Annelik çok güzel bir duygu hiç bir şeye değişmem ama maalesef hayat şartları çok zorlaştı bunun bile tadını çıkaramıyoruz.. mecbur olmasam asla çalışmayı düşünmem inanın çünkü icim hiç el vermiyor ama nereye kadar dayanabiliriz bu hayat şartlarına bilmiyorum , mecburen iş arayışım devam edecek , elbet bir gün iyi bir iş bulurum ,hakkımızda hayırlısı inşallah.Bnm cocuklar 10 yaslarında ben hala bu sorunla ugrasıyorum 10 senedir
Kresler pzt cuma
Ben vasıfsız
İsler haftasonu da gel diyo saatler ızun bakacak kimse yok inan 10 senedir çalışamadım ya
Anneliğin beni yıllarca işsiz bırakcagını bilsem belki de anne olmamayı secerdim
Simdi 35 olduk bi 5 senesi daha var buyumelerinin
40 yasımda kim bana ne is verir
Hayat bitti annelik ugruna
Çok doğru yere deginmissiniz bir çok gorusmemde de 35 yaşından büyük Personel almıyoruz dediler ,,Eee biz ne yapacağız Devlet 50_55 yaştan önce emekli etmiyor ,işveren 35-40 yaştan dan sonra Personel almiyor biz ne yapacağız ,Çocuk dışında birde bu problemle karşılaştım iş görüşmelerinde ve görünüşümde oldukça genç görünen bir bayanım , Allah yardımcimiz olsun inşallah.Allah yardımcınız olsun demeye geldim
Yılmayın , aramaya devam edin
Çocuk konusunda bakıcı bakıyor bir süredir deyip konuyu kapatın .
Annem 48 yaşında gencecik ve benden bile dinamik bir kadın . Mevcut iş yerinde inanılmaz bir sömürü düzeninde çalışıyor . Sigorta yok aldığı maaş , maaş değil . Bulunduğumuz ilçede kapı kapı dolaşıp heryere cv sini bıraktık ve inanır mısınız tezgahtar olarak giyim mağazalarına dahi ihtiyaç olduğu halde alınmıyor . Birkaç yer açıkça söyledi “kusura bakmayın yaşınız biraz var “ diye . Sanki 40 tan sonra elden ayaktan düşüyoruz tövbe yarabbim . Yaşın var derler almazlar , çocuğun var der almazlar . Kadın olmak zor ülkemizde ..
Allah yar ve yardımcınız olsun şu mübarek günlerde
Meb e bağlı özel kres-anaokulu düsünmez misiniz?
bir cok tanıdığım 40 üstü yaslarda kreslerde calısıyor.
gerek cocuklara yemek yapmak olsun gerekse temizlik ve cocuklarin kisisel bakimina yardimcilik olsun kreslerde cok var bildigim 40 yaslarinda bayan.
ustelik sgk lılar da.
İş bulursam tabii dusunebilirimMeb e bağlı özel kres-anaokulu düsünmez misiniz?
bir cok tanıdığım 40 üstü yaslarda kreslerde calısıyor.
gerek cocuklara yemek yapmak olsun gerekse temizlik ve cocuklarin kisisel bakimina yardimcilik olsun kreslerde cok var bildigim 40 yaslarinda bayan.
ustelik sgk lılar da.
Çocuğunuz var mı diye Soruyorlar ,yaşlarını Soruyorlar zaten öncesinde cv kağıt doldurtuyorlar herseyi soruyorlar ,nasıl söylemeyeceğim ,yokmu diyeyim ? Öylemi yazayım ,sonra çıkacak zaten çocuğum olduğuÇocuğunuz olduğunu söylemeyin bakalim ne tepki verecek isyerleri
annem 55 yasinda. emekli olmak icin yasi bekliyor. isi birakmisti 8-9 ay oluyor. gecen aylarda yine ise girmek istedi. ise baktigi gibi 2 yer gel basla dedi. birine basladi. tabi onun meslegi var. isci ama vasifli isci diyebilirim. ondan herhalde.Allah yardımcınız olsun demeye geldim
Yılmayın , aramaya devam edin
Çocuk konusunda bakıcı bakıyor bir süredir deyip konuyu kapatın .
Annem 48 yaşında gencecik ve benden bile dinamik bir kadın . Mevcut iş yerinde inanılmaz bir sömürü düzeninde çalışıyor . Sigorta yok aldığı maaş , maaş değil . Bulunduğumuz ilçede kapı kapı dolaşıp heryere cv sini bıraktık ve inanır mısınız tezgahtar olarak giyim mağazalarına dahi ihtiyaç olduğu halde alınmıyor . Birkaç yer açıkça söyledi “kusura bakmayın yaşınız biraz var “ diye . Sanki 40 tan sonra elden ayaktan düşüyoruz tövbe yarabbim . Yaşın var derler almazlar , çocuğun var der almazlar . Kadın olmak zor ülkemizde ..
Allah yar ve yardımcınız olsun şu mübarek günlerde
Birazda şans galiba dediğim gibi küçük çocuklu olmakta istenmeyen bir unsur işveren için , bilemiyorum belkide nasipsizlik ,en az 30 yerle gorusttum neredeyse 10 tanesi yaş dedi ,5 tanesi çocuk için belli etti olumsuzluk diye ,yarisi hiç aramadı ..aslında yaşımı gostermiyorum ve aktif biriyim niye alınmadığımi anlayamıyorum ..annem 55 yasinda. emekli olmak icin yasi bekliyor. isi birakmisti 8-9 ay oluyor. gecen aylarda yine ise girmek istedi. ise baktigi gibi 2 yer gel basla dedi. birine basladi. tabi onun meslegi var. isci ama vasifli isci diyebilirim. ondan herhalde.
Çocuk bakıcılığı yapabilirsiniz kendi evinizde hem o zaman Çocuğunuzu da kimseye bakmaya vermiş olmazsınız.Esimde her yere başvuru yapiyor onun yaşı daha ileri görüşme için bile cagirmiyorlar ,gerçekten işsizlik çok ileri derecede ..kızım geri ödemeli kredi aliyor ,Gidecek ailemiz yok.
Görüşmede çok istekli ya da çok Durağan mı davranıyorsunuz acaba ya da bu işe gercekten ihtiyacınız Olduğunu hissedemiyorlar mı ?Birazda şans galiba dediğim gibi küçük çocuklu olmakta istenmeyen bir unsur işveren için , bilemiyorum belkide nasipsizlik ,en az 30 yerle gorusttum neredeyse 10 tanesi yaş dedi ,5 tanesi çocuk için belli etti olumsuzluk diye ,yarisi hiç aramadı ..aslında yaşımı gostermiyorum ve aktif biriyim niye alınmadığımi anlayamıyorum ..
Hemen hemen annemle yaşıtsınız, kendisi günlük ütü pakete (70₺ günlük) ve ya ev temizliğine (120₺ günlük) gidiyor. İstediği gün gidip, istediği gün gitmiyor. Eve katkı sağlıyor.Arkadaşlar daha önceki konumda belirttiğim gibi eşimle birtakım sorunlar yaşadık ve yaşıyoruz sebebi tamamiyle işsizlikten kaynaklanıyor ,önceki açtığım konuya genellikle sabredin iyi günde kötü günde birlikte gibi yorumlar yapılmış ama sorun kötü gün değil işsizlikten ara ara bozulan psikolojisi ve artık benim buna tahammül edemiyorum ama bu şartlarda başka seçeneğimizde yok küçük bir çocuğum var ve çok iyi bir baba..Esimle anlaştık bu süreçte bende iş aramaya karar verdim ( yakınımda teyzem var bebeğe bakacak anlaştık ve esimde evde zaten )...Ama gelin görün kimse bana iş vermiyor vasıfsız olunca küçük çocuklu kadını kimse ise almıyor ki ,en son gorusmemde fabrika işi İ.K benimde aynı yaşta çocuğum var diyerek tebessüm Edip ,konuşmanın sonucunda küçük çocukla çalışmanız problem olur dedi , vasıfsız olunca mi böyle oluyor hani kadın dayanışmasi ? Küçük çocuk ne yiyip icecek anne baba çalısamazsa bunu düşünen yok..Fabrika işi arıyorum Anadolu yakasında Vardiye ve mesaisi olmayan uzun süre çalisabilirim lütfen iş konusunda yardımcı olun arkadaşlar..42 yaşında lise mezunuyum , İstanbul Anadolu yakasında ikamet ediyorum..Hepimizin Anneler günü kutlu olsun, Selamlar..
Merhabaannem 55 yasinda. emekli olmak icin yasi bekliyor. isi birakmisti 8-9 ay oluyor. gecen aylarda yine ise girmek istedi. ise baktigi gibi 2 yer gel basla dedi. birine basladi. tabi onun meslegi var. isci ama vasifli isci diyebilirim. ondan herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?