Gerçekten bir insan yönetici olunca niye ego yapar ki!!!
Yaşadığım bir şeyi hatırladım.yuksek.lisans da biraz ALES haricinde ek ÖSYM'nin de yaptığı bir sınavi olan bir kuruma.mulakatlarida geçip yani 4 aşamalı bir şekilde yüksek lisans alımı yapan şimdilerde kapatılmış olan devlet memurlarının sadece giriş yapacağı bir kurumdaydim. Kitlemiz şöyle askeri personel(pilot mühendis en az, usttegmen ve yüzbaşı rütbeli,) hukukçu kitlesi( 5 yıllık resmi savcı hakim vs olarak çalışmış) birde eğitimci kadrosu ( yine en az 4 yıl devlette çalışmış öğretmen idareci vs )
Bu şekilde ortak ders aldığımız bir yüksek lisans dersimizde hepimiz u duzeni şeklinde oturmusuz masaya profesör hoca tanışma etkinliği yapıyor derken bir Anadolu lisesinde müdürlük yapan bir bey e geldi sıra kendisini adım soyadım ..... ... Diye tanitttiktan sonra mesleğine müdürüm dedi
ve 2 çocuk vs ekledi kapandı.ama en son prof. Öyle bir laf soktu ki hocam mesleğinizi demenizi tercih ederdim "siz de ogretmensiniz onu demeliydiniz " dedi...
okadar savcı hakim herkes Adalet bakanlığında personelim, askeri yüzbaşı olanlar yuzbasini vs demiyor askeri personelim muhendis Ali..... Derken bu müdürüm diye öyle bir kendini yerlere soktu ki zaten şuan yazınca o etkisi olmuyor ama umarım aktarabilmisimdir... Yani diyeceğim o ki bazı idareciler farklı bir yöneticilik ruhuyla koltuk aşkına kapiliyor . . Yeri ve zamanı gelince ozrengin öğretmenimiz gibi lafı kibarca gedigine sokmayı bilecek öğretmen sayımız artar inşallah.