Kul yasattigini yasamadan olmezmis.. gercekten oyle mi?

Kalp kıranın birgün kalbi kırılır. Bunu siz biz bilemeyiz belkş uzaktan herşeyi güzel gözükür ama o da kendince hayatta bedeller öder. Allah ın adaletinden şüphe edilmez. O elbet görür. Adalet aslında gördüğümüzün ötesinde sağlanmıştır. Benim bundan hiç şüphem yok. Yarına kalır ama yanına kalmaz..

Başınıza her ne musibet gelirse, kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder.Sura 30. Ayet

İnanırım, yaşadım.
Yaşattığımı bizzat yaşadım, bana yapanlar da yaşadı.
Etme bulma dünyası.
Ben ettim, buldum yani.

Hani diyorsunuz ya öyle olsaydı böyle olsaydı diye siz neyin sizin için en güzel olacağını bilemezsiniz. Diyorsunuz ya şuan mutsuzum belki o zaman çok daha mutsuz olacaktınız. İstediğimiz herşey bizim için iyi olmayabilir bizim bunu çözebilecel bir kabiliyetimiz yok. Birşey olmuyorsa en iyisi budur bence buna kendinizi inandırın. Bazen ohh iyi ki böyle olmuş diyebiliriz hayat bize gösterir sonucu ama bazen de biz görmeyiz ama adalet çoktan sağlanmıştır.

Boyle durum yasadiysaniz yazabilir misiniz? su gunlerde o kadar ihtiyacim var ki.
kalp kirikligi baska birsey
Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.İbrahim Suresi 42. Ayet

Ben obezdim 50 kilo verdim. Beni aşağılayan, önümde tatlı yiyip sen şişkosun diyen adamın 2 tane kilolu çocuğu var aynısını başkaları yapıyor o çocuklara. Hep ağlıyorum bana yaptığını çocukları yaşıyor üzülüyorum. Bu kişi komşumuz. Bana dediklerinin aynısını canımı çok acıtan şeyler yapardı aynısını evlatları yaşıyor.

Bir diğeri de ben evlilik yolunda ilerlerken terk ettim. Hazır değilim diye. Beni çok seviyordu. Aynısını ben bu sene yaşadım. Aileler tanıştı herşey güzeldi bir anda evliliğe hazır değilim diye terk etti.

Yani ilahi adalet denen kavramı yaşayanlar oluyor evet ama sizin yaşayacağınızın garantisi yok, çok üzgünüm sizi anlıyorum. Ben de aldatıldım, eski sevgilim şu an beni aldattığı kişiyle değil ama başka bir kızla birlikteydi en son gayet de mutlulardı. Benim de ilişkim var, ben de mutluyum hatta "İyi ki olmamış onunla" diyebiliyorum. Bunu diyebilmek için başımdan kötü bir ilişki daha geçmesi gerekti ama dediğim gibi her insan sizi mutsuz ettiği için mutsuz olacak diye bir şey yok. İlahi adalet beklemektense kendi mutluluğunuz için uğraşın derim.

Canım senin sorunun ne biliyor musun? Mutluluğu dışarıda arıyorsun. Yani sana kötülük yapan insanların da kötü duruma düşmesini en azından pişman olmasını kendince bir totem haline getirmişsin; bu durum yaşanırsa her şeyin düzeleceğine inanıyorsun tamamen kendini buna endekslemişsin. O yüzden dış kontrol odağın da herkesin başına gelebilecek/gelmiş olan şeyleri gözünde büyütmeni sağlıyor. Başıma iyi şeyler gelsin diye o insanı affetme, prangalarından kurtulmak için affet ya da affetme. "Ne hali varsa görsün" diyebil.

Başkaları için iyi olma, onlar için iyilik güzellik falan dileme. Çünkü içinden gelen şey bu değil ne olursa olsun ve ruhunu zehirliyorsun böyle. Kendin için bir şeyler yap, kafanı dağıtacak bir hobi bul, yeni bir çevre edinmeye çalış. Paran varsa yurt dışı turlarına çık, Interbus/Interrail yap. Hayatını yaşa, sen umursamadıkça o kötü enerji uzaklaşacak inan.

Ben öyle olduğuna inanıyorum.ama söyle ki bir olay oldu ve siz gerçekten üstünüze düşen herseyi yaptınız,Üzgün olsanız da gerisini Allah a bıraktınız o zaman karşı taraf da mutlaka yaşar.ama şu aşk konusunda falan bilemicem.o an insan kötü hissediyor olabilir,belki de ilerisi için bu size daha iyi olacaktır,belki iyi ki de yaşadım diyeceksiniz.karşı tarafın mutluluğunu değil kendiniz için olabilecek güzel şeyleri düşünün.

Olabilirde olmayabilirde
Aç bırakılan afrikalı çocuklara bu hayatı reva gören kapital dünya yaşattıklarını yaşayacak mı
Her insanın başına iyi ve kötü şeyler gelir karşındakinin yaşadığı kötü olaylara odaklanıp aha bana yaşattı oda yaşadı derseniz doğru sayılırsınız

Böyle şeylere pek inanmam. Hele hele gönül ilişkilerinde hiç inanmam.
İlahi adalet varsa, hayvan ve çocuklar gibi savunmasız canlılara yapılan kötülükler için vardır bence. Ben bunlar için olsun dilerim.

Yoksa artık ayağı taşa değen, birilerine ah edip sonuç bekler oldu. Koca koca insanlar kendi akıllarını kullanmayıp seçtiği insanların, hayatının sorumluluğunu Allah'a havale eder oldu. Çok abartılır oldu ilahi adalet meselesi yani. O kadar da değil.

Emin değilim, bilim gibi bir şey değil ki bu, belli verilerin sonucunda aynı sonuçlar alınsın. =))
Ama şuna inanıyorum, bir insan kötüyse, kendi kötülüğü dönüp dolaşıp bir gün kendine zarar verir. Gençlik dönemlerimde benim çok uğraşan, arkamdan dedikodu kazanı kaynatan akrabalar vardı. Neden? Çünkü her dediklerine evet demedim, okumak istedim, baskılara baş kaldırdım, erkek arkadaşlarım vardı, bunu erkeklerle sürtüyora kadar götürdüler. Adım da ailenin kara lekesine çıktı. Neyse şuan Allah'a şükür çok rahat, huzurlu, mutlu bir hayatım var. Benimle uğraşıp duran cemaate bakıyorum, hala birilerinin dedikodusunu yapma derdinde, av arıyorlar, kendi hayatlarında hala huzur yok. O yüzden ben intikama da çok inanmam. Kötü insanlar, sizin için kendilerinden intikam da alıyorlar. Tek yapmanız gereken umursamayıp, uzak kalmak, kendi mutluluğunuzun peşinden koşmak.

Var. Aradan cok zaman gecse bile var. Bize cok zarar veren biri vardi. Biz sabrettik ve Allah sonunda o kisiyi bizim kapıya muhtac etti. Böyle durumlarda en önemlisi sabırlı olup hatalara düşmemek.

Eften püften bir mesele. Sunu yasatsa nolur size yasatmasa nolur. Hata sizde ki boyle adamlarla birlikte oluyorsunuz. Sanki baska adam yok

Dunya kucuklugunden. Sevgilim bir hafta sonra baskasini buldu ah edeyim,kaynanam agzini acti ah edeyim, gorumcem surdan kalk suraya otur dedi ah edeyim. Abidik gubidik meseleden ilahi adalet bekliyorlar. Kimse de demiyor ki yoksulun elinden lokmasini alan,hayvanlara eziyet eden,colugu cocugu magdur eden,sapiklar,ahlaksizlar,yuzsuzler cezasini bulsun.

Bahane sunmuş size sonuçta sevgiliyken aldatmamış üstünüzde bi hakkı olmamış boşverin gitsin olmuyorsa vardır bir hayır allah daha iyilerini çıkarır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…