Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Ayrıca şu dönemde biri altın olarak borc istese, o kişinin menfaatini düşünerek vazgecirirdim. Girmesin borca falan, varsa harcasın, yoksa yetinsin. Akıl kârı değil.

Zaten kimse de TL olarak borç vermek istemez. Benim dediğim taksitli alışverişler...Aldığım süpürgeyi tek çekim de alsam aynı fiyatti, 9 ay vadeyle aldım yine aynı fiyat...
Kredi kartıyla ben de peşin fiyatına mutlaka taksitlendiriyorum kesinlikle aynı parayı peşin ödemek mantıksız

Onun yerine birikim yapıyorum

Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar,
özellikle dereotlu sanırım tarifi nedir?

Poğaça tarifi

1 sb yoğurt
1 sb sıvıyağ
1 sb bardağı kadar beyaz peynir
Maydonoz( kıyılmış olarak 1 kase )
2 yumurta
2 yk sirke
Tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

Hepsini karıştırıp yoğurdum üzerine yumurta sürdüm

teşekkür ediyorum

Aklıma ne geldi yine
fiziki altın alırdın fotosunu atardın,
sarrafiye değil de paketli gr şeklinde olanlardan.

Ben normalde ya bankadan ya da sarrafiye şeklinde alırdım.
Bir gün, gr paketlilerden alayım dedim kuyumcuma .
Nadir döviz baskılı idi altınlar,
Varyemez alıyordu bunlardan diyerek seni düşünmüştüm, rahat 4 yıl öncedir

Tatlım alıyorum yine nasip oldukça
Hatta bu sefer aylık altın günümüz var kişi başı 5 gr altın alıyoruz 9 kişiden altın toplanıyor toplam 45 gr
Ocak ayında gün sırası bende

Eklentiler

• 20230918_232417.jpg
    102,1 KB · Görüntüleme: 53
  • 20230913_135204.jpg
    125,9 KB · Görüntüleme: 51
  • 20230913_132332.jpg
    108,9 KB · Görüntüleme: 45
Tatlım alıyorum yine nasip oldukça
Hatta bu sefer aylık altın günümüz var kişi başı 5 gr altın alıyoruz 9 kişiden altın toplanıyor toplam 45 gr
Ocak ayında gün sırası bende
Kişi başı 5 gr çok güzel birikimler.
ki yine hatırladığım sizlerin yaptığı günlerin tutarları yüksek olurdu.
Bir manası oluyor biriken rakamın böylelikle.

Nasıl güzeller bu arada.
bereketi bol olsun

Bu arada fiziki almayı sizinle başladım desem yeridir :)
Çok sevdiğim bir arkadaşımın annesi alabildiği aylarda özellikle kuyumcular çarşısına gidip altın alır.
Yaşı 82
Yaşama sevinci diye düşünüyorum onun için ...

Allah razı olsun canım

Kesinlikle aylık toplanan miktar ciddi manada bir işe yarasın istiyoruz

Benim artık borçlarım bittiği için bir de diş tedavisini münasip bir zamanda yaptırmayı düşünüyorum
Sonrasında nasipse ayda 5 gr altın gün için, 5 gram da kendi insiyatifimde birikim için toplamda aylık en azından 10 gr altın birikimi yapmak istiyorum ama nasip meselesi hayırlısı niyet hayır akıbet de hayrolsun

Kredi kartımın güncel tutarı 3060 tl

Ayın 15 inden bu yana elimden geldiğince daha önceden yapmış stoklarla hareket ediyorum
Uzun zamandır günlük 2 öğün besleniyorum
Şu son 2 gündür akşam yemeklerimi evde yiyemiyorum çeşitli sebeplerle...

Ayın 15 inden sonra bütün borçlar kapatıldıktan ve büyük oğlana harçlığını gönderdikten sonra bana kalan harçlık 1540 tl idi .
Bir de para harcamak zorunda kalırsam kredi kartıyla harcama yaparım diye düşündüm

Kasım ayının ilk haftasında nasip olursa ekdersler yatırılır

Ve son 3 gündür harcama yapmadım inşaallah uzunca bir zaman da para harcamak zorunda kalmam diye temenni ediyorum.

Günaydın hanımlar mutlu huzurlu güzel bir hafta sonu olması dileğiyle...

Sabah erkenden uyandım ama henüz kahvaltı yapmadım, buzluktan pişirip koyduğum kelle paça çorbası var onu çıkarıp onunla günün ilk öğününü yapıp birazcık mutfak işleriyle uğraşasım var
Poğaça yapıp anneme de götürmek istiyorum

Tünaydın.
Bizde de iki gündür temizlik var. Cam, kapı, perde, dolap içi dışı vsvs. Eşimle iş bölümü yaptık, harıl harıl çalışıyoruz. Yarın biter diye umuyorum veya en geç pazartesi.
Salı da misafirim var.
Hadi bakalım işler bizi bekler.
Bana, sana, ona kolay gelsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…