Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Kahvaltı edildi, süt pişirirdim ılınmasını bekliyorum yoğurt mayalıyacağım. Yemek dünden zeytinyağlı taze fasulye, bulgur pilavı var biraz cacık yapsam yeter. Kardeşlerim le konuştum Birazdan bulaşık makinesi boşaltırım yerine yenisi dolacak, benden böyle.

Merhaba kızlar kahvaltımızı yaptıktan sonra ufak oğlanla pazara gittik
Kendim ve de annem için alışveriş yaptım
Anneme geldim
Kendim için aldığım bezelyeyi ayıklıyorum bir yandan da annemle muhabbet ediyoruz.

Akşam menüm

Kuşbaşılı bezelye
Pilav
Yoğurt
Salata
Kavun

Selam 😀 Ben de geleyim araniza ☺️

sene sonuna kadar , yaptigimiz kücük meblagali 4 ayri taksitimizi sifiirlamak istiyorum insallah. Bi gün oturup bi plan ve hasaplama yaptim. Temmuz sonu itibariyle kizim okula baslicagi icin Ana okuluna ödedigim miktari anaokulu devam ediyormus gibi düsünüp kenara atmak niyetim.
Son nur kac aydir esim mutfaga markete cok harciyor engel olamiyordum. Durumum vahim oldugunu görünce kendi dedi bi böyle olmaz diye 😂😂. Ödewcekleri ödeyip kalani cekicem. Kartla ödeme yapmak istemiyorum duruma hakim olabilmek acisindan.
Bakalim duruma göre alisverisimdem arttirabilirsem ne güzel olur. Bol birikimli günler.

Selam 😀 Ben de geleyim araniza ☺

sene sonuna kadar , yaptigimiz kücük meblagali 4 ayri taksitimizi sifiirlamak istiyorum insallah. Bi gün oturup bi plan ve hasaplama yaptim. Temmuz sonu itibariyle kizim okula baslicagi icin Ana okuluna ödedigim miktari anaokulu devam ediyormus gibi düsünüp kenara atmak niyetim.
Son nur kac aydir esim mutfaga markete cok harciyor engel olamiyordum. Durumum vahim oldugunu görünce kendi dedi bi böyle olmaz diye 😂😂. Ödewcekleri ödeyip kalani cekicem. Kartla ödeme yapmak istemiyorum duruma hakim olabilmek acisindan.
Bakalim duruma göre alisverisimdem arttirabilirsem ne güzel olur. Bol birikimli günler.
Hoş geldin, nasılsın?.

Ve aleykumselam canım hoşgeldin
Çok eskilerden hatırladığım bir nick ama ayrıntıyı hatırlamıyorum
Bol bereketli birikimler yapabilmek dileğiyle

Hosgeldin...🥰 Kartla odeme yapildiginda kontrolu yitirenlerdenseniz, en akillicasi nakite donmek. Paraya dokunup, gorunce daha zor harcaniyor...
Bakiyorum da erkeklerin cogunlugu market alisverislerinde kontrolsuz harcama yapiyorlar. Ben de esimi et ve peynir reyonlarindan zor cikarirdim. 🤷‍♀️ Bim'den alisveris yapmaya baslayinca kesildi. Cunku albenisi yok. 🤭Eti de kasaptan toptan aliyoruz, alma durtusu bu sekilde tatmin oldu sanirim...Tabi ki bunlar uzuun uzun yillara mâl oldu...

Sene başında açılmayan teneke bir kumbara aldım. Her ay başı 200 lira atıyorum. Ay sonu da kalan parayı atıyorum. Kumbaramın adı “Kendini Şımartma Kumbarası”

Yıl sonunda açıp, içindeki tutarı sadece kendim için harcayacağım. Ankara'daki lüks otellerden birine kaçıp, masaj ve bakım yaptırmayı, kendime yemek ısmarlayıp, kozmetik veya takı gibi o an canımın istediği birşeyleri almayı planlıyorum:)

Anne olduktan sonra çocukların ve evin ihtiyaçlarının, kişisel isteklerimin önüne geçtiğini ve kendime para harcamaktan imtina ettiğimi fark ettim. Bu nedenle böyle bir karar verdim:)

elecda elecda birikimle ilgili farkli tezgahlarda, cesit cesit bez dokumak keyifli...🤭 3 eski cuzdan, bir acilmayan kumbara, bir eski canta (o torunda duruyor). Hepsinin amaci farkli, hepsinde de amaci yazip konmus bir not var...Esime gore kafa karistirici, ben ve torunuma gore eglenceli. Sirf onu birikime, tasarrufa ve para yonetimine alistirmak icin boyle bir yol buldum. 😍

Son düzenleme:
Merhaba hanimlar,

Bu siteyle tanismam ve akabinde bana bi aydinlanma gelmesi epey geç oldu sanirim. Güç olmasindan iyidir diyerek yol almaya basladim. Umarim beni de araniza kabul edersiniz.
Kendimi kisaca tanitacak olursam; 31 yasindayim; evliyim ve 18 aylik bir oglum var. Esim de ben de ozel sektor calisaniyiz. Ben 2013 yilindan beri calisiyorum. O zamandan beri pek bir sey de biriktirmedim acikcasi.

Birikim, tasarruf, yatirim konularina ilgi duymaya baslamam oglumun 1 yasina gelmesinden sonra; kendisine yaptigim kitap ve zeka gelistirici oyuncak alisverislerinde ve daha sonrasinda gelecegi icin daha da fazla paraya ihtiyacimiz olacagini farketmemle basladi.

2013’te calismaya basladigimi soylemistim. O zamanlar kazandigim para vadesiz TL hesabimda oylece bekliyor; alisveris krizim geldiginde giyim, yemek, gezme, makyaj, kitap alisverislerime harcaniyordu. Kredi kartiyla pek bir sorunum yok; zira komik ama limiti 500 TL’de hala. Onu da kendime ve ogluma internetten kitap alisverislerinde kullanmak icin kolaylik oldugundan tutuyorum acikcasi.

Gel zaman git zaman ben KK’nin Ekonomi-Finans-Borsa basliklarindan ilgimi ceken konulari okumaya basladikca; benim neyim eksik moduna girerek yavastan biriktirmeye basladim. Esim evin butun masraflarini karsiliyor. Tabi benim de katkilarim oluyor. Ama artik harcamalarimizi daha planli hale getirmeye basladik. Esim para harcama konusunda biraz daha esnek bana gore; sanirim kadinlarin eli her zaman daha sıkı :)

Kisaca hayatimda uygulamaya basladigim degisikliklerden de bahsedeyim- ocak 2020’den bu yana;

• Haftalik yemek listesi ve bu listeye gore eksik malzemelerin alisverisi
  • Oglumun haftalik ihtiyaclari icin liste ve evdeki stoklarinin takibi (bez, islak mendil, bebe biskuvisi vs)
  • Elimdeki kitaplar bitmeden kitap alisverisi yapmama
  • Market Aktuel urunlerinden gercekten ihtiyacim olmayani almama (evi bos yere ivir zivirla doldurmusum zamanla)
  • Her ay maasimin belli bir kismi ile acil durum fonu olusturma. Kafamdaki miktara ulasana kadar bu fonu ayiracagim.
  • Her ay maasimin kalan kismiyla altin alma
  • Elime gecen her bozuklugu, metal bir kumbara edindim oraya aktariyorum
  • Her hafta eski bir cuzdanima min 20 TL olacak sekilde para koyuyorum.

Yapmaya calistiklarim, ozellikle buradaki yazarlardan ve okudugum kitaplardan ilham aldiklarim bu sekilde. Dedigim gibi daha yolun basindayim. Sizleri okumaya devam ettikce bu konudaki bilgi birikimimin de uzerine koyacagima inaniyorum. Herkese hayat mucadelesinde basarilar diliyorum. Paylasimlariniz cok kiymetli.

X