Sinav stresim var bu sene. Ama insan bu kadar guclu bi kulak sesinin psikolojik nedenden olduguna inanamiyor. Ilk norolojiye gidip sonra doktora psikiyatriye gitmem fayda saglar mi diye sorarim. Tesekkurler.Merhabalar..
Eger kulak MR ı cektirmedigim icin bilmiyorum ben ama bende de boyun duzlesmesi ve fitik baslangici var. Ama kesinlikle psikolojik bunun sebebi.. bunu da nöroloji doktorunun bana acikladigi sekilde aciklayayim.. vucudun butun sinir ve stresi boyunda yogunlasiyormus yani insan sinirli ve stresli oldugunda bu stres ve sinir en fazla boyun kaslarini damarlarini ve sinirlerini etkiliyormus kulaga ve beyne giden damarlarin hepsi de boyundan gectigi icin boyuna vuran stres ve gerginlik en cok bu damarlari etkiliyor. Boynumuzdan aort damari da geciyor sizin kulaginizda duydugunuz kalp sesi de bu damarlardan geliyor zaten damarlae gergin oldugu icin bu sesi duyuyorsunuz. Doktor bana bu aciklamayi yapti ve psikyatri bolumune yonlendirdi ben de ilaci birakali 3 ay olmustu zaten daha dusuk dozda tekrae basladm su an hicbir sikayetim yok. Noroloji doktoru size verilen psikyatrik ilaclar uzerinizdeki stresi azalttigi icin boyun bolgesini de rahatlatiyor boylelikle damarlarda rahatliyor dedi yani olay bu yonuyle psikolojik. Biliyorsunuz ki beynimiz cok guclu ve kaygilarimiz bizi yaniltiyor bu nedenle psikyatriste gitmenizi oneririm