Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Eşim oğlana niye para veriyorsun ki diyor.Zaten evde yemek derdi yok birşey yok diyor.Para vermeme karşı.Ee bu oğlan ihtiyaçlarını neyle karşılayacak kendi kazanmadıktan biz vermedikten sonra gökten zembille yağacak hali yok.Kıyafet alır gezmeye gider birşeye ihtiyacı olur psikolog parasını öder öyle düşündüm.İyi niyetle düşündüm iyilikmi yaptım kötülükmü yaptım bilemedim.

Üniversitedeyken hem okuyor hem çalışıyordu.asgari ücret alıyordu.Okul bitti işte bitti.Eve geldi şimdi işte yok okulda yok birkaç yere başvurdu .Geç adam ihtiyaçları olur.

Yalnız bizim oğlan bu işin biraz suyunu çıkardı.Parayla gidiyor kilo vereceğim diye protein tozu alıyor .Kuzeni alıyor onunla konuşuyor ondan heveslendi zannedersem.Dün çok büyük bir tane almış köşeyede saklamış. Tesadüfen gördüm.Öğrenci evinde alışmış bazen ben işteyken öğlen yemeği dışarıdan hazır yemek söylüyor bana güvenlikten mesaj geliyor.Evde yemek olmadığından değil dışarıdan söylüyor dürüm vs.yanında kolası cipsi.Yeme oğlum bunlar zararlı dedikçede ben ne yiyeceğim onu yeme bunu yeme diyorsunuz diyor.Cips in yerine git daha yeni badem aldım ceviz aldım onlar var onlardan yiyebilirsin diyorum.Akşamları dışarı yürüyüşe spora gidiyor bazende sitedeki spor salonuna bir saatliğine gidiyor ama çok nadir.

Bütün gün bilgisayar başında oyun oynuyor yanımıza gelmiyor odasından çıkmıyor sinir geliyor bana.Terapistimede söyledim oda bir alem sende otur onunla oyun oyna diyor. Bilgisayar oyunu vs de asla oynamam sevmem ben.Vakit geçirelim diye dışarı çıktık bowling vs oynadık.Telefonu ve bilgisayar elinden düşse diye ne yapacağımı şaşırdım.Uzun saatler oyun oynamasını istemiyorum.Ben söyleyincede patladı.İşim yok param yok mutsuzum ne yapsam olmuyor bende oyunla vakit geçiriyorum diyor.

O yüzden de işe başlamasını istiyorum abuk sabuk oyunlarla vakit geçireceğine hem işini yapar hem parasını kazanır.
Eşin bi alem oğlan da bi alem Allah'ım sana sabırlar versin
Psikoloğunuz daha da bi alem

Ben senin yavrunun kötü yollara eğilmemesi, psikolojisinin bozulmaması niyetiyle harçlık verdiğini düşünüyorum ve de anlıyorum

Şimdi zamane gençlerinin aslında başının belası şu online oyunlar Allah icat edenleri bildiği gibi yapsın

Evladın madem evde artık sağlıklı beslenmenin yolunu tutmalı protein tozlarının vs çok güvenilir olduğunu düşünmüyorum

Annesi hem işine hem evine vakit ayıran muhterem bir hanım efendi bence emeğine saygı duysun

Allah şu dönemi de sağlıkla atlatmayı nasip etsin canım 😘

Ben senin yavrunun kötü yollara eğilmemesi, psikolojisinin bozulmaması niyetiyle harçlık verdiğini düşünüyorum ve de anlıyorum

Şimdi zamane gençlerinin aslında başının belası şu online oyunlar Allah icat edenleri bildiği gibi yapsın

Evladın madem evde artık sağlıklı beslenmenin yolunu tutmalı protein tozlarının vs çok güvenilir olduğunu düşünmüyorum

Annesi hem işine hem evine vakit ayıran muhterem bir hanım efendi bence emeğine saygı duysun

Sen çok aklı başında mantıklı bir insansın.Sen olsan ne yapardın ne söylerdin merak ediyorum.Hepinizin görüşlerini öğrenmek isterdim.

Aynen kim icat ettiyse milletin başına bela oldular

Sen çok aklı başında mantıklı bir insansın.Sen olsan ne yapardın ne söylerdin merak ediyorum.Hepinizin görüşlerini öğrenmek isterdim.
Harçlık konusunda kocayı dinlemem
Oğlanı alır karşıma konuşurum
Kendine eve oyun başına kapatmakla belki de dışarıdaki fırsatları kaçırıyordur farkında bile olmadan
Insan iş bulma sürecinde ne kadar dışarıda olursa birşeylerin daha bi farkında olma ve de fırsatları yakalama olasılığı yüksektir diye düşünüyorum
Oyunsuz bir hayat düşünemeyecek kadar mı düşkün bilgisayar ortamına eğer öyle ise bu bir bağımlılık en az içki sigara kumar kadar tehlikeli
Dilerse hayatını yol yönet verme konusunda profesyonel bir yardım aldırabileceğini de söylerdim
Ve kendisinden sadece kendisi için bir adım atmasını istediğimi ve beklediğimi söylerdim
Herkes hayatta bir yerlere çok kolay gelmedi o nedenle şu yaşadığı sürecin mutlaka geçici bir süreç olduğunu ifade ederdim
Kendisini kötü hissettirecek duygu ve düşüncelerden uzak durmasını , kendini salmamasını tavsiye ederdim

O asgari ücretli işe ne oldu istediği işe girene kadar devam etme imkanı yok muydu?

Harçlık konusunda kocayı dinlemem
Oğlanı alır karşıma konuşurum
Kendine eve oyun başına kapatmakla belki de dışarıdaki fırsatları kaçırıyordur farkında bile olmadan
Insan iş bulma sürecinde ne kadar dışarıda olursa birşeylerin daha bi farkında olma ve de fırsatları yakalama olasılığı yüksektir diye düşünüyorum
Oyunsuz bir hayat düşünemeyecek kadar mı düşkün bilgisayar ortamına eğer öyle ise bu bir bağımlılık en az içki sigara kumar kadar tehlikeli
Dilerse hayatını yol yönet verme konusunda profesyonel bir yardım aldırabileceğini de söylerdim
Ve kendisinden sadece kendisi için bir adım atmasını istediğimi ve beklediğimi söylerdim
Herkes hayatta bir yerlere çok kolay gelmedi o nedenle şu yaşadığı sürecin mutlaka geçici bir süreç olduğunu ifade ederdim
Kendisini kötü hissettirecek duygu ve düşüncelerden uzak durmasını , kendini salmamasını tavsiye ederdim

O asgari ücretli işe ne oldu istediği işe girene kadar devam etme imkanı yok muydu?
Önerilerin için çok teşekkür ederim.Okuduğu bölümle alakalı bir firmada staj yapıyordu onlarda asgari ücret veriyordu.Okul ve staj bitince oda bitti. Başka firmalara müracaat etti akrabalarda kendi firmalarına cv falan verdi dönüş olmadı .Araştırmaya devam et diyorum .

Günaydınlar🥰

Dün akşam beraber vakit geçirmek için ailecek avm ye gittik biraz alışveriş yaptık oğlana pantalon babama pijama vs aldık.Oradan eltimler telefon etti bir akrabaya hasta bakmaya gittik oğlum eltimlerde kuzeniyle kalmak istedi.

Alışveriş 4000 tl civarı tuttu.

Güzel insanlara merhaba.. :)
Yarın artık altın alım günü Allah izin verirse. Bu ay tabloyu boş bıraktık ay sonu ödemeleri var diye.
Yarın gereği yapılacak. Sevgiler.. :))
Merhaba canım hoş geldin
Şimdiden hayırlı olsun, bol bereketli birikimler diliyorum 😘

İyi geceler hatunlar
Çok yoğunum 2 gündür
Başımda birde bela var
Sim kartımı değiştirdiğim için okul hesaplarına giremiyorum yılsonu geldi ödeme yapılacak çıldırıyorum. Bankayla da halledemedik müdür şifreyi yanlis vermis blokelendi hesap kafayı yemezsem iyidir
Birde dahiliyeye gittim bugün tahlil verdim bakalım değerler ne durumda diye
Çok şükür hersey yolunda
akşam da fırında tavuk patates salata yaptım
oglus grip oldu
Benden bu kadar
Ben yatar

İyi geceler hatunlar
Çok yoğunum 2 gündür
Başımda birde bela var
Sim kartımı değiştirdiğim için okul hesaplarına giremiyorum yılsonu geldi ödeme yapılacak çıldırıyorum. Bankayla da halledemedik müdür şifreyi yanlis vermis blokelendi hesap kafayı yemezsem iyidir
Çok şükür hersey yolunda
oglus grip oldu
Benden bu kadar
Ben yatar
Kuzum ya Allah başındaki sıkıntıyı bir an önce def etsin

Oğluşuna çok geçmiş olsun

Iyi geceler 😘

İyi geceler hatunlar
Çok yoğunum 2 gündür
Başımda birde bela var
Çok şükür hersey yolunda
oglus grip oldu
Benden bu kadar
Ben yatar
inşallah en kısa sürede çözülür banka halleder diye düşünüyorum

tahlillerinde iyi çıkar umarım şeker vs yoktu sende değilmi

oğluşuna geçmiş olsun

Kuzum ya Allah başındaki sıkıntıyı bir an önce def etsin

Oğluşuna çok geçmiş olsun

Iyi geceler 😘
Çok sagol ablacim

inşallah en kısa sürede çözülür banka halleder diye düşünüyorum

tahlillerinde iyi çıkar umarım şeker vs yoktu sende değilmi

oğluşuna geçmiş olsun
Çok sagol cnm
Yok tahlilleri çok güzel çıktı çok şükür

benimde hastanede dün film çekimim vardı 6 ayda bir çekiyorlar eşimle gittik akşam 7 gibi eve girdik.Boy kilo ölçüyorlar alete sokuyorlar çok şükür sonuç daha iyi çıktı.Bugünde gastroloji doktoruma sonuçları göstereceğim.Altı ay önce gitmiştim ilk defa bu altı ay içinde kilo ver yoksa kilo vermen için iğneye başlayabiliriz biyopsi vs de gerekebilir demişlerdi.Neyseki çok şükür kilo verebildim toplamda 18 kg gitti tabi önümde daha çok yol var.Böyle devam edip şeker ve tansiyon ilaçlarından da kurtulabilirsem daha mutlu olacağım.

Merhabalar🥰

Görmeyeli nasılsınız benim mesai bu aralar yoğun geçiyor o yüzden pek uğrayamadım.

Cumartesi günü hasta ziyaretine Pazar günüde ev görmesine gittik.

2025 e ek hesapları sıfırlayarak girmek istiyordum ama hesaplar tutmadı.30 000 tl açık var.İşe başlayamadığı için parasız kalmasın diye oğlana 10 bin veriyordum iki aydır bu 15.000 TL oldu.Onun 5-6 bin tl si zaten psikologa gidiyor .

İnşallah en kısa sürede işe girer .İşe girmedikçe onunda morali bozuluyor kendi parasını kendi kazanmak istiyor.Bu yaşta anneden babadan para almak istemiyor.2025ten en büyük dileğim önce hepimiz için sağlık sonrada oğlum için iş .İnşallah çok beklemeyiz kısa sürede olur🤲
Merhabalar,

Eşinizin tarzı ve mizacını tam bilemiyorum belki söyleminde hatalıdır belki üslubunda onu bilemedim. Ama haklı olduğu ve gözlemlediği bir konu var ki; Oğlunuz şuanda emek sarfetmediği işin parasını hiç düşünmeden rahatlıkla harcıyor ve bunu yaparken evde tüm gün oyun oynayıp iş varda bizmi girmedik modunda takılıyor. Oğlunuz hatalı sizde ana yüreği kıyamıyorsunuz içten içe oğlunuza kızıyorsunuz ama, depresyona girerse üzülürse diye kızamıyorsunuz.

Zaten üniversite bitirmiş bir erkek çocuğuna bu saatten sonra kızsanız hoş ne olacak ki.. O yüzden ki eşiniz haklı. Çocuğa kızmak değil mesele, gerekçesiz harçlık olayını kaldırmak.
Açık ve net alın karşınıza konuşun lafı dolandırmayın.

Okula gidiyordun, çalışmanı bekleyemezdik.. madur ve mahcup olma diye harçlığını verdik. Ama Okulun bitti, eve geldin. İster bütün gün oyun oynarsın ister dışarı çıkıp iş ararsın, bu saatten sonra kendi tercihin ama sana harçlık vermek gibi bir sorumluluğumuz yok. Bu yaşına kadar hep arkandaydık yine arkandayız ama maddi sorumluluğun artık kendine ait.
2 aydırda maddi olarak destekledik sıkıntıya düşme, biraz dinlen diye. Bu ay sana artık harçlık vermeyeceğiz. Yeme içme konusunda oturur soframızda yiyip içersen buyurursun, yok ben ayrı keyfe keder takılıp yiyip içeceğim dersen kazandığın paranla yapabilirsin.
Demeniz gerekmektedir diye düşündüm..
Yani ben bu tarzda bir konuşma yapardım. Sorumluluğu ona yıkardım ama onu suçlamazdım.

Back