Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

evet :) bir de söyöe birsey var ilk biriktigi Zaman bankaya gittik ve 80 liraya Yakin para cikti cok sasirmistim beklemiyordum ,cünkü cogunlukta 1-2 -5 kuruslar vardi hep
Bizde de 5-10-25 kuruslarin atildigi kucuk bir kumbara var. En son 60 tl cikti. Torunum oyuncak istemeyince gittim uzerine de ilave edip 20 € aldim ona. Bozuk deyip gecmemek lazim...:KK66:

Allah bereketini versin canım.
Birkaç farklı yerde mi muhafaza ediyorsun paralarını ? Bende bir kumbara var yeni aldım,bir de fermuarlı cüzdan niyetine kullandığım bişey.

Ek dersler fln da gelse de ben de baksam duruma.Normalde ek dersle bir kısım ödeme yapıp maaşa kadar yetebilecek harçlık bırakıyordum.Borc ödeyince ferahliyorum maaşa bırakmıyorum bazı şeyleri ama bu sefer ek ders ile almayı hedefledigim altınların bir kısmını örneğin 3 gramini alsam diyorum,malum sürekli yükseliyor.
Bugün sınav parası bekliyordum gelmedi yarın gelir mi bakalim 🤔

Bugün temmuz sonuna uçak bileti aldım ve sadece fatura talimatı için sakladigim kredi kartıma yüklendim,içim yanıyor😔 O karti yeni kapatmıştım cunku.Neyse bu ayın sınav görevleri gelirse direkt oraya aktaracağım nasipse.
Canım şöyleki
1 tane kağıt para kumbaram
1 tane de bozuk para kumbaram var bunların dışında
Ajanda arasında bir zarfa da koyuyorum
Bir de fermuarlı bir cüzdan var
Hepsi birbirinden farklı yerlerde
Kâğıt para kumbaramda ve Fermuarlı cüzdankiler belirli bir seviyeye geldiğinde altına çevriliyor
Bozuk para kumbarasındakiler daha çok pazar market alışverişinde sütçüden süt alırken kullanıyor
Zarftakiler daha çok benim harçlığım niteliğinde

ben de böyöe bi yöntem denemistim.hedef sayina göre zarf aliyorsun ve üsterine hedefini,ne Kadar biriktirmek istedigi ne icin harcamak istedigini ve ne aylik yada haftalik ne Kadar bu zarflara koyman gerektigini planliyorsun.hani el altinda,kücük hedefler icin ideal diye düsünüyorum.bak aklima tekrar geldigi iyi oldu,bozuk paralardan haric,mutfak masrafimdan artirabilirsem iyi kötü birikir birseyler diye düsünüyorum.simdilik calismadigim icin Kücük miktarlarda yababilirim anca.
Benim o küçük küçük birikimleri toplayip altın alasim gelir 😅

Canım şöyleki
1 tane kağıt para kumbaram
1 tane de bozuk para kumbaram var bunların dışında
Ajanda arasında bir zarfa da koyuyorum
Bir de fermuarlı bir cüzdan var
Hepsi birbirinden farklı yerlerde
Kâğıt para kumbaramda ve Fermuarlı cüzdankiler belirli bir seviyeye geldiğinde altına çevriliyor
Bozuk para kumbarasındakiler daha çok pazar market alışverişinde sütçüden süt alırken kullanıyor
Zarftakiler daha çok benim harçlığım niteliğinde
Himm anladım canım.

Benim o küçük küçük birikimleri toplayip altın alasim gelir 😅

aynen :) son zamanlarda ,pullu kolyeler varya onlarda gözüm var ocakta dogum günüm var kendime hediye alirim :)) eylülde de evlilik yildönümü oraya kadar birikirmi bilemiyorum,param cikisirsa eylülde ciksimazsa yeni yilda :)

Bugün 25 lira harcadık abur cubur yine 🙄diyete başlamam lazım ,ama hiç hazır değilim 😁😁

Arabamizi da sattık bugün,devir işlemleri gerçekleşmedi ama bir miktar ödeme yaptılar.Hayirlisi olsun ,eşim baya indiirm yaptı hemen gitti araba, bu nedenle baya bozustuk ama kısmet🙄
Sırada kendimize daha iyi bir araç almak var, bir araba beğendik görüştük ama sifirlari beklesek mi diye düşünüyoruz şimdi de,aradan çıksa da rahatlasak artık

Bugün 25 lira harcadık abur cubur yine 🙄diyete başlamam lazım ,ama hiç hazır değilim 😁😁

Arabamizi da sattık bugün,devir işlemleri gerçekleşmedi ama bir miktar ödeme yaptılar.Hayirlisi olsun ,eşim baya indiirm yaptı hemen gitti araba, bu nedenle baya bozustuk ama kısmet🙄
Sırada kendimize daha iyi bir araç almak var, bir araba beğendik görüştük ama sifirlari beklesek mi diye düşünüyoruz şimdi de,aradan çıksa da rahatlasak artık
Hayırlı olsun canım
Size de hayırlı bir araç nasip olur inşaallah 😀

Hayırlı olsun canım
Size de hayırlı bir araç nasip olur inşaallah 😀
Aminn inşallah 🥰

Seninde aldıkların hayırlı olsun güzel günlerde giymek nasip olsun inşallah 😍

Bu arada bende kumbara alışkanlığı hic yoktur🙄🙄bu güzel alışkanlığı da edinmek istiyorum

Gece gece notlar aldım :)
Farklı önerisi olan varsa alabilirim 🙂

Eklentiler

• IMG20200701002136.jpg
    IMG20200701002136.jpg
    89,1 KB · Görüntüleme: 90
aynen :) son zamanlarda ,pullu kolyeler varya onlarda gözüm var ocakta dogum günüm var kendime hediye alirim :)) eylülde de evlilik yildönümü oraya kadar birikirmi bilemiyorum,param cikisirsa eylülde ciksimazsa yeni yilda :)
İnşallah bereketli olur da gönlüne gore degerlendirirsin 😊

Biraz karışık gelmiş olabilir belki
Aklına takılan herşeyi sorabilirsin canım 😘
Aslında anladım da aklıma takılan şey şu oldu : Kağıt paraları neden tek yerde toplamak yerine ayrı yerde toplayıp sonra tekrar bir araya getirip altın almayı sectin ? Bir de haftalık 150 den artanlari mi aktarıyorsun kumbara ya da kağıt para cüzdanına ?

X