Sabahtan havluları ,nevresimleri makinaya attım, serdim
Kahvaltımı geç yaparım
Aç karna elma sirkeli su içtim
Birazdan maydanoz suyu yapar içerim
Ödemler gitmeye başladı
Dün sınava girmeden önce kahvaltı yaptım başka da ne yemek yaptım
Bisküvi, süt, incir ,kayısı gibi şeyler yedim içtim
Dün oğlanlara bugün yemek yapmıyacağım hava sıcak moralim de bozuk başınızın çaresine bakın dedim
Benim oğlanlar da az değiller babasıyla hiç görüşmüyoruz telefonda bile bence bunlar da bu durumu istedikleri gibi değerlendiriyorlar bunun farkındayım o sebeple ben de oğlanın okul fiyatları açıklanınca tavrımı net bir şekilde ortaya koydum
Hemen geri vites atıyorlar anne sen en iyisi bize ayda 6 bin tl harçlık gönder diyorlar
Yok ya evlat bile olsa bundan sonra açık, net, şeffaf davranmayacağım gelirim giderim birikimim gibi konularda
Ben de bu yaşananlardan almam gereken dersi bu şekilde almış oldum
Ben şeffaf davrandıkça tepeme çıkıp hadsizce benim üzerimden planlar yapmaya kalkıyorlar evlat bile olsa sınır şart
Ben dün tavrımı bu paralara ben çocuk okutamam ya sıralamana uygun bir yeri yaz ya da mezuna kal deyince
Benim iki kafadar öyle bir çözümler buluyorlar ki kendilerince
Haaaa demekki herşeye kafa yormamak ,sınırlarını zorlayıp bütün dertlerini üstlenmemek gerekiyormuş
Hayat onların hayatı kendi hayatlarındaki problemleri kendilerinin çözmeye çalışması, kafa yorması için biraz kenara çekilmek gerekiyormuş
Kendi gençliğime bakıyorum hiç anama babama şunların yaptıklarını yapmadım, yapamazdım da çünkü o kadar vicdansız bir evlat olmadım hiçbir zaman
Onların maddi manevi emeklerine kıyamazdım hep yüreğimde onların hayat mücadelesine ve hayat yorgunluklarina karşı aşırı bir saygı ve merhamet vardı içimde...