Kul yasattigini yasamadan olmezmis.. gercekten oyle mi?

Ben inanıyorum ve hem kendimde hem de çevremde çok kez şahit oldum. Allah şaşırtmasın, kötülerle karşılaştırmasın. Allah’a havale edin. Mutlaka cezasını bulur ama siz görmeyebilirsiniz hatta kendisi bile bu yaptığından dolayı cezalandırıldığını anlamayabilir ama mutlaka ilahi adalet işler, mutlaka.

demet akalının çok sevdiğim bir sözü vardır “yarına kalsa da yanına kalmaz”

boşverin kızlar böyle durumlarda gamsız geniş biri olmak gerekiyormuş ben de bunu öğrendim.
Üzerinden yillar geçti ama hala böyle olamadim maalesef canim .hakkimi yediler üzdüler çok kirdilar beni

ben ben
2 tane deli divane aşık sevgilim vardı
telefon açıp aylarca ğladılar artık telefonlarına çıkmıyor arkadaşlarla gülüyordum
senin yüzünden yanlız kaldım kimse ile görüşemiyorum çünkü aklımda fikrimde sen varsın insanlardan kaçıyorum ama yanlız kalmaktanda korkuyorum derlerdi yalvarıyorum sevmesende belki seversin ne olur deneyelim derlerdi telefonu suratlarına kapatırdım
(2004-2005 deoldu bunlar)

şimdi 30 yaşında evde kaldım
etrafımda herkes evlendi çocuklandı ben yanlız kaldım ve yanlız kalmaktan korkuyorum
son 3 yıldır arada bunlara şahit olan arkadaşlarım kardeşlerim hatırlatırım
biri intihar etmişti arkadaşları telefon açıp yalvardı ben mi dedim
boş yere aramayın beni dedim kapattım telefonu arkadaşı tekrar arayıp
yanlızlıktan çırpınarak öl inşallah bu çocuk senin yüzünden hayat enerjisini neşesini kaybetti sen beterini yaşa deyip telefonu kapatmıştı bazen hatırlayıp üzülürüm

Canim rabbimize siğinalim .inşallahno yapanda bir gün bulacak.Allah zalimleri sevmez ve cezalarini vermede acele etmez Allah sadece erteler ama zamani gelince o da görecektir.Allah verdikçe azan şaşiran kul da cezasini görecektir.Ayetlerde de bu var zaten.

ne üzücü bu son cümle... peki neden istemiyodun, gerçekten hoşlanmadığın birimiydi yoksa kendince şımarıklık mı yapmıştın ?

Hiç öyle şeyler olmuyor yapanın yanına her zaman kar kalıyor
Ben Allah a havale ediyorum kötü bişey yaşadığımda

15-16 yaşında yaşadıklarınız bugünün sebebi olamaz bence. Lütfen vicdan yapmayın bu yüzden. Ergenlikte hangimiz platonik aşık olmadık, aşk acısı çekmedik, çektirmedik ki. Size ruh sağlığı iyi olmayan biri denk gelmiş maalesef. Bence ne o bedduaya üzülün ne de şu an evlenememiş olmanıza. Hala gençsiniz ve eminim kısmetiniz de bir yerlerde sizi bekliyor.

bu arada konuyla ilgili olarak,
evet ne yaşattıysa illa onu yaşamaz ama yaşattığını çeker mutlaka insan..

daha pazar günü arkadaşımın bana söylediklerinden sonra bu yorumunuz ilaç oldu teşekkür ederim

Ben çok inanıyorum onlarca defa da şahit oldum ilahi adalete
Sizinki çok eften püften bir mesele ama ben gerçek can kırıklığından bahsedıyorum..

Üzerinden yillar geçti ama hala böyle olamadim maalesef canim .hakkimi yediler üzdüler çok kirdilar beni
herkes kırılıyor ve üzülüyor. en güvendiğin insandan yiyorsu silleyi. 3 yıl birlikteliğin ardından sözlendim, sözlendikten birkaç ay sonra söz attım hem de acı bir şekilde. ciddi anlamda psikolojik sorunlar yaşadım, kendime olan güvenimi kaybettim en kötüsü artık kendimi sevmiyordum. bunların hepsi birer süreç geçiyor sonra ama o an ne hissettiğini asla unutmuyorsun. hani her şeyi unutursun ismini bile, ama o adını koyamadığın hissi unutamıyorsun sadece alışıyorsun. hayallerin en ciddiyete varmış noktasında aldım darbeyi. yani sevgililik sürecinde olsaydı evet yine zordu ama söz artık belli ciddiyete erişmişsin yaza evleneceksin. ama yine de şükrediyorum, peki ya evlendikten sonra bilseydim? çok daha kötü. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez, sabır sabır sabır. hayırlısı böyleymiş diyip geçmeyi, canımı sıkmamayı öğrendim patavatsızca soru soran kişilere. ama hepsi birer tecrübe. bir bakmışsın hayat daha iyilerini çıkarmış karşına, layığını. şükrediyorum iyi ki bitmiş iyi ki onları yaşamışım, çünkü bu yolun sonunda sevgilim varmış. ben ona ulaşmışım oyunu kazanmışım ben önüme bakarım artık

sen neler yaşadın anlatmak ister misin?

Bu kadar kinciliği ben anlamiyorum. Bu dunyada neler yasaniyor. Boyle en ufak seyde insanlar cezalandirilsaydi ayakta adam kalmazdi. Siz cok mu mukemmelsiniz? Hata yapmayacaginizin garantisi mi var?

Seninle iliski istemiyor diye baskasiyla neden olmasin?
Şunu da bir ögrenin, iliski istemiyorum, evlilik dusunmuyorum demek " seninle istemiyorum" demektir. Sonsuza kadar yalniz kalacagim demek degil.
Insanlara sizi aldatacak firsat vermeyin, ikide bir affediyorsan senin sorunun bu.

Gerçek olabilir ama yaşadıysa da ben görmedim :)

Çünkü benim hesabım ahirete kaldı. Şu an kabir azabı çektiğini umut ediyorum..

Onunla olsaydım demiyorum sadece küçük bir mutluluk dilerdim. Ona kötü şeyler olsun da demiyorum. Çünkü ben onun içinde olduğunu sandığım aslında kendi hayal dünyamdaki iyiliği sevdim. İçten içe hâlâ o iyi demek istiyorum. Böyle olmayınca daha da pisleşince durumlar toparlayamadım. İş hayatımda da çok çok büyük bir aksilik başıma geldi.İstatistiksel olarak 10000-15000de bir olacak durum yaşayınca herkes sustu kaldı bu kızı buluyor gerçekten diye. Hayırlısı deyip duruyorum ama tek başıma aynı döngüdeyim. Hayatımda ilk kez seveceğim birini bekliyorum böyle büyük bir istekle. Yoluma gideyim istiyorum. Düzgün insan çıksa da ben de silip atsam her şeyimi. Teşekkürler değerli yorumunuz için.

Çocuklardan çıkmasına çok üzüldüm. Her iki duruma da şahit olmuşsun gerçekten. Sizi de tebrik ederim 50kilo vermek büyük başarı maşallah.

Evet ilk sorunuzun cevabını da bulamıyorum mesela. Düşündükçe daha çok inancımı yitiriyorum bunları.

Kul yaşattığını yaşamadan ölmez düşüncesini haşa allahın işine karışmak gibi görüyorum. Allahın adaletine iman eden insan böyle hep bana hep bana hisler beslememeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…