Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

İyi geceler herkeşe
Akşam sınav gorevine gittim 8 gibi çıktım avmye geçtim dolandım biraz bisey bulamadım saç boyası, nemlendirici, dudak nemlendiricisi ve deodorant aldım 350tl ödedim
Geçtim kendime birde latte ısmarladım
9bucuk gibi eve geldim
Bulaşıkları mak. Calistirdim
Şerboyu izledim yatiyore😘

Günaydın kızlar dün erken uyudum öyle olunca saat 02.00 de uyandım ben de kalktım videoların başına geçtim 😊

Annemden gelirken maketten ekmek, çay ve süt aldım 113 tl ödedim.

İyi geceler herkeşe
Akşam sınav gorevine gittim 8 gibi çıktım avmye geçtim dolandım biraz bisey bulamadım saç boyası, nemlendirici, dudak nemlendiricisi ve deodorant aldım 350tl ödedim
Geçtim kendime birde latte ısmarladım
9bucuk gibi eve geldim
Bulaşıkları mak. Calistirdim
Şerboyu izledim yatiyore😘
Ne güzel yapmışsın bebiş insan kendiyle zaman geçirmeli en çok🌸
Aldıklarını güzel günlerde kullan cano😘

Günaydın kızlar dün erken uyudum öyle olunca saat 02.00 de uyandım ben de kalktım videoların başına geçtim 😊

Annemden gelirken maketten ekmek, çay ve süt aldım 113 tl ödedim.
Günaydın bidenemmmmm🌸🌸🌸

Tam koçsun he ablacım hemen bitecek o iş🤣🤣

Aldıkların bereketli olsun afiyetle yemeyi nasip etsin Rabbim 🤲🏻

Günaydın bidenemmmmm🌸🌸🌸

Tam koçsun he ablacım hemen bitecek o iş🤣🤣

Aldıkların bereketli olsun afiyetle yemeyi nasip etsin Rabbim 🤲🏻
İviiiiiiiiit balımmmmm aynen öyle 😘😘😘🌺🌺🌺

Ve saat 09.30 itibariyle eğitim bitti e -sertifikayı çıkarttım bileeeee
Neme lazım sistem çöker göçer birşey olur 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ekran fotisini de aldım kayıtlı kuyutlu hale getirdim delil ispat ne ararsan var 🤣🤣🤣🤣🤣

İviiiiiiiiit balımmmmm aynen öyle 😘😘😘🌺🌺🌺

Ve saat 09.30 itibariyle eğitim bitti e -sertifikayı çıkarttım bileeeee
Neme lazım sistem çöker göçer birşey olur 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ekran fotisini de aldım kayıtlı kuyutlu hale getirdim delil ispat ne ararsan var 🤣🤣🤣🤣🤣
Süpersiiiinnnn hayırlı uğurlu bereketli olsun inşallah bal ablacım🤲🏻😍❤️🥰🌸😘

Ahaha işini garantiye alma konusunda varyemez ablacım gibi ol🤣🤣🤣

Grubu gördüm göz atayım dedim
Sonra yazmaya karar verdim
Aranızda ekonomi uzmanı yada tavsiye verecek olan varmı
Kısaca şöyle anlatayım nerde yanlış yapıyoruz bir akıl verin
Tek maaşlıyız eşim memur
İki yıllık evliyiz bir bebek var
Doğuda görev yapıyoruz
Ben evlendik evleneli sürekli birikim yaptım eşim ihtiyaç olunca mecbur aldı düzenli olmasada biriktiriyordum altın
Hiçbrrşey almıyorum şuan bile üç aydır köydeyim hiçbiryere çıkmadım merkeze gitmedim masraf olmasın diye gitsemde en fazla ayda bir giderim hiçbirşey almam tek giderimiz market alışverişi ve faturalar
Altı ayda bir hemen hemen memlekete gideriz ama gidince de her seferinde içe gideriz bebeğin ihtiyacını alırım sadece ondada gene bişey almam
Düğünü biz yaptık eşyaları biz aldık araba aldık ona buna borç ettik bu borçları bir türlü bitiremiyoruz adımız çıktı resmen herkes benim masraflı olduğunu düşünüyor ama evlendik evleneli tek bir kıyafet bile almadım ne bakım ürünğ ne başka şey evdrkilerle idare ediyorum şampuan dahi almıyorum şimdi ikinci bebek geliyor onada ikinciel küçük bir alışverişnyapacağım sadece
Beyaz eşyamız yoktu tek tek onları tamamladık onun taksidini ödüyoruz birde
Hiçbir düğüne elbisede almadım bir sene sonra tayn çıkacak memlekete gideceğiz bir yıl içinde nasıl toparlarız oralarda daha çok masraf oluyor çünkü

Tek maaşlıyız eşim memur
Doğuda görev yapıyoruz
Ben evlendik evleneli sürekli birikim yaptım eşim ihtiyaç olunca mecbur aldı düzenli olmasada biriktiriyordum altın
Hiçbrrşey almıyorum şuan bile üç aydır köydeyim hiçbiryere çıkmadım merkeze gitmedim masraf olmasın diye gitsemde en fazla ayda bir giderim hiçbirşey almam tek giderimiz market alışverişi ve faturalar
Altı ayda bir hemen hemen memlekete gideriz ama gidince de her seferinde içe gideriz bebeğin ihtiyacını alırım sadece ondada gene bişey almam
Düğünü biz yaptık eşyaları biz aldık araba aldık ona buna borç ettik bu borçları bir türlü bitiremiyoruz adımız çıktı resmen herkes benim masraflı olduğunu düşünüyor ama evlendik evleneli tek bir kıyafet bile almadım ne bakım ürünğ ne başka şey evdrkilerle idare ediyorum şampuan dahi almıyorum şimdi ikinci bebek geliyor onada ikinciel küçük bir alışverişnyapacağım sadece
Hiçbir düğüne elbisede almadım bir sene sonra tayn çıkacak memlekete gideceğiz bir yıl içinde nasıl toparlarız oralarda daha çok masraf oluyor çünkü
Kendinize şampuan bile alamıyorsan neden 2.bir bebeği yapıyorsun peki

Tek maaşlıyız eşim memur
Doğuda görev yapıyoruz
Aylık geliriniz ne kadar gideriniz ne kadar ?

bu denklemde yanlış giden bir şey var siz bu kadar tutup sıkarken eşiniz paraları ne yapıyor? Gelir gider konusunda oturup şeffaf bir şekilde sizle paylaşıyor mu? Gerçi paylaşıyor olsa bu sorunu yaşamazdınız ya yine de sormuş olayım. Borç ne borcu mesela iki yıldır bitmeyen köyde yaşıyorsanız yüksek bir kira ödemiyorsunuz zannımca . Aldığınız araba yüksek modelli bir araba mı aldınız eğer öyleyse işinizi görecek bi araca geçiş yapıp borçları ödeyip öyle birikime başlayın. Eşiniz şişe güvenip borç yapıyor olabilir mi ne de olsa sıkıştıkça sizdeki birikimi alıyormuş? Burada sorun eşinizde bence

Aylık geliriniz ne kadar gideriniz ne kadar ?
42 şuan
bu denklemde yanlış giden bir şey var siz bu kadar tutup sıkarken eşiniz paraları ne yapıyor? Gelir gider konusunda oturup şeffaf bir şekilde sizle paylaşıyor mu? Gerçi paylaşıyor olsa bu sorunu yaşamazdınız ya yine de sormuş olayım. Borç ne borcu mesela iki yıldır bitmeyen köyde yaşıyorsanız yüksek bir kira ödemiyorsunuz zannımca . Aldığınız araba yüksek modelli bir araba mı aldınız eğer öyleyse işinizi görecek bi araca geçiş yapıp borçları ödeyip öyle birikime başlayın. Eşiniz şişe güvenip borç yapıyor olabilir mi ne de olsa sıkıştıkça sizdeki birikimi alıyormuş? Burada sorun eşinizde bence
Oturup hesap yapmıyoruz kabaca yapıyoruz sadece iki yıldır düğün eşya ve araba borcu ödeniyor bitmiyor memelekete gidince nasıl oluyorsa iki maaş harcanmış oluyor mesafe çok fazla oda pek bişey almaz kendine fuzuli ama sıkmazda market alışverişimiz kabarık çocuk olduğu için her çeşit meyve sebze vs olsun istiyorum bilmiyorum Aslında buda çok masraf sayılmaz da biriktiren nasıl biriktiriyor anlayamıyorum

42 şuan

Oturup hesap yapmıyoruz kabaca yapıyoruz sadece iki yıldır düğün eşya ve araba borcu ödeniyor bitmiyor memelekete gidince nasıl oluyorsa iki maaş harcanmış oluyor mesafe çok fazla oda pek bişey almaz kendine fuzuli ama sıkmazda market alışverişimiz kabarık çocuk olduğu için her çeşit meyve sebze vs olsun istiyorum bilmiyorum Aslında buda çok masraf sayılmaz da biriktiren nasıl biriktiriyor anlayamıyorum
Senede iki maaş çok değil de bi yerde bi kaçak var bence
Mesela total borcunuz ne kadar biliyor musunuz ödeme planı yaptınız mı?
Çocuk yok bende ama aç kalmıyorum canım ne isterse (sonsuz şükürler olsun) alıyorum ve dışarda yeme masrafım vs de oluyor yine de birikim yapıyorum. Oturup hesap yapmanız lazım bazen çok önemsiz küçük görünen detaylar ciddi harcama kalemi olabilir.
Aracınız ne kadarlık bir araç ve ne kadarı borç?

Senede iki maaş çok değil de bi yerde bi kaçak var bence
Mesela total borcunuz ne kadar biliyor musunuz ödeme planı yaptınız mı?
Çocuk yok bende ama aç kalmıyorum canım ne isterse (sonsuz şükürler olsun) alıyorum ve dışarda yeme masrafım vs de oluyor yine de birikim yapıyorum. Oturup hesap yapmanız lazım bazen çok önemsiz küçük görünen detaylar ciddi harcama kalemi olabilir.
Aracınız ne kadarlık bir araç ve ne kadarı borç?
araç bir tane ortalama bişey aldık sonra elim heves etti model yükseltti iyi masrafsız bir araba aldık aldığımız gibi araba motor yedi bir yığın borçla ortada kaldık öyle sattık tekrar 350binlik bir araba daha aldık şimdide fena bir araba değil idare ediyor ama uzun yol yaptığımız için masrafı bitmiyor her ay 10 bin 10 bin yiyior farkettirmeden
Sanki bizi bitiren araba gibi geliyor satsakda satılmıyor arabasız olmuyor buaralar
Kirada yok lojmandayız şimdilik

X