Bende babamın babası öldüğünde hiç ağlamamıştım...inşallah hatırlamaz ama travma olarak yaşanan şeyler çok net olmasa da hatırlanıyor.
benim hatırladıklarım taciz türü şeyler değil, baba tarafımın bana kötü davranışları, sevilmediğimi hissettirmeleri mesela.
söz söz aklımda hepsi.
o yüzden babaannem öldüğünde ağlamadım.
Konu fake olsa bile, olmayan şeyler mi bu anlatılanlar ? En azından gözü açılır herkesin, daha bi duyarlı olunur. Bu gerçek olmasa ne yazar, her yer böyle gerçeklikle dolu, daha yeni cinayetler yaşanmadı mı bu sebepten. Fake olduğunu düşünmesem de bu konu her türlü tartışılması gereken bir konuBilemiyorum konu sahibi teyzenin her dediklerini hepsini hatırlıyorr hepsiniii
Ewettt kesin...Tabii ki hatırlayacakçocuklarda ağır travmatık sonuçlar oluşturuyor bu gibi durumlar. O çocuğun içinde ne fırtınalar kopuyordur bir bilsenız.
Ya orası bir gerçek neler duyuyoruz fakat, aynı yaş grubunda oğlum olduğu için bu kadar net hatırlamasına şaşırdım...Konu fake olsa bile, olmayan şeyler mi bu anlatılanlar ? En azından gözü açılır herkesin, daha bi duyarlı olunur. Bu gerçek olmasa ne yazar, her yer böyle gerçeklikle dolu, daha yeni cinayetler yaşanmadı mı bu sebepten. Fake olduğunu düşünmesem de bu konu her türlü tartışılması gereken bir konu
benimde kızım var benimde sakınasım geliyor babasından.tuhaf ama artık okadar bozdularki insanların psikolojisini.kendimi suçlu hissediyorum böyle davrandığım için
Hatırlar gerçekten. İnsan yakın zamanı unutuyor neleri hatırlıyor. 3 yaşlarımdan görüntüler var benim aklımda. Travmatik olmayanlar bile. Travma bazen beynin gizli yerlerine öteleniyor bazense unutulmuyor.Ya orası bir gerçek neler duyuyoruz fakat, aynı yaş grubunda oğlum olduğu için bu kadar net hatırlamasına şaşırdım...
Durum bu!!
Bende babamın babası öldüğünde hiç ağlamamıştım...
Yaa 5 yaşındasınız we bunların hepsini hatırlıyor musunuz gerçekten...
Teyzelerinizin o laflarını herşeyini bu kadar net hatırlayabiliyor musunuz yanii?????
Bilmiyorum ama ben burda biraz tereddüt ettim doğrumu bu konu diye...
Yaniii aynı yaş grubunda OĞLUM var benim...
23 yaşına geldiği zaman babasının onca laflarını sizin gibi hatırlayacaksa ben buna çok sewinirim açıkcası...
Ya doğru mu bu konu offff
allaha şükür öyle düşünecek bir insan falan değil ama insan çekiniyor nedense.bunu yazınca bile kendimi suçlu hissettimdediğim gibi benim oğlum var ama..
baba zaten ya can parçası, yapmaması lazım, insanın aklı almıyor.
ama yok mu örnek...
Konu sahibinin bayramda bile o kaltak teyzesine gitmemesi lazım...Hatırlar gerçekten. İnsan yakın zamanı unutuyor neleri hatırlıyor. 3 yaşlarımdan görüntüler var benim aklımda. Travmatik olmayanlar bile. Travma bazen beynin gizli yerlerine öteleniyor bazense unutulmuyor.
Genç kız bile değldim, 5 yaşındaydım dul kelimesinin kötü olduğunu biliyordım ama ne anlama geldiğini bilmiyordum...
Teyzem yobaz ve cahil bir insandır, hala da öyle.3-4 YIL önce teyzemle tartıştık, sebep de kız kardeşimin erkek arkadaşı olması (annem vefat etti, babam da yurt dışında kendince vazife görmüş) fazla üstüme gelmişti, işte dayına söylerim size haddinizi bildirir diye bir laf etti, ben de "tacizci sapık adamla mı korkutuyorsun beni herkese anlatırım" dedim...
Bana şunu dedi ONU KARISI BU SEBEPLE BOŞAMAZ AMA SENLE KİMSE EVLENMEZ SANA KİMSE EKMEK BİLE VERMEZ. O kadar kötü oldum ki ağzıma gelen bütün küfürleri saydım anneannem aldı teli o yaşlı kadına da saydım...büyük dayım barıştırdı bizi, konu kapandı ama ben unutamadım hala kafamda çınlanıyor...böyle işte
Teyzem ile de samimi değiliz ayda yılda bir gideriz bayram seyranda...
O olaydan sonra görüştük. Son 3-4 yıldır görüşmüyoruz, biz büyüdük iş güç sahibi olduk sonra hepten koptu bayramdan bayrama ancak gidersek o da..karakter olarak da çok anlaşabildiğim biri değil
Cehalete veriyorum, çünkü evdeki sülaledeki herkes dayıma tepki koydu, anneannem kendi evladından tiksindi kız bile istemeye gitmedi, kızdı bana bunu yaptığı için ama bana da böyle davranmaktan geri durmadılar, işte ne yapacağını bilememe, cahillik adı her neyse...
Benim abim canım ciğerim bana Babalık yapan insan... Değil böyle birsey göreyim hissetsem dahi sıkar atarım gırtlağını. Evet siz ne kadar kabul etmesenızde annenizde de var hatabakın tek değilsiniz ben varım daha bırsuru kadın... Biliyorum çok zor anlatmak mümkün değil. Acı cektirmeyin kendinize. Merak edıyorum çocuğu var mı p şahsın?
Ahh çok dertlisiniz bu konuda anlaşılan. Merak etmeyin siz dilemesenizde o çocuk düşman olacak. Hiç bir çocuk bize kendisini ısmarlamıyor, bı anlık zevk yada isteyerek yahut istemeyerek dünyaya getırıyoruz. Yazık kı o minikler bizleri yani anne ve babalarını seçemiyor.Ewettt kesin...
İnş babasına düşman olurr büyüyünce
Hayatım sakınmak değilki tedbir almak mevla öyle nefis vermişki erkek milletine ben alıyorum elime lifi oğlumun bacak aralarını yıkıyorum bunun tersi olsaydı kızım olsaydı ve babasının o şekil yıkadığını bilseydim .olmaz izin veremezdim.dikkat ederdim. zor bu işlerr.bunu ben de düşünüyorum bazen.
oğlum var benim de ama..
oğlumun alt değişiminde eşim de yardımcı olurdu çoğu zaman.
ama kızım olsaydı o da bu kadar istekli olur muydu kızının altını değiştirmeye? ya da ben ister miydim?
ben mi yanlış düşünüyorum , kız çocuğunu babadan sakınmak....
ama öyle şeyler de duyuyoruz ki....
Lütfen o teyzenizle bir daha görüşmeyin, bayramda bile gitmeyinn..Keşke böyle bir şey hiç olmamış olsaydı gerçek olmamasını isterdim.
Buna çoğu kişi şaşırıyor ama ben 2 yaşından itibaren parça parça olsa da çoğu şeyi hatırlıyorum oynadığımız oynları oyuncalarımızı izledğim çizgi filmleri babamın annemin söylediği şeyleri hastalanışlarımı komşularımızı yani günlük hayatımızı da hatırlıyorum sadece travmatik şeyleri değil...yurt dışında doğdum ve 4 yaşındayken ailevi sorunlar sebebi ile türkiyeye döndük annemle, bütün olan biten olayları, hepsini hatırlıyorum annemle babamın kavgalarını yani kişiden kişiye belki değişir ama benim gibi de bir sürü insan vardır. Ablam da 2 yaşından itibaren hatırlıyor mesela. Kardeşim daha büyükkenki hallerini hatırlıyor.
Hatta çok küçükken evin önünde yangın görmüştüm büyük bir ateş gibi gelmişti bana bunu bile hatırlıyorum merdivenlerin ne kadar yüksek geldiğini hatırlıyorum. O olayı da babama anlatmıştım gerçekten de öyle bir şey olmuş babam nasıl hatırladığıma şaşırdı o zaman 18 aylıktın dedi.
Bence de.. Cesaret gerek biraz çok fazla sarsmışlar. Küçükken verilen o güvensizlik var ya, insanın içine bir şekilde oturuyor, özgüvenini yıkıyor. Ufacık olaylar bile.Konu sahibinin bayramda bile o kaltak teyzesine gitmemesi lazım...
unu kazanms buyuk kizi kucuk kizida okulda farketmis rehber ogretmen..Ne diyosun yahu öz kızına mı
YABANCI ülkede mi oldu bu peki yoksa türkiyede mi..
Aynen öylee çok doğruuAhh çok dertlisiniz bu konuda anlaşılan. Merak etmeyin siz dilemesenizde o çocuk düşman olacak. Hiç bir çocuk bize kendisini ısmarlamıyor, bı anlık zevk yada isteyerek yahut istemeyerek dünyaya getırıyoruz. Yazık kı o minikler bizleri yani anne ve babalarını seçemiyor.