Küçük Düşün Büyük Olsun!

Neyse alışverişimi yaptım. Beni aldılar eve geldik. Hazırlığa başladım.
Ela bir yandan annneee işin bittimi. Annee oyun oynayalım.
Sabah pöffflemiştim yok diye sözümü geri aldım bir an :)
Ve bugün keyif yapmamın maliyeti çok oldu. İşe koşturdum bir yandan bir yandan Elayla oynadım.tabi babası maç izledi.
Açım açım diye gezdi beyefendi.Atıştır işte misafir gelecek. Ya bu diyeti iyice zorlaştırdı işimi. Yemek var dolapta diyorum yemem diyor.
At iki parça bişey ağzına, fazla olurmuş diyetine.
Böreği pişirdim poğaça pişirdim salatadan da verdim zıkkımlandı😂😂😂
Çay demledim kendi almadı ben de vermedim valla. Zaten Elayı oynatıyorım bir de çayı da servis yapacak değilim. Alıversin bir zahmet.
Saat 9 da misafirimiz geldi. Trafikten dolayı biraz geciktiler.
Çay kahve sohbet. Günü bitirdik.

Az sonra da bakacağım Elaya kıyafet.Bir elbise 800 tl. Yani kaç defa giyiyorlar.
Bugün işyerine giderken giydirdiğim kazağı geçen yıl almıştım. Bir kez giydirdim.
Okul sıcak çok kalın giydiremiyorum.
Yazık değilmi verilen paralara.
Elbet alınır ama varken alıp yığmak bana saçma geliyır. Çok hoşuma giden birşey olduğunda alıyorum. Ama sırf almış olmak için almıyorum

Nokta atışı gibi olmuş gercektende eşlerinin durumu iyi .Hatta birisinin eşinin anneannesinden üç katlı villa kaldı .İki tane daha miras yoluyla ev var ama iki tanede kendileri krediyle aldı onuda kocası ödüyor .Arabayida kocası aldı milyonluk araba. Erkek işyerinin arabasını kullanıyor kadının bir eli yağda bir eli balda üstüne haftasonlari yemekleri kocası yaparmış Allah'ın sevdiği kulu gerçekten
Benim eşim de hafta sonu yemek yapar,eşimin babası da bize geldiğinde yemek yapar.ama aileden kimsenin bir evi bile yok. Düşün bugün kazanmış bugün yemişler.
Olmaz alamazlar anlarım. Ama kazanmışlarda zamanında.
Bir tek eşim ev aldı o da benim zorumla.
Kardeşi de eşinin babasının evinde oturuyor.
Babası teyzesi dayısu kirada oturuyor.
Benim ailemde herkesin kendi gücüyle aldığı evi var. Emekli maaşı ile geçinip gidiyorlar.
Yani ne varki neyi yiyelim kız 😅
Bulmuşuz çulsuzları 😝 ahahahahaaa😂

Selam
Bugun kahvaltidan sonra kavga dövüş kartını aldım adamın.
Kızla avmye gittim bir bot aldık 1000tl
Maviden sweat istedi 500tl
Gratise girdi 250tl
Ordan çarşıya indik lcwdan esofmn altı ve bardak aldı şekilli sukullu 500tl
Kirtasiyede 200tl kitapçıya 400tl bayıldık 3000 yakın harcadik geldik eve baya bisey almam artık kiza
Amma da harcamissinoz diyor. Dedim ben onu her ay harciyorum hiç sordunmuydu dedim
Küçük etkinlik masası vardi 100tlye verdim birine
Katı meyve sikacagi ve çalışma masasını Satmaya çalışıyorum bakalım.
Eşimin kartı bende, inan varya kesim tarihi yaklaşınca alışverişimi erteliyorum.
Ama yaranamıyoruz adamlara.
Bu ay kartı cozutayım da görsün.
Hemen gelir ne aldınki bu kadar çok geldi kart diye söyler.
Tabi haberi yok ne fiyatlardan, ne aldığım kıyafet vs şeylerden.
Her yıl sürekli çocuğuna sıfırdan kıyafet alan insanlar anlar ama benim eşim anlamaz. Çünkü 6 yıldır hep kıyafet geliyor kardeşimden.

Canım babanda nefes sorunu olduğu için yatıryorlar..Hastanede çalıştığım için ki bize gelen hastaların çoğu baban gibi akciğer hastaları:KK43:oradan biliyorum..Sanırım babanda koahda var..Kanda oksijenimdüşüksr satırasyonu düşüktür.Evde duramaz.Hastanede olması inan daha iyi ..Saturasyonu normale dönerse taburcu edebilirler cnım..inşallah tedaviyle hayılrısı ile sağlığına kavuşsun tez vakitte 🤲
Benim de okuyunca aklıma ilk koah geldi ama birşey diyemedim. Sadece şu sigarayı içmese keşke diyebildim.
Gerçekten koahın en büyük düşmanı sigara.
Ama yaşlıya laf anlatmak gerçekten zor.

Bende koah diye düşündüm..Ama neticede yara var diyorlarsa ne olduğunu anlamaları için atlamamak için biyopsi ve pet istemişerdir canım..Babamında öyle oldu..kan değerlerinde bir değeri anormal çıktı..Abimde ondan şüphelenip toraks bt tomografi istedi..İlk orada zaten görüldü:KK43:Sonrada tam ne olduğunu anlamak için biypsi ve pet:KK43:Rabbim hayırı sonuçkar çıkarsın inş..Babam ne sigara içer ne içki hayatı boyunca:KK43:İşte en çokda ondan şaşırdık kaldık şok olduk:KK43:Ama işte olacağı varsa oluyor demkki:KK43:
kızlar akciğer kanseri olup yaşlı olduğu halde kurtulan birini tanıyorum. 6 yıl geçmiştir. Gayet iyi sağlığı yerinde. Lenf kanseri olup kurtulan da var. İyi düşünelim iyi olsun.
Gerçekten çağımızın en yaygın hastalığı kanser malesef. Geçmişte böyle olacak diyorlardı oldu.
Ama artık tıp daha da gelişmiş.
İnşallah sağlıklarına biran önce kavuşurlar🤲
Burada çok şükür sağlığına kavuştu diye yazarsınız

İyi geceler kızlar,
Sizden sonra ocağı sildim. Dışarı çıktım. Markete gidecektim eşim aradı. Gelmek üzerelermiş.
O ara telefonda dedi niye ince giydirdin kızı üşüdüm dedi. Ben de senim kıyafet takıntından olabilirmi dedim. İşyeri sıcak dedin. Yok şunu giydir şöyle giydir şu renk giydir. Valla bezdiriyor. Bir yere özellikle iş yerine götürürken iyice inceliyor. Neyse kapattık telefonu geri aradım. Birdaha şunu giydir şöyle niye giydirdin böyle niye giydirdin diye söylenme. Ben rahat olacağı ve soğuksa üşümeyeceği şeyleri giydirmeye çalışıyorum ama sen hep mırın kırın ettiğin için böyle oluyor dedim. Bir de savunmaya geçti. Yoksa alsaymışım kıyafet. Montu bile kısa geliyırmuş. Daha dün kış bitti niye alıyorsun diyordun günaydın dedim. Valla yarın alıcam beğendiğim kıyafetleri çatır çatır ödesin. Haketmiyormu kızlar. Ben kıyafet var diye idare etmeye çalışıyorum. Eğer çok beğendiğim şeyler olursa alıyorum. Sonuçta yığınla kıyafeti var. İnanın varya sadece kafife taytı 10 taneye yakın var. Pantolon hiç almadım. Kardeşimin verdikleri var.Çünkü okulda tayt eşofman elbise etek. Rahat tuvalete gireceği şeyler giydirin denilmişti.
Yani anlayacağınız dolap tıka basa dolu.
Hala zorla para harca diyor.
Beresine bile laf etti. Sırf konuşmuş olmak için konuşuyor.4 tane beresi var yetmezmi.
Neymiş kulakları kapanmıyormuş.Atkı verdim. Mumyalayayımmı çocuğu😅
Aman neyse işte beni bezdiren tarafı da bu çenesi. Biliyorsunuz.
İşyeri olduğu için özeniyor kızım güzel gözüksün bak ne güzel giyinmiş özenmiş desinler diye .Harca diyorsa harca gitsin canına minnet

Annem aksam üzeri geldi babam git demiş
Yani nasil dedi bilmiyoruz ama her an telf. Gelir diyede diken uzerindeyiz
Halam aramis annemi annem gelme demis.
Bugun benide aradi kızım gelim mi diye.
Beni sokmazlarmış dedi seside kötüydü dedim hala gerek yok cok zor durumda kalirsam ararım.
Çünkü halamı tanıyorum biliyorum 2 eli kanda olsa gelir bizim için sever bizi.
Günahını aldım annem gelme demis kadına.
Hatta aksam annem gelince yine aradı gelsem gostermezlermi bana bana diye.
Annemde biyopsi pet cekilsin duruma göre kartimla sen girersin dedi.
Ama anneme asistan doktor kötü hastalık denen o seyi demis :KK43:
Neye dayanarak söylemis bilmiyorum.
Yani nasıl neye göre görüyorlar bunu söylüyorlar
Biliyorlar mı acaba direk pet biyopsi de olmadan.
Yarin sabah kardesim gidecek anneme dedim sen aksama kadar gitme acil bir durum olmazsa aksam biz bırakırız seni.
Uyusun dinlensin eger soylendigi gibiyse napıcaz nolcak tedavi ne sekilde olacak evresi ne düşün dusun dur :KK43:
canim biopsi olmadan nasil böyle birsey derki? Bence hic akliniza bile getirmeyin

Beni sokmazlarmış dedi seside kötüydü dedim hala gerek yok cok zor durumda kalirsam ararım.
Yarin sabah kardesim gidecek anneme dedim sen aksama kadar gitme acil bir durum olmazsa aksam biz bırakırız seni.
Uyusun dinlensin eger soylendigi gibiyse napıcaz nolcak tedavi ne sekilde olacak evresi ne düşün dusun dur :KK43:
Onlar her ihtimali düşünüp araştırıyorlardir gece yatamiyor dediğinde aklıma KOAH gelmişti.annemde KOAH hastasıydı gece çok öksürürdü

Benim eşim de hafta sonu yemek yapar,eşimin babası da bize geldiğinde yemek yapar.ama aileden kimsenin bir evi bile yok. Düşün bugün kazanmış bugün yemişler.
Olmaz alamazlar anlarım. Ama kazanmışlarda zamanında.
Bir tek eşim ev aldı o da benim zorumla.
Kardeşi de eşinin babasının evinde oturuyor.
Babası teyzesi dayısu kirada oturuyor.
Benim ailemde herkesin kendi gücüyle aldığı evi var. Emekli maaşı ile geçinip gidiyorlar.
Yani ne varki neyi yiyelim kız 😅
Bulmuşuz çulsuzları 😝 ahahahahaaa😂
Aileden gelme sanırım senin eşinin babasida yapıyormuş

Allah razı olsun sağolsun aramış halan ama annen gelme demiş . Gelse babanada moral olur aslında .Biyopsi sonucu kaç günde çıkıyor acaba. Biyopsiden ciğer filminden anlaşılır diye düşünüyorum

Benim emekliliğim geldi aslında baybi ama emekli olunca maaşlarımız yarı yarıya düşüyor
Vallahi en iyisini yapıyorsun 😄😊Kızından hiç kısma ne güzel okulunu seviyorsa mutluysa devam etsin😍 yazın bir sürü hobi evde durup ne yapacak

Bundan sonra bende öyle olmak istiyorum .Gelsin kargolar gelsin çeyrekler .Ne için çalışıyoruz birazda mükafatını görelim.

Oturduğumuz ev 2+1 sığmakta zorlanıyoruz birde kirada 3+1 var .3+1 olan asansörsüz onu satalım yeni bir 3+1 alalım geniş evde oturalım 2+1 ide kiraya verelim diyor .Bana evler gösteriyor şu kadar fiyatı diyor ama ben artık bıktım kredi ödemekten .Yeter yani.

Kendi ödeyecekse kendi buyursun beni katmasın .Evde de yardımcı değil zaten birazda kendimi düşüneyim .Altın almak seyahatlere çıkmak kendim için bol alışveriş yapmak arada bir temizlik için yardımcı almak istiyorum

Birde şöyle bir fikri var kafasında .Evi satalım ya da kredi çekelim kamyon alayım marketlere mal taşıyayım şimdiki işi bırakayım o işi yapayım sen emekli ol evde dur diyor.Ona güvenip işi bırakmamı istiyor sanki çok güvenilecek maddi manevi beni taşıyacak bir insanmış gibi.Kamyon bozulacak sigortası muayenesi bilmem neyi bir sürü masrafı çıkacak benden para isteyecek

Bazen ev işine yardım etmediği için hem erkek hem kadın gibi olduğumdan, kadın olduğumu anlayayım ,iş olayını yarıya düşüreyim ,sadece evde kalayım ,ev işi yapayım kafama göre takılayım hem evde hem işte yorulmayayım diye emeklimi olsam artık diyorum
Ben evlendiğimden beri vardiyalı calıstıgı icin koci,cok bireysel bi hayatım vardı.Herseyi kendim yapayım,nasılsa sen yap dicek diye sormazdım bile.1 yıldır is atıyırm üzerine valla daha mutluyum.
Bak bu ev isinde kolumu kaldırdım desem yalan😅Allah carpar.
Evleri buldu,evrakları topladı,kredilerle ugrastı,eksperlerle ugrastı.
Evi aldım ben gidiyom dese hacı hakkındır sen ugrastın derim o derece dkslslzk
Gitti ici yıkık ev buldu ,hic karısmıyorm,giittim baktım aa manzarası güzelmis dedim.
Yapsın gitcem otuurcam.
Cidden kafam rahat.
Ben bi Alya konusunda ona bırakamıyorm herseyi.
O da benim pimpiriklenmem.
Simdi serviisi falan degiscsk,onlar bende.
İs bölümü önemli.
Ben sahsen ev satıp ise girmem eger bikac evim yoksa,is ev aldırır mı tekrar sonunda ona bakarım.
Benim babamda bi ara köydeki evi satıp isi büyüteyim dedi.
Annem nezaman alırsın tahmini bana burdan ev peki dedi?Uludagda bizim köy,burdan alamayız bidaha ev dedi babam .Ozman otur oturdugun yere dedi annem😅

Bugun okadar zorlandim ki oturdum agladım artık.
Halam gelcekti güya gelmedi.
Ki en guvendiklerimdendir.
Ben ondan bisi istemiyorum kizin yaninda dursa yeterdi bana.
Ki hic bir isi yok kizi var evde yapiyo isi gücü torun falanda bakmıyor.
Cok ama cok zoruma gitti
Zaten kimsemiz yok babam ve halam.
Anne tarafimdan kimseye soylemedim dayim falan bilse gelir ama ne bilim halam yani tek kardesi babam..
Bugunu asla ama asla unutmicam.
Hala aglıyorum.

Babama esofman almam lazimdi anneminkileri yolladim gunduz dusunun okadqr zor durumda kaldim(esim ve kardesiminkiler dar geliyor)
Aksamda hava asiri esiyordu kardesim dedi abla cocukda hasta olursa napcan hemen gidin gelin biz oyalariz dedi (avm girince cok aglicakti cikarken zaten 15dk durduk avm de hemen buldum aldim)
Ordan hastaneye gec arabayi park et annemi bul et tabi yarim saatden fazla oyalandik kizin çisi gelmis tek yapamiyor utaniyor ozellikle erkeklerden babasina bile sakın gelme diyor yaparken tuvalete ya da lazimligina.
Kardesimler var diye yapmamis tutmaya calismis.
Kardesim üzülmüş yani o durumda öyle olmasina. Utanmış gidin demiş
Abla bırak yapma hicbisi dedi o da kızdı bana.
Napim dedim siz becerip alamıyorsunuz annememi yüklenicez hep kadin nereye yetissin. Zaten gözleri yüzü hic iyi degildi.
Halam gelseydi kizla dursaydi ben hepsini hallederdim.
Hem agliyorum hem annemin mutfak dolabini siliyorum.
Ama bugüne tarih attım asla unutmicam
Pazartesi biyopsi alınıp pet cekilcekmis sonrasinda.
Allahım bana güc kuvvet ver hasta olmim diye dua ediyorum ağlarkende.
Kimseye minnet etmek istemiyorum en yakınım bunu yaptı bana elalemden daha medet ummam.
Ya hep birlikde hasta olur yatarız ya da kalan sağlar isine bakar.
Ama cok ruzgar yedim hemen ilac ictim.
Ihlamur icip portakal yiyip yatıcam.
Hasta olmamam lazim. Gerekirse vitamin serum alırım neyse artık.
Boynumda iyi değil.
Kardesime dedim yarin sen gidiyorsun annem dinleniyor hic ık mık yok.
Annemde hasta olursa naparız.
Ben kac parcaya bölinim.
Babam ariyor görüntülü hava maskesi yüzünde aglıyor.
Ben ona teselli veriyorum.
Burda cocuk pacamda
Allahım güç kuvvet ver.
Ahh yaa😐
Allah güc kuvvet versin lellimm🙏
Keske yakın olaydık😕
Evdeydim bu hafta gelir bakardım ben ya😕

Baby benim hep dediğim şey, çalışsam özel okula gönderirdim. Belki maaşımın çoğu okula giderdi ama devlet okulları yarım gün çalışan anneye çok zor.
Hem sınıflar daha kalabalık olur. Ekstra okul harici birşeyler spor yüzme jimnastik gibi şeyler yapmaya fırsat yok.
En iyisini söylemişsin
İlkokulda yüksek ihtimal devlet düsünüyorum cıkarım isten gerekirse.
İlkokullar suan bile asırı fiyatlı.
Tek basıma kaldıramam onu.

Güzel bir pazar günü olsun hepimize, kahvaltılar yapıldı daha önceden hazırladığım sarma-dolmayı pişirdim kızlarımda karnıyarık istediler onu da pişirdim şimdi oturdum bir makinada çamaşır yıkanıyor. Eşimle hesap kitap yapıcaktık boşver dedim maaşını bir görelim ondan sonra yaparız. Birazdan kızımla dışarı çıkıcaz aslında sadece ekmek alıcaz ama hava güneşli biraz yürürüz. Yarın temizlik var stresi bu günden vuruyor, her hafta yaptığın şey diyorum ama pazartesi günü temizliği beni çok hırpalıyor yapıcaz başka çare yok. Şimdi döküm tencere ve tava bakıcam uzun zamandır istiyorum ertelemek istemiyorum yeni yıldan sonra pahalı olucak bu halleri ile de pahalı ama alıcam kararlıyım. Kredi kartı tavan oldu şimdiden bu benim yüzümden olmadı diyorum hayat çok pahalı dün pazar da çok pahalıydı ama mecbur alınıyor öncelik hep gıdamız oluyor. Fırsat yaratmaya çalışıyorum bazen almak için muhtemelen taksitle alırım vade farkı koyucaklar ama alıcam.

kızlar akciğer kanseri olup yaşlı olduğu halde kurtulan birini tanıyorum. 6 yıl geçmiştir. Gayet iyi sağlığı yerinde. Lenf kanseri olup kurtulan da var. İyi düşünelim iyi olsun.
Gerçekten çağımızın en yaygın hastalığı kanser malesef. Geçmişte böyle olacak diyorlardı oldu.
Ama artık tıp daha da gelişmiş.
İnşallah sağlıklarına biran önce kavuşurlar🤲
Burada çok şükür sağlığına kavuştu diye yazarsınız
İnşallah canımbenim ya🤲🤲Tüm dualarımız babalarımız ve böyle şifa bekleyen tüm hastalarımıxa inş🤲🤲

Canım doktorlar az çok şeklinden bile tahmin edebiliyor:KK43:Babamında öyle oldu:KK43:o yüzden atlamamak adına yaptırıyoşardır peti de :KK43:

X