Küçük Düşün Büyük Olsun!

tr_lelli tr_lelli çok geçmiş olsun lellim. Dikkat et canım yediğine içtiğine bir süre uzun aç kalma, performansını etkiliyor düşünmekten yorulursun birde üstüne iki evi birden temizlemen cabası iş yap ama o an ne yapılacaksa onu yap diğerleri beklesin. Sen iyi ol ki herkes iyi olsun. Allah yar ve yardımcın olsun.

Hepimize güzel bir hafta olsun, güzel haberlerin en güzellerini almak nasip olsun bizlere. Ev kırklandı bu gün, akşam için dünden kalanlar var onları yeriz dün iki öğün yedik bu güne kaldı yemekler. Markete gittim ekmek, çikolata ıvır zıvır aldım bazen canım çok istiyor abur cubur yemek. Biriktirdiğim parayı saydım daha az artık yeni yıldan sonra birşeyler bakarım birikime devam. Lava döküm tava ben de almıştım 4 yıl oluyor alalı tam 3.5 kilo ağırlığında ocağın üstüne bile iki elimle koyuyordum ama bir köfte pişiriyordum mangaldan güzel oluyordu. Dün aldım istediklerimi ben daha çok setten ziyade bana lazım olan parçaları aldım. İki küçük sahan, bir tava ve bir de kapaklı tencere beğenerek aldım inşallah memnun kalırım.

Aç kalmamdan tansiyonun düşmüştür. Ee bir de yorgunsun uykusuzsun.
Bırak bok götürsün yahuuu.
Daha geçen okudum yazdığını, bu telaşta mutfak dolabımı ne birşey siliyorsun 😁
Ben günlük telaşımda bile yapanıyorum onu. Özel zaman ayırıyorum 😅
Ugrasmasam biseyle kafama takarım.
O da benim gözüme batar zaten gördükçe

Benim eşimde çok kazanmış yemiş. Birikimi benimle öğrendi.
Bugün yiyeyim yarını düşünmeyeyim mantığındaydı.
Tanıştık borcu vardı,evlendik borcu vardı😂
Arabası da vardı fakat sattırmıştım.Borcunu ödettim o parayla Bir süre sonra yeniden araba aldı.
Nişanlıyken de diğer arabayı sattı parasını bana verdi.
Bende arttı eksilmedi :)
Ama düğün öncesi verdim para bitti..
Ve evlendiğimizin ilk günü altınları bozup borca yatırdık. Teyzesine dayısına kardeşine düğünde altın ve bilezik takması için paravermiş.kıyafetlerini o almış.
İlk zamanlar teyzesi bilikte gezerken birşey görürdü bana derdi sen sonra al bunu parasını veririm. Vermezdi de. Yani parasında değilim ama hep ondan bizden beklerlerdi. Ve eşim de hep onları düşünme derdindeydi.
Tabi sonra yıllar geçti, değişti eşim.
Eladan sonra daha da değişti. Artık önceliği kızımıza veriyor öncelik evini düşünüyor.
Teyze de eskisi gibi değil.
Ben işi bırakınca teyzesi de beklentiye girmiyor. Aksine çoğu zaman dayı teyze Elaya harçlık bırakırlar.
Ailesinde teyze çalışmıyordu, eltim çalışmıyordu tek çalışan kadın bendim. Eltim ilk bir yıl olmadan işten çıktı. O da haklı. Babasının evinde oturuyorlar niye çalışsın.
Ben de şimdi niye çalışayım heder edeyim kendimi.zaten çocuğuma bakacak kimsem de yok bu şehirde.
Zamanında gördüm çok şeyi. Zora sokmama gerek yok.
Emrivakiyi çok seviyorlar ondan kaynaklı
Benim kaynanmda aynı eşimi arayıp söylüyomıs ben alamam kusura bakma madem kendi alsın dedim bende
Ben gec saatlere kadar çalışıyorum

Benimkide borç harc bu sıralar iş var ama para yok ortaga da borçlıymus allahtan ben çalışıyorum

Anlasamiyorlar babam kimseyle anlasamiyor.
Halamıda istemiyor
Annemide niye aramis biliyormusun refakatcın yok diye refakatci yemegi vermemisler aç kaldım diye aramış
Cunku annemin yemegini o yiyormus.
Simdi biz napalım buna?
Kendi kendine yapiyozor

Lavanın döküm tavasını 50-60 tl ye almıştık yıllar önce. İyiki almışızmı desek bilemedim.
Ama tek pişman olduğum eşim ev borcunun son ayı gitti difriz,klima ve robot süpürge aldı. Koltuğu da değiştirsekmi dedi. Yok bunları ödeyelim değiştiririz dedim.niye dedimki ahh kafam. Şimdi güç yetmiyor maşallah fiyatlar uçtu. Aldığın kar bu dönemde.
Aynen bizde iki sene önce evi aldık eşyaları yenileyemedik yenieşim yine ne gerek var dedi her zamanki gibi üc oda 50
Hepimize güzel bir hafta olsun, güzel haberlerin en güzellerini almak nasip olsun bizlere. Ev kırklandı bu gün, akşam için dünden kalanlar var onları yeriz dün iki öğün yedik bu güne kaldı yemekler. Markete gittim ekmek, çikolata ıvır zıvır aldım bazen canım çok istiyor abur cubur yemek. Biriktirdiğim parayı saydım daha az artık yeni yıldan sonra birşeyler bakarım birikime devam. Lava döküm tava ben de almıştım 4 yıl oluyor alalı tam 3.5 kilo ağırlığında ocağın üstüne bile iki elimle koyuyordum ama bir köfte pişiriyordum mangaldan güzel oluyordu. Dün aldım istediklerimi ben daha çok setten ziyade bana lazım olan parçaları aldım. İki küçük sahan, bir tava ve bir de kapaklı tencere beğenerek aldım inşallah memnun kalırım.
Güle güle kullan

İyi geceler kızlar,
Hastalarımız nasıl oldu, benim de annem rahatsızlandı.
Bayağıdır süren ara ara tutan ağrısı oluyor.
Safra kanalında taş çamur oluşuyor ve ercp yapıldı iki defa.
Daha önce yazmıştım.
Dün gece yine tutmuş ağrısı. Hastanede serum veriliyor vs.
Ama doktor bakmış kan tahlilinde birşey yok. Tomografi istemiş. Bunu söyleyen genel cerrah.
Bir de dahiliye doktoru görecek
Annem kendi kendine dertleniyor kimseye yük olmayayım diyor.gece uykularından etmesinmiş kimseyi :)
anneee dedim. Sen bizim için kaç defalarca gece uykundan oldun.ameliyat oldum o düğün telaşında bayram telaşında çıktı geldi.
Daha çocukluğumuzda hem anne oldu hem baba oldu. Canını kattı bizim için daha neler düşünüyor.
Kardeşim yanında şimdilik ağrısı yok iyi.
Üç kardeşim orada ilgileiyorlar.Bizim gelin de sağolsun ilgilenmiş.
Bir de annem telaşeleniyor, işte baban yalnız, çocuk gibi artık o vs vs.
İlacını içmezse yok, merdivende başı döner düşerse. Kimse yok yanında.
Alt katta gelinin evi, arkada kardeşimin evi...
Neyse bakalım anne babalarımız artık yaşlılar, hastalıklar elbet oluyor inşallah kötü hastalık yaşamasın hiçbiri.
Neyse bugün evi süpürdüm.Elanın odanın tozunu aldım.yemek yaptım.gün bitti.Eşim Erken geldi Elayı okuldan aldı.Okula da arkadaşın eşi götürdü. Rahattım bugün.
Ama evin dağınıklığı bayağı zamanımı aldı
Sipariş verdiğim mont geldi. Ben şok montun dışı kadife kumaştan. O kadar da aradım sordum bir çok şeyi. Aklıma gelmediki kumaşını sormak 😅 valla hepsi iyice bozmuş kaliteyi. Eşim çok beğendi. Ama su geçirir o dedim. Kaç saat yağmurda kalacakki çocuk dedi. Yani niye daha kaliteli olanla kalitesiz olana aynı parayı vereyimki.
İade edeceğim. Terazi yanım tutuyor bu aralar. Bir kararsızlıktır, yaz gelecek ben mont alana kadar ahshahfjk😂😂😂
Olanla idare ederim ne yapalım.
Yine alır beğenmezsem iade ederim.
En kötü ihtimal lcw de bir model beğenmiştik Elayla. İstediğim kalınlıkta değil ama çok ince de değil onu alırım.
Oysa 5-6 yaşa kadar çooook güzel montlar var. 6 yaştan sonra bayağı düz sade çıkır fıkır değil. Arkadaş da diyor niye siyah almıyorsun.sevmiyırum o rengi Ela da hiç sevmiyor.
Eşim erken geldi diye hadi çıkalım araba çalışalım dedi. Oralı olmadım. Tabi biraz da tırstım. Elayı uyutacaktım. Uyku saati dedim.
Yarın çıkarız diyor. İnşallah bana panik yaptırmaZ.
Bir de bugün ne trafik varmış okul çıkış saatinde diyor. Günaydın dedim. Uzağa okula göndeririz sen bırakır alırsın demek kolay tabi. Haberi yok o tarafın trafiğinden.

Güle güle kullan canım,
Evet lava döküm çok ağır. Onunla eşim ızgara gibi et yapıyordu.ben hiç kullanmadım.
Köfteyi hiç denemedik.Nasıl pişiriyorsun dökümde köfteyi.
Eşim az yağ koyup iyice ısıtıyor Eti öyle pişiriyor. Köfteyi de mi öyle pişirmemiz lazım.

Gule gule kullan aldiklarini ablacım

Telli bugün baban biyopsi olacaktı nasıl geçti
Dün petmis bugün biyopsiymis annem yanlis anlamis.
Sekeri (cok yedigi perhize uymadigi icin) 400e cikiyormus pet cekilememis.
Bugun biyopsiye alacaklar su saatlerde.
Pet ayın 18ine atılmiş.
Kan degerleri normal olursa cikarcaklarmis.
Çünkü doktorlarlada kavga etmis.
Imza verip çıkacak galiba
Dün cikmis disari bizi ariyor kactim sigara iciyorum diyor.
Ne diyelim biz daha esim kızdı babama kendine yapıyosun dedi.
Umru degil 2. Sigarayi yaktım ben diyo

Pet ayın 18ine atılmiş.
Hay Allah'ım ya .. Neden böyle yapıyor canım baban ya:KK43:
Sonra eyvah para etmez ki:KK43:
Can bu .. O kadar sıkıntı çekip şu sigarayı hala içiyor olması:KK43:
Rabbim sizlere kolaylıklar versin canım işiniz zor:KK43:
Bizİmde yarın biyopsi işi..
Rabbim kolaylıklar nasip etsin inşallah..
Tüm hastalarımıza da acil şifalar diliyorum..

Selam
Babam pet olamamıs yukarida yazdigim gibi.
Seker surekli yuksek
Bugun biyopsi olup çıkacak sanırım.
Evde hic bas edemicez hastane ev arası gider geliriz artık.
Esimde yanlarım agriyor diye gece uyuyamadi bence tas var ya da kum döküyor bilmiyorum.
Belki o da döner gelir acile bi görünür ise gitti ama dönerim dedi.
Kız uyuyo sadece oturuyorum.
Kiza krep yapmam lazim
Evde yemek yok.
Annem cikarlarsa arıcak yine evi bir kat supurcem yatak yaparsin salona dedi.
Zaten onlarinda tüm battaniyeleri, yorganları falan yıkadim kuruttum.
Halilarinida dün yikamaya verdim.
Haber bekliyorum bakalım.
Kız yine annemde yiyordu biraz benle hic yemiyor.
Bir yandan onunla uğraşıyorum
Yemegimi yapimde suanlık en acil o gerisini hallederim aksama kadar.

Bırakamaz o bağımlı
Son nefesinde bile içer iradesiz biri.
Amin

Selam
Babam pet olamamıs yukarida yazdigim gibi.
Seker surekli yuksek
Bugun biyopsi olup çıkacak sanırım.
Evde hic bas edemicez hastane ev arası gider geliriz artık.
Esimde yanlarım agriyor diye gece uyuyamadi bence tas var ya da kum döküyor bilmiyorum.
Belki o da döner gelir acile bi görünür ise gitti ama dönerim dedi.
Kız uyuyo sadece oturuyorum.
Kiza krep yapmam lazim
Evde yemek yok.
Annem cikarlarsa arıcak yine evi bir kat supurcem yatak yaparsin salona dedi.
Zaten onlarinda tüm battaniyeleri, yorganları falan yıkadim kuruttum.
Halilarinida dün yikamaya verdim.
Haber bekliyorum bakalım.
Kız yine annemde yiyordu biraz benle hic yemiyor.
Bir yandan onunla uğraşıyorum
Yemegimi yapimde suanlık en acil o gerisini hallederim aksama kadar.
Canım Allah sana güç kuvvet versin.. Tüm yük üzerinde.. Aman dikkat et sende canım kendine..
Olan annenle sana oluyor anladığım kadarıyla.. Rabbim size güç kuvvet versin.. Gerçekten de zor insanla uğraşmak da ayrıca çok zor :KK43:

Pet ayın 18ine atılmiş.
yaramaz çocuklar gibi söz dinlemiyor

Şu sigarayı bırakmazsa işi zor .Sağlık için önce insanın kendini düşünmesi lazım, doktor ne yapsın .Öyle diyorlar yapmıyor böyle diyorlar yapmıyor 😯

Pet ayın 18ine atılmiş.
İnşallah ameliyat iyi geçer sonuçlarda güzel çıkar🙏🤲

Sizinde ameliyat işi geçsin sonuçlar iyi çıksın canım🙏🤲 tüm dualarımız sizinle

X