• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçükken okuyup çok etkilendiğiniz kitaplar...

Sanıyorum 9 yaşındaydım..Babamın tavsiyesi üzerine "küçük prens"i okumuştum..
Çok etkilemişti beni..

Yıllar sonra tekrar okuduğumda aynı şekilde etkilendiğim, çok özel bir kitap benim için "küçük prens"

Bir de "pıtırcık" serisi vardı..Çok severdim..Çok eğlenceliydi..
Pıtırcık pazara gidiyor
Pıtırcığın boya kalemleri...

Güzel günlerdi:61:

9 yaşımda ilk okuduğum kitap stephen king in "O" suydu .... iyykk o neydi la öyle... 25 yaşıma geldim hala palyaço görmeye dayanamam... burdan ablama sesleniyorum; tamam anladik entelsin... de, insan azicik düşünür bu çocuğun bu yaşta böyle roman okumasına acep izin vermekle iyi mi ettim diye...
Tamam itiraf etmek gerekir ise; İvit ben de anormal çocukluğu olan bir sosyopattim bir zamanlar... o kitap sırf kapak resmi yüzünden okunulmustu çünkü...

Senin ablanla benim abimi tanıştırmalı zira 9-10 yaşlarım S.King'in tüm kitaplarını okuyarak geçmişti.
Ya hani konusu kendi gözü yok diye herkesin gözünü oyan kitap hangisiydi?

Sanıyorum 9 yaşındaydım..Babamın tavsiyesi üzerine "küçük prens"i okumuştum..
Çok etkilemişti beni..

:52::52::52:Bu kitap benim tüm psikolojik sorunlarımın(narsist,nevrotik,şizofren) sebebidir.

ilkokul da ÇOCUK KALBİ VE ŞEKER PORTAKALI
ve ortaokulda
suç ve ceza /dostoyevski
raskolnikova aşık bitirdim kitabı ve orta okul yıllarımı çürüttü raskolnikov aşkı:))

Can yayınlarından Pıtırcık serisi vardı. Defalarca okumuştum. Çok severdim.
Yeniden serisini tamamlıyorum şimdi, yeni kitaplar da eklenmiş :))

Ayşegül serisine bayılırdım, resimlerine hele... gazeteler verirdi o zaman. eski kitaplarını çok aradım ama yok hiçbir kitabevinde :(((
şimdi YKY yeniden çıkarmış ama baskı kalitesi eskisini kesinlikle tutmuyor. bir de bir sürü kitap eklemiş seriye.
bazı kitapları ise, farklı kitaplardan toplayarak yapmış. 3.sf da Ayşegül kısacık saçlı, 4.sf da saçlar belinde... çok özensiz olmuş, YKY kalitesine yakışmamış maalesef...

Dünya masallarının klasiklerini de çok severek okurdum. Mavi Sakal vardı, onu sevmemiştim. Çocuklara uygun değil.

Ömer Seyfettin Kaşağı-Diyet
İlk okuma kitaplarından olmamalı, çok üzülmüştüm.

ortaokulda da Agatha Christie çok okurdum.

yıllardır okumak istediğim ve okuyamadığım Küçük Prens var. :26:

Ayşegül serisi, şeker portakalı, küçük prens, sefiller, demiryolu çocukları, kaşağı... Bir de unutamadığım hikayeler, masallar var; ağustos böceğiyle karınca, fareli köyün kavalcısı, nasrettin hoca, keloğlan, bremen mızıkacıları, çizmeli kedi, uyuyan güzel, pamuk prenses, kül kedisi... Çocukluğuma mı döndüm nedir :))

İlkokul 5ti sanırım Küçük Vampir Serisini okumuştum 8-10 kitaplık bir seri sanırım fantastik romanlara olan aşkımı o seri yarattı benim iyi ki okumuşum :54:

Senin ablanla benim abimi tanıştırmalı zira 9-10 yaşlarım S.King'in tüm kitaplarını okuyarak geçmişti.
Ya hani konusu kendi gözü yok diye herkesin gözünü oyan kitap hangisiydi?

ha ha :D yazarın 20den fazla kitabını okudum ama öyle bir konu hatırlamıyorum.. atlamışım onu.. ama o MEDYUM da konusu geçen şişman kadın cesedini hatırlarsın.. ben 3-5 ay banyoya girmeden önce ışığı açıp söndürürdüm bizde de varsa yokolsun diye.. paradoksa gel.. koskoca hayalet ışıktan korkçak sankim :D kapasite sınırlarda..

Martı Jonathan Livingston (yazılışı doğru mu hatırlayamadım) ortaokulda okumuştum. Çok etkilenmiştim. Daha küçükken çok etkilendiğim bir roman olmadı, Sefiller'i okuduğumu hatırlıyorum o da çocuk romanı yapıldığı için incecikti.

Ben herhalde doğru düzgün roman okumaya ortaokulda başlamıştım hep Stephan King okurdum hala da çok severim o adamın değişik bir hayal gücü var.

Muzaffer İzgü - Zıkkımın Kökü

Vasconcelos - Şeker Portakalı

Ayşegül serisi

Eklentiler

• $zikkiminkoku-2.jpg
    $zikkiminkoku-2.jpg
    28,4 KB · Görüntüleme: 96
  • $53585-yil-sifir-darbe-hazir-muzaffer-izgu.jpg
    $53585-yil-sifir-darbe-hazir-muzaffer-izgu.jpg
    48,3 KB · Görüntüleme: 90
Ortaokul yıllarımda okumuştum, Gülten Dayıoğlu- sekizinci Renk. Şimdi de öğrencilerime tavsiye ediyorum. :1:

Sihirli Ufuklar - Ayten Onay

Iki ya da üç kardeştiler karyolalari sihirliydi ve o karyolanin üstünde ucmadiklari yer yoktu ahh canım sıkıldıkça okurdum macera gelirdi o zaman o kitap bana ordan kaldı ucma merakı :-)
Rüyalarımda hep uçarım gerçek olsa keşke B-)

gülten dayıoğlu- ben büyüyünce ve kıyamet çiçekleri psikolojimi bozmuşlardı.

Back