Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Aslında anladım da aklıma takılan şey şu oldu : Kağıt paraları neden tek yerde toplamak yerine ayrı yerde toplayıp sonra tekrar bir araya getirip altın almayı sectin ? Bir de haftalık 150 den artanlari mi aktarıyorsun kumbara ya da kağıt para cüzdanına ?
Şöyleki buradan önce farklı bir topikte yazıyordum orada 12 ya da 14 hafta gibi bir süreç belirleyip haftada en az 20 tl yi kumbaraya atıyorduk .
Bir sonraki tura başladığımızda biten turun parasını kumbaradan çıkarıp fermuarlı cüzdana koyuyordum.

Haftalık çocukların babalarından gelen para ile
Çeşitli kademeler altında harcama yapıyorum
Kademelerden bir tanesi de mutfağa 150 tl limit koymak artan parayı sonraki haftanın parasına ekliyorum

Ben bir kez bozuk para kumbarasi yaptım, 5,10,25 kr
Çok cazip gelmedi, ayrı ayrı istifleyip o şekilde gidiyordum markete.
Şimdi bozuklukları harcayıp tumleri biriktirmek daha çok hoşuma gidiyor
Üzerimde taşımak istemiyorsam koyuyorum kenara 2 tl 3tl olunca alıp örneğin ekmek alıyorum 5 tl bozdurmamış oluyorum

Şöyleki buradan önce farklı bir topikte yazıyordum orada 12 ya da 14 hafta gibi bir süreç belirleyip haftada en az 20 tl yi kumbaraya atıyorduk .
Bir sonraki tura başladığımızda biten turun parasını kumbaradan çıkarıp fermuarlı cüzdana koyuyordum.

Haftalık çocukların babalarından gelen para ile
Çeşitli kademeler altında harcama yapıyorum
Kademelerden bir tanesi de mutfağa 150 tl limit koymak artan parayı sonraki haftanın parasına ekliyorum
Evet bu yöntem de denenebilir 👍

Ben bir kez bozuk para kumbarasi yaptım, 5,10,25 kr
Çok cazip gelmedi, ayrı ayrı istifleyip o şekilde gidiyordum markete.
Şimdi bozuklukları harcayıp tumleri biriktirmek daha çok hoşuma gidiyor
Üzerimde taşımak istemiyorsam koyuyorum kenara 2 tl 3tl olunca alıp örneğin ekmek alıyorum 5 tl bozdurmamış oluyorum
Bu dediğini ben de yapıyordum bütünlere pek dokunmadan bozukluklarla harcama yapmayı
Sanki gözden çıkan o bozuk paralarla yapılan alışverişler bedavaya gelmiş gibi oluyordu 😀

Screenshot_20200701-084606_Aktel rnler Cepte.jpg

A101 de kasa satılıyormuş 😀

Bugün 25 lira harcadık abur cubur yine 🙄diyete başlamam lazım ,ama hiç hazır değilim 😁😁

Arabamizi da sattık bugün,devir işlemleri gerçekleşmedi ama bir miktar ödeme yaptılar.Hayirlisi olsun ,eşim baya indiirm yaptı hemen gitti araba, bu nedenle baya bozustuk ama kısmet🙄
Sırada kendimize daha iyi bir araç almak var, bir araba beğendik görüştük ama sifirlari beklesek mi diye düşünüyoruz şimdi de,aradan çıksa da rahatlasak artık
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah ❤️.

Hamur yoğurdum ekmek yapmak için mayalanmasını bekliyorum

Evde ekmek yapmak hem hijyenik hem de ekonomik 😀
Börek ve baklava yapmak da aynı şekilde
Ev baklavası ve böreğinin kilosu maliyetine bakılınca çok fazla gerçekten

Ellerine sağlık canım, Allah afiyetle sevdiklerinizle yedirsin. El yapımı her zaman tercihimdir. Onlar ticarethane işletiyorlar vergi, kira, eleman ücreti.. olunca fiyat da artıyordur.

Eline sağlık csnim afiyetle yiyin.Ben bazlama yapıyordum bir ara ,kilo aldım o dönem 🙄sıcak sıcak güzel gidiyor cunku

Ellerine sağlık canım, Allah afiyetle sevdiklerinizle yedirsin. El yapımı her zaman tercihimdir. Onlar ticarethane işletiyorlar vergi, kira, eleman ücreti.. olunca fiyat da artıyordur.
Evet Durkancım tam da dediğin gibi tabiki amme hizmeti vermiyorlar o nedenle işletmeci gerektiği fiyattan satmak durumunda

Elinden gelen kişiler de ev ekonomisini düşünmeli ve ona göre hareket etmeli

Hatta ev hanımı kişiler bu tip yönlerini geliştirip gelir bile elde etmeye çalışmalı bence 😉😀

Eline sağlık csnim afiyetle yiyin.Ben bazlama yapıyordum bir ara ,kilo aldım o dönem 🙄sıcak sıcak güzel gidiyor cunku
Ben kendimi frenlemeye çalışıyorum
Bir kaç hafta oldu ekmek yapmayalı
Somunu en son mart nisan aylarında yapmıştım

Bugün 1 somun 2 bazlama yapıyorum
1 bazlama bizim evde en az 2 gün gidiyor
Fazlasını dondurucuya atacağım

X