramaz, mız mız dolanır etrafta, kimiminde umru olmaz.

yani en iyi kararı verecek olan sizsiniz. Normal istiyorsanız doğurun çatır çatır kimseyi dinlemeyin.

Hamileliğimin en başından beri normal istedim, sorana normal istiyorum dediğimde yapabilcekmisin deyip durdular normal doğuran nasıl doğuruyorsa artık.42. haftama kadar bekledik ama olmadı doğuma dair hiçbir hareket yoktu.Doktorum suni deneyelim dediğinde doğurma şansımı sordum hiç yok gibi dedi.Bizde bebeği riske atmamak için sezeryanı onayladık.Amaaa herkesin önerdiği sezeryan öyle basit bişey değil ben keşke suniyi deneseydimde sezeryan olmasaydım dedim bunu çok rahat bi doğummuş gibi dayatmalarını o yüzden hiç anlamıyorum.

Daha doğum yapmadınız, belki benim gibi mecburiyetten sezeryan olacaksınız ama herkes aynı ağrıyı yaşamıyormuş o yüzden şimdiden bunları düşünmeyin.Vakti geldiğinde normal yada sezeryan bi şekilde kucağınıza alacaksınız inşallah o yüzden kendinize stres yapmayın derim.

Bizim kordon oğlumun kollarına ve boynuna dolanmıştı bu yüzden bebek aşağı inmedi.Ama normal doğum içimde bir uhdedir bana nasip olmadı sizlere olur inşallah..

inş normal doğum yaparsın canım kendisi normal doğum yapamadığı için sana söylenmiş ben ce kafana takma at ggitsin normal doğur çatır çatır görsün sezeryan kolay 5 dklık cnm bende sezeryan yapıcam ama benim kulak zarım yırtık olduğu için en güzeli normal doğum bütün pisliklerden arınıyosun cnm

amaaaan canım kendi becerememiş kimse yapamasın istiyor bence,hiç kulak asma.ben de senin gibi normal olmasını çok istiyorum ama sezeryan ihtimali var malesef,son ayda kesinleşecek.ne güzel gider doğumunu yaparsın 2 gün sonra ayaktasın bundan güzeli olur mu,öncesinde 1 gün de acıyı sancıyı çekiveririz nolucak?ben bir apandisit ameliyatı oldum 10 gün sonrasında bi hapşursam gözlerimden yaşlar boşanıyordu acıdan,sezeryanı o yüzden aklıma bile getirmek istemiyorum ama kısmet tabi zorunluluk olursa boynumuz kıldan ince.

Ne yazık ki son yıllarda normal doğum yapmak; "kahramanlık, salaklık, boşuna acı" gibi kavramlarla anılır oldu kadınlar arasında.. Yapamayanlar yapanları, yapanlar yapamayanları eleştirdiğinden heralde..

Herkesin metabolizması, durumu, ağrı eşiği farklı.. Buna bağlı olarak da tecrübesi farklı.. "Ay ben çok acı çektim" diye başlayan cümleler "sen de çok acı çekeceksin" anlamına gelmiyor. Çekeceksek de çekeriz. "Ben demiştim"in gururunu duymak da o kişinin yapısıdır ne diyeyim.

"Doğumunuzu nasıl istersiniz" gibi bir lükse(!) sahipsek sonucu bizi ilgilendirir. Tercihlerimize saygı duyulsun. Akıbetimizle ilgili yorumlar da kendilerine kalsın :)

Ya birak kuzenin konussun cnmm benim hicc kulak asmaa o güzelim caninla bebeginide sIkmaa ..
eskiden sezeryan diye biseymi varmiss .. herkez evde ebeyle dogum yapiomus ..
o devirde yasasaymis kuzenin desene korkudan cocuk bile yapmazmiss

bidaha öyle sacma sapan konusursa sende bu lafi yapisdir ona ..

herkez istedigi gibi dogumunu yapa bilir .. bu biz annelerin kendi tercih ve secimleri..
hani özell hayat deniliyor ya ahanda buu tam kendisi ..
egerki bebek tehlikedeyse veya annenin catisi darsa tabikide sezeryan olmasi cok mantikli ..
ama hic bi saglik sorunu yoksa vede anne kendiside istiyorsa normal dogum bu acidan daha uygun ..
öyle 3.sahislarin dediklerine bakilsaydii hopppaaaa her cocuk 40.haftasini anne karninda doldurmadan sezeryanla alinirdi ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…