Küçük Düşün Büyük Olsun!

Akıllı kadının hali bir baska oluyor İnşallah en kısa zamanda tamamlar sağlıkla huzurla mutlulukla oturursunuz Annen de akıllı kadın. Haklı gerçekten yerine aynısını koyamadiktan sonra ne gerek var.Maceraya gerek yok

Bakalım emekliler gibi kök maaş üzerinden mi yapacaklar seyyanen üzerinden mi ona göre bir yol cizilir.Ocak ayini bende sabırsızlıkla bekliyorum .İyi bir zam yaparlar inşallah gerçi bu enflasyon karşında alım gücü çok düşük kalıyor enflasyonun hızına yetişemiyoruz. Bu devirde ne alırsan kar devamlı zamlanıyorlar .Geçen lavanin döküm tencerelerine bakmıştım 1500 TL demişti.Çok ağırdı kaldiramadim.Kullanmasi biraz zor gibi geldi

Bugun 4 e kadar 1 lokma yiyemedim.
Yatakdan kalktim gece babam annemi cagirmis annem köfte istiyor dedi.
Köfte yaptim kizarttim salata yaptim.
Erbaslara kahvalti verdim kahvalti sofrasini birakip ciktik.
Annemi hast. Bıraktik oglani yurda..
Eve gelmemiz 7 oldu
Yataklar bile ortadaydi.
Orda 4 de yemek yedim ancak benim basim bi dön.
Dedim bana bisi oluyor restrontdakiler bile panik yaptı ayaga kalkıp geri düştüm sandalyeye.
Ayran icirdiler kolonya bisiler kendime geldim.
Tansiyonum düştü muhtemel birden yedim.
Belkide kan sekerim bilmiyorum.

Bende fire vermeye basladım eror!
Eşim soylendi sen bizide dusunmuyorsun artık kendini geçtin bırak dedi.
Arkamizda cocuk var yapma dedi.
Annemede bisi söyleyemedim.
Yarin kardesime sen git hast. Dedim annemin ihtiyaci olabilir biyopsi günü yarın.
Halamla kızı gelecek aen yapma bisi dediler.
Biz gelince yaparız
Sadece sofrayi toparlayip mak. Attim bıraktım herseyi bok götürsün cidden bittim artık.

Oglanlada hic ilgilenemedim diye kafama taktım.
Mozaik pasta yaptım dün yedirmedim bile unuttum
Depoya inmistim oranin isigini falan acik birakip cikmisim kac gundur yaniyormus aksam geldiler hırsız mi girdi dediler (girmisti daha önce) acaba
Dedim benim kafa gidik ben unutmusumdur.
Ben unutmusum.
Cidden Allah kimseyi oralara dusurmesin yatanada bakanada zor
Arkasinda perisan olduk biz
Kardesimin dedigi cok dogru bizi hastalik kosturmaca degil babam yoruyor..
Istekleri tee ordan bitmiyor
Annemi birakmiyor ki baskasi kalsin az yanında.
Kadın biraz burayida toparlassın.
Ben cocukla ne yapim cocugum mafoluyor.
Yarin icin arkadasima rica ettim 2 saatlik evimi toparlıcam biraz kizla dururmusun dedim bilmiyordu babamı durumları.
Sagolsun gelecek sabah

Yapma telli böyle ,dörde kadar yememek ne demek eşin çok haklı .Aç aç sağa git sola git Sakarya"ya git gel derken tansiyonun düşmüştür çok yüklenme kendine .Halanla kızinin gelmesine sevindim biraz sahip çıkarlar sende rahatlarsın Aşırı yükleniyorsun kendine

Kardesinidemi yanında istemiyor

Kardesinidemi yanında istemiyor
Anlasamiyorlar babam kimseyle anlasamiyor.
Halamıda istemiyor
Annemide niye aramis biliyormusun refakatcın yok diye refakatci yemegi vermemisler aç kaldım diye aramış
Cunku annemin yemegini o yiyormus.
Simdi biz napalım buna?
Kendi kendine yapiyor

Kostururdum hep ama bu fazla geldi bünyeme
Farkındayım ama şuan çekip çevirecek bir ben varım.
Kardesimde beceremiyor izah ediyorum anlatiyorum hep anlatana kadar ben yapim diyorum.
Bak canı o yaptigim tavuktan istemis becerememiste beni beklemis o da.
Geldim abla yapamadim yaparmisin dedi.
Nasil diyip yapamam.
Biz toktuk ona yaptım napim.
Keske evli olsaydi en azından karısı olurdu başında

Bizimkiler de aynı yemişler
Düğünümüze 3 ay kala annesi gilin oturduğu ev borcu bitti halbuki o parayla bir araba yada yatırım yapardı şuan bende sıkılmazdım kosullarım daha rahat olurdı
Hala aynılar hala arkamdan iş çeviriyor kaynanam bugün söylendim durdum
Canımı sıkıyor artık bu kadın

İyi geceler kızlar,
Yine gece uyku öncesi öksürüğü tuttu. İki gündür böyle. Tabi iki gündür geç saatte birşeyler de yiyor onun etkisi de büyük.yarın yeniden düzen oluşturmam lazım.
Özel sigortamızın günü iki gün önce doldu.
Yeniden yaptıracak eşim ama arar bu hafta biraz pazarlık yaparım dedi
Zaten çocukcerrahisi ve çocuk gastroenterolojiyi karşılamıyordu.
Büyükçekmece hastanesinden randevu aldım. Prof dr muş. Haftaya götüreceğim.
Bugün kuzenimle eşi kahvaltı yapınca gittiler.
Biz de Elayla materyallerle yerli malı haftası için birşeyler yapıyorduk.
Eşim dedi çıkalım biraz gezeriz dedi.Arabanın lambaları da değiştirecekmiş.
O arabayı beklerken biz çarşıya gittik gezmeye. Takıcı tokacı gezdik :)
Ela yine aldı,tokamız zaten hiç yoktu çekmecede iki raf dolu.
Arabanın işibitince avm ye geçtik.
Yemek yedik.Elayı tramboline bindirdik.bayağıdır binmemişti çok mutluyum çok teşekkür ederim yedi durdu.
Trambolindeyken benim yüreğim hopluyor ya.
Oradan markete gittik. Alışveriş yaptık.
Eve geçtik.
Avm çok kalabalıktı oyun yerine girilecek gibi değildi. Trambolinde de sıra bekledik.

Benim eşimde çok kazanmış yemiş. Birikimi benimle öğrendi.
Bugün yiyeyim yarını düşünmeyeyim mantığındaydı.
Tanıştık borcu vardı,evlendik borcu vardı
Arabası da vardı fakat sattırmıştım.Borcunu ödettim o parayla Bir süre sonra yeniden araba aldı.
Nişanlıyken de diğer arabayı sattı parasını bana verdi.
Bende arttı eksilmedi :)
Ama düğün öncesi verdim para bitti..
Ve evlendiğimizin ilk günü altınları bozup borca yatırdık. Teyzesine dayısına kardeşine düğünde altın ve bilezik takması için paravermiş.kıyafetlerini o almış.
İlk zamanlar teyzesi bilikte gezerken birşey görürdü bana derdi sen sonra al bunu parasını veririm. Vermezdi de. Yani parasında değilim ama hep ondan bizden beklerlerdi. Ve eşim de hep onları düşünme derdindeydi.
Tabi sonra yıllar geçti, değişti eşim.
Eladan sonra daha da değişti. Artık önceliği kızımıza veriyor öncelik evini düşünüyor.
Teyze de eskisi gibi değil.
Ben işi bırakınca teyzesi de beklentiye girmiyor. Aksine çoğu zaman dayı teyze Elaya harçlık bırakırlar.
Ailesinde teyze çalışmıyordu, eltim çalışmıyordu tek çalışan kadın bendim. Eltim ilk bir yıl olmadan işten çıktı. O da haklı. Babasının evinde oturuyorlar niye çalışsın.
Ben de şimdi niye çalışayım heder edeyim kendimi.zaten çocuğuma bakacak kimsem de yok bu şehirde.
Zamanında gördüm çok şeyi. Zora sokmama gerek yok.

Lellim biraz dinlen. Bazı sorumlulukları kendilerine vermeye çalış. Yıpranıyorsun.
Arkadaş candır ya, benim ailem burada değil.
Teyzeye de açıkcası çok minnet etmek istemiyorum zaten evlerimiz uzak.
Bir işim olsa arkadaşlara bıraktım elayı, yardıma ihtiyacım olsa yine arkadaşlarım vardı yakın. Sağolsunlar yaptılar.
Yaptım da hep. Bilmeyeni sildim gitti.
Yakın olsam Alyaya ben de bakardım inan.
Böyle zamanlar insanın insana en çoook ihtiyacı olduğu zaman

Aç kalmamdan tansiyonun düşmüştür. Ee bir de yorgunsun uykusuzsun.
Bırak bok götürsün yahuuu.
Daha geçen okudum yazdığını, bu telaşta mutfak dolabımı ne birşey siliyorsun
Ben günlük telaşımda bile yapanıyorum onu. Özel zaman ayırıyorum

Lavanın döküm tavasını 50-60 tl ye almıştık yıllar önce. İyiki almışızmı desek bilemedim.
Ama tek pişman olduğum eşim ev borcunun son ayı gitti difriz,klima ve robot süpürge aldı. Koltuğu da değiştirsekmi dedi. Yok bunları ödeyelim değiştiririz dedim.niye dedimki ahh kafam. Şimdi güç yetmiyor maşallah fiyatlar uçtu. Aldığın kar bu dönemde.

İlkokulda yüksek ihtimal devlet düsünüyorum cıkarım isten gerekirse.
İlkokullar suan bile asırı fiyatlı.
Tek basıma kaldıramam onu.
Bizim de şuanki kara kara düşündüğümüz konu o konu.
Ev alıyorsunuz ya muhakkak o bölgedeki okulları araştır canım. Biz hiç okullara bakmamıştık. Çocuk yoktu aklımıza gelmediki.
Yakın okula göndermeyi istemiyoruz.
Hayırlısı bakalım.
Sen annene yakın olmayacakmısın, yeni ev orada galiba. O sana avantaj olur. Rahatça çalışabilirsin.
Kardeşim özel okuldan devlete kendi çalıştığı okula geçirdi yeğenimi.
Geçen kardeşimle konuştuk, boşuna ilkokulda orada başlatmışım. O paraları boşuna yığmışım.çocuğum okuldan soğumuştu gitmek istemiyordu. Bu yıl gayet de mutlu gidiyor okula ve hevesi var seviyor okulunu öğretmenini dedi.
Sanırım okul seçimi konusunda okuldan çok öğretmen daha etkili.

En iyisini demiş, benim kafadan annen :)
Ben çalışırken eşimin maaş ve harcamasının hesabını yapardım kontrol ederdim her ay.
Çoğu zaman da parayı savurmadına,borca girmesine sinirlenip kendimi yerdim.adam borca girmeden rahat uyuyamıyordu ahahafha
İşi bırakınca bıraktım herşeyi ona ohh ya kafam rahat. Relaxx.
O düşünsün borçlanırsa da kendi tasalansın. Sadece dediğim şey; evimi vermem borcun olursa arabayı satıp ödersin
Bana para versin, kara kara o düşünsün artık.

Aileden gelme sanırım senin eşinin babasida yapıyormuş
Evet canım, eşimin kardeşi de (erkek o da) yapar yemek.
Babası zaten devlet demir yollarından emekliydi.Emekli olduktan sonra asosta otelde aşçılık yapıyordu. Şimdi çalışmıyor.
Yani meslek haline gelmiş ailede
Masterchef favori izlediği program. Ben hiç izlemem.

tr_lelli abla Allah şifa versin . İnşallah her şey düzene girecek. Sen de haklısın annene kardeşine destek olmak istiyorsun anlıyorum. Kendini yıpratma lütfen biraz dinlen. Bak sen de bir evin sahibisin. Sen de hasta olursan kim bakacak? Eşin var çocukların var. Halanı da dahil et bu koşuşturmalara. Onun da canı, kanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…