Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Annem hasta ziyaretlerine giderken hediye olarak hep cay-seker, sut vs tarzi seyler gotururdu. Bu benim garibime giderdi; niye evlerinde yok mu, biz sadece cicek gotursek daha iyi olmaz mi derdim kucukken. Annem de, “belki cikip almaya gucleri yetmemistir” diye cevaplardi o zamanlar. Simdi yas aldikca bu cevabin kiymetini anlamaya basladim. Daha dogrusu buyuklerin gorgusunun bizim gorgumuzden millerce iyi anlamda uzakta oldugunu anladim. @CanTorun siz de guzel bir noktaya deginmissiniz, annemin sozleri cinladi kulagimda resmen 😊
Sizin anneniz ve diğer büyüklerimizin hayat tecrübesi var ben onların ellerinden öpüyorum, yaşayan tarih gözüyle bakıyorum. Kıymetli bilgileri paylaştıkları için teşekkür ederim.

Günaydın bereketli olsun canım
Şansından altın da dünden bu yana biraz düştü 🙂
Bereketli olsun.
elecda elecda altinin bereketli olsun...😊
durkan durkan sanirim genc ölüm...Allah rahmetiyle agirlasin, merhametiyle muamele etsin. 🤲
durkan durkan , basiniz sagolsun, Allah sabir Version geride kalanlara.
elecda elecda , bereketli olsun aldiklarin.
Varyemez Varyemez , ekmeklerin cok güzel görünüyordu eline saglik.

selam arkadaslar, Sabah erken isim vardi disarida. Indirim yakalamisken bi kac parca kizima ve yegenime kiyafet aldim. Toplamda 65 lira harcadim, cüzsanimda kalan 3,80 dogru kumbaraya attim.
Evde bir dolu isim var, ögleden sonra randevumuz var kizimin, eve gir cik orda bekle eve gel derken yoruluyor insan.
Güzel bir gün olsun 😘
Çok teşekkür ederim.:KK200:
Hepimizin birikimleri bereketli olsun.

merhaba arkadaşlar...

çok gelemiyorum, umarım herkes iyidir :)

elecda elecda seni burada görmek ne güzel... :) teker teker yuvaya dönüyoruz, amacını aşmayan, günah/sevap reklamı yapılmayan, masum, birikim-tüketim paylaşımlarının yapıldığı bir topik olmuş, maşallah... :))

dün bir kaç çeyrek aldım, hem hediyelik, hem birikim için.... mart 2020 de 495 e alırken pahalı dediğim çeyrek, dün 640 tl. idi... Allah sonumuzu hayr etsin...
Hoş geldin meyraa, ben de seni gördüğüme çok sevindim. :KK200:

Kardeşim diyet yapmış doktor kontrolünde baya bir kilo vermiş söylemiyor şu kadar diye şubattan beri görüşmemiştik yüzü küçülmüş, bel boşluğu, gıdığı falan baya gitmiş amanın dedim vücudunun yarısı nereye gitmiş darısı bana🤲😭😭😭. Amin. Bana da kendine bol olan etek, gömlek, pantolon, pardesü, tuniklerini verdi kısa günün karı dedim aldım. 😘 Benimde biran önce toparlamam gerek.

ben de kilo hedefime ulaştım, hatta bu hafta 700 gr daha vererek, hedefimin de altına indim, çok şükür... :)

Kardeşim diyet yapmış doktor kontrolünde baya bir kilo vermiş söylemiyor şu kadar diye şubattan beri görüşmemiştik yüzü küçülmüş, bel boşluğu, gıdığı falan baya gitmiş amanın dedim vücudunun yarısı nereye gitmiş darısı bana🤲😭😭😭. Amin. Bana da kendine bol olan etek, gömlek, pantolon, pardesü, tuniklerini verdi kısa günün karı dedim aldım. 😘 Benimde biran önce toparlamam gerek.
Ben de dün diyetisyene başladım. 10 kilo vermem gerekiyor. Kendim denedim ama yol alamadım. Bir de uzmanla deneyeyim dedim. Darısı başıma:)

Hoş geldin meyraa, ben de seni gördüğüme çok sevindim. :KK200:

hoşbulduk canım :)
altın almışsın sanırım, ben kaçırdım, bereketli, çil çil olsun... :)

sizlerden görünce heveslendim, ben de bir süredir fiziki altın alıyorum... :)

çok harcamalı bir yıl olmasına rağmen, birikim yapabilmek, şükür nedeni...

hoşbulduk canım :)
altın almışsın sanırım, ben kaçırdım, bereketli, çil çil olsun... :)

sizlerden görünce heveslendim, ben de bir süredir fiziki altın alıyorum... :)

çok harcamalı bir yıl olmasına rağmen, birikim yapabilmek, şükür nedeni...
Çok teşekkürler canım. Ben fiziki almıyorum, banka hesabından alıyorum. İnternet bankacılığından almak kolay oluyor.

Ben de dün diyetisyene başladım. 10 kilo vermem gerekiyor. Kendim denedim ama yol alamadım. Bir de uzmanla deneyeyim dedim. Darısı başıma:)

inşallah canım, ben diyetisyenle hiç denemedim bile, zira kendimi biliyorum, listeye falan uyamam, bu koşuşturma içerisinde... kendi çapımda, dengeli ve düzenli beslenerek verebiliyorum ancak, bir de üstüne spor olursa, nurun ala nur... :))

Çok teşekkürler canım. Ben fiziki almıyorum, banka hesabından alıyorum. İnternet bankacılığından almak kolay oluyor.
ben de yıllardır bankayla yapıyorum altın alışlarımı, hatta dönem dönem al-sat da yapıyorum... ama şu son dönem, bankalara çok güvenim kalmadı, istediğim an ulaşabilme konusunda tereddütlerim oldu vs, bankada olan kaldı, hatta çocukların harçlıkları vs, hepsine ayrı ayrı gram hesabı açtım, bankadan almaya devam ediyorum...
biraz da fiziki alayım, bakalım nasıl oluyor dedim, saklama konusunu da çözünce... :)

inşallah canım, ben diyetisyenle hiç denemedim bile, zira kendimi biliyorum, listeye falan uyamam, bu koşuşturma içerisinde... kendi çapımda, dengeli ve düzenli beslenerek verebiliyorum ancak, bir de üstüne spor olursa, nurun ala nur... :))
Bende de tam tersi, biri liste verecek ve hesap soracak, öbür türlü bana kalırsa işler karışıyor:) Şimdilik spor vermedi. Mutfak tartısı aldırdı. Öğünleri gram gram hazırlayıp işe getirdim. Her öğünün yemeden önce fotoğrafını istiyor:)
Daha önce diyetisyenle çalışmadım hiç. Sürdürebilecek miyim ben de merak ediyorum:)

Nerelerdesin neler yapıyorsun? 🙂
Ne olsun temizlik,ev çocuklar
Yavaş yavaş da kışlık hazirliklarina başlicam.
3 kg taze fasulye ayıkladım 4 poşet kış için birazini da akşama yapacam.biraz daha alıcam yetmez bu bize.

Ayrica bende haftalik 250 tl tutturmaya çalışıyorum bugün cuma ve daha 90 lira bütçem var yalniz yarin pazar var anca yeter.

ben de yıllardır bankayla yapıyorum altın alışlarımı, hatta dönem dönem al-sat da yapıyorum... ama şu son dönem, bankalara çok güvenim kalmadı, istediğim an ulaşabilme konusunda tereddütlerim oldu vs, bankada olan kaldı, hatta çocukların harçlıkları vs, hepsine ayrı ayrı gram hesabı açtım, bankadan almaya devam ediyorum...
biraz da fiziki alayım, bakalım nasıl oluyor dedim, saklama konusunu da çözünce... :)
Saklama konusunu nasıl çözdün?

Bende de tam tersi, biri liste verecek ve hesap soracak, öbür türlü bana kalırsa işler karışıyor:) Şimdilik spor vermedi. Mutfak tartısı aldırdı. Öğünleri gram gram hazırlayıp işe getirdim. Her öğünün yemeden önce fotoğrafını istiyor:)
Daha önce diyetisyenle çalışmadım hiç. Sürdürebilecek miyim ben de merak ediyorum:)

inşallah sürdürürsün, niye sürdüremeyesin... :)

kilo konusu sıkıntılı, fazladan yük taşımak... verince hafifliyor insan... bütün fazlalıklardan kurtulup, sadeleşmek lazım her alanda... :)

Ne olsun temizlik,ev çocuklar
Yavaş yavaş da kışlık hazirliklarina başlicam.
3 kg taze fasulye ayıkladım 4 poşet kış için birazini da akşama yapacam.biraz daha alıcam yetmez bu bize.

Ayrica bende haftalik 250 tl tutturmaya çalışıyorum bugün cuma ve daha 90 lira bütçem var yalniz yarin pazar var anca yeter.
Bereketli olsun
Ben de acaba kış hazırlıklarını mı yapıyor acaba diye düşünmüştüm, yanılmamışım
Kış uzun sürüyor tam yaz geldi geliyor derken geriye hemen kış gelmiş 🙂

X