• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçükken okuyup çok etkilendiğiniz kitaplar...

küçük vampir....diye bi katapdan çok etkilenmiştim..
bide bi seri vardı ama hatırlayamıyorum..ingiliz bi yazarı vardı..
3 serisini okuyup bayılmıştım

ama isimleri hiç hatırlayamıyorum ya...:((
yazrın ismi tom du sanırım:37:
offf ne çabuk yaşlandım...

küçükken Yaşar Kemal'in bütün kitaplarını büyük zevkle severek hissederek yazdıklarını, uzun tasvirlerini, bayılarak okumuştum, ardına Tolstoy, Hugo, Balzac ve Dostoyevski'nin bütün kitapları başta olmak üzere dünya klasikleri..

Uçtu uçtu ali uçtu - Muzaffer İzgü

9753081510.jpg

Gülten Dayıoğlu - Dört Kardeştiler

41812dortkardestilerb.jpg

İki yıl okul tatili-Jules Verne

ikiyilokultatili2010121.jpg

Denizler altında 20000 fersah - Jules Verne

82906610.jpg

$kc3bcc3a7c3bck-vampir-kitap.jpg $kc3bcc3a7c3bck-vampir-kitap.jpg $kc3bcc3a7c3bck-vampir-kitap.jpg

küçük vampirden çok etkilenmiştim..3 yada 4. sınıfa gidiyodum sınıfın kitaplığından almıştım o yaşta acayip bi hayal dünyası olduğu için resmen olayları yaşıyodum kafamda sonra koca kazık olana kdarda devam ettm bütün seriyi okudum...

ilkokul 2 ye giderken küçük prensi okumuştum ve çok etkilenmiştimçyakın zamanda tekrar okumayı düşünüyorum çünkü kitabın bazı yerler dışında hiçbir şey anımsayamıyorum maalesef
6. sınıfa giderkense şeker portakalını okumuştum ve gerçekten Zeze çocuk kalbimi feci sarsmıştı

ayşegül serisi her zaman favorimdi.resimleri beni büyürler, kendini zevkle ve büyük bir mutlulukla okuturdu.

Ayşegüllere bayılırdım, resimleri çok güzeldi bikere. Sonra ben daha okumayı öğrenmemişken annem bana Andersen'den masalları, peterpan'ı ve Hobbit'i okumuştu onları da çok severdim. Daha sonra ben 11 yaşındayken Harry Potterler çıktı halen çok severim o seriyi ama resmen ömrümü yedi, 15-16 yaşıma kadar geceleri Hogwartsa olduğumu hayal edip öyle uyurdum düşünün yani. Bir de Ömer Seyfettin de etkilemiştir beni ama kötü anlamda, çok korkardım onun kitaplarından, yok adamlar kollarını keser, yok insanların evine kesik başlar yollarlar filan çocuk kitabı değil o adamın kitapları kesinlikle. Bir de Öğretmeni kim öptü vardı çocuk kitabı zannedip almışlardı bana Türkiyeden Almanyaya kaçan, ya da iş için giden orada işsizlik maaşı için dil öğrenmeye çalışan insanlar vardı. Bazıları işkence görmüştü bazıları maddi sıkıntılar çekmişti gelmeden önce sonrada Almanyada eziliyorlardı filan. O da çok cicili bicili bir kapağa sahip ama çocuklar için çok kafa karıştırıcı bir kitap.

Bi de iki kitap daha var şimdi aklıma gelen isimlerini bilmiyorum hatırlayan varsa ve söylerse çok mutlu olurum. 1.si Lübnan gibi biryerde geçiyordu Rıfat Ilgaz kitapları gibi bir çocuğun kenar mahallesinde yaşadığı komik olayları anlatıyordu. Bi bölümünde mahallelerindeki ünlü kasaba iki turist geldi diye kasap çok heyecanlanıyordu sonra hazırladığı ete yanlarında getirdikleri ketçaptan sürdüklerinde çok sinirlenip onları kovuyordu.

2. kitapta da Türkiyeye faydası olmuş ama çok tanınmayan insanların hayat öyküleri vardı. Kömürü ilk bulan adam, Türkiyede ilk kez çay yetiştiriciliği yapan adam vs. onların hayat hikayeleri vardı. Hem büyükler hem de çocuklar için çok özel olabilecek kitaplar bu son bahsettiğim ikisi, tekrar okumak istiyorum ama annem sağolsun birilerine verdiği için bulamıyorum artık evde, hatırlayan birileri varsa ve bana isimlerini söylerse çok mutlu olurum.

Son düzenleme:
9 yaşımda ilk okuduğum kitap stephen king in "O" suydu .... iyykk o neydi la öyle... 25 yaşıma geldim hala palyaço görmeye dayanamam... burdan ablama sesleniyorum; tamam anladik entelsin... de, insan azicik düşünür bu çocuğun bu yaşta böyle roman okumasına acep izin vermekle iyi mi ettim diye...
Tamam itiraf etmek gerekir ise; İvit ben de anormal çocukluğu olan bir sosyopattim bir zamanlar... o kitap sırf kapak resmi yüzünden okunulmustu çünkü...

Çatı $ca.jpg o yaşlarda okumamam gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum açıkçası psikolojik dram etkisi var.

Son düzenleme:
gülten dayıoglu yeşil kiraz 1 ve 2 lise çagındaki kızlara tavsiye ederim...

yaşıma hiç uygun olmadığı halde "gülünün solduğu akşam" ı okumuş ve çok etkilenmiştim

samed behrengi- kargalar...
richard bach- martı....
afacan beşler-enid blyton...
dünyanın merkezine yolculuk-jules verne
şamatalı köy - yazarını unuttum marcel ayme olabilir :31:

Neden bilmiyorum ama Hasan Latif Sarıyüce'nin "Evime Dönüyorum" isimli kitabı çok etkilemişti beni. 8-9 yaşlarındaydım ve bu kitabı iki defa okumuştum :)
bir de Bir Şeftali Bin Şeftali - Samed Behrengi

Back