Anket KÜÇÜK İLÇEYE ALIŞAMADIM

Evlenmeden önce buna iyi karar vermeliydiniz eşinizin ailesinden çok işi orada burada sizin konunuza benzer bir konu açmıştı bir bayan kardeşlerimle aynı şehirde olmak istiyorum ailemin olduğu şehirde yaşamak istiyorum diyordu yıllar boyu alışamamış tabi eşi de verdiği sözü tutmuş ve taşınmışlar gel gel diyen kardeşleri yüzüne bakmamış eşi de kurulu olduğu düzendeki işini bırakıp buraya yerleşince ekonomik olarak çok zorlanmışlar borçdayız diyordu hiç böyle bir şeye girişme karar vermek için geç kalmışsın çocuğun olunca daha çok alışırsın

benden tavsiye, yaşadığınız yere yakın biraz daha büyük bir ilçe varsa, mesela 100-200 bin nüfuslu, oraya taşının derim. hem eşiniz işinden dolayı mağdur olmaz hem siz de rahat edersiniz

ne iş yapıyor? iş ve şehir değiştirmek kolay mı? alışamıyorum diye bişey yok, alışmaya zorlayacaksınız kendinizi. kabul etmişsiniz sonuçta.

Eşiniz memur mu? Tayinle kolayca yer değiştirebilecek mi?
Yoksa esnaf mı? Başka yere gitse işlerini yoluna koyması zaman alacak mı?
Hangi sektörde?
Aylarca para kazanamama riskiniz var mı?

KEPÇE OPARATÖR'Ü ÇALIŞAN
İnsanlar İstanbul dan kaçıyor. Biz bile eşimin memleketine taşınma planları yapıyoruz. Çoluk çocuğun olduğunda küçük yerde büyütmesi daha güzel ve güvenli diye düşünüyorum. Aş, iş neredeyse ev orasıdır

Evlenmissin sen artik, cocuk oyuncagi mi bu? Basta kabul ettim de sonra alisamadim, gitmek istiyorum. E adamin isi orada, ne yapsin? Buyumeden evlenmeyin ya.

Adamın işi gücü ordaymış, İstanbul’da ev kuracağım diyip sonradan ilçeye yerleşmemiş her şey belliymiş baştan. Evlilik yapmadan evvel bunları düşünmüş olmalıydınız. Çocukça davranışlar evlilik temellerini sarsar.

Ne güzel çocuk oyuncağı gibi ben burada rahat edemedim gidelim. Eminim evlenmeden önce ailen ne diller dökmüştür de sen ''Hayır, ben onu çok seviyorum?'' diye karşı çıkmışsındır.
Küçük bir ilçeden kimse kalkıp da İstanbul'a kolay kolay taşınmaz. Hayat pahalılığı, trafik, tekrar iş bulmak ya da kurmak.. Bunlar hep problem.

Şimdi küçük bir kız çocuğu gibi davranmayı bırakın da, mevcut olduğunuz yerde mutlu olmaya, kendiniz için birşeyler yapmaya çaba harcayın...

Yani neresi olduğuna bağlı ama benim de hayalim küçük bir yere yerleşmek. Doğa, Huzur, arabasız, trafiksiz her yer yürüme mesafesinde oh mis gibi hayat.
Tabi sizin açınızdan bir de şu var. Eş ailesi. O durum hayallerimde hiç yok. Belki de sizi sıkan onların varlığıdır.

Baştan kabul etmemeliydiniz. Şimdi eşiniz kabul etmese haklı yani.

Hayat toz pembe zaten. Buraya alışamadım oraya gidelim, orayı sevmedim buraya dönelim. İşler kucak açmış gideceğiniz yerde sizi bekliyor zaten. İstanbulda hiç işsiz yok, geçim sıkıntısı çeken yok. Küçük yerde yaşayanlar sıkıntıdan patlarken istanbullular her akşam o parti senin bu etkinlik benim geziyor.

Evlilik ehliyete tabi olsun lütfen ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…