Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Daha önce maaş bankamdan elimde ki tutarla altın anlamıyordum. 1 gram şarttı. Bu sabah denedim öylesine 10 tllik valla verdi altını hayret çok sevindim . Bundan sonraki yatırımların altın olur. Dolar altın karışık olsun. Aslında gümüş olsaydı ondan da biraz yapmak isterdim. Tabi öncelik borçlar . Ben borçları tamamlamak için bunlardan alır kenara atarım. Bozdugumda değerini de korumuş olur en azından. 😀

Doğalgaz faturası hala kesilmedi kızlar her ay 1-2 gün gecikmeli kesiyorlar nedense,bu da 60 TL fln fazla fatura demek oluyor benim için

Doğalgaz faturası hala kesilmedi kızlar her ay 1-2 gün gecikmeli kesiyorlar nedense,bu da 60 TL fln fazla fatura demek oluyor benim için
20 su civarı kesilmiyor mu ya ? Gerçeği ben bidaha yüksek faturayı hemen görmek istemiyorum. Yeni 1000 lira ödedim . Bu ayda bu gelir. Sonra düşer inşallah.

20 su civarı kesilmiyor mu ya ? Gerçeği ben bidaha yüksek faturayı hemen görmek istemiyorum. Yeni 1000 lira ödedim . Bu ayda bu gelir. Sonra düşer inşallah.
Günlük 14-15 metreküp yakıyor,bu da günlük 30 dan fazla ediyor

Günlük 14-15 metreküp yakıyor,bu da günlük 30 dan fazla ediyor
Valla canım küp mupu bilmiom ama yazın klima kışın doğalgaz maffetti bizi. Yaşamak bu kadar pahalı olmamalı . İnsanlar akşama kadar çalışıp evden çocuktan uzak . Ev keyfi yapmadan tüm zamanını işte harcıyorsa bunun karşılığı sadece geçinmek olmamalı. Ben gene isyanlardayim 😀

Bnim

Benim günlük ortalama 7 metreküp alt ve üst katın yakmasının faydası var
Benim yerler soğuk,üstü bilmiyorum,kombim de tasarrufsuz.. Aslında iki yıl önce günde 8-10 gidiyordu alt üst mu yakmıyor da değişti bilmiyorum

Birikim yapabiliyor musunuz demeye geldim.:KK43:
Valla borçlardan yapamıyorum ben. Ama borç ödemekte benim için birikimdir. Ama şöyleki giyimden lukslukten uzak kaldık. Barınma ısınma yeme içme çocuk harici herşeyden kisiyorum. Amacım borçları en kısa vadede bitirip yazında güzel bir tatil yapıp oh be demek. Sonrası cep birikimi olacak inşallah.

Valla borçlardan yapamıyorum ben. Ama borç ödemekte benim için birikimdir. Ama şöyleki giyimden lukslukten uzak kaldık. Barınma ısınma yeme içme çocuk harici herşeyden kisiyorum. Amacım borçları en kısa vadede bitirip yazında güzel bir tatil yapıp oh be demek. Sonrası cep birikimi olacak inşallah.
Canım ödenen borçlar zaten yatırım birikim kapsamında 🙂

Değil mi abla. Sen harikasın böyle güzel motivasyonlarla gel bana 😀
Tabiki öyle tatlım 😍

Bana göre birikim çeşitleri

Maaştan kenara koymak
Bir şeyi indirimli almak
İsraf etmemek
Birisinin getirdiği hediye (her türlü)
Birşey alıp borcunu ödemek

Aklıma ilk etapta gelenler bunlar

Dün bir arkadaşa ev görmeye gittik okulumdaki bayan öğretmen arkadaş ve daha önce bizimle beraber çalışan başka bir öğretmen arkadaşla bana da hediye gelen mermer desenli kahvaltı takımını götürdüm böylelikle dışardan almamış oldum .

Dün gezmeye gitmeden önce ne olur ne olmaz diye tavuk suyuna pirinç çorbası yapmıştım, şimdi okuldan gelince yanına soğanlı yumurta yaptım hem öğle hem akşam yemeği oldu benim için

Eklentiler

• 20220316_143501.jpg
    20220316_143501.jpg
    121,4 KB · Görüntüleme: 73
X